пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Re: пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
Колега преди няма и месец го пътувах маршрута с дв коли бяхме. По сгурно от картата за мене няма. Едната кола плащахме с картата другата с Евро, Словения мисля че имаше Винетка взехме я на първатабензиностанция след границата.
Зелената карта ти трябва ако имаш произшествие илиако полицията ти я иска макар че полиция освенна границите не видяхме...
Сърбия е малко кофти пътя до магистралата Ниш Белград беше в ремонт на някои места. Иначе магистралите са екстра. Хърватска е най скучната за каране равна и безлична... Словения я минавах по тъмно и не се видя много.
Минавате предполаам през самия Белград. А после заобикаляте Люблянаи Загреб по "околовръстните"...
Задължитлно спираш където видиш стоп. Че иначе на граница ако е черпишо стек цигари ако е на пътя... договока с полицаите (ако те видят).
Извинявам се ако има грешки ама пиша от телефона, ако те интересува мога да потърся бележките от плащанията на магистралите и да ти кажа точни суми ама мисля чр колегтата горе беше точен.
Зелената карта ти трябва ако имаш произшествие илиако полицията ти я иска макар че полиция освенна границите не видяхме...
Сърбия е малко кофти пътя до магистралата Ниш Белград беше в ремонт на някои места. Иначе магистралите са екстра. Хърватска е най скучната за каране равна и безлична... Словения я минавах по тъмно и не се видя много.
Минавате предполаам през самия Белград. А после заобикаляте Люблянаи Загреб по "околовръстните"...
Задължитлно спираш където видиш стоп. Че иначе на граница ако е черпишо стек цигари ако е на пътя... договока с полицаите (ако те видят).
Извинявам се ако има грешки ама пиша от телефона, ако те интересува мога да потърся бележките от плащанията на магистралите и да ти кажа точни суми ама мисля чр колегтата горе беше точен.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
Точно преди 2 дена пътувах по същия маршрут:
Италия - pay toll, плащаш колкото си карал, някой по-нагоре беше написал - около 60-70Евро да прекосиш страната примерно от границата с Монако до Венеция.
Словения - 15Евро винетка
Хърватска и Сърбия - pay toll (или съответно цестарина и путарина
), в Хърватска приемаха и Евро на изходите на магистралите и по бензиностанциите, в Сърбия съм плащал с динари, пътят от Хърватската граница до самото слизане от магистралата след Ниш (посока София) излезе към 1000 динара. В Хърватска вече не си спомням точната цена, но карах през цялото време по магистрала и не беше повече от 20-25 Евро общо.
Бензиностанции и газстанции - в Сърбия през около 7-8км на магистралата има комплекси, ОМВ, Лукойл, Петрол и май навсякъде имаше и газ. В Хърватска - бензиностанции Ина, газ имаше, в Словения също така през няколко км големи комплекси по магистралата.
По границите съм нямал проблеми, единствено на входа на Сърбия ме питаха "багажа добре ли е?", а на изхода-дали съм купувал нещо от Сърбия. Иначе колата беше пълна с багаж, целите задни седалки бяха в куфари и чанти. Не са ме пребърквали и не сами тарашили колата, може просто да съм имал късмет, имах едно наум, че може да има заяжданици. Съветвам те, ако си решил да ги минеш на един дъх тия 1100км (както направих аз), да тръгнеш рано сутринта по тъмно, примерно 4-5, след което да си караш през деня, кара се сравнително бързо и пътя не се усеща. Все пак са си километри и не е оферта да караш изморен по тъмно и по монотонната магистрала...
Камери и радари - в Словения има камери по магистралите, със съответната табела за предупреждение около километър преди камерата - няма как да не я видиш. В Хърватска и Сърбия не видях нито една полицейска кола, нито пък камера или табелки, предупреждаващи за контрол на пътя.

Италия - pay toll, плащаш колкото си карал, някой по-нагоре беше написал - около 60-70Евро да прекосиш страната примерно от границата с Монако до Венеция.
Словения - 15Евро винетка
Хърватска и Сърбия - pay toll (или съответно цестарина и путарина

Бензиностанции и газстанции - в Сърбия през около 7-8км на магистралата има комплекси, ОМВ, Лукойл, Петрол и май навсякъде имаше и газ. В Хърватска - бензиностанции Ина, газ имаше, в Словения също така през няколко км големи комплекси по магистралата.
По границите съм нямал проблеми, единствено на входа на Сърбия ме питаха "багажа добре ли е?", а на изхода-дали съм купувал нещо от Сърбия. Иначе колата беше пълна с багаж, целите задни седалки бяха в куфари и чанти. Не са ме пребърквали и не сами тарашили колата, може просто да съм имал късмет, имах едно наум, че може да има заяжданици. Съветвам те, ако си решил да ги минеш на един дъх тия 1100км (както направих аз), да тръгнеш рано сутринта по тъмно, примерно 4-5, след което да си караш през деня, кара се сравнително бързо и пътя не се усеща. Все пак са си километри и не е оферта да караш изморен по тъмно и по монотонната магистрала...
Камери и радари - в Словения има камери по магистралите, със съответната табела за предупреждение около километър преди камерата - няма как да не я видиш. В Хърватска и Сърбия не видях нито една полицейска кола, нито пък камера или табелки, предупреждаващи за контрол на пътя.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
mangini написа:Точно преди 2 дена пътувах по същия маршрут:
Стига бе хора, 60-70 евро? Сигурни ли сте?
Аз от Рим като тръгна до горе като влезна в Швейцария, пак не плащам талкова....
По спомени най-скъпата ми беше около 18-20 евро.
А иначе 1100 км са нищо и когато и да тръгнеш, няма как да ти се доспи. Вече 2000 хиляди, трябва да си пресметнеш кога да тръгнеш.
При 2000км и повече, най-добре според мен е да се тръгва вечер към 6-7 часа, защото да караш нощта когато си още бодър и не уморен. После през деня е по-трудно да ти се доспи, поне при мен е така.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
пътя си е път, няма точна рецепта
аз минах 2500 км като тръгнах веднага след работа
цяла нощ се гонихме с бялото куче
на другия ден в 2 следобяд като спрях колата така ми лютаха очите, че не е истина просто
аз минах 2500 км като тръгнах веднага след работа
цяла нощ се гонихме с бялото куче
на другия ден в 2 следобяд като спрях колата така ми лютаха очите, че не е истина просто

No bling at the Ring
makaveli316 написа:А иначе 1100 км са нищо и когато и да тръгнеш, няма как да ти се доспи.
ами явно е доста индивидуално...всеки си решава сам, всъщност аз пътувах от Франция за София и разделих пътя на 2 по 1100км, като първия ден тръгнах в 2:30 сутринта и до към 7 вече бях минал поне 400км, но мен лично монотонното движение ме унася, особено ако е тъмно. Иначе през нощта е адски кеф да се кара. А за цената на магистралта в Италия, може и да съм сгрешил, просто на няколко изхода плащай по 12-13 Евро, може и под 50 да е било всичко..А иначе с карането го има и момента, че включиш ли веднъж на автопилот, можеш да издържиш много

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
To наистина е различно всеки път и индивидуално за всеки.
Аз преди си спомням, че ми беше тежък пътя (2000км) в повечето случаи, а сега последния път, пих 2 кафета и 2 редбула и тръгнахме в 18:30 с жената и сме спирали само тя да пишка, а аз да зареда и това беше.
На другия ден пристигнахме към 15 часа бг време и бях като пич. Стоварихме си катуна, изкъпах се, хапнахме и си лафихме вкъщи до 1 часа през нощта и чак тогава си легнах. Просто беше супер.
Аз преди си спомням, че ми беше тежък пътя (2000км) в повечето случаи, а сега последния път, пих 2 кафета и 2 редбула и тръгнахме в 18:30 с жената и сме спирали само тя да пишка, а аз да зареда и това беше.
На другия ден пристигнахме към 15 часа бг време и бях като пич. Стоварихме си катуна, изкъпах се, хапнахме и си лафихме вкъщи до 1 часа през нощта и чак тогава си легнах. Просто беше супер.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
Цените малко варират в зависимост от настроението на граничарите. На мен зимата от Мездра до Рим ми излезе 45евро само таксите. Сърбия на едната страна ми взеха 7евро ,а на връщане минах само с 5евро. Хърватска на към Рим ми взеха 23евро ,а на връщане 18. Словения си е закована на 15евро седмична винетка и внимавай там да не пропуснеш да си вземеш винетка ,че полицайте дебнат на толовете и е голяма разправия. В Хърватска и Сърбия задължително с карти ,на мен в Хърватска за 3редбула по 2 евро ми искаха 9.5евро ,но като му подадох картата направо все едно му го боцнах в дупето. Ако си пушач купи си цигари от Сръбските бензиностанции ,ако си добър в пазарлъка можеш да си вземеш стек цигари за 9/10евро. В Словения е най-евтина нафтата ,зимата сипвах на 2.35лв за литър ,а в Италия е най-скъпа около 2.70евро. Ако имаш някакви въпроси пиши ми на лично
.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
KUM4o написа:Цените малко варират в зависимост от настроението на граничарите. На мен зимата от Мездра до Рим ми излезе 45евро само таксите. Сърбия на едната страна ми взеха 7евро ,а на връщане минах само с 5евро. Хърватска на към Рим ми взеха 23евро ,а на връщане 18. Словения си е закована на 15евро седмична винетка и внимавай там да не пропуснеш да си вземеш винетка ,че полицайте дебнат на толовете и е голяма разправия. В Хърватска и Сърбия задължително с карти ,на мен в Хърватска за 3редбула по 2 евро ми искаха 9.5евро ,но като му подадох картата направо все едно му го боцнах в дупето. Ако си пушач купи си цигари от Сръбските бензиностанции ,ако си добър в пазарлъка можеш да си вземеш стек цигари за 9/10евро. В Словения е най-евтина нафтата ,зимата сипвах на 2.35лв за литър ,а в Италия е най-скъпа около 2.70евро. Ако имаш някакви въпроси пиши ми на лично.
В Словения на отиване към Бг края на февруари заредих нафта за 1.33 евро, а на връщане март месец на 1.34, наистина там е най-евтино.
Аз зареждам до горе преди Калотина и карам до Словения и там зареждам до горе и така не се набутвам да зареждам на други места и стигам до Германия и даже ми остава малко.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Значи от това което прочетох разбрах:
Сърбия - сменям си 20 евро в динари
Хърватска - около 20 евро
Словения винетка - 15 евро
Да попитам също от България да стигнеш до Италия навсякъде може с лична карта само и зелена карта за автомобила?
Да попитам също от България да стигнеш до Италия навсякъде може с лична карта само и зелена карта за автомобила?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
frizzante написа:Значи от това което прочетох разбрах:
Навсякъде приемат евро, не ти трябва да обръщаш нищо и навсякъде ще минеш и с лична карта, дори в Сърбия.
Зелената карта може и да не ти я искат никъде. На мен само веднъж ми я искаха в Унгария.
В Хърватия на едното място ти взимат 1 евро, а на другото 14 или 15.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
makaveli316 написа:frizzante написа:Значи от това което прочетох разбрах:
Навсякъде приемат евро, не ти трябва да обръщаш нищо и навсякъде ще минеш и с лична карта, дори в Сърбия.
Зелената карта може и да не ти я искат никъде. На мен само веднъж ми я искаха в Унгария.
Мерси колега! Значи ще си проготвя надребно 50-60 евро за магистрали до Италия а в Словения 15 евро винетка. Горивото ясно с евро навсякъде а в Италия знам как е. Ще си допълня нафта на излизане от България а после в Словения преди влизане в Италия. А някой да знае с какво око гледат на радар детекторите през тия държави??

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
frizzante написа:makaveli316 написа:frizzante написа:Значи от това което прочетох разбрах:
Мерси колега! Значи ще си проготвя надребно 50-60 евро за магистрали до Италия а в Словения 15 евро винетка. Горивото ясно с евро навсякъде а в Италия знам как е. Ще си допълня нафта на излизане от България а после в Словения преди влизане в Италия. А някой да знае с какво око гледат на радар детекторите през тия държави??![]()
Ти си с Бг номер и камери и разни такива не те засягат, тъйкато честитка няма да получиш

Аз в Германия когато още бях с италианска регистрация ме блицнаха и не съм получавал нищо в Италия, пък за Бг да не говорим.

frizzante написа:makaveli316 написа:frizzante написа:Значи от това което прочетох разбрах:
Мерси колега! Значи ще си проготвя надребно 50-60 евро за магистрали до Италия а в Словения 15 евро винетка. Горивото ясно с евро навсякъде а в Италия знам как е. Ще си допълня нафта на излизане от България а после в Словения преди влизане в Италия. А някой да знае с какво око гледат на радар детекторите през тия държави??![]()
В италия ако слизаш към Рим можеш да си спестиш магистралите. Има първокласен път със скорост 110 и като разстояние е еднакъв с магистралата до Рим.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
KUM4o написа:frizzante написа:makaveli316 написа:frizzante написа:Значи от това което прочетох разбрах:
В италия ако слизаш към Рим можеш да си спестиш магистралите. Има първокласен път със скорост 110 и като разстояние е еднакъв с магистралата до Рим.
Да знам колега, в Италия на почти всички магистрали има алтернативни високоскоростни маршрути. Иначе:
В Сърбия - 7 + 3,50 евро магистрала
Хърватска - 15 + 1 евро
Словения - 15 евро седмична винетка
В Италия както казах може и да не се плаща, просто търсите посоката си в синя табела с обозначен път "SS" В Словения нафтатата е 1,35 евро. Еврото се приема навсякъде. В Хърватска има цивилни червени Шкоди които ти се лепват отзад и засичат скорост. Радара ми показа някаква нова чистота в България не ми е пищял така до сега. Газ има навсякъде за който ще го търси. С лична карта си минаваш. Вдигаха ми капака в Хърватска и искаха талон и книжка.
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
Предстои ми пътуване до Испания но ще има доста багаж в колата. Какво ще препоръчате през Сърбия или през Румъния?

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3