NavCoder, вече и на Български.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: NavCoder, вече и на Български.
milennyc написа:За какво да правите кабел като всеки който има KKL кабел го имаС други думи който си има диагностика за Баварката си има и интерфейс за навкодера
Да беше го написал по рано

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
cls6666 написа:.................................... към колегата по горе линка нещо не работи
Колеги, линка отново работи!!!На който му трябва интерфейс да се свърже с мен на ЛС.
viewtopic.php?f=133&t=277232
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
ако беше преди няколко месеца когато си пусках дневните щях да си взема от теб по малогабаритен е от моя и нямаше да си губя времето направо бих го взел от тебе 

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, а който няма RS232?
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Ivo_Borisov написа:С преходник към USB
Да, с преходник тръгва, но не с всички. Ето един с който тръгва не само Navcoder ами всички диагностични устройства ползващи COM порт. http://www.bafo.com/products_bf-810_F.asp
Колеги,някой може ли да ми каже този интерфейс: http://sklad66.com/cms/BMW-OBD-INPA-GT1-DIS-USB.html
може ли да се ползва за Navcoder-a и кои пинове от него се ползват,ако става.
Благодаря предварително!!!
може ли да се ползва за Navcoder-a и кои пинове от него се ползват,ако става.
Благодаря предварително!!!
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
hrpopov217 написа:Ivo_Borisov написа:С преходник към USB
Да, с преходник тръгва, но не с всички. Ето един с който тръгва не само Navcoder ами всички диагностични устройства ползващи COM порт. http://www.bafo.com/products_bf-810_F.asp
Колега с тоя кабел , може ли да се подкара диагностика на коли преди 96 г. ? От къде може да се поръча и колко струва ?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Sesko написа:hrpopov217 написа:Ivo_Borisov написа:С преходник към USB
Колега с тоя кабел , може ли да се подкара диагностика на коли преди 96 г. ? От къде може да се поръча и колко струва ?

Имам един-два риторични въпроси/може би трябва да се отнеса към автора,но все пак може някой да се е сблъсквал с това/.Ако преинсталирам компа,пак ли трябва да купувам програмата,за да я ползвам,понеже гледам програмата си създава сериал чрез който се взема кода за активация и след като излезе по нова версия/примерно такава която поддържа кодировка на лайтмодули LSZ над 30/,пак ли трябва да се сваля и купува нов код за активиране?
Благодаря предварително за отговорите!!!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
kalingk написа:Имам един-два риторични въпроси/може би трябва да се отнеса към автора,но все пак може някой да се е сблъсквал с това/.Ако преинсталирам компа,пак ли трябва да купувам програмата,за да я ползвам,понеже гледам програмата си създава сериал чрез който се взема кода за активация и след като излезе по нова версия/примерно такава която поддържа кодировка на лайтмодули LSZ над 30/,пак ли трябва да се сваля и купува нов код за активиране?
Като преинсталираш не, но ако смениш хард диск или добавиш още памет, няма да ти разпознае ключа. За нова версия не се плаща естествено.
- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Здравейте колеги,
опитвам се да кодирам с НЦС- а, променям кода "activ" или "nicht_activ", след като съм записал "MAN" - файла, натискам "F5 - basic functions", избирам "coapiReadSgGetFswPsw", от там "F2 - SG_CODIEREN" и "F3 execute job", дава ми съобщение "coding ended" и като прочета отново ECU - то, нищо не се е променило/не е кодирано новото състояние/.
Някой има ли представа защо не се получава?
П.С. - Не изчиствам папката WORK предварително, а замествам същесвуващия "MAN-файл" с новия, ако има някакво значение.
опитвам се да кодирам с НЦС- а, променям кода "activ" или "nicht_activ", след като съм записал "MAN" - файла, натискам "F5 - basic functions", избирам "coapiReadSgGetFswPsw", от там "F2 - SG_CODIEREN" и "F3 execute job", дава ми съобщение "coding ended" и като прочета отново ECU - то, нищо не се е променило/не е кодирано новото състояние/.
Някой има ли представа защо не се получава?
П.С. - Не изчиствам папката WORK предварително, а замествам същесвуващия "MAN-файл" с новия, ако има някакво значение.
LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко
За контакт - 0888 408 234 Митко
- G_A_Z_A_R_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 730 D
здравейте колеги , имали някой от пловдив който да ми прекодира LCM модула към съответната кола 4е оригиналния ми изгоря и новия ми дава някаква грешка, става въпрос за Х5 2003 г. почерпката е от мен 

- strik3rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
благодаря колега за ценната информация

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Преинсталирах си уиндоуса и съответно си загубих програмите включително навкодера. Свалих си след това нова програма но при нея е различен регистрационен код и съответно не става моя който имам. Писах му на автора ама не ме отрази. Да знаете че не само харда, ами и софта да смените трябва да купувате нов код, което се чудя дали да направя и да дам наново 40 лв.