Ziezi ex quo vulgares!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Ziezi ex quo vulgares!

Мнение от acer » 15 Апр 2012, 14:06

покрай празниците се зачетох за българската история и октрих някой неща, които в училище са ни спестили или са били изопачени..

"Зиези е легендарен родоначалник на българите, сведения за когото има само в т.нар. Анонимен римски хронограф от 354 г. Според Хронографа Зиези е син на библейския патриарх Сим, родоначалник на семитите и внук на Ной. Името му е споменато във фразата „Ziezi ex quo vulgares“ („Зиези, от когото са българите“), която е първото известно споменаване на името „българи“ в европейски източник. Текстът е част от списък със синовете на Сим и народите, които произлизат от тях."

въпросът е, след като произхаждаме от 3-ти век(или по-рано), как може историята да бива изопачавана и запада да казва,че сме славяни и татари, като те се формират през 6-ти век?!
нещо повече, оказва че единственият пълен "тракийски текст" го намират на пръстен изкопан в с.Езерево на който пише:
"ROLISTENE - AS - NERENEA - TI - LTEA - NHSKO - A - RAZEA - DO - MEAN - TI - LEZU - PTAMIHERAZHLTA" и единствено е възможен превод на български
"Ролистене, аз, твоята Неренеа, тлея тук долу, а сразен до мен ти лежи(ш), -------------- ."
ezerovo.jpg

от 200 тракийски думи половината ги има в прабългарския език, словореда ни е 1:1
а друго научно проучване доказва че днк-то ни е различно от това на славяните - "However, some southern Slavic populations such as Bulgarians, Serbs, southern Croats and Macedonians are clearly separated from the tight DNA cluster of the rest of the Slavic populations. According to the authors this phenomenon is explained by "...contribution to the Y chromosomes of peoples who settled in the Balkan region before the Slavic expansion to the genetic heritage of Southern Slavs...."

в легендарният индийския епос Махабхарата, в над сто пасажа е регистрирано името "балхики ", което означава жители на античната държава Бактрия. това е и новата теория за много стария произход на прабългарите, след като експедиция намира в северен афганистан двойник на Мадарският конник... излиза че произлизаме от иран(персия) и сме наследници на траките, а не от скалъпената от политическите сили история за да ни направят по-малки и слаби! много народи могат да ни завиждат на историята! трябва да сме единни и да се горедеем с древнато ни минало! весели празници! :)

сърбин, грък и румънец хванали златка рибка и тя им дала по 1 желание да си изберат
сърбина казал: Искам България от земетресение да се разруши!
руменъца казал: Искам невиждан потоп в България!
гръка казал: Искам Вулкан да изригне в София!
и гледат в Белград разрушително земетресение! в Бъкурещ 10 метра вода! а в Атина се пръкнал от някъде изригващ вулкан!
"Рибке, кво направи ти бе?!" тя се обърнала към тях "Леле, извинявайте! използвах старата карта" :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар

Re: Ziezi ex quo vulgares!

Мнение от Pavel Marinov » 15 Апр 2012, 15:39

Зиези е син или внук на Ной...
Чел съм, че е син...
:dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 15 Апр 2012, 20:17

От известно време и аз се зачитам по такива форуми :) Само едно допълнение, термина славяни, за първи път е измислен през 16-17 век за да привлече всички православни християни под скиптъра на руския цар! С русите трудно бихме имали общи гени, защото те произлизат от викингското племе варяги, поне доколкото разбрах от инфото в нета :) Още нещо е интересно, как за един век изчезва най-многолюдния народ след индийците, *траките*, които само гърците ги наричали така и значело чужденец или планинец :roll: Но така е, след като сме губещи от 6 века други ни пишат историята!

Още нещо интересно, потопът се е състоял по нашите земи, когато Босфора прелял и залял всичко по крайбрежието на Черно море. То тогава е било езеро 130м под морската повърхност!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 15 Апр 2012, 22:06

Доста информация за Българите преди 681 година.

http://balgarite.interbgc.com/Sadarjanie.htm

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 15 Апр 2012, 22:06

Има една много интересна книга на Димитър Съсълов - Пътят на България. Ужасно трудна е за четене поради многото информация, изписването на много и странни имена, местности, реки и др., но и е много интересна.

Иначе мнения много: http://samoistina.com/3/zatrakite.htm
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 15 Апр 2012, 23:11

Аз пък се чувствам засрамен, защото си признавам, че повечето неща дотук в темата ги прочитам за първи път :oops: , като разбира се това ме амбицира да обърна внимание на пропуските си :idea:
Темата на колегата е доста интересна, браво :bowdown:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 15 Апр 2012, 23:15

Valentin_Peev написа:

тогава римляните как са наричали траките? името "траки" 100% идва от сина на бог Арес, Thrax, и няма логична причина да са ги наричали по друг начин.. но не съм чел документи, само знам че по филмите( spartacus, troy, etc) римляните и другите народи си ги наричат тракийци.
генетиката е в моного ранен етап на развитието си, и все пак успяха да ни отделят по определен ген(R1a) който го нямаме за разлика от славяните, та истината ще излезе рано или късно, но често очевадните неща са най-вярни ;) затова и си мисля че сме обидинили всички обитаващи тези земи, освен славяните, които не им е отърва и бягат към византия. тия дето са ни пренаписвали историята трябват да бъдат съдени.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 15 Апр 2012, 23:56

acer написа:
Valentin_Peev написа:

Римляните са ги наричали както и гърците, но не знаеме самите траки как са наричали себе си! Пиши в google-а “д-р Ганчо Ценов” и гледай теории и спорове по форумите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 16 Апр 2012, 14:14

а кво има да споря с философи, все едно са били там и са видели! пуснах темата за да се видят факти от широката публика, щото и аз останах потресен от някои неща, които не че само не са ги писали в учебниците ни, ама са писали и глупости наложени от запда! историята ни е от преди христа и най-малкото за тва трябва да сме по-обидинени и горди, че въпреки всичко съществуваме и днес, и дори се развиваме ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 16 Апр 2012, 17:19

Нямам предвид някой да спори, а по-скоро да видите кой е автор на теорията, какво представлява самата теория, как подръжници и противници защитават тезите си. За мене тия спорове са много полезни, защото човек може да си отсее това, на което да вярва и от двете страни. Аз не участвам в споровете, само наблюдавам :)

Надявам се да доразвиеме темата и да се включат още колеги с интересни сведения!

П.п. По тази тема в нета се изявява потребител с ник D3BEP, който преди време пишеше и тук. Дано и сега се разпише :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 16 Апр 2012, 22:33

paxaH написа:Има една много интересна книга на Димитър Съсълов - Пътят на България. Ужасно трудна е за четене поради многото информация, изписването на много и странни имена, местности, реки и др., но и е много интересна.

Иначе мнения много: http://samoistina.com/3/zatrakite.htm

чувал съм,че тази книга е много тачена в беларус :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Назад към Извън Темата