При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d M Sport
При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(
Тази вечер забелязах, че имам голям проблем
но нямам представа от какво е...
Когато скороста ми се повиши по-вече от 70км. колата сама започва да си подава газ, натисна ли амбреажа
оборотите ми отиват до MAX, ако скороста я достигна по енерция оборотите започват да се повишават след натискане(дори и минимално) на педала на газта. Най-странното, е че ЕДИНСТВЕНИЯ начин да ми паднат оборотите е с помоща на спирачката.. спадна ли под 70км. оборотите падат моментално!!! КАКВО СТАВА С ТАЯ КОЛА а тя е 325 TDS 97г.
П.С. не знам дали е съвпадение но преди време си зададох лимит на борда 70км. но съм го активирал само веднъж и от тогава(преди 2 седмици минимум) не съм го базарал. Направих тест но и с липсващ борд(откачен от буксите) колата не се оправя...
П.С. не знам дали е съвпадение но преди време си зададох лимит на борда 70км. но съм го активирал само веднъж и от тогава(преди 2 седмици минимум) не съм го базарал. Направих тест но и с липсващ борд(откачен от буксите) колата не се оправя...

Последна промяна DaDurty на 15 Сеп 2008, 20:25, променена общо 2 пъти
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
след още няколко теста.. и може би с какпа късмет установих, че проблема ми съществува когато ми е включено ASC-та... когато го изключа нямам такъв проблемм... НА НЯКОЙ ДА МУ СЕ Е СЛУЧВАЛО... ДА НЕ Е НЯКАКВА ГРЕШКА В КОМПА НА ABS/ASC 
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
По принцип ASC-то е пряко свързано с газ-та...неговата идея е да връща газ-та,когато се наложи...отвори предния капак и до бушониерата ще видиш едно пластмасово като бумерангче с едно жило на него...виж дали не е заяло,почисти го,поразгледай за други проблеми около него и тогава бягай на диагностика...звучи нелогично при включено асц да напъва газ-та до край,по-скоро би трябвало да връща,но все пак пробвай 
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:По принцип ASC-то е пряко свързано с газ-та...неговата идея е да връща газ-та,когато се наложи...отвори предния капак и до бушониерата ще видиш едно пластмасово като бумерангче с едно жило на него...виж дали не е заяло,почисти го,поразгледай за други проблеми около него и тогава бягай на диагностика...звучи нелогично при включено асц да напъва газ-та до край,по-скоро би трябвало да връща,но все пак пробвай
ох силно се надявам проблема да е механичен, но това че се проявява при точно определна скорост и това че скороста и да не е достигната с помоща на педала,а по енерция по скоро клони към електронен проблем... лошото е че всeки вдига раце и казва"ми не знам, за първи път чувам такъв проблем" а съгласете се така не може да се кара
Последна промяна DaDurty на 16 Сеп 2008, 2:10, променена общо 1 път
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:верно ли караш 6так с турбо?
За сток мотор ли говорим или за някакъв със модифицирано управление на електрониките?
единствените ми планове за мод на електрониката след като се справя с този проблем
, е да турна едно ЧИП-че, че то на този двигател ще е зян като го имам под капака да не го НАЗОБЯ... да не говорим че тези чипосвания ги прави един мой приятел, който бая ги чува нещата We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us
- booster_audio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5-series
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Re:
DaDurty написа:liloff написа:верно ли караш 6так с турбо?
За сток мотор ли говорим или за някакъв със модифицирано управление на електрониките?ех ако беше бензинка с турбина...
единствените ми планове за мод на електрониката след като се справя с този проблем, за който питам ли питам и отправям зов за помощ
, е да турна едно ЧИП-че, че то на този двигател ще е зян като го имам под капака да не го НАЗОБЯ... да не говорим че тези чипосвания ги прави един мой приятел, който бая ги чува нещата
, а цените му са много добри
Съжалявам че ъп-вам толкова стара тема, но имам същия проблем и немога да открия решение ... помагайте
Като АСЦ-то не работи колата няма проблем, а като си работи сама си подава газ като караш над 60-70 (а над 120 като си подаде на някое спускане не е готино
Re: При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(
колега провери си размера на гумите
дай му гас
- booster_audio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5-series
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Re: При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(
na4o1978 написа:колега провери си размера на гумите
Да, точно от тях се оказа проблема, смених ги вече. Благодаря ви

11 мнения