Пак за горивата
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Re: Пак за горивата
Няма как да стане.
Това означава петролните компании поне в България да се самофалират, а те не са толкова прости.
Като спрат да им купуват бензина ще се намери начин и акциза да се свали и ДДС да намалее .
Варианти много да не изпуснеш баницата.
Цената винаги ще е такава, че народа да псува, но пак да зарежда, поне докато не открият начин да ни заробят с нещо друго, а за момента няма реална алтернатива.
Това означава петролните компании поне в България да се самофалират, а те не са толкова прости.
Като спрат да им купуват бензина ще се намери начин и акциза да се свали и ДДС да намалее .
Варианти много да не изпуснеш баницата.
Цената винаги ще е такава, че народа да псува, но пак да зарежда, поне докато не открият начин да ни заробят с нещо друго, а за момента няма реална алтернатива.
boksioraE39 написа:Говорих с човек който има представа за тия неща и категорично .......
Ама ти сериозно ли ? Да не би да познаваш човека който контролира Световните пазари ?

Ако има конкретна причина за повишаването на цените на петрола, то това е затягането на санкциите срещу Иран, което републиканците подкрепят. Ако срещу ислямската република бъдат предприети военни действия, за което мнозина от тях настояват, ефектът върху цените на петрола и световната икономика ще бъде значителен. В дългосрочен план единствено чувствителен спад на потреблението на петрол в САЩ, което възлиза на 20% от глобалното потребление, може да има положителен ефект върху цените.Сравнително прахосническият начин, по който САЩ използват петрол в сравнение с останалите страни с високи доходи, прави подобно повишаване на енергийната ефективност сравнително лесно за осъществяване.Най-добрият начин да се постигне това е като се повишат цените на бензина чрез по-висок акциз. Подобна политика обаче се приема за антиамериканска. Според американския мироглед тя е подходяща единствено за бедните европейци. Търсенето на петрол продължава да нараства, въпреки че в страни като Китай и Индия потребителските цени са на рекордно високи нива. „Потреблението в тези страни се увеличава, тъй като стандартът на живот расте и все повече хора стават част от модерната икономика. Въпреки че доставките на либийски петрол като цяло са възстановени, а добивът в Саудитска Арабия е на най-високите си нива от три десетилетия, предлагането на петрол едва покрива търсенето

тази година няма да стане 7лв литъра, но след някоя друга година е очакваната цена
а флейм правилно го е казал, турците наистина са доста по-работливи от гърците, а и от нас.. така че всеки да си прави сметката, утре ще пуснат скъпи хибриди, дето батерията им няма да държи 1 час и който е мислил за зимата, няма да купува скъп бензин

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ivoo написа:boksioraE39 написа:Говорих с човек който има представа за тия неща и категорично .......
Ама ти сериозно ли ? Да не би да познаваш човека който контролира Световните пазари ?![]()
..........
Въпреки че доставките на либийски петрол като цяло са възстановени, а добивът в Саудитска Арабия е на най-високите си нива от три десетилетия, предлагането на петрол едва покрива търсенето
Тва горното с Либия не е сигурно, понеже няма как да се знае...Саудитска от две години им пада добива, тая година са с понижение 7.5%...Русия ги надмина, като в момнета са номер едно по добив.
А на мене едно пиленце ми каза, че при цена 150-160$ Иран ше го отнесе, очаква се да е Август Септември...А на тия пичове, като им видиш графиките не бъркат никога......Има един сайт оил дръмс, до сега винаги са целили цената, и "предсказанията"

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
[quote="flame"]Дали ви направи впечатление, че най-скъпите горива в региона са в Турция? А дали сте чули някой там да се оплаква, че горивата били скъпи, да прави стачки? Аз поне не съм. А да сте чували, че турската икономика преживява невероятен бум и по растеж мисля беше на второ място в света след Китай? И да сте виждали как още от малки децата там се учат на труд като разнасят кафета и други такива по-лесни задачи?
А някой задавал ли си е въпроса защо горивата са най-скъпи в Турция при по-нисък жизнен стандарт от Гърция? Просто турците са го измислили - повечето преки данъци и акцизи влизат в цената на горивата им - добро средство п/в сивата икономика. Затова пък другите им данъци не са като в Евросъюза, а са по-ниски!
А въобще не коментирам качеството на техните горива - който е бил там и е карал с тяхно гориво, той знае!
А някой задавал ли си е въпроса защо горивата са най-скъпи в Турция при по-нисък жизнен стандарт от Гърция? Просто турците са го измислили - повечето преки данъци и акцизи влизат в цената на горивата им - добро средство п/в сивата икономика. Затова пък другите им данъци не са като в Евросъюза, а са по-ниски!
А въобще не коментирам качеството на техните горива - който е бил там и е карал с тяхно гориво, той знае!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Jim Beam написа:ГЪЗта изглежда все по-примамлива
бе се не ми се иска да слагам ама тия мухльовци не ни оставиха намира.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:Jim Beam написа:ГЪЗта изглежда все по-примамлива
бе се не ми се иска да слагам ама тия мухльовци не ни оставиха намира.
Ако нямаш служебна и си вършиш работата с колата си заслужава, щото тея 1.30 разлика ти остават в джоба. Тва са си 80 лева на резервоар...
- b00st
- User
-
е аз принципно не хода на работа (се пак съм беден студент
) ама си върша задачките с колата и я карам почти всеки ден. ае не навъртам много годишно, затва и не ме бърка особено ама цената на гаста си е на половината на литър 95.

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:е аз принципно не хода на работа (се пак съм беден студент) ама си върша задачките с колата и я карам почти всеки ден. ае не навъртам много годишно, затва и не ме бърка особено ама цената на гаста си е на половината на литър 95.
Е същата работа съм и аз, само дето сега завършвам и може и да се наложи да я ползвам всеки ден. Въпреки, че аз нямам нищо против да ходя на работа с колело.
mishoval написа:
А някой задавал ли си е въпроса защо горивата са най-скъпи в Турция при по-нисък жизнен стандарт от Гърция?
Ко каза , ко ? По нисък стандарт ли ? Ти кога за последно си ходил в Турция ?
Я да сравним столицата им с на`ща или с Гръцката

Тук http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 693&page=5 също може да се добие представа на мизерното им съществуване на турчалята

Последна промяна ivoo на 09 Апр 2012, 1:44, променена общо 1 път

- b00st
- User
-
много е хубаво в гърция и турция, нема що 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ivoo написа: и с напълно излишни магистрали ...
не магистралите са излишни, а колите на бензин и дизел. Електричните преди да ги направим да летят нали по пътища трябва да ги караме. Да не говорим че ще са в пъти по-бързи и безопасни от сегашните бомби на газ

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
ivoo написа:mishoval написа:
А някой задавал ли си е въпроса защо горивата са най-скъпи в Турция при по-нисък жизнен стандарт от Гърция?
Я да сравним столицата им с на`ща или с Гръцката![]()
Тук http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 693&page=5 също може да се добие представа на мизерното им съществуване на турчалята![]()
![]()
Не беше лошо да постнеш и някоя снимка от Диарбекир и Кюрдистан да видиш там колко е Убаво, а не рекламите им за туризъм.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ivoo написа:mishoval написа:
Я да сравним столицата им с на`ща или с Гръцката![]()
Еми аз съм ходил преди по-малко от месец... За пореден път

Дай някоя снимка от автогарата в Истанбул, ама снимана от турист, не от хеликоптер, че като ги видиш тия 3-4 етажа и пак ще ти падне ченето, а мизерията няма да се види

Средната работна заплата в Турция е 700-800 лири, което е 350-400 евро; в Гърция е 750 евро... Друг е въпроса за БВП, ръст на икономиката и т.н. Ама колегата каза стандарт на живот, който се определя по средната работна заплата...
Малко мислете с тия глави, не само да зяпате снимки от нета и да ви текат лигите...
Вярно, че са много по-напред от Гърция икономиески, но просто гърците успяват без да работят да има висок стандарт... Поне досега

А за горивата там - скъпи са понеже това е един от малкото начини държавата да събира приходи.
Никъде по заведения и магазини няма касови бележки, фактури, билети в градския транспорт няма, всичко е алъш вериш

Оff:
Една колежка като беше с мен командировка (за пръв път в Турция) и се опита да си иска билет в автобуса... 15 минути разправяне - от нейна страна на български, английски, а отсреща само "Билет йок!"

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3