Нещо ново за стационарните спийд камери?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Нещо ново за стационарните спийд камери?

Мнение от paxaH » 31 Мар 2012, 19:22

Околовръстния път до Търговище

Ей тази вече е монтирана от около преди седмица. Преди ОМВ-то на околовръстното на Търговище (посока Варна - София) до метанстанцията.

За други нови - не знам.
Селото се оказа точно във града

Аватар

Мнение от Хаос » 31 Мар 2012, 21:32

mishoval написа: Не са ли вързани към радар, който да отчита превишената скорост и да активира камерата?

не е задължително да има радар
дори и само преместването ти спрямо околните неподвижни обекти в 2-3 последователни кадъра е достатъчно да ти измери скоростта с огромна точност
братушките вече им го набиха с камера, която може да следи едновременно до 21 автомобила, засичайки моментната им скорост и регистрационните им номера през цялото време докато са в обсега й - имаше видео от час пик където всички автомобили имаха едно плаващо таг-че в себе си, което указваше регистрационния номер и моментната скорост с огромна точност и бързина
молете се да не сложат такива, защото тея камери се изплащат само за няколко дни работа
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Мар 2012, 23:43

"Новите камери разполагат с инфрачервена светкавица и ще могат да определят в коя пътна лента се движи нарушителят. Досега водачите, които бяха щраквани да превишават скоростта и до тях се виждаше друга кола, оставаха ненаказани".

Другите нови камери засичат средната скорост на колите.

Изображение

Решението на проблема е радар детектор + GPS

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 01 Апр 2012, 0:24

Нова камера на пилон са сложили на магистрала Тракия, в посока Пловдив-София точно на ОМВ-то!
Същите има и пред Шеловете, но те са отдавна!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 01 Апр 2012, 13:22

Хаос написа:
mishoval написа: Не са ли вързани към радар, който да отчита превишената скорост и да активира камерата?

не е задължително да има радар
дори и само преместването ти спрямо околните неподвижни обекти в 2-3 последователни кадъра е достатъчно да ти измери скоростта с огромна точност
братушките вече им го набиха с камера, която може да следи едновременно до 21 автомобила, засичайки моментната им скорост и регистрационните им номера през цялото време докато са в обсега й - имаше видео от час пик където всички автомобили имаха едно плаващо таг-че в себе си, което указваше регистрационния номер и моментната скорост с огромна точност и бързина
молете се да не сложат такива, защото тея камери се изплащат само за няколко дни работа

Добре де, но все пак трябва по някакъв начин да отчитат кой автомобил се движи над лимитираната скорост, а това може да стане само чрез излъчване и приемане на сигнал, т.е. радар?
Изключвам най новите двойки камери, които отчитат средна скорост м/у тях. Слава богу, са много скъпи и със сложен софтуер, та все още не са монтирани у нас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 03 Апр 2012, 23:29

Аз забелязах по всяка вероятност нова камера на Е79 след изхода от Враца, в посока Мездра, срещу Ромпетрол, където пътят е с по две ленти в посока. Мисля, че е нова, защото не съм я виждал преди, а и изглежда по-модерна от старите - не е с правоъгълните прозорчета, а с две кръгли.

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Апр 2012, 1:03

http://youtu.be/8fWzT9Istdc
за ден-два се връща инвестицията в тея
ама кой да се сети?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Апр 2012, 9:44

нищо особено не е тая камера дето, чете номерата. цялата работа е augmented reality софтуер, а камерата си е обикновенна камера.
нищо ново... http://youtu.be/BD0l3BdGzTU

mishoval написа:Всеки от новите радари струва около 55 000 лева.

от масивно злато ли са изработени тия камери ми е много интересно :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 04 Апр 2012, 10:11

Да са живи и здрави с новите камери .!.

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2012, 11:30

mishoval написа:Някой ако може да ме открехне за принципа на работа на тези камери? Не са ли вързани към радар, който да отчита превишената скорост и да активира камерата?

И мен много ме вълнува този въпрос...

Но от личен едногодишен и повече опит мога да кажа - стационарките не изпъчват сигнал (както радарите в патрулките), а само приемат картина (видеозапис разбирай). И изчисляват скоростта по това колко метра (или сантиметра) се е преместила колата на снимката. Не съм сигурен, че точно това е принципът на действие, но за друг просто не мога да се сетя. А че не е излъчват сигнал гарантирам (с моя радар детектор :mrgreen: )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 08 Апр 2012, 12:42

flame написа:
mishoval написа:Някой ако може да ме открехне за принципа на работа на тези камери? Не са ли вързани към радар, който да отчита превишената скорост и да активира камерата?

И мен много ме вълнува този въпрос...

Но от личен едногодишен и повече опит мога да кажа - стационарките не изпъчват сигнал (както радарите в патрулките), а само приемат картина (видеозапис разбирай). И изчисляват скоростта по това колко метра (или сантиметра) се е преместила колата на снимката. Не съм сигурен, че точно това е принципът на действие, но за друг просто не мога да се сетя. А че не е излъчват сигнал гарантирам (с моя радар детектор :mrgreen: )

Ако е така, то значи записва целия автопоток, и после обработва снимките? Аз пък мислех, че се активизира над определена скорост, а това не виждам как ще стане без излъчване и приемане на радиосигнал, т.е. радар.
И моя антирадар не се включва при прословутите стац. камери преди Бургас, с.Подслон и преди Созопол - на разклона за Атия! :paranoid: Нарочно ги следя от 3 г., там доста хора не спазват ограниченията, вкл. и аз, а още нямам "честитка". Това ме кара да мисля, че отдавна са кухи!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 08 Апр 2012, 13:30

Тази камера TraffiPax TraffPhot III-SR, излъчва на честота - К Band 24.125Ghz

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 08 Апр 2012, 14:11

Club BMW написа:Тази камера TraffiPax TraffPhot III-SR, излъчва на честота - К Band 24.125Ghz

Изображение

Такава камера е монтирана на пътя Бургас - кв.Ветрен по посока Бургас.Вечерта имам чувството че светкавицата не може да зареди от непрестанното святкане :D Така че внимавайте със скоростта при слизане от магистралата. http://g.co/maps/w3mxj Казват че за седмица е приготвила честитки на около 800 човека.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 08 Апр 2012, 17:52

Информацията на сайта не е пълна за БГ.

Трафик радар TR4-D
Честота на работа - Х band (10.525GHz)

RADAR AUTOVISION DIGITAL MPH-BEE ІІІ
Честота на работа - Ka

SITRAFFIC ERS 400
Честота на работа – K band (24.125GHz)

МУЛТАНОВА 6Г
Честота на работа – Ka band (34.360GHz)

Реално в една кутия са две камери
TraffiPax - TraffPhot III-SR

TraffiPax честота на работа – (К) Band (24.125Ghz)
Обхват на скоростта от 20 до 250 км/ч

TraffPhot III-SR
Тази прави две снимки в рамките на една сек. и така определя скоростта. Разстоянието между първа и втора снимка може да бъде настроено от 5 м до 20 м.
Обхват на скоростта от 1 до 400 км/ч

Със сигурност това не е всичко ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата