относно ГО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: относно ГО

Мнение от Club BMW » 04 Апр 2012, 13:35

Егати обслужването :shock:

Това доказва, че трябва да се чете... Тоз рекъл, оня казал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Апр 2012, 13:36

Ако на картончето пише 4.04. и утре те спрат и ти нашият некакъв акт за 500 лева мисля беше,дори и да си прав,което ме съмнява за тоя толеранс,толкова проблеми ще си създадеш да обжалваш и тн акта, че...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Апр 2012, 13:40

Projektzwo написа:15-дневния гратисен период се отнася само за плащанията, когато полицата е на вноски. При ПТП застрахователя носи отговорност, т.е. ще покрие евентуално настъпила щета в този период, но ако те спрат - имат правото да ти пишат акт.

Tова си е чист нон сенс :no:
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Апр 2012, 13:50

cod-cdbp написа:
Projektzwo написа:15-дневния гратисен период се отнася само за плащанията, когато полицата е на вноски. При ПТП застрахователя носи отговорност, т.е. ще покрие евентуално настъпила щета в този период, но ако те спрат - имат правото да ти пишат акт.

Tова си е чист нон сенс :no:

До някаква степен съм съгласен, същото е положението и с каското и алкохола. Ако те спрат и пробата за алкохол е под 0,5 - пей сърце, но не точно така стоят нещата при каското - ако настъпи щета документирана с ПТП - протокол, в който е упоменато че водача е употребил алкохол, дори над 0,1 промил - 100% отказ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 04 Апр 2012, 15:14

Spiro написа:Колегата над мене го написа абсолютно точно 15 дневен срок за ПЛАЩАНИЯ не и за каране....

Ако се заядат господата(а в случая имат право да се заядат) могат да ти напишат акт ...

И ти и колегата писъл преди теб сте в голяма грешка,лично 2 пъти са ме спирали точно в този 15 дневен срок след датата на падежа със пикапите ми!
Първия път искаха да ми пишат акт,но се карахме малко с полицая че се опитваше да ми се кара и след като му четох на глас доло условията за тези 15 дни,разбра че няма как да стане това с акта. А втория път само му казах за тези условия и ако иска да ги прочете в полицата и ме пусна ,само каза да не забравя да я продължа :lol: ! :yes:
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от Projektzwo » 04 Апр 2012, 16:28

crazy_d написа:
Spiro написа:Колегата над мене го написа абсолютно точно 15 дневен срок за ПЛАЩАНИЯ не и за каране....

Ако се заядат господата(а в случая имат право да се заядат) могат да ти напишат акт ...

И ти и колегата писъл преди теб сте в голяма грешка,лично 2 пъти са ме спирали точно в този 15 дневен срок след датата на падежа със пикапите ми!
Първия път искаха да ми пишат акт,но се карахме малко с полицая че се опитваше да ми се кара и след като му четох на глас доло условията за тези 15 дни,разбра че няма как да стане това с акта. А втория път само му казах за тези условия и ако иска да ги прочете в полицата и ме пусна ,само каза да не забравя да я продължа :lol: ! :yes:

Мамин сладък, леко ме обиждаш, но ще запазя добрия тон за да не те наранявам излишно...

Нито аз, нито колегата, сме в грешка и ще те помоля да не подвеждаш останалите потребители, а ти можеш да се образоваш, поне следващия път няма да се излагаш като кифладжия...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 04 Апр 2012, 16:31

дано да не се налага да ме спират...а ако се стигне до акт...тогава ще се караме със застрахователката....реших да я послушам защото е по-компетентна от мен,но уви...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 04 Апр 2012, 16:37

Застрахователят не може да упражни никакви права по Чл.202 ал.1 преди изтичането на 15-днения толеранс, т.е. да намали застрахователната сума, да измени договора или да го прекрати. Това се отнася за вноските само между първа и последна. Доколкото виждам, не е изтекъл срокът на застраховката, а само срокът на последната вноска, няма логика да те глобят ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 04 Апр 2012, 17:16

Projektzwo написа:
crazy_d написа:

Мамин сладък, леко ме обиждаш, но ще запазя добрия тон за да не те наранявам излишно...

Нито аз, нито колегата, сме в грешка и ще те помоля да не подвеждаш останалите потребители, а ти можеш да се образоваш, поне следващия път няма да се излагаш като кифладжия...

Не аз няма да споря..Казваш спрели са с пикапите ти...Тогава ще ти дам пример така:
Мен ме спряха с камиона ми и и полицая си ти пише акт,защото просто на талончето и лепенката нямаш настояща валидна гражданаска даже и в полицата пише дата на която трябва си платиш следващата вноска така....Ходи му обясни на полицая (който пак казвам си е в правото) къде и как пише,че имаш гратисен период...Надявам се си ме разбрал ама и да не си секи си преценява как да се движи по пътищата...
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 04 Апр 2012, 21:33

Projektzwo написа:
crazy_d написа:

Точно па и двамата сте в грешка,аз говоря за реални случки при които самите катаджии (особено в първия случай след доста разправии) се съгласиха че няма как да стане тая с акта (а искаше да ми пише),вие пак теории............и кифладжия ще викаш на някой друг! ;)
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от Projektzwo » 04 Апр 2012, 23:47

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 05 Апр 2012, 0:09

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: watch out вика аххахаха

Не се карайте бе.... колега Луд_Д карай както пожелаеш...
Значи не стига,че ги направиха тия граждански да са на разсрочено да може повече хора да смогват по някъв начин,а вие пък и гратисен период...не стига,че веднъж на 2-3 месеца давате пари за тва и още отсрочки искате ....Нищо лично към абсолютно никой ама вие хора как си сипвате бензин бе...недай боже нещо да изпръхне по тия железа
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d
Мечтае да кара: BMW X6M

Мнение от stkazakov » 05 Апр 2012, 1:06

Какви гратисни периоди говорите?
Тези 15 дни са, ако случайно не си платежоспособност в момента да платиш в този срок, но това не означава, че ти през този период имаш ГО. Гражданската отговорност е валидна до датата на падежа. Колегата с пикапите не си играй със закона. Стане ли ПТП, вноска със същият ден няма да мине, да не говорим за някой следващ. Прочетете по добре общите условия!
Нямаш право да управляваш дадения автомобил, ако не си платил ГО до датата на падежа. Другото което е няма смисъл да си правиш нова, тъй като пак плащаш 10-те лева Гаранционен Фонд (в някой компании 11,40лв)... Смени застрахователния агент, брокер, консултант и т.н.
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333

https://www.facebook.com/Autokazakov

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 05 Апр 2012, 18:36

stkazakov написа:Какви гратисни периоди говорите?
Тези 15 дни са, ако случайно не си платежоспособност в момента да платиш в този срок, но това не означава, че ти през този период имаш ГО. Гражданската отговорност е валидна до датата на падежа. Колегата с пикапите не си играй със закона. Стане ли ПТП, вноска със същият ден няма да мине, да не говорим за някой следващ. Прочетете по добре общите условия!
Нямаш право да управляваш дадения автомобил, ако не си платил ГО до датата на падежа. Другото което е няма смисъл да си правиш нова, тъй като пак плащаш 10-те лева Гаранционен Фонд (в някой компании 11,40лв)... Смени застрахователния агент, брокер, консултант и т.н.

Колегата е прав моита брокерка каза 4е през тези 15 дни нямаш право да караш и ако стане катастрофа няма да платят нищо.Така 4е внимаваите да не останете неприятно изненадани. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 05 Апр 2012, 19:11

kalanak написа:
stkazakov написа:Какви гратисни периоди говорите?

Колегата е прав моита брокерка каза 4е през тези 15 дни нямаш право да караш и ако стане катастрофа няма да платят нищо.Така 4е внимаваите да не останете неприятно изненадани. :)

Колеги, не е така, цитирах ви закона.
Застрахователят не може да прекрати договора за застраховка преди изтичането на този период от 15 дни, като следователно носи отговорност за настъпили щети по времето на тези 15 дни.
Ако се случи ПТП застрахователят ще плати за щетите, така е по закон. Следователно не може полицаите да напишат акт за действаща към момента ГО. Ако е изтекъл срокът на застраховката е друг въпрос, но тук става дума само за изтекла вноска :)

Чл. 202. (1) В случаите на разсрочено плащане вноските от застрахователната премия се плащат в срока, уговорен в застрахователния договор. При неплащането на разсрочена вноска от застрахователната премия застрахователят може да намали застрахователната сума, да измени договора или да го прекрати.
(2) Застрахователят може да упражни правата по ал. 1 не по-рано от 15 дни от датата, на която застрахованият е получил писмено предупреждение. Писменото предупреждение ще се смята връчено и когато в застрахователната полица застрахователят изрично е посочил кое от правата по ал. 1 ще упражни след изтичането на 15-дневния срок от датата на падежа на разсрочената вноска.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата