Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
младши ентусиаст
Аватар

Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Мнение от Benord » 14 Апр 2012, 13:17

Radinka написа:не е както и да е, защото само ревете - в ЕС това, в ЕС онова, а като почнат да ни въвеждат ЕС законите, почва едно безкраааааааааааааайно мрънкане... все отнякъде трябва да се почне, крайно време е българина да се научи, че законите са създадени, за да се спазват! щом там нямат билбордове и в заведенията им не се пуши и все още не са фалирали заради това, значи има начин нещата да са балансирани! въпроса с наглостта и кражбите на нашите управляващи си е друг проблем, който ЕС не може да ни реши 8)

Работя по баварските кръчми от много време и да ви светна за европейските закони! Полиция по селата няма.С нищо не се притесняват хората.Ако ги повикаш,са на местото най-много за две минути с линейка,пожарна и инженерни сили.Навремето забраниха в БГ да има животни в населено място ,повечето ресторанти в Бавария и досега са до обори от по 20-тина крави и никой не си прави илюзията да мрънка,а че миришело на лайна та чак ти сълзят очите,германеца ти обяснява,че това е здраве.Пушат си от ранни зори до тъмни доби без всякакви забележки,където човека е изпитал нужда да запали,между другото е проява на ниско възпитание в Германия да вървиш и да пушиш,затова човека си влиза в кръчмата и си пуши без ограничения,навсякъде където си поиска.Обособени зали има само в хранителните вериги,но в баварска кръчма забрави.Идват си с колите,ядат и пият на корем,пуши си, който и когато му се прище и се прибират с колите си.Не чух и не видях някой да е пострадал от полицаи или да е правил щуротии,защото е седнал пиян зад волана.Случи ми се веднъж да карам три месеца със старите номера на купения от мен автомобил поради финансови причини и големината на застраховката там.Понякога ме спираха и ми обясняваха да ги сменя незабавно,но аз им казвах,че точно това отивам да направя и така три месеца,докато нагласих срока до две седмици преди прибирането ми в БГ. Обстановката в която и част на Германия да съм е една и тя се нарича СПОКОЙСТВИЕ.Буквално са си построили комунизма,за който ние толкова мечтаехме.В реда на тези мисли искам да подчертая,какви са европейските закони и как се разбират те в Европа,и как у нас! Нали сме винаги по-големи католици от папата.Да не забравяме и това,че държавата на германеца прави пари от производство и трепери за всеки един работещ за тях независимо от националнаста му,а в БГ държавата кара само на данъци и глоби и въобще не и пука за националноста ти,само гледа да те обере и да ти стъжни живота.Рибата започва да си мирише винаги от главата.ЕС закона си е ЕС закон,но прилагането му там и тук е различно.Там се прилага от хората и ако е идиотски не се прилага,а у нас се прилага от системата, и колкото е по-идиотски,повече се държи на него,защото видиш ли бил ЕВРОПЕЙСКИ!Не сме пораснали още за истинската свобода!Свикнали сме с вилицата на врата и я слагаме без нужда на останалите,макар,че и на нас ни боде! Всяко правило довело до закон трябва да е произлезнало от необходимостите на хората,а не от разбиранията на поредният некадърен чиновник!Така си мисля аз. :shock:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 14 Апр 2012, 14:54

Benord написа: ...............

:yes: +1
Точно така си е колега , ама как да убедиш хора дето искат да миришат на новият прах `Savex ` и шампоан ` Лайка` :mhihi: :mhihi: които с аромата си ще им придаде така желания от тях Европейски вид :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 14 Апр 2012, 16:04

На мен пък ми е кеф да мириша на фасове. Примерно. Защо да нямам това право в заведение? е*ем ти и свободата :lol:

Ако е позволено навсякъде - непушачите скачат. Ако е забранено навсякъде - пушачите. Нека си има заведения за пушачи и за непушачи, а като толкова мислят да здравето ни ( :bowdown: :banghead: ) да водят политика за намаляне на заведенията с цигарен дим, като ги облекчат с данъците по някакъв начин. Но да ми отнемат правото да правя нещо, щото мислели за мен :kuku:

В Европа го правят, та и ние ще го правим. Кофти нещо си е чуждопоклонничеството. Но така мисля аз. За разликата от непушачите, уважавам мнението и свободата на другите и не налагам моето мислене.

