С кое да се гордеем повече?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

моторспорт
Аватар
Кара: 332

С кое да се гордеем повече?

Мнение от KIM » 08 Апр 2012, 11:14

С самочувствието си или с заплатите си :winky:
проучване за средната заплата в ЕУ ето и източника:
http://www.averagesalarysurvey.com/arti ... 25059.aspx

ето и една фън снимка
Изображение

друг е въпроса от далаверки тва онва кой изкара повече ,шуробаджанащина тва онва :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Re: С кое да се гордеем повече?

Мнение от sapio » 08 Апр 2012, 11:19

Събрали се Обама, Саркози и Борисов.
Обама казал:
-Ние даваме на нашите хора 6000 долара заплата.Като платят данъците им остават 4500 за да живеят нормално им трябват 2500 останалите 2000 какво ги правят не ни интересува.
Саркози казал:
-Ние на нашите им даваме 5000 евро заплата.Като платят данъците им остават 4000 за да живеят нормално им трябват 2500 останалите 1500 какво ги правят не ни интересува.
Борисов казал:
-Ние на нашите им даваме 600 лева заплата.Като платят данъците им остават 500 за да живеят нормално им трябват 1000 останалите 500 от къде ги взимат ама изобщо не ни интересува.

Името на БГ политика може да варира, но е все тая.
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 08 Апр 2012, 11:35

sapio написа:Събрали се Обама, Саркози и Борисов.
Обама казал:
-Ние даваме на нашите хора 6000 долара заплата.Като платят данъците им остават 4500 за да живеят нормално им трябват 2500 останалите 2000 какво ги правят не ни интересува.
Саркози казал:
-Ние на нашите им даваме 5000 евро заплата.Като платят данъците им остават 4000 за да живеят нормално им трябват 2500 останалите 1500 какво ги правят не ни интересува.
Борисов казал:
-Ние на нашите им даваме 600 лева заплата.Като платят данъците им остават 500 за да живеят нормално им трябват 1000 останалите 500 от къде ги взимат ама изобщо не ни интересува.

Името на БГ политика може да варира, но е все тая.

А не е вярно тва че кат го питаш борисов не го интересува,той казва така ''ми кат искат толкова много да почнат да копаят картофи,да доят крави,овце,кози..итн'' :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2012, 11:37

На тая снимка само липсва най-долу надписа:
"Ако гласувате за БСП - заплатите ви ще станат почти колкото германските за 800 дни!" :ok:

KIM написа:Изображение

И доколкото видях тая статистика е база проучване, което най-вероятно включва официалните заплати, а не ония цифри в тетрадките, в които се подписваме като взимаме пари на ръка ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 08 Апр 2012, 11:38

Тези от източника ти едва ли могат да посочат България на картата.

Ако толкова някой го интересува кой колко изкарва средно, може да се види тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... P_(nominal)_per_capita

Това е индекса за човешко развитие:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ment_Index

Ама идеята явно е да си чешем езиците. Вицът е забавен, ходете при Саркози да ви дава по 6к, не знам какво чакате още.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 08 Апр 2012, 11:43

flame написа:И доколкото видях тая статистика е база проучване, което най-вероятно включва официалните заплати, а не ония цифри в тетрадките, в които се подписваме като взимаме пари на ръка ;)

Няма никакво проучване, данните са от хора, които са влезли и са си вкарали заплатите (или поне така претендират). Ако влязат 2-3-ма като Божков, ще задминем всички. :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Апр 2012, 11:45

не ви ли писна от тия теми, всяка седмица излиза такава ей
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2012, 11:47

The_Ancient написа:
flame написа:И доколкото видях тая статистика е база проучване, което най-вероятно включва официалните заплати, а не ония цифри в тетрадките, в които се подписваме като взимаме пари на ръка ;)

Няма никакво проучване, данните са от хора, които са влезли и са си вкарали заплатите (или поне така претендират). Ако влязат 2-3-ма като Божков, ще задминем всички. :mhihi:

Идеята беше, че в Германия примерно, за разлика от БГ, няма сива икономика ;)
И предвид това може да се окаже, че сме с няма и 10 пъти по-малки заплати от тях (а къде са 18 пъти - къде 10! :lol: ) :mhihi:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Апр 2012, 11:50

Не ми трябва статистика,достатъчно е човек да излезе навън и да погледне старите,болните и децата.Тез дето все оспорват цифрите--еми кажете вие колко взимате реално,на колко се подписвате в ''оная тетрадка'',айде де,малко по-сербез.
Ето ви пример--алжирка работеща ''проста'' продавачка в мол в Германия чиста заплата 1900 евро.Колко взима жена Ви в БГ ако работи същото,а е кореняк жител на тази страна а не икономически имигрант???????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 08 Апр 2012, 11:51

flame написа:Идеята беше, че в Германия примерно, за разлика от БГ, няма сива икономика ;)
И предвид това може да се окаже, че сме с няма и 10 пъти по-малки заплати от тях (а къде са 18 пъти - къде 10! :lol: ) :mhihi:

Не знам какво общо има сивата икономика тук, като ти влизаш в сайта и си вкарваш каквото ти е кеф число. Иначе сигурно си прав.

jordanpar написа:...

Ако въпросът е към мен, не съм в БГ и не работя. Последно в София взимах ~1200, без завършено висше образование, на 20г. Не съм се подписвал в никакви тетрадки, осигуряваха си ме на същите пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2012, 11:59

jordanpar написа:алжирка работеща ''проста'' продавачка в мол в Германия чиста заплата 1900 евро.Колко взима жена Ви в БГ ако работи същото,а е кореняк жител на тази страна а не икономически имигрант???????

Мисля, че спор по въпроса, че в Германия заплатита са 10 пъти по-големи от БГ няма ;)

Та очаквам от теб рецептата как поне малко да ги догоним и да съкратим разликата на 9 пъти (да си напънем гъзовете самите ние и да вземем да измислим нещо ли, да псуваме политиците що не са измислили вместо нас нещо ли - или може би да дадеш жокерче към коя бюлетина да посегнем, че да ни се решат всички проблеми за 800 дни) :winky: :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2012, 12:02

The_Ancient написа:не съм в БГ и не работя. Последно в София взимах ~1200, без завършено висше образование, на 20г. Не съм се подписвал в никакви тетрадки, осигуряваха си ме на същите пари.

Ауууу, ми ти треа си некъв или връзкар, или мафиот, или нещо друго много лошо! :lol:
И не гледай себе си! Виж хората, които ровят в кофите! Те са мерило за нашето развитие, а не такива като теб! :mhihi:
А това, че не си в БГ - 100% някой те е уредил, не си го измислил сам! Не си си мръднал малкия пръст дори! Някой друг ти е намерил високоплатена работа и наготово те е насадил на нея! :mhihi:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Апр 2012, 12:08

Всичко се обяснява с една единствена дума.А тя е-дисциплинираност.Има си конституция,закони,правила за движение по пътищата,правила за обществени норми и поведение,правила насаждани при правилно възпитание на отделния индивид--АКО в БГ започнем поне половината от всичко това да изпълняваме както трябва,нещата ще тръгнат.Но докато всеки сам търси под масата кво има,шуробаджанащината е навсякъде,кара се едно през гьотеря и после не се носят последствията-няма бюлетина,премиер или същество от извънземен произход които да ни помогнат.1200 лева в наши дни в София заплата на глава на семейство ако са за хвалене-жална работа.Виж в Нова Загора може и да са цифра означаваща нещо.
Ама да ми се плюнчат разни по форуми че видиш ли сме златната зона на Европа а пък все ни пюят по разни натъкмени статистики--среден пръст,господа.Когато цифрите говорят и Оня мълчи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2012, 12:18

jordanpar написа:Всичко се обяснява с една единствена дума.А тя е-дисциплинираност

:yes: Много съгласен! Със забележката, че не е единствена, но е основна и може би най-важна сред другите! 8)

За съжаление промяната става бавно. И според мен отдолу нагоре. Напр. първо ние, обикновените хора, да спрем десетолевките за катаджиите, за да се изгради нетърпимост към това явление, после други по-важни (и многоцифрени :mhihi: ) неща и т.н. Щото е смешно някой да вика аз давам само по 10 кинта подкуп и крада съвсем по малко, а пък ония мръсници окрадоха държавата (разбирай - докато не спрат да крадат те на едро - и аз няма да спра да крада на дребно :kuku: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 08 Апр 2012, 12:22

jordanpar написа:...

Като искаш, целувай задници по Европа. Аз имам самочувствие на не по-лош човек, от когото и да било в "развитите" страни. Така де ония дето нямат никакви проблеми, взимат по 5к евро като копачи с основно и на 18 тате им взима новия Поршак турбо да дават газ на магистралата без ограничения. Смешното е че гастарбайтерите с подобно на твоето мислене спазват всички правила в чужбина като мишки и живеят из разни коптори, а когато се върнат в БГ се изживяват като цигански барони, щото, видиш ли, идат от чужбинско. :mhihi:
Айде със здраве, легам.

flame
От провинцията съм :shock: :oops: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата