Как са нещата в UK и Ирландия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Как са нещата в UK и Ирландия?

Мнение от ogata » 10 Апр 2012, 19:05

xpl0d написа:
ogata написа:
xpl0d написа:Aко отидеш на място да си подадеш документите става за един ден, ако си подадеш документите по пощата обаче до 6 месеца, в момента обработват документи подадени през ноември 2011-а :mhihi: Все съм си мислел, че от нашите чиновници по-бавни няма, но съм се лъгал жестоко :mhihi:

Не става за един ден.Пак се чака 6 месеца ... ма с 3-4 дена по-малко щото спестяваш пощата на отиване ;)
Ходих на крака в офиса в гласгоу :mhihi:

Oбъркал си се нещо май :mhihi:

If you make your application in person at Croydon public enquiry office, we will usually process your application on the same day.

В Croydon трябва да отидеш, не в Глазгоу.

Обадих се в Croydon, казах им че са много далече - пратиха ме в Гласгоу.
В Глазгоу ми предложиха любезно да си оставя международния паспорт, да си попълня документите и да си направя 2 снимки.
Тъкмо ме навиха, попитах в какъв срок ще станат работите - 5-6 месеца беше отговора :mhihi:
Попитах дали има смисъл да се командировам за 3 дена до Croydon - казаха че вероятно отговора ще бъде същият и от там.

Повярвай ми, намерих си добра работа към университета и сичко пробвах само и само да я почна, но не беше писано :bang:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 10 Апр 2012, 20:48

Tрябвало е да отидеш на място да им се озвериш малко. Аз така миналата година ходих в централното НОИ в София за доказване на стаж от чужбина. Не можело тука, трябвало по лична карта, там областна дирекция. Ае викам мини ги тези заучени фрази, дали от областната дирекция ще подам документите дали оттук няма никакво значение. Викам от областната дирекция няма ли да ги пратят на вас пак да ги прегледате и прецените. Е, да ще ги пратят. Е викам за к'ъв чеп да правим цялото упражнение. И си ми взеха документите и си процеснаха всичко както трябва. Аз ако бях на твое място за 1-2 дена щях да отида на място и да поспоря малко. Хич да не е принтни им страницата и се направи на ударен "е, вижте тук пише в рамките на същия ден" и ще минеш според мен :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Апр 2012, 9:03

ogata написа:Ачо що евро бе ? В Ирландия на евро ли са ? Акцента спрямо шотландския ядва ли се ? :mhihi:
Кво ше рече безбожно скъпи пъбове ? 3 паунда за пинт карлсбърг ?

Тука ми ареса повече от америка и мисла са върна, ама да не е баш в Шотландия, че акцента сцепва ... :kuku:

Аз ти говоря за Ирландия - не за Белфаст и поляните около него , наречени Северна Ирландия и все още част от ЮК ;)
В Ирландия имаш право да работиш всичко - няма ограничение само за ягоди и строителство .
Работата е много проста - ъурк пермит за 6 месеца от някоя агениция в БГ и си ти . След това фирмата в която работиш може да ти удължава пермита , което след кризата стана доста трудно .
В БГ за пермита ти искат тест по наглииски - единия е само грамтика 60-70 върпоса , на който ме скъсаха , после проведохме разговор , видяха че говоря свободно , дадоха ми тест с пропуснати думи , който направих без грешка и ме пуснаха . После в ИЕ е малко сложно , ако някой реши да ходи , да звънка да му обясня "номера" :yes:
Карлсбърг-а в Дъблин в центъра ти е 5-6 евро , Гинес-а 7 евро (националната им напитка) , едно уиски (50грама) ти е 10-13 евро - честит ти панаир :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Апр 2012, 10:04

Ма то с тия цени нищо чудно че се напиват рядко там :mhihi:
Баси ако се отплеснеш нещо ше си затриеш заплатата за една вечер :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 11 Апр 2012, 11:58

acho.rs написа:После в ИЕ е малко сложно , ако някой реши да ходи , да звънка да му обясня "номера" :yes:

E, кажи де, нали затва е пусната темата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Апр 2012, 22:19

xpl0d написа:
acho.rs написа:После в ИЕ е малко сложно , ако някой реши да ходи , да звънка да му обясня "номера" :yes:

E, кажи де, нали затва е пусната темата.

Търсиш си работа сам . Пермита ти е 400 евро за 6 месеца .
За да започнеш работа ти трябва ППС номер , за да имаш ППС номер ти трябва квартира . За да се нанесеш в квартира ти искат около 1200 евро депозит и още толкова за първия наем . За да те вземат за наемател ти искат работа :mhihi: Магически кръг на пръв поглед .
Номера е :
Оставаш 1 седмица в хостел . За ППС номера даваш адреса на хостела . Взимаш бележка , че си подал документи за ППС номер (чака се 10ина дни) и започваш да търсиш работа . Междувременно си откриваш и банкова сметка .
След това започваш успоредно да си търсиш работа и квартира . Ако не сте 4 човека и няма да наемаш цял апартамент тръсиш в нета - шеъринг . Събират се непознати и делят къща . Много е популярно , за нула време си намираш къде да живееш за около 200-300 евро депозит и 200-300 евро предплата .
За квартирата е хубаво да имаш работа , но може и преди да си започнал . За работа ако ти търсят ППС , показваш листче или какъвто документ намериш че си подал и очакваш издаването му .

ПС:къщите и квартирите са много приятни . Вода не се плаща, тока ти е около 10 евро на месец на човек :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 11 Апр 2012, 22:22

Малкото е 35 милилитра! И да - по пъбовете е доста скъпо. Поне може да пазаруваш на нормални цени от магазините, най-добре от големите, защото малките квартални са скъпи също. По мои спомени бирата беше 5 евро, алкохолът не помня колко точно, но да кажем двойно. В магазина бирата - 2-3 евро. Зависи кво си купуваш :) Разликата е доста голяма. И ако се храниш само навън ще ти излиза доста скъпо - 20 евро за едно хапване... за съжаление имат само гадни сандвичи от сорта на Кинг Бургер от заведенията за бързо хранене... и Събуей... няма вкусни банички и закуски :(

Цени на квартири - стая около 300-400 евро месечно в къща с други хора. Тук може да погледнеш за оферти - http://www.daft.ie/
Също така може да се обърнеш за съвет към тия - имат и така листовка кво да гледаш като се нанасяш, разни такива - http://www.threshold.ie/

За работата много много не съм наясно, защото не съм била там за да бачкам. С транспорта обаче, Дъблин и околностите и острова като цяло съм по-в час. Както и заведения, интересни неща за посещение и т.н. Така че с такова инфо мога да бъда полезна.

Изобщо в Ирландия не е никак евтино като цяло. Ама си получаваш и съответното заплащане.

На мен лично много много ми хареса там :)
Последна промяна Pisobella на 11 Апр 2012, 22:23, променена общо 1 път
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

Аватар

Мнение от xpl0d » 11 Апр 2012, 22:23

acho.rs написа:За да се нанесеш в квартира ти искат около 1200 евро депозит и още толкова за първия наем.

:shock: :shock: :shock: Еб*м ти и квартирите, тез хептен са полудели :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 11 Апр 2012, 22:43

Вода, ток и т.н. плащаш в зависимост какви са условията на квартирата. На места плащаш 400 евро наем за стая в къща, като всички сметки и нета са ти осигурени. На други места е 400 без нет, без сметки.... така че си зависи. Аз лично плащах наем и толкова. Интернетът също си беше от мен (който никак не ми излизаше евтино... )

Иначе, ако искаш сам да живееш излиза доста скъпо. Затова къща с други наематели е офертата. Кофтито е, че нито знаеш къв ти е хазяина, нито съквартирантите. Но като цяло има много варианти за наеми и не е толкова проблем да намериш друго място. Иска се депозит по принцип, който след това си го получаваш, ако всичко е наред. Виж на сайта на threshold какви уговорки и какви документи ще е добре да имаш и да подпишеш с хазяина, за да си сигурен за парите си, за това че няма да те изгони и т.н. Това ако решиш да заминаваш - добре е да се запознаеш според мен, пък дали реално ще го спазиш - зависи от теб.

Иначе, за работата там - масово чужденците са обслужващ персонал - продавачи в магазините и заведения за бързо хранене, по хотели и т.н. Не, че не се плаща пак добре. Заплатите са добри каквото и да работиш :) Но това ми беше направило впечатление, докато бях там. На хубавите постове са ирландци. Може и да греша, все пак не съм толкова запозната, а и не съм изкарала толкова време там...
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Апр 2012, 0:04

xpl0d написа:
acho.rs написа:За да се нанесеш в квартира ти искат около 1200 евро депозит и още толкова за първия наем.

Защо - много ли ти се вижда ? За тия пари получаваш или 2 етажна къща или 3стаен апартамент , пълно обзавеждане , плазми , кожени канапета и тн . 4 човека спокойно живеят в нещо подобно , което прави 300 евро на човек . Депозита го връщат . Те караваните дет ти текат на главата не са много по-евтини ;)
Последна промяна acho.rs на 12 Апр 2012, 0:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Апр 2012, 0:07

На хубавите постове са ирландци. Може и да греша, все пак не съм толкова запозната, а и не съм изкарала толкова време там...

Грешиш ! Супервайзъри и менижъри ниско ниво е пълно с чужденци . Дават големи възможности за развитие . Сега - адвокати и зъболекари не знам колко са от Гана , но има доста Българи на високи позиции .
Инак за 6 месеца чужденец , освен обслужваща сфера , какво да работиш :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Апр 2012, 2:12

А, тая работа дето я търсиш как я търсиш ? С чукане и дето ти отворят или си има няква справочна схема ?!
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Апр 2012, 9:49

ogata написа:А, тая работа дето я търсиш как я търсиш ? С чукане и дето ти отворят или си има няква справочна схема ?!

Разпечатваш сивита и започваш обикаляне - тоя метод работи най-добре ;)

Аватар

Мнение от xpl0d » 12 Апр 2012, 10:43

acho.rs написа:
xpl0d написа:

Защо - много ли ти се вижда ? За тия пари получаваш или 2 етажна къща или 3стаен апартамент , пълно обзавеждане , плазми , кожени канапета и тн . 4 човека спокойно живеят в нещо подобно , което прави 300 евро на човек . Депозита го връщат . Те караваните дет ти текат на главата не са много по-евтини ;)

Там е работата, че не ми трябва нито двуетажна къща нито 3-стаен апартамент. С чужди хора съм живял достатъчно, докато бях студент и сега въобще не ми се живее с някой външен. На мен ми трябва едностаен някакъв, обзаведен нали с всичкото му там. Но като гледам подобна квартира с разходите надали ще е нещо под 500-600 евра, което обезсмисля иначе нелошите заплати.
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 12 Апр 2012, 10:44

xpl0d написа:Tрябвало е да отидеш на място да им се озвериш малко. Аз така миналата година ходих в централното НОИ в София за доказване на стаж от чужбина. Не можело тука, трябвало по лична карта, там областна дирекция. Ае викам мини ги тези заучени фрази, дали от областната дирекция ще подам документите дали оттук няма никакво значение. Викам от областната дирекция няма ли да ги пратят на вас пак да ги прегледате и прецените. Е, да ще ги пратят. Е викам за к'ъв чеп да правим цялото упражнение. И си ми взеха документите и си процеснаха всичко както трябва. Аз ако бях на твое място за 1-2 дена щях да отида на място и да поспоря малко. Хич да не е принтни им страницата и се направи на ударен "е, вижте тук пише в рамките на същия ден" и ще минеш според мен :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
звериш викаш на место
иначе за да кандидатстваш за жълта карта ти искат иншурънс тъй че е един кръг в които не знаеш ли тънкостта как да вземеш нин ще поарчиш грубо казано една добра е30ка :mhihi:
иначе давам съвети пълни на лични понеже до болка познавам изкарвам документи за ук на ниски цени :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата