ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

Мнение от flame » 17 Юли 2011, 13:55

MatriX_Fucked написа:ако искаш да седиш на тъмно и да въртиш 2 часа динамото, за да ми напишеш язвителен отгвовор - давай! А ако ще използваш комунистическото, гадно, ядрено енергетичество - поне, моля, кажи едно - Мерси, съветски атоме! :)

:yes: :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Мар 2012, 12:45

Леко побутвам старата си тема, защото вече не е актуална. Правителството на България няма да строи АЕЦ Белене, окончателно и наистина. Мога само да поздравя г-н Премиера за взетото решение. Г-н Премиер, Вие се показахте мъж, ако не друго. Аз лично Ви поздравявам и Ви благодаря за това решение. Може да заключите темата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Мар 2012, 13:29

Интересно,правителството няма да строи аец белене,ама там ше сложи газова централа и понеже нямаме газ,после ше дойде и шеврон да ни уредят с газ,естествено руснаците ще ни дават газ на "отлични" цени от газопровода "южен поток",а цените на тока ще се качват на всеки 3 месеца,но няма да го закъсаме за ток,ако го закъсаме,само на няколко километра от границата ни с турция,на турска територия разбира се ,се строи аец,пак с руски реактори и пак от руснаци,мисля че още 2 ще построят турците...
Иначе,дай-боже след некоя друга година,като се качиме на електрическите коли и се вдигне енергопотреблението...как ли ще изглеждате тези новини от днешно време,предполагам доста смешно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 28 Мар 2012, 13:34

Е тва е пожарникарчето въртя сука и прееба готовата работа. По такъв стратегически въпрос трябваше да се проведе референдум ама офците спят и си траят. Както казва жОрж Гангев, хак да им е..............
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 28 Мар 2012, 14:15

НЕ СЛУЧАЙНО БЪЛГАРИЯ И ВИКАТ СТРАНАТА НА ДАЛАВЕРИТЕ!!!НЯМА ДРУГО НЕЩО ТУК
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 28 Мар 2012, 14:34

На някои определени хора им е по-изгодно да няма Аец Белне.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 28 Мар 2012, 15:34

intention написа:На някои определени хора им е по-изгодно да няма Аец Белне.

На мен определено не ми се иска да има АЕЦ Белене.Имаме си Козлодуй.За какво ни е да строим нов АЕЦ за Милиарди левове,вместо да модернизираме( нови реактори например ) действаща централа?!? С моментното производство захранваме съседни страни,имаме голям брой ВЕцове,които са ни достатъчни за нас. Ок,ще поризвеждаме и ще продаваме,но защо тогава не плащаме в пъти по-малко за ток като редови потребители? ДА ни гарантират максимално ниска цена за тока в продължение на експлотационният живот на реактора-и тогава бих се замислил дали наистина има смисъл от 2ри АЕЦ !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 28 Мар 2012, 17:08

За какво ни е АЕЦ ли приятелю??
По глупав въпрос не съм сигурен, че може да бъде зададен... :clap:
Помисли логично върху това: Спряхме 2 напълно здрави блока на Козлодуй, дефакто сега има работещи само 2 блока, който след 10-15 години няма да имат ресурс.. и какво ще правим? :wave:
А за северна(западнала) България помисли ли? :roll:
Наполовина готова централа се съсипа!!!
Вече е сигурно, че страната няма да се оправи никога.
"Поздрави на господин пожарникар - генерал - министър - председателя" :clap: :bowdown:
Последна промяна r19 на 28 Мар 2012, 21:23, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Мар 2012, 21:04

Нема проблеми.. ся и морската граница ше си върнем на румънците...

Циганете ше пеят по брюксел и те така...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 28 Мар 2012, 21:13

Да ни е честит Б.Борисов - на изплащане и за дълъг период.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 28 Мар 2012, 21:23

:mrgreen:
Последна промяна GVT на 28 Юли 2012, 23:11, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Мар 2012, 22:39

русофилите да си ходят в русия, ние сме в ЕС и всеки млад, образован или човек с бизнес иска развита държава!! а не тука да ми се влива влияние и пари към бкп, опа бсп.. още с всътпването си президента каза "Няма да позволя повече България да бъде троянски кон на Руския в ЕС" не знам кво толкова изперкват и говорят глупости от позитано 20, все едно не знаеха че ЕС ще ги пратят да си ходят в камчатка още през 2007-ма, или по-скоро си правят цирка преди да запълнят бурканите в швейцария.

новите реактори и тези дето се разработват в момента превъзхождат десетки пъти руските тенджери и който твърди обратното или е луд, или е червен. докато дойде времето да имаме нужда от нови мощности, технологиите ще са напреднали още повече, ще теглим кредит и ще си построим ефективен и безопасен аец ;) днеска трябва да бъде празник за България заради официалното изгонване на "рубладжиите".
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Мар 2012, 23:03

acer написа:русофилите да си ходят в русия, ние сме в ЕС и всеки млад, образован или човек с бизнес иска развита държава!! а не тука да ми се влива влияние и пари към бкп, опа бсп.. още с всътпването си президента каза "Няма да позволя повече България да бъде троянски кон на Руския в ЕС" не знам кво толкова изперкват и говорят глупости от позитано 20, все едно не знаеха че ЕС ще ги пратят да си ходят в камчатка още през 2007-ма, или по-скоро си правят цирка преди да си запълнят бурканите в швейцария.

новите реактори и тези дето се разработват в момента превъзхождат десетки пъти руските тенджери и който твърди обратното или е луд, или е червен. докато дойде времето да имаме нужда от нови мощности, технологиите ще са напреднали още повече, ще теглим кредит и ще си построим ефективен и безопасен аец ;) днеска трябва да бъде празник за България заради официалното изгонване на "рубладжиите"

Има някой сфери в които руските "тенджери" са без аналог ,че даже ги ползват и западняците......
Относно "рубладжиите" ня тях сега ще им е перфектно - говори се за газова централа която ще се захранва с познай чии газ :mhihi: :mhihi: . Аз иначе в историята на света не сещам за държава или субект който е успял да "изгони" или не се съобрази с руския интерес.

Отосно технологийте приветствам идеята ,че в бъдеще може да има по добри неща, ама дали ще има пари за тях и дали ще тиги позволят???

А това с младите хора и бизнеса ме разби............от смях. Като стане цената на енергията и горивата непоносима знаеш ли кой бизнес ше развиеш????Т
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Мар 2012, 23:52

Elesar74 написа:Леко побутвам старата си тема, защото вече не е актуална. Правителството на България няма да строи АЕЦ Белене, окончателно и наистина. Мога само да поздравя г-н Премиера за взетото решение. Г-н Премиер, Вие се показахте мъж, ако не друго. Аз лично Ви поздравявам и Ви благодаря за това решение. Може да заключите темата.

Е, как да не е актуална! ;) Като бутнем Б.Б. и компания ще построим Белене, споко! ;) Дали лагер, дали централа, нещо ще има и бая народ ще бачка там! :D :lol: :lol: :lol:
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 29 Мар 2012, 0:38

историята не следва строги рамки и дрвените римляни са мислили че ще бъдат вечни, но корупцията и охолният живот на едни за сметка на други са ги разрушили ;)
ЕС е най-силният икономически и политически съюз който света познава, дали Русия щеше да избави някоя бивша ссср страна от фалит, както стана с Гърция?-не разбира се, те не могат себе си да оправят, Москва не е Русия. Ходил ли си там? щото аз съм наполовина украинец и съм обиколил доста из Русия, та в малките им градове е по-гадно от северо-западният ни район и като изключа "бонусите" русофилите не ги разбирам. Пъранов е "сменил" разбираянита си на 180градуса, затова че подкрепял Милошевич, след див скандал от западняци в кабинета на П.Стоянов.. та, в този ред на мисли, ако преди бяхме ябълката на раздора, сега сме под крилото на ЕС и ако ще руснаците да предлагат атомна централа с хелий-3, пак няма да бъдат допуснати.
Идеята на ЕС е от най-богатите до работниците всички да бъдат добре, да имат нормален живот, само така се постига технически и икономически прогрес, никой няма да ни остави тока да ни е толкова скъп, че да не работи бизнеса и да се пръснем из ЕС ;) много преди да се спре козлудуй ще бъде намерено решение, дали ще е аец американски, японски или нова технология, финансирането няма да е проблем.
Последна промяна acer на 29 Мар 2012, 7:35, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата