Пътуване Варна - Будапеща - Дубровник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Пътуване Варна - Будапеща - Дубровник

Мнение от Enslaving_Lecher » 30 Мар 2012, 17:52

Здравейте,
имам нужда от съвет на база ваш опит за маршрут от Варна до Будапеща. Купих си билети за Ф1 в Унгария и отсега кроя маршрута :) Вариантите са да вляза в Румъния през Русе или през Видин (с цел по-малко да се кара в Румъния и повече в България). Другия път е през София и оттам в Събрия до Ниш и после на магистралата през Белград до Будапеща. Трябва ли да се притеснявам, че Сърбия не е в ЕС или да карам през Румъния?
От Будапеща планирам да отида до Дубровник в Хърватия. Приемам предложения и за маршрут за връщане от там до България - през Черна Гора и Събрия или Черна Гора, Албания, Македония?
Благодаря ви предварително! :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Пътуване Варна - Будапеща - Дубровник

Мнение от paxaH » 30 Мар 2012, 22:39

До Будапеща съм минавал само през Сърбия. Нищо обезпокоително - пресичаш почти цяла Сърбия на магистрала с изключение между Калотина и Ниш и Белград с Нови сад. В Сърбия се плаща за преминаване през магистрала. Унгария е с винетка - по памет беше 7 евро и прилича на касов бон.
Досега полицаите в Сърбия са ме спирали защото е имало причина. Ако си караш спокойно, спазваш правилата и ограниченията, няма какво да те притеснява.
Не сменям динари, а си плащам в евро или с дебитна карта.
Селото се оказа точно във града

Потребител
Аватар

Re: Пътуване Варна - Будапеща - Дубровник

Мнение от bacill » 02 Апр 2012, 14:59

Аз също ще пътувам от Варна до Будапеща с кола, за да гледам F1. Мисля да мина през Сърбия (мой приятел пътуващ често ме разубеди за Румъния), въпреки 200-та км. отгоре. Най-добре е да плащаш с карта.

Назад към Извън Темата