С кое да се гордеем повече?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: С кое да се гордеем повече?
The_Ancient написа:От провинцията съм![]()
![]()
Аууууу, и сеУАнин начи!

Знаех си аз, че си тъмен елемент!

The_Ancient написа:Аз имам самочувствие на не по-лош човек, от когото и да било в "развитите" страни.

Туй на село съм чувал, че му викали self made man

ПС Ама все пак си мисля, че е по-добре да ровиш по кофите и да псуваш политиците (и всеки, и всичко

The_Ancient написа:flame написа:И доколкото видях тая статистика е база проучване, което най-вероятно включва официалните заплати, а не ония цифри в тетрадките, в които се подписваме като взимаме пари на ръка
Няма никакво проучване, данните са от хора, които са влезли и са си вкарали заплатите (или поне така претендират). Ако влязат 2-3-ма като Божков, ще задминем всички.
Брат то ако е толкоз лесно що пък ние българите не сме въвели че взимаме да речем 30-40к щом всеки вкарва каквато цифра си иска или пък ромънците ...

Unit: Universities and Researchers.
втората таблица в сайта е разликата от тва да са вкарали собсвената си заплата потребители и рисърчари братле
Последна промяна KIM на 08 Апр 2012, 12:45, променена общо 2 пъти
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то и в германията не е всичко перфектно.мой приятел е шофьор там и ми разказва,как не се спазват никакви наредби-колко да се кара и да се почива.ако се кара по правилата,няма да успее да натовари,оттам пък санкции.абе пълен хаос,а фирмата си е немска,собственика и той.то и занаята е такъв шибан,ама то джермани-бг все същият кенеф в този сектор....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
павката написа:то и в германията не е всичко перфектно.мой приятел е шофьор там и ми разказва,как не се спазват никакви наредби-колко да се кара и да се почива.ако се кара по правилата,няма да успее да натовари,оттам пък санкции.абе пълен хаос,а фирмата си е немска,собственика и той.то и занаята е такъв шибан,ама то джермани-бг все същият кенеф в този сектор....
брат тва си е международна индустрия и няма как просто всичко да е сходно в всяка една държава за да се поддържа някаква интрига у конкурецията

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
The_Ancient написа:Като искаш, целувай задници по Европа. Смешното е че гастарбайтерите с подобно на твоето мислене спазват всички правила в чужбина като мишки и живеят из разни коптори, а когато се върнат в БГ се изживяват като цигански барони, щото, видиш ли, идат от чужбинско.![]()
Има си лични за тва когато искаш да ме обидиш.Моля модератор да вземе под внимание фразата използвана от теб спрямо мен охарактеризираща ме като участник в риминг както и сравнението с вид полски гризач и битовите условия в които живея.Аз не си позволявам окачествяване на хора,които не познавам и не съм виждал наживо.
Поздрави.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
flame написа:jordanpar написа:Всичко се обяснява с една единствена дума.А тя е-дисциплинираност
Много съгласен! Със забележката, че не е единствена, но е основна и може би най-важна сред другите!
![]()
За съжаление промяната става бавно. И според мен отдолу нагоре. Напр. първо ние, обикновените хора, да спрем десетолевките за катаджиите, за да се изгради нетърпимост към това явление, после други по-важни (и многоцифрени) неща и т.н. Щото е смешно някой да вика аз давам само по 10 кинта подкуп и крада съвсем по малко, а пък ония мръсници окрадоха държавата (разбирай - докато не спрат да крадат те на едро - и аз няма да спра да крада на дребно
)
100% СЪМ СЪГЛАСЕН, но тук трябва да умрат поне 2 поколения за да се прочистим! Докато преобладават тарикати и патрончета със самочувствие на по равни от останалите, оправия няма да има.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
таблицата, а следствие на това и тезата в темата, са некоректни... за заплати погледнете тук http://www.payscale.com/research/IE/Country=Ireland/Salary
можете да изберете която и да е страна... на този сайт са посочени цифри, които напълно се покриват с моите наблюдения...
пп: цифрите са преди данъци... както се вижда, високоплатеното там, си е високоплатено и тук... не за всички де

можете да изберете която и да е страна... на този сайт са посочени цифри, които напълно се покриват с моите наблюдения...
пп: цифрите са преди данъци... както се вижда, високоплатеното там, си е високоплатено и тук... не за всички де

разликата реално си е 3-4 пъти за позициите с по висока квалификация.
Проблема е,че в БГ тези позиции са много по малко. Говоря за частния сектор.
На тези статистики фрапантните разлики идват от ниско квалифицираните кадри които в БГ обикновенно ги осигуряват на минимума, също учителите,медицинския персонал, държавните служители и т.н
някой да не е съгласен,че учителите взимат по 300 евро на месец т.е 3600 годишно което отговаря перфектно на статистиката според първата страница. За учител разликата може да е 10-15 пъти за други длъжности е 3-4 пъти.
Проблема е,че в БГ тези позиции са много по малко. Говоря за частния сектор.
На тези статистики фрапантните разлики идват от ниско квалифицираните кадри които в БГ обикновенно ги осигуряват на минимума, също учителите,медицинския персонал, държавните служители и т.н
някой да не е съгласен,че учителите взимат по 300 евро на месец т.е 3600 годишно което отговаря перфектно на статистиката според първата страница. За учител разликата може да е 10-15 пъти за други длъжности е 3-4 пъти.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И как по точно зависят наште заплати от бат Бойко че нещо не ми стана ясно ?
На държавните служители добре ама другите ?
Те тия дето ги плащат заплатите нали трябва да ги вземат отнякъде че да платят после по 1500 евро заплати или там колкото си избере работника.Тоз който ги навира тия таблици под носа на аудиторията да даде и таблицата с икономическия статус на страните брутен вътрешен продукт на глава от населението дефицит ....те са няколко прости параметъра .
Така много ясно ще се разбере защо са ни ниски заплатите .Просто в БГ не се произвежда НИЩО !!! Освен да се строят молове и хотели нещо друго да има ?
Да сте чули нещо за развита лека промишленост за тежко машиностроене за химическа промишленост за селско стопанство за животновъдство за високи технологии?
Е и аз не съм чул да има такива в БГ така че не гледам колко получават другите а гледам да изкарам толково че да ми стига.
На държавните служители добре ама другите ?
Те тия дето ги плащат заплатите нали трябва да ги вземат отнякъде че да платят после по 1500 евро заплати или там колкото си избере работника.Тоз който ги навира тия таблици под носа на аудиторията да даде и таблицата с икономическия статус на страните брутен вътрешен продукт на глава от населението дефицит ....те са няколко прости параметъра .
Така много ясно ще се разбере защо са ни ниски заплатите .Просто в БГ не се произвежда НИЩО !!! Освен да се строят молове и хотели нещо друго да има ?
Да сте чули нещо за развита лека промишленост за тежко машиностроене за химическа промишленост за селско стопанство за животновъдство за високи технологии?
Е и аз не съм чул да има такива в БГ така че не гледам колко получават другите а гледам да изкарам толково че да ми стига.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
jordanpar написа:АКО в БГ започнем поне половината от всичко това да изпълняваме както трябва,нещата ще тръгнат..
Да...ама не зад компа,а на практика....

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
flame написа:На тая снимка само липсва най-долу надписа:
"Ако гласувате за БСП - заплатите ви ще станат почти колкото германските за 800 дни!"![]()
И доколкото видях тая статистика е база проучване, което най-вероятно включва официалните заплати, а не ония цифри в тетрадките, в които се подписваме като взимаме пари на ръка

Владо написа:таблицата, а следствие на това и тезата в темата, са некоректни... за заплати погледнете тук http://www.payscale.com/research/IE/Country=Ireland/Salary![]()

Поне в ИТ позициите, които са описани и според моите наблюдения са напълно адекватни на реалността в БГ.
Което, до някъде може би, се дължи на това, че в повечето такива компании няма нищо под масата и всичко е на светло.
virtue and tranquillity
Тази таблица си е чиста провокация, и изобщо не отговаря на реалните цифри, жалко че има още хора които се връзват на платени писачи в нета ...
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Хахаха
Някой се оплаква и драматизира колко е зле.
А не може да пише на родния си език.
Световната конспирация на австийците и европата срещу добрия българин. За кой ли път.

Някой се оплаква и драматизира колко е зле.
А не може да пише на родния си език.
Световната конспирация на австийците и европата срещу добрия българин. За кой ли път.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
един от най-големите проблеми на нашето общество са комплексарите, а един мъж, без пара в джоба, няма как да има самочуствие. Пожелавам на всички за напред да се гордеем с парите си, но с тези, които изкарваме с труд и да се чустваме ценени за труда, които полагаме.
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3