Акт за халогени?
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Акт за халогени?
deyan-enchev написа:^ всъщност водача на МПС е задължен да носи резервен комплект крушки за управляваният от него автомобил.
Органите на КАТ дори извършват смяната с цел неписане на АКТ, видял съм го с очите си - жена шофьор - караулката на изхода за магистрала Тракия.
Аз гледах в ЗДвП и не открих текст, който да изисква носене на резервен комплект лампи?!
А относно смяната при необходимост на път, не при всеки е толкова проста. При мен трябва да се сваля предна броня и да се извади съответно фара, на който трябва да се сменя лампата. А се съмнявам някой шапкар да си предложи услугите за смяна на лампа, като му кажа процедурата...
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Кой написа, че ченгетата не се заяждат, дори ако всичко ти е изправно? Винаги могат да намерят повод!
Проста питанка - колко от нас носят в колата си апарат за обдишване /аз имам професионален балон, казва се Амбу/? Преди години, сега не знам, беше задължителен.Ченгетата ме гледаха като извънземни като им го изкарах при проверката. Познавам 2 колеги с актове за липсата му!
Тъй че, да не попаднеш на крива кука.....
Проста питанка - колко от нас носят в колата си апарат за обдишване /аз имам професионален балон, казва се Амбу/? Преди години, сега не знам, беше задължителен.Ченгетата ме гледаха като извънземни като им го изкарах при проверката. Познавам 2 колеги с актове за липсата му!
1-во. Аз бях в ситуацията с акта и куката, и добре се виждаше,че той се заяжда! Изкара ме,че съм надрусан и пиян! Съответно дрегера закова 3те нули и на него му стана тъпо. Обясняваше ми как,ако покажело нещо различно от 3 нули какво щяло да стане..
2-ро. Понеже не съм от София и търсих един хотел около Герена и карах бавно и се оглеждах и той беше се скрил зад един бус.
3-то. Не се правя на газар,нямам ейнджъли,нямам и БМВ!
Ключа наистина ми се развали!
Не се разбира точно, но гл. 70 ал.1 гл. 74 ал.1 3ДВП
2-ро. Понеже не съм от София и търсих един хотел около Герена и карах бавно и се оглеждах и той беше се скрил зад един бус.
3-то. Не се правя на газар,нямам ейнджъли,нямам и БМВ!
Ключа наистина ми се развали!
Не се разбира точно, но гл. 70 ал.1 гл. 74 ал.1 3ДВП
това за ламбите в багажника беше с пожелателен характер, което медийте го раздухаха като задължително
така или иначе, конструктивно новите коли не са пригодни за смяна на крушки в извънсервизни условия
това е малко като със задължителните зимни гуми и куп други работи
колегата с акта, не можа ли да ги успиш нещо полицайте?
аз така в пловдив на един от мостовете ме спират с превишена, не помня колко, а аз със софийски номера
скачам от колата и почвам да се дера с неква сълзлива любовна история за пловдивчанка
и така..
така или иначе, конструктивно новите коли не са пригодни за смяна на крушки в извънсервизни условия
това е малко като със задължителните зимни гуми и куп други работи
колегата с акта, не можа ли да ги успиш нещо полицайте?
аз така в пловдив на един от мостовете ме спират с превишена, не помня колко, а аз със софийски номера
скачам от колата и почвам да се дера с неква сълзлива любовна история за пловдивчанка
и така..
No bling at the Ring
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mishoval написа:Кой написа, че ченгетата не се заяждат, дори ако всичко ти е изправно? Винаги могат да намерят повод!
Странно ми стана за този апарат - не съм знаел

По темата :
Инструкция № 1 от 20.02.2008 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства
Държавен вестник брой: 27
Година: 2008
Орган на издаване: Министерство на здравеопазването
Дата на обнародване:
11 Мар 2008
Чл. 1.
(1) Аптечките на движещите се по пътя три- и четириколесни моторни превозни средства съдържат:
1. еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;
2. марлен бинт, 5 см/5 м - 2 броя;
3. марлен бинт, 8 см/5 м - 2 броя;
4. марлен бинт, 10 см/5 м - 2 броя;
5. пакет медицински памук, 25 г - 1 брой;
6. стерилни превръзки за повърхностни рани, 10 см/10 см - 4 броя;
7. стерилни превръзки за повърхностни рани, 40 см/60 см - 1 брой;
8. пластири за рани, 3 см/6 см x 4 броя - 2 броя опаковки;
9. адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, 2,5 см/2,5 м - 1 брой;
10. триъгълна кърпа, 96 см/96 см/136 см - 2 броя;
11. стерилни полиетиленови ръкавици, голям размер - 2 чифта;
12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл;
13. безопасни игли - 6 броя;
14. ножица с тъпи върхове - 1 брой;
15. уред за обдишване - 1 брой.
(2) Всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годнос
Аз лично не съм виждат този апарт а "имам" 2 набора фабрични аптечки от 2 чисто нови автомобила след 2007 година..в смисъл седят си в колите и съм ги разглеждал а са премиум автомобили
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колеги отнемат ли се контролни точки ако ти пишат акт за каране на халогени + къси светлини
то и разтвора за дезинфекциране на рани и ръце на водна основа малко хора го имат
в категорията знам, че попада реванол и кислородна вода (която обаче за дълбоки рани не може да се използва)
а медицинския спирт важи ли?
пф, аз си мислех, че аптечката ми е изрядна, а то трябвало и нещата вътре да са в срок на годност...
в категорията знам, че попада реванол и кислородна вода (която обаче за дълбоки рани не може да се използва)
а медицинския спирт важи ли?
пф, аз си мислех, че аптечката ми е изрядна, а то трябвало и нещата вътре да са в срок на годност...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
за неспазване на правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или за управление на технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4 ЗДвП, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението - 5 наказателни точки
Глобата е от 50 до 150 лева.
Движил си се, плащаш си за гяволъка. Ако искаш, иди обяснявай на съдията, че тъкмо да замахне полицая да те спре и ключа ти се е развалил....
Малки са глобите в тая държава!
BMW_POWER написа:за неспазване на правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или за управление на технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4 ЗДвП, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението - 5 наказателни точки
Глобата е от 50 до 150 лева.
Движил си се, плащаш си за гяволъка. Ако искаш, иди обяснявай на съдията, че тъкмо да замахне полицая да те спре и ключа ти се е развалил....
Малки са глобите в тая държава!
Не разбирам агресивното ти държание?!?
Къде си видя в темата да се оплаквам ????
shmorz написа:Беше вече мрачно към 8и15 ме спряха и понеже ми се развали ключа за фаровете и пуснах халогени да виждам. Куката се заяждаше много ..
Tова кой го е писал?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
шшш 42 що не спреш с глупавия спам и отидеш да си подсвиркваш "обсипаното със звезди знаме", ако не знаеш тук в БГ КАТ-аджиите в по-голямата си част са нискоинтелегентни с ниско образование, никаква култура и огромна наглост, а заяждането за тях е начина на вдъхване на авторитет и подчинение в населението.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз не мисля така, ама щом си казал. Как пък само на мен не ми се правят на интересни и не ми се заяждат. Един единствен път са ми искали пари и като разбраха, че няма да се получи работата ме пуснаха да си ходя без нищо.
BMW_POWER написа:shmorz написа:Беше вече мрачно към 8и15 ме спряха и понеже ми се развали ключа за фаровете и пуснах халогени да виждам. Куката се заяждаше много ..
Tова кой го е писал?
Това не е оплакване! Прави разлика!
Колеги отнемат ли се контролни точки ако ти пишат акт за каране на халогени + къси светлини
spacepl написа:Как пък само на мен не ми се правят на интересни и не ми се заяждат.
+1
прощавали са ми при засичане с радар с 12км/ч над разрешеното на магистрала
прощавали са ми за неспазване на маркировка и влизане в забранена улица
прощавали са ми за движение с неизправни светлини
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3