Акт за халогени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525i

Акт за халогени?

Мнение от shmorz » 02 Апр 2012, 22:09

Добър вечер,колеги!
Писаха ми акт за халогени и изключени къси светлини? 2 нарушения в един акт,колко горе долу ще е глобата?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Акт за халогени?

Мнение от dobromir » 02 Апр 2012, 22:45

Колега как ще са ти писали АКт за къси светлни, като вече близо 1 месец може да се кара с изгасени светлини . За халогените е нормално да ти пишат акт мисля че ще е към 20 лева или 30 .. А не ти ли предложиха фиш вместо АКТ ? ?

Потребител
Аватар
Кара: 525i

Мнение от shmorz » 02 Апр 2012, 22:47

dobromir написа:Колега как ще са ти писали АКт за къси светлни, като вече близо 1 месец може да се кара с изгасени светлини . За халогените е нормално да ти пишат акт мисля че ще е към 20 лева или 30 .. А не ти ли предложиха фиш вместо АКТ ? ?

Беше вече мрачно към 8и15 ме спряха и понеже ми се развали ключа за фаровете и пуснах халогени да виждам.Куката се заяждаше много..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Апр 2012, 23:01

Глобата е от 20 до 150 лв.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Апр 2012, 1:34

Поредният неизправен, дето "куките се заяждали", виновни му били. Аз да бях, щях да ти напиша и акт за движение с неизправни светлини. Научете се да сте изправни, да спазвате закона и тогава куките не се заяждат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Апр 2012, 1:58

dobromir написа:Колега как ще са ти писали АКт за къси светлни, като вече близо 1 месец може да се кара с изгасени светлини .

Аз доколкото знам, фарове за мъгла се използват с къси светлини, не с габарити ...и всичкото това при определени условия.

A когато сме с неизправна кола, не виждам защо винаги търсим другаде вината и използваме оправданието "ама той много се заяжда"...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 03 Апр 2012, 9:28

BMW_POWER написа:Поредният неизправен, дето "куките се заяждали", виновни му били. Аз да бях, щях да ти напиша и акт за движение с неизправни светлини. Научете се да сте изправни, да спазвате закона и тогава куките не се заяждат.

стига сте нападали човека човека бре нали ви казва че му се е прецакал ключа за фаровете,като че ли на вас не ви се е случвало да ви се прецака нещо в движение,сигурно не ти е горяла крушка в движение и не ми казвай че ако не си имал крушка в тебе си спирал колата на място и си ходил пеша до еди къде си да си купиш крушка или ако си бил извън градско си викал пътна помощ да те издърпа за да не ти пишат акт за движение с неизправни светлини.Аман от перфектни шофери в тоя форум

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 03 Апр 2012, 10:40

И аз имам 1 такъв АКТ от 2003та още, мисля че беше на 30лв оценено нарушението ми - грешно използване на светлините - нещо такова беше написал проверяващият орган.

Въпреки че аз карах на къси светлини и халогени заедно.
Ти си бил без къси светлини .. може и акта да е за различна сума от моята.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Апр 2012, 12:54

nazo1976 написа:
BMW_POWER написа:Поредният неизправен, дето "куките се заяждали", виновни му били. Аз да бях, щях да ти напиша и акт за движение с неизправни светлини. Научете се да сте изправни, да спазвате закона и тогава куките не се заяждат.

стига сте нападали човека човека бре нали ви казва че му се е прецакал ключа за фаровете,като че ли на вас не ви се е случвало да ви се прецака нещо в движение,сигурно не ти е горяла крушка в движение и не ми казвай че ако не си имал крушка в тебе си спирал колата на място и си ходил пеша до еди къде си да си купиш крушка или ако си бил извън градско си викал пътна помощ да те издърпа за да не ти пишат акт за движение с неизправни светлини.Аман от перфектни шофери в тоя форум

Аман не аман това е. Като имаш пари за кола ще имаш и 15 лева за един комплект крушки да ти стои в багажника. Аман от изненадани дето това или онова им се е случило и ченгетата се заяждат с тях. И за твоя информация да, горяла ми е крушка на заден габарит и съм спирал на пътя да я сменя (въпреки, че Е39 е с две и няма да ме спрат заради нея защото реално габарита си ми свети) защото ми стоят на борда едни триъгълничета за грешка и много ме дразнят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Апр 2012, 13:03

ако в акта ти е опеменат член и точно какво е написано ще ни е по-лесно да ти кажем, аз имам такъв акт от 2010г. - пуснати халогени в ясно време ..... 20лв и те тва е, ако обаче са ти писали и неизправни светлини отиваш на 100-150лв в зависимост от кефа на тоя дето ще ти определя глобата.

П.С. Много морални станахте тука всички бе, до вчера дрифтихте по улиците и въртяхте гуми по светофарите а днес четете морал като дърти попове... момчето си написа прецакал му се е ключа и е искал да се прибере..... тц тц големи демагози станахте.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 03 Апр 2012, 14:20

spacepl написа:
nazo1976 написа:

Аман не аман това е. Като имаш пари за кола ще имаш и 15 лева за един комплект крушки да ти стои в багажника. Аман от изненадани дето това или онова им се е случило и ченгетата се заяждат с тях. И за твоя информация да, горяла ми е крушка на заден габарит и съм спирал на пътя да я сменя (въпреки, че Е39 е с две и няма да ме спрат заради нея защото реално габарита си ми свети) защото ми стоят на борда едни триъгълничета за грешка и много ме дразнят.

да сигурно и комплект релета имаш ако изгори някое и поялник ако се скъса някоя жица и кво ли не още цял сервиз аре стига на всеки се случва още малко ще изкарате човека че гази бабички по спирките.и само не казвайте че няма заядливи ченгета

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 03 Апр 2012, 14:27

^ всъщност водача на МПС е задължен да носи резервен комплект крушки за управляваният от него автомобил.
Органите на КАТ дори извършват смяната с цел неписане на АКТ, видял съм го с очите си - жена шофьор - караулката на изхода за магистрала Тракия.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Апр 2012, 14:30

Заядливи имат,но като няма за какво - как ще се заяде :dunno: прецакал се ключа - кофти,аз имам такова питане ..все пак е в града,ако пусне аварийните и кара на габарити - пак ли е проблем?
Все пак да си оставиш колата някъде и да дадеш пари за рапатрак да ти издърпа колата до вас,или да я спреш някъде и да чакаш да стане светло - за да я закараш в сервиз не е ли малко безумно ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 03 Апр 2012, 14:34

Не бе,просто е супер "гъзарско" да си караш на ейнджъли и халогени :banghead:

Иначе ключа се бил развалил :mhihi:

Нормално е да играят актовете...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Апр 2012, 15:11

raddy написа:Не бе,просто е супер "гъзарско" да си караш на ейнджъли и халогени :banghead:

Иначе ключа се бил развалил :mhihi:

Нормално е да играят актовете...

Стана модерно и не мога да разбера хората каращи на халогени и габарити :banghead: ..а може при колегата наистина да има проблем,на мен все още не ми е ясно ,ако пуснеш аварийните и караш на габарити :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Следваща

Назад към Извън Темата