Заведенията не могат да са само за пушачи или само за непушачи. Така го виждам аз :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Апр 2012, 16:27

Воденичаров написа:И затва в залите за непушачи е пусто нали. Явно непушачине не излизат много много.

незнам по какви заведения и кафета ходиш, че да изръсиш подобно нещо. Днес в "Неделя" пих кафе с моята в залата за НЕпушачи и имаше само една свободна маса. По същото време при пушачите имаше 2 заети. В хепитата е по същия начин през по-голямата част от времето. Давам ти само 2 елементарни примера. Така е по-добре и за собствениците - няма да влагат излишни пари за отделни помещения и т.н. На който му се пуши - място навън има достатъчно :wave:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 14 Апр 2012, 17:05

Ако се спазва БРАВО! омразна ми да се прибирам от заведение и дискотека като опушена сьомга :banghead: :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 14 Апр 2012, 17:40

titimen написа:Ако се спазва БРАВО! омразна ми да се прибирам от заведение и дискотека като опушена сьомга :banghead: :ranting:

Да ви имам доводите пък на подобни хора :banghead: :banghead:
Ми да спрат и да готвят по ресторантите, да не се умирисваш на манджа? :kuku:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 14 Апр 2012, 17:54

Benord написа:...............

ти явно работиш в някое забутано село, там по кръчмите на къра и нормално селяните (под селянин визирам човек от село, а не прост човек) да си пушат където и когато си поискат. имам достатъчно много приятели и познати в германия, даже сигурно повече от теб... и разказите ти за това как си карал с не знам си кви номера 36 години и как еди си кво не минават :) просто забрави да ми спориш и да ми обясняваш как германците не си спазват законите и ще те помилват, когато те спрат и си в нарушение :wave:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 14 Апр 2012, 18:04

Nasko_ написа:
titimen написа:Ако се спазва БРАВО! омразна ми да се прибирам от заведение и дискотека като опушена сьомга :banghead: :ranting:

Не ща да си представям какво ядеш, след като сравняваш аромата на храната със смрадта на фасовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Апр 2012, 18:10

Охладете си малко страстите.Забраната влиза в началото на летния сезон .Както знаем през лятото никой не сяда вътре в опушената :mhihi: :mhihi: :mhihi: затворена площ на заведението.Ефекта ще се почуства на есен.Та на непушачите да не им текат лигите от удоволствие -малко е рано да се радват.В интерес на истината и в сега действащия закон собственика на заведението определя дали ще се пуши или не.Така че протестите си ги насочете към собствениците не към редовия пушач.
И айде стига моля със сравнения как било някъде си. Ами айде да сравним с ислямските страни ..пълна забрана на алкохола свинското месо и трепане на жени с камъни за прелюбодейство все полезни забрани.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 14 Апр 2012, 18:49

spacepl написа:
Nasko_ написа:

Не ща да си представям какво ядеш, след като сравняваш аромата на храната със смрадта на фасовете.

Абе, пич, ти май си в голямо междучасие или се изявяваш като врачка!!!
Изчерпахте се и започнахте да дрънкате пълни глупости. Хубаво, цигарите са вредни, предизвиквали рак (въпреки, че можем да поспорим) аз като пушач осъзнавам това и вече съм го написал. Някой по-горе се беше опитал да каже на пушачите и как да си харчат парите, що за малоумие? Аз си ги изкарвам и искам да ги харча за цигари, защото ми доставят удоволствие. Хубаво, като пуша вредя от части и на теб, така че имаш малко основание да си за този закон. Обаче аз да съм дал 26 000лв. за да обособя отделни зали в заведението си и някой да ми казва, че бил много доволен, защото му се умирисвали дрехите, това е направо абсурдно!!!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 14 Апр 2012, 19:24

ineedmoney написа:
Воденичаров написа:И затва в залите за непушачи е пусто нали. Явно непушачине не излизат много много.

незнам по какви заведения и кафета ходиш, че да изръсиш подобно нещо. Днес в "Неделя" пих кафе с моята в залата за НЕпушачи и имаше само една свободна маса. По същото време при пушачите имаше 2 заети. В хепитата е по същия начин през по-голямата част от времето. Давам ти само 2 елементарни примера. Така е по-добре и за собствениците - няма да влагат излишни пари за отделни помещения и т.н. На който му се пуши - място навън има достатъчно :wave:

Примерите ти наистина са елементарни. Малко хора ходят на сладкарница за да пушат. Ти още малко ще ми дадеш пример с детско клубче, там също малко хора пушат. В питейните заведения обаче е малко по друго.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 15 Апр 2012, 1:25

Radinka написа:

ти явно работиш в някое забутано село, там по кръчмите на къра и нормално селяните (под селянин визирам човек от село, а не прост човек) да си пушат където и когато си поискат. имам достатъчно много приятели и познати в германия, даже сигурно повече от теб... и разказите ти за това как си карал с не знам си кви номера 36 години и как еди си кво не минават :) просто забрави да ми спориш и да ми обясняваш как германците не си спазват законите и ще те помилват, когато те спрат и си в нарушение :wave:

Последното ми забутано немско село беше Розенхайм.Едно китно градче на две реки и по средата на пътя между Мюнхен и Залцбург.Не се опитвам да убеждавам никого в нищо.Става ми смешно обаче,когато направя паралел на един и същи европейски закон,как се разбира тук и как там.Разбира се,че немците си спазват законите,но не им робуват.Полицаите също не са им някакви машини за налагане на наказания,напротив! Помагат ти !!!Когато обаче вземеш да се правиш на велик със сигурност ядеш дървото,но и тук си е така.Какво мислите например за европейското изискване за мивка или мивки за всеки един отделен вид продукт в заведенията за общественно хранене,което е като дамоклев меч за ресторантьорите в България,а в Германия с две мивки в цялата кухня произвеждат и продават всичко от риба до пасти и торти?Къде в немска кръчма има и помен от обособени зали за непушачи? В Дубай е сестра ми и знам как е и там.Има си заведения за пушачи,има и за непушачи,ама нашата идиотия си я нямат.Нали?Това первезно слагачество на държавата ни да се спазват докрай всички препоръчителни от евросъюза изисквания си е чист и невеж балкански идиотизъм.Докато не осъзнаем свободата си и не се борим за нея,как смятате, да постигнем авторитета да ни уважават другите?Простичко казано,пийнал си е немеца и си го знае и си се прибира с колицата културно и нежно,и знае,че ако нищо не стане ще си се прибере без проблеми.Знае и друго,че няма гладни полицаи по храстите да го дебнат.Полицаят също е наясно,че ако ги издебне ще ги хване,но не го прави,защото свободата на съгражданите е и негова и я пази на всяка цена.Това не са нарушения на закона ,а ежедневието в една демократична държава,която за жалост ние още нямаме. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Апр 2012, 10:44

:yes: Това е самата истина.Толкова отдавна ли беше та забравихме как нашите политици се съгласяваха със всяко условие на брюкселския бюрократ та даже им викаха подигравателно ..YES мените..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 15 Апр 2012, 13:47

Воденичаров написа:
ineedmoney написа:

Примерите ти наистина са елементарни. Малко хора ходят на сладкарница за да пушат. Ти още малко ще ми дадеш пример с детско клубче, там също малко хора пушат. В питейните заведения обаче е малко по друго.

Не знам дали примерите му са елементарни, но в сладкарница Неделя в Слатина "залата" за пушачи е отделена от тази за непушачи с някаква въображаема преграда. В България процентът ма пушачи е висок (аз също съм пушач), но никой НЯМА ПРАВО да кара непушачите (в това число деца и бременни) да дишат дима им. Или какво? Тези, които не пушат, да не ходят по заведения. Аз като пушач имам право на избор: да пуша навън или да не пуша изобщо. Какъв избор имат останалите?

Benord написа:
Radinka написа:

а ежедневието в една демократична държава,която за жалост ние още нямаме. :wave:

Колега, даваш пример с Германия, където има най-силна съпротива срещу ограничаващите тютюнопушенето закони в ЕС. Ето малко повече инфо http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bans А да ме убеждаваш, че немците не са дисциплинирани и не си спазват законите, няма смисъл.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 15 Апр 2012, 13:53

BFM написа: Колега, даваш пример с Германия, където има най-силна съпротива срещу ограничаващите тютюнопушенето закони в ЕС. Ето малко повече инфо http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bans А да ме убеждаваш, че немците не са дисциплинирани и не си спазват законите, няма смисъл.

ти не разбра ли, че в германия пушиш, напиваш се на казма и се качваш в колата и си заминаваш "културно и нежно"! ако евентуално предизвикаш птп, полицията ще дойде и ще ти помогне, защото там органите на реда са за това - да ти помагат, а не да те санкционират, понеже "това не са нарушения на закона ,а ежедневието в една демократична държава" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
never drive faster, than your guardian angel can !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата