Комфортен кабриолет -15000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Комфортен кабриолет -15000 лв.

Мнение от acho.rs » 17 Апр 2012, 18:40

СЛа е страхотен - комфортен , на 5 градуса си караш спокойно с отворен "покрив" защото вътре не духа, малък мотор няма - всички боботят яко , седалките са супер комфортни а регулирането им несравнимо по удобство, на задните места се събират 2 девойки , но ... колата е МНОГО тежка и почти всичко е автоматик - това означава мудност за 6 цилиндровите модели и висок разход , много висок разход . Един адекватен Ве8 ще го съсипе от бензин.
След това - интериора е праисторически - направо ретро . Воалана е супер мек , което някак си убива спортните мераци . Подръжката :help:
Според мен това е кола за ценители , да не кажа колекционери , които имат поне още 3 коли .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 17 Апр 2012, 19:05

acho.rs написа:СЛа е страхотен - комфортен , на 5 градуса си караш спокойно с отворен "покрив" защото вътре не духа, малък мотор няма - всички боботят яко , седалките са супер комфортни а регулирането им несравнимо по удобство, на задните места се събират 2 девойки , но ...

Изображение

Изображение

А с това, което си написал - съмнява ме да си имал в предвид CLK...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Апр 2012, 20:13

абе две деца.. не,

ама има някакво място, където човек може да си остави квото има

по нета даже се продават некви седалки, дето се слагат там и може да слагаш джуджета

за мудността.. може да се поспори

карал съм такъв 320, от последните години, но най-малкия мотор, върви си добре (субективно усещане и с хардтоп, който тежи)

подръжката.. не е нещо особено, като цяло е здрав този бенц и вече си зависи от конкретната кола

но ако трябва да бъдем искрени за 15 бона не може да се спретне читав такъв, така че отпада от тази тема (като не бройм разни 2.8 "уникати" и "поръчкови" :) )

в мерцедес музея се продаваше един такъв.. адската лъскачка, 320 мотор от фейслифта

с оригинален хардтоп в топ състояние, искаха му 36 000 евра

толкова струваше и Е500 чочоне, широката лайстна, както му викат джамбазите

в тоя ред на мисли, аз бих си взел е-класата.. :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна BadAngel на 17 Апр 2012, 20:29, променена общо 1 път
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Апр 2012, 20:28

The7omahawk написа:
acho.rs написа:СЛа е страхотен - комфортен , на 5 градуса си караш спокойно с отворен "покрив" защото вътре не духа, малък мотор няма - всички боботят яко , седалките са супер комфортни а регулирането им несравнимо по удобство, на задните места се събират 2 девойки , но ...

Изображение

Изображение

А с това, което си написал - съмнява ме да си имал в предвид CLK...

Ами като ми контрираш остро - даааамн - ти виждал ли си СЛ ? А че на заданите седалки има нещо средно между пейка и отдел за багаж . По-горе също го казаха - 2 момичета се събират , колкото за возене до кафето :winky:
карал съм такъв 320, от последните години, но най-малкия мотор, върви си добре (субективно усещане и с хардтоп, който тежи)

То е ясно че закъсва по баирите , но едно 330ци е светлинни години напред и като ускорение,разход пътно поведение ... което е нормално предвид възрастта на СЛа .
За цената - много хора предвиждат че цената на 129 ще върви само нагоре . Така че ако е 3та кола си заслужава като инвестиция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 17 Апр 2012, 20:39

Мисля, че автора едва ли би се насочил към подобен вид кола като SL....! Направо някой да вземе да предложи и Z8 и да започва новия сезон на ''Размисли и страсти'' ;)
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 17 Апр 2012, 21:15

т'ва па мерцедес и удоволствие от шофирането са толкова далечни неща, особено пред БМВ (т'ва си е лично впечатление де).
Единствения стар мерцедес дето е близо до поведението на БМВ е 190 от онея с големите мотори и 1-ва назад. Другите мерцедеси са за возене... ама тука повечето искаме като караме да караме.
карал съм цлк спорт с компресор, е вярно че купе и като го сравня пак с е46 купе 328 и нямат нищо общо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 17 Апр 2012, 21:29

The7omahawk написа:
tokata2 написа:Странно защо 307 ЦЦ да не е комфортен кабриолет , а Е 46 да е ? Дали с твърдия таван не ми е по-добре , отколкото с гюрука ? Или червената кожа с подгрев е лоша ? Или телефона и 7 инчовата мултимедия са зле ? Или хладилната жабка и парктроника ? Нека гледаме обективно на нещата . А и цените за части са доста добри - шарнир - 20 лв , биалетка 16 лв , съединител 260 лв . Успех на колегата , дано вземе хубав екземпляр :)

Защото просто е френска кола от по-нисък клас. В BMW-то е вложена много повече мисъл при направата на колата, прави далеч по-голям гъдел на шофьора, изработката е на светлинни години пред тази на Пежо. Карам предшественика на твоето и ще те попитам - къде ти е разположена резервната гума? Отдолу, нали? А налагало ли ти се е да я вадиш в дъжд и да станеш на гъз целия? Е за такива дребни, но важни неща, които малко по малко създават цялостта на колата ти говорим. Да, вероятно твоята кола вози по-меко от едно Е46, но много ме съмнява да се усеща толкова добре на пътя , за запас от мощност да не говорим.

Нищо лично към френските коли, просто са по-евтини с причина. Всички екстри, които си изброил се предлагат и за Е46. Но да, поне поддръжката е доста по-евтина :)

Резервната ми гума си е в багажника . Не се сваля от долу :) Изработката ми е доста солидна , след като след 60 000 км. по нашите пътища нищо не скърца и тропа , а на приятел Е46-цата след 10 000 км. всяка възможна пластмаса и се разтропа . Не виждам защо вадиш от 6 кладенеца вода ? Аз не съм фен на Пежо . Просто колата не е никак лоша , а човека пита за 4 местен кабриолет . Е над това имам преки наблюдения , това препоръчвам . Успех !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 17 Апр 2012, 21:47

приятелче то за всеки неговото е най-хубаво, но ти си превъртел :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 17 Апр 2012, 21:50

В много голяма грешка си :) Аз тази кола я взех на пияно :) Следващия път ще е 6-та серия . Стига съм спамил в темата на човека .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 17 Апр 2012, 22:15

Колегиии... темата е забила към на майната си ...

така по ред на номерата:

На рена и пежа съм се нагледал и нарочно не съм ги споменал. За мен не са вариант нарочно написах двата модела с мерака да видя някой който има или е имал мерца / е46-цата .

Пак се почна дървеното философстване.

Благодаря на колегата Явор ,за който знаем всички че е светило в този форум. До твоите услуги ще прибегна в момента в който имам достатъчно заделени пари за Е30 което няма да бъде евридейка!

Кабриото се взима с цел да бъде кола за возене и за кеф комплексно затова от към возене -мерцедеса а от към кеф и предпочитания лични - Е46-цата.
Евридей кола имам. Комби също тамън две.

Имам C-класа 2001 270 cdi знам че има и такъв мотор в ЦЛК-то , знам за комфорта в колата затова откъм комфорт коня към нея.

За СЛ-а няма какво да отварям уста , возил съм се в 500 , не му е дошло времето като ударя 60-ка тогава на спокойни старини.

За това и пуснах темата защото колата някакси в моите представи се вписва тотално в графата ми кабрио като 50/50 съотношение между 209-ката и е46-цата.

Благодаря на колегата с линк-а към Cabriolet club форума ще се регистрирам и ще се поровя и там преди покупката!

Благодаря на всички ,някой ако има мерак да сподели ЛИЧНИ мнения от една от двете коли може да го направи на Л.С. много бих се радвал , но нека някой от модераторите да изтрие темата - да не се пълни с дървени разсъждения!

А- да и да допълня в отговор на колегата с линка от мобиле.де - Porsche ако се купува Boxter няма да е !!!!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Апр 2012, 23:16

Bavarcho написа:т'ва па мерцедес и удоволствие от шофирането са толкова далечни неща, особено пред БМВ (т'ва си е лично впечатление де).
Единствения стар мерцедес дето е близо до поведението на БМВ е 190 от онея с големите мотори и 1-ва назад. Другите мерцедеси са за возене... ама тука повечето искаме като караме да караме.
карал съм цлк спорт с компресор, е вярно че купе и като го сравня пак с е46 купе 328 и нямат нищо общо.

не ги мисли така нещата

човек си купува кабрио за да круйзва с него или да си вее косата от вятъра

при кабриолетите хендлинга е традиционно слаб и няма място за тия лафове как едното било пенсионерско, другото моторшпорт

всяко кабрио е тежко, купето му се суче по завойте и всеки ентусиаст може да го усети съвсем ясно това

няма удоволствие да се мяташ по завойте с кабриолет

колегата беше писал, че търси фактора практичност - точно тук рената и пежата бият мерