Какъв спорт за човек над 30г.?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Какъв спорт за човек на 30г.?

Мнение от 6inlinepower » 27 Мар 2012, 9:04

Явор - колите опребделено са на първо място, но там трябва сериозна подготовка и финанси, ако имах възможност въобще нямаше да питам :mrgreen:

acer - в ръгбито 100% има бая травми, така е, чак шампион не искам да ставам, просто да има състезание, спортна злоба и победи.Голфа ми харесва да, може да се мисли и в тая насока.

alx - да кажем, че на 70% съм съгласен с теб(по прицип съм във форма), но идва момента, дали ще ме желаят, макар че за ръгбито специално, повечето май са на тая възраст.

BadAngel - Хубав спорт, определено, но май ми е късно там за състезания.

Витанов - принципно си падам по по-динамични спортове, уважавам хората, които се занимават с шах мат, но не е за мен, психиката а и не само, съм я закалил с кикбокса :mrgreen:

Benord - има го и този момент, мислил съм го, затова и намалих кикбокса, защото почват да се трупат травми, моя треньор, който е на около 40, без да си увърже коленете не може да почне.Мислил съм и за натоварванията за сърцето, май почвам да клоня на някъде :)

steeN - чак прехрана :mrgreen: , не ми е това целта, но въпреки това защо да не може, ето голфа, шаха, федербала :D , сериозни контузии слава Богу нямам :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Мар 2012, 9:24

Тенисът (на корт, не на маса или в стая или федербал) е спорт за тази възраст :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 27 Мар 2012, 9:44

Добавям го в списъка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 27 Мар 2012, 9:45

Nucl3arDru1D написа:Тенисът (на корт, не на маса или в стая или федербал) е спорт за тази възраст :yes:

Федербала не е спорт, а за тениса и бадминтона е закъснял с около 15 години. Абсолютно никакъв шанс да е конкурентоспособен. Според мен, след като си тренирал толкова години в залата, търси спорт, в който има физически контакт с опонента, щото при тениса и бадминтона разни 15 годишни хлапета ще те карат да си говориш сам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Мар 2012, 10:20

speedhokk написа:...

играл ли си/играеш ли тенис?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 27 Мар 2012, 10:38

Nucl3arDru1D написа:

аз съм играл,на 27 години съм, и кик-бокса и фитнес могат да му помогнат само вместо ОФП.За тенис на корт ти трябва или дългогодишна подготовка,или талант за да си конкурентно способен 8) Човека пита за състезания,не просто да си цъка с приятели в Борисовата :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 27 Мар 2012, 11:11

Nucl3arDru1D написа:

Да, точно затова го написах :mhihi:
Защото когато бях по-малък(не че сега съм много голям де), просто унищожавах ей такива любители като колегата. Някъде чул че тениса бил хубав спорт, поддържал добре формата, или пък някой го излъгал че било лесно и айде 2-3 бона за тренировки, ракети, термобек и прочие и като му дойде малко куража и започва да навива тоя и ония да играят и просто веднага си проличава, кой от колко време е играл.
До ден днешен съм ставал свидетел само на 2ма братя, които на подобна възраст започнаха да тренират и наистина задобряха(да се има предвид, че започнаха да бият любителите, които играят на кортовете, въобще не говорим за турнирно ниво). И на тях им отне някъде към 2 години+плюс трениране в зала през зимата.
Ако колегата е готов да чака толкова време, без после да има сериозни амбиции, няма проблем да се захване.

Колкото до бадминтона, там вече не говоря от личен опит. Исках да започна по едно време, но приятел ми каза, че малко съм окъснял, щял да съм по-муден и евентуално просто за тонус можело да тренирам.

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 27 Мар 2012, 11:21

6inlinepower, аз бих ти предложил един по друг "спорт" до колкото може да се нарече така в България, но все пак си сред природата цял ден и бягаш, лягаш, скачаш и после се черпиш с готини хора :D

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 27 Мар 2012, 11:50

Колега стар си вече за ръгби .В този спорт се почва от дете.Не мисли че ръгбито е спорт ,който може да го играеш само с физическа сила.Колкото и да си здрав няма да стане защото я нямаш техниката нужна да играеш ръгби.Аз ти давам идея да си направите компанията един отбор за футбол на малки врати и да се запишете на многото вече турнири в София и страната!
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Мар 2012, 12:05

Явор написа:ендуранс трофи :mhihi:

викаш става от време на време да се печели :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 27 Мар 2012, 13:26

Почни тенис на корт - в началото ще ти е много трудно, защото там движенията не са резки и са доста различни от бокса, но тениса на корт е невероятно интелигентна игра. Има доста малки турнири за хора на твоята възраст, създават се добри контакти и т.нат. Има тичане, мислене, тактика/при двойките/ особенно. МНого е динамичен и можеш да практикуваш на аматьорско спортно ниво до 100г. /образно казано/.

Силно ти го препоръчвам! Не ги слушай тези горе как ще те бият 16-18г. и т.нат. Защото това може да се случи в почти всеки спорт ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 27 Мар 2012, 13:33

Принципно съм пъргав, но надали колкото някой 15-18-20г., ще помисля.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Мар 2012, 15:26

само си говориме.

ето ти списъка със най-възрастните професионални спортисти и съответния спорт.

твоя спорт е един от тези :)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ol ... s_by_sport
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 27 Мар 2012, 19:02

l-s написа:Колега стар си вече за ръгби .В този спорт се почва от дете.Не мисли че ръгбито е спорт ,който може да го играеш само с физическа сила.Колкото и да си здрав няма да стане защото я нямаш техниката нужна да играеш ръгби.Аз ти давам идея да си направите компанията един отбор за футбол на малки врати и да се запишете на многото вече турнири в София и страната!

не съм съгласен колега, да наистина е по добре когато започнеш от дете с този спорт...но на хората които са се занимавали със спорт и преди... и не са вързани в ръцете и краката и са здрави така да се каже макар че не е това наи важното ... да речем няколко месеца тренировки ще овладеят основните неща и се пак никои не те пуска на мач преди да се увери ,че не е опасно за самия него :yes: и това за травмите е много относително (аз за 15години в които се занимавам преди много активно нямам нито една тежка контузия от типа фрактури да речем ) във футбола аматиорския по селата има повече контузиии и това е доказано :yes:
bedrock city racing

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Мар 2012, 19:11

Може би грешно съм разбрал какво значи професионално. Не знам дали някой каза плажен волейбол. Това се учи доста бързо ако имаш нормална координация и поддържаш някаква нормална физическа форма. Също е хубаво, че е почти невъзможно да се контузиш, освен ако не се сблъскате нещо със съотборника ти. Но пък зависи от времето доста...

Тениса се учи бавно, поне година, две (ако не и повече) преди да почнеш да играеш що годе приемливо и да не те бие всеки, който те хване. Иначе ми е любим спорт, но си иска много работа, въпреки че острани изглежда като, че ще хеанеш ракетата и ще почнеш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата