Може би не живеем чак толкова лошо в България
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Може би не живеем чак толкова лошо в България
vinio написа:и за да не влизаме в частни случаи,тъй като темата е в повече за ''пумията'' в политиката ни....
отговарям с въпрос-защо имахме зърнена криза
Пшеницата през годините си е константа,...така се прави капитал, няма да казвам кой, ама изкарва се житото, криза и се вкарва обратно на двойна цена....
п.п. За бога братя не купувайте....не е смешно ама

Сондьора написа:vinio написа:и за да не влизаме в частни случаи,тъй като темата е в повече за ''пумията'' в политиката ни....
отговарям с въпрос-защо имахме зърнена криза
Пшеницата през годините си е константа,...така се прави капитал, няма да казвам кой, ама изкарва се житото, криза и се вкарва обратно на двойна цена....
п.п. За бога братя не купувайте....не е смешно ама
аз само го мислих ,описах малко по мащабно

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Темата е прекалено обширна за да се опише тук. Все пак моето мнение е, че живеем зле защото сме овце и се примиряваме със статуквото, вместо да сме промяната която искаме да видим. Защото последните няколко поколения са научени първо да искат а после (ако изобщо) да дават. Защото всеки се оплаква от заплатата която взема, но никой не си задава въпроса какво той дава за тази заплата. И тук не е важно колко усърдно работиш (ако въобще работиш), а е важно какъв е резултата от това. И ако виждаш, че работиш а резултат няма, то ти да си инициативната страна и да търсиш начин по който да има резултат от свършената работа. Защото ако рибата се вмирисва от главата, то революцията започва от народа. От теб, от мен, от всеки един!!!
Кога за последно спряхте на изтритата пешеходна пътека в квартала?
А в пролетното почистване включихте ли се?
Когато изгоря крушката на вашия етаж на стълбището сменихте ли я, или си казахте "няма кой една крушка да смени"?
А записахте ли името на полицая който ви взе 20 лева на ръка за превишена скорост?
Докато народа е мирен, винаги ще се гаврят с него!!! Събудете се и бъдете промяната която търсите! Никой не е по-голям от народа и историята многократно го е доказвала!
Когато изгоря крушката на вашия етаж на стълбището сменихте ли я, или си казахте "няма кой една крушка да смени"?
А записахте ли името на полицая който ви взе 20 лева на ръка за превишена скорост?
Докато народа е мирен, винаги ще се гаврят с него!!! Събудете се и бъдете промяната която търсите! Никой не е по-голям от народа и историята многократно го е доказвала!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
vinio написа:Нищо не е наред, само земеделието се развива. Иначе си е севрозападнала. Ама и народа в тази област иска да работи или на бюро или в завод. Ако може в завод на бюро е супер. Защото работата в завод се свързва с крадене на материали и часпром а работата на бюро се свързва с престиж. А ако може децата да учат и да живеят в София значи целите на живота са изпълнени.
да започна с това,което го имам най-наопаки в българският мироглед от твоето мнение
та-със всички усилия и средства се старая ,като един ден имам деца,то те да не живеят в джунглата,наречена София,но да имат възможност да я посетят,когато имат време или те решат![]()
за бюрото или завода-крайно време е да се разбере,че куминизма умре...
Просто хората трябва да се научат,вместо да злобеят и да се самоуспокояват с проблемите на другият,а да гледат ТЕ самите да вървят напред.
кой си държи на мнението в тая държава-в махалата сме 2 бмв-та,аз съм с е34 и никой не може да ме убеди в обратното,обаче комшията с е36,като видя един приятел с е46 и ....те толкова излишна завист не съм виждал...резултата -изтегли кредит и познай какво си купи....много показателен частен случай
![]()
други мисли ме навяват-защо хамериканците сгъват изгладен флаг и се гордеят със малката им история ,която е 1/10 от нашата-защото имат национално самосъзнание ,нали.....на нас цигани ни пречили и други -ние си пречим
![]()
Пример-Софи Маринова пее прекрасно,но само защото е ромка се изля толкова пумия в мрежата...хмм дали тя ни е проблема на българите,а![]()
Хамериканците са мешан народ......извинявам се че ги давам за пример-просто идеята ми е,че не са ни проблем малцинствата.....може би само едно малцинство от 240 бр и около 6 милиона останали им подръжници
На кой и за какво се оплакваме,като не можем да се гледаме сам сами![]()
Колега това е най неподходящия пример който даваш с тия прехвалените американци.Я си помисли робство имало ли е в америка ? Я си помисли сегрегацията кога е отменена ? Я сега си помисли за гетата с чернилки .Айде моля стига с тия прехвалените нагли американци .Толко ли няма по свестни примери та на всеки втори са му на пъпа поникнали тия американци.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
^не ги харесвам,нито ги мразя...на мен лично са ми антипатични,но им свалям шапка за това,че много нации,религии и култури живеят заедно=за това се извиних по-рано,че ги давам за пример.
Мисля,че смисъла е друг и няма за какво да ''издребняваме'' ,нали
имам бледи впечатления и от други три нации в една държава наречена галено SWISS,но за там ако почна да изказвам впечатления или ще ме обявите за луд
,или няма да стигне форума 
Мисля,че смисъла е друг и няма за какво да ''издребняваме'' ,нали

имам бледи впечатления и от други три нации в една държава наречена галено SWISS,но за там ако почна да изказвам впечатления или ще ме обявите за луд

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Българската оранжерийна земеделска продукция като цяло е скъпа и се реализира в чужбина, а в България се внася ниско качество от Турция, Гърция и Македония.
Българина предпочита евтино и с по-ниско качество и това определя предлагането.
Като цяло всички в България и бедни и богати рупат боклуци .
Големите международни компании също са ни научили и ни пробутват значително по-ниско качество.
Откъдето и да го погледнеш живеем като хора втора ръка.
Бих оприличил държавата като един автобус, който уж е тръгнал на някъде , но кара в неизвестна посока и през десет часа спира да зарежда.
Шофьора минава събира пари от пътниците уж за бензин , за колко зарежда само той си знае и продължава да кара.
От време на време шофьорите се сменят и автобуса продължава.
Ако някой от пътниците е недоволен , му се обяснява , че понеже той не си изпълнява задълженията и не си чисти като се храни, затова автобуса не пристига там за където е тръгнал .
Истината е че от пътниците в момента нищо не зависи и всичко е в ръцете на шофьорите.
Големите международни компании също са ни научили и ни пробутват значително по-ниско качество.
Бих оприличил държавата като един автобус, който уж е тръгнал на някъде , но кара в неизвестна посока и през десет часа спира да зарежда.
Шофьора минава събира пари от пътниците уж за бензин , за колко зарежда само той си знае и продължава да кара.
Ако някой от пътниците е недоволен , му се обяснява , че понеже той не си изпълнява задълженията и не си чисти като се храни, затова автобуса не пристига там за където е тръгнал .
Истината е че от пътниците в момента нищо не зависи и всичко е в ръцете на шофьорите.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
ivan1590 написа:Българската оранжерийна земеделска продукция като цяло е скъпа и се реализира в чужбина, а в България се внася ниско качество от Турция, Гърция и Македония.
И да добавя само че когато шофьора рече да излезе на магистралата пътниците вкупом му обясняват че няма смисъл така по черно е подобре няма магистрални такси билетче може да не им къса и те ще му фърлят някой лев накрая за услугата.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
ukelichko написа:Нещо ръчках из Фейсбука и всичко ми се обърна на руски. И отстрани на рекламките ми излезе това http://peopleandcountries.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=39 Форум на руснаците дето живеят или искат да емигрират в България. И се зачетох, нали навремето съм учил руски. От разните препратки прочетох много за това как руснаците виждат България. И така цял слетобяд. Попаднах и на тема за полицията в България. Хората са много доволни от нашата полиция. В сравнение с руската полиция, нашите били много честни и големи професионалисти. Даже не вземали подкупи и много пъти при пътни нарушения им прощавали и казвали, че са на пътя не да глобяват а да предотврартяват нарушенията![]()
![]()
. Цените в България били приятни, с изключение на хранителните продукти. Заплатите ни също били добри спрямо цените. Много руски пенсионери от Москва и Петребург искат да живеят постоянно в България, защото им е евтино и климата е хубав. Цените на колите били доста приятни и т.н. Много руснаци успяват да си намерят хубава работа в България и да се устроят добре. В общи линии имат добри впечатления от живота в нашата страна. Всичко това ме накара да се замисля върху много въпроси. Дали ние виждаме само лошите неща в България и все плачем. От друга страна, трябва ли да ни успокоява факта, че има хора които живеят много по-лошо от нас. И дали само защото съм бил на командировки и екскурзии например в Австрия, всичко там ми се струва прекрасно а на практика не е. То според руснаците и нашите полицаи не вземат подкуп и са професионалисти. Ама ние си ги знем. Ако питате мен и италианските и австрийските и френските полицаи са супер професионалисти. Но дали ако питате някой техен сънародник ще каже същото. Цял живот мечтата ми е била да емигрирам в Щатите, но ако мога да погледна живота в страната през очите на един потомствен американец пак ли ще искам да живея там. Ние плачем от престъпността и от Цветан Апртаменто, а в същото време руснаците се чувстват много спокйно в нашата страна. И никой руснак не подозира колко негативно сме настроени спрямо тях. И аз си мисля, че като отида в чужбина не ме мразят за това че съм Българин, но дали на практика е така? И такива работи......
(ако мога да цитирам едни колеги) Бе, ти луд ли си, бе?! Че по-скапана държава от наш'та има ли?! Че те и Афганистан са по-добре от нас, а в Папуа и Нова Гвинея цените на бензина са по-ниски! Те албанците са по-европейци от нас!

Извън майтапа - съгласен

pimpo написа:Темата е прекалено обширна за да се опише тук. Все пак моето мнение е, че живеем зле защото сме овце и се примиряваме със статуквото, вместо да сме промяната която искаме да видим. Защото последните няколко поколения са научени първо да искат а после (ако изобщо) да дават. Защото всеки се оплаква от заплатата която взема, но никой не си задава въпроса какво той дава за тази заплата. И тук не е важно колко усърдно работиш (ако въобще работиш), а е важно какъв е резултата от това. И ако виждаш, че работиш а резултат няма, то ти да си инициативната страна и да търсиш начин по който да има резултат от свършената работа. Защото ако рибата се вмирисва от главата, то революцията започва от народа. От теб, от мен, от всеки един!!!

Аз постоянно чувам от всякакви хора около мене изказвания от типа "няма да ИМ работя за без пари" и подобни..Интересното е, че никой не смее и не иска да поеме някаква инициатива (защото това е свързано с отговорност), но постоянно очаква какво ли не - бързи пари, огромно богатство, яки мацки, коли, плажове, морета...Едни такива желания, все едно копирани от американски филм. Не казвам, че бих отказал море и хубава кола, напротив, мисълта ми е, че хората изобщо не знаят какво искат и какво да правят с времето си, но са сигурни, че някак си по default им се полага лукс, удобства и т.н. Според мен единствения начин България да дръпне напред сравнително бързо и осезаемо е, ако народът се събуди, но нямам предвид постоянно да стачкува. Всеки трябва да гони постоянно развитие и качество на работа и услуги в сферата, в която е зает. Ето едни думи на Хенри Форд, които много ми харесват:
"Мисли за бъдещето - постоянното размишление за това, как да направиш повече, поражда такова състояние на ума, при което не може да се каже, че има нещо невъзможно"
Та аз около мене постоянно срещам точно обратното отношение и това според мен трябва да се промени. Струва ми се, че само така народът в максимална степен ще определя нещата - чрез създаване на стандарт на работа и отношение, който не търпи посредственост. Това трябва да дойде от всеки отделен човек, а не от правителство и управление.
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
pimpo написа:Темата е прекалено обширна за да се опише тук. Все пак моето мнение е, че живеем зле защото сме овце и се примиряваме със статуквото, вместо да сме промяната която искаме да видим. Защото последните няколко поколения са научени първо да искат а после (ако изобщо) да дават. Защото всеки се оплаква от заплатата която взема, но никой не си задава въпроса какво той дава за тази заплата. И тук не е важно колко усърдно работиш (ако въобще работиш), а е важно какъв е резултата от това. И ако виждаш, че работиш а резултат няма, то ти да си инициативната страна и да търсиш начин по който да има резултат от свършената работа. Защото ако рибата се вмирисва от главата, то революцията започва от народа. От теб, от мен, от всеки един!!!
Тук съм съгласен на 110%

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- Jordana
- старши ентусиаст
-
mangini написа:pimpo написа:Темата е прекалено обширна за да се опише тук. Все пак моето мнение е, че живеем зле защото сме овце и се примиряваме със статуквото, вместо да сме промяната която искаме да видим. Защото последните няколко поколения са научени първо да искат а после (ако изобщо) да дават. Защото всеки се оплаква от заплатата която взема, но никой не си задава въпроса какво той дава за тази заплата. И тук не е важно колко усърдно работиш (ако въобще работиш), а е важно какъв е резултата от това. И ако виждаш, че работиш а резултат няма, то ти да си инициативната страна и да търсиш начин по който да има резултат от свършената работа. Защото ако рибата се вмирисва от главата, то революцията започва от народа. От теб, от мен, от всеки един!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз постоянно чувам от всякакви хора около мене изказвания от типа "няма да ИМ работя за без пари" и подобни..Интересното е, че никой не смее и не иска да поеме някаква инициатива (защото това е свързано с отговорност), но постоянно очаква какво ли не - бързи пари, огромно богатство, яки мацки, коли, плажове, морета...Едни такива желания, все едно копирани от американски филм. Не казвам, че бих отказал море и хубава кола, напротив, мисълта ми е, че хората изобщо не знаят какво искат и какво да правят с времето си, но са сигурни, че някак си по default им се полага лукс, удобства и т.н. Според мен единствения начин България да дръпне напред сравнително бързо и осезаемо е, ако народът се събуди, но нямам предвид постоянно да стачкува. Всеки трябва да гони постоянно развитие и качество на работа и услуги в сферата, в която е зает. Ето едни думи на Хенри Форд, които много ми харесват:
"Мисли за бъдещето - постоянното размишление за това, как да направиш повече, поражда такова състояние на ума, при което не може да се каже, че има нещо невъзможно"
Та аз около мене постоянно срещам точно обратното отношение и това според мен трябва да се промени. Струва ми се, че само така народът в максимална степен ще определя нещата - чрез създаване на стандарт на работа и отношение, който не търпи посредственост. Това трябва да дойде от всеки отделен човек, а не от правителство и управление.
Напълно вярно.Само че да не забравяме че за да стане и в действителност човек трябва да има образование манталитет мироглед ценостна система...наречето го както искате.Не да е спал на чина докато завърши и в главата му само бръмбари .
Jordana написа:Напълно вярно.Само че да не забравяме че за да стане и в действителност човек трябва да има образование манталитет мироглед ценостна система...наречето го както искате.Не да е спал на чина докато завърши и в главата му само бръмбари .
Е да, естествено. Но си мисля, че всеки, който поддържа умело малък или среден бизнес да кажем, има достатъчно образование и манталитет, за да ги осъзнае тези неща.
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5