Надраскана боя със спрей
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Надраскана боя със спрей
Така, така...
Попрегледах форума, честно казано не си отговорих на въпросите.
Намерих си оня ден колата визуално тунингована с една прекрасна линия спрей по цялата й дължина.
Въпросът е кво мога да направя за да махна спрея и да си оправя боята, като изключим пребоядисването (то се подразбира, че това е вариант).
Предполагам, че с пастиране би трябвало да стане? Да се свали най-горният слой на лака, където е надраскано със спрей, и след това да се пастира?
Интересно ми е дали някой е имал подобно преживяване и като цяло какви усилия и ресурси е положил, както и къде в София може да ми препоръчате хубаво място да я оправя.
Попрегледах форума, честно казано не си отговорих на въпросите.
Намерих си оня ден колата визуално тунингована с една прекрасна линия спрей по цялата й дължина.
Въпросът е кво мога да направя за да махна спрея и да си оправя боята, като изключим пребоядисването (то се подразбира, че това е вариант).
Предполагам, че с пастиране би трябвало да стане? Да се свали най-горният слой на лака, където е надраскано със спрей, и след това да се пастира?
Интересно ми е дали някой е имал подобно преживяване и като цяло какви усилия и ресурси е положил, както и къде в София може да ми препоръчате хубаво място да я оправя.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Надраскана боя със спрей
Вчера имах същото "преживяване"
Целия заден номер, единия стоп и задния капак на колата. Отидох на автомивката до нас, изчистих спрея с лакочистител и веднага вкарах колата "под душа"
Ако искаш я пастирай после, но петно няма да остане ако я почистиш и веднага я измиеш.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Същата идея му дадох на колегата - за лакочистителя (и аз от личен опит)
Ама остана при мене матово петно, където бях се борил
Ама остана при мене матово петно, където бях се борил

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Колата ми е боядисвана преди 3 години. Де да знам, ако е стара боя може и да остане матово
Но пък може да се пастира после 

- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
спрея и със бензин се мие а тои не прецаква пластмасата ама както колегата ти е казал бърши,мии и караи :Д
и тея матови петна остават когато е прекалено напоено парцалчето с коресилин(лакочистител) за тва нежно се прави тая процедура
и тея матови петна остават когато е прекалено напоено парцалчето с коресилин(лакочистител) за тва нежно се прави тая процедура

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите.
Иначе съм чистила смола от колата само със спирт и цялата стана на матови петна :/

Иначе съм чистила смола от колата само със спирт и цялата стана на матови петна :/
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Това май сега е актуално със спрея.Вчера гледах от терасата,една сифа алфа от всякъде беше със черен спрей изрисувана,само по тавана нямаше.

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
То винаги си е било "актуално" според мен....
------
По принцип спиртът не е ли по-безвреден за боята/лака на колата от лакочистителя?
------
По принцип спиртът не е ли по-безвреден за боята/лака на колата от лакочистителя?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Спирта не поврежда боята, кореселина може да повреди лака но трудно трябва да се заиграеш сериозно с парацала.
Първо с бензин пробвай ако не с кореселин ама внимателно, вземи си мокри кърпички, и след парацал с кореселин избърши с мокра кърпичка и няма да имаш проблеми
Първо с бензин пробвай ако не с кореселин ама внимателно, вземи си мокри кърпички, и след парацал с кореселин избърши с мокра кърпичка и няма да имаш проблеми

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
10 мнения
• Страница 1 от 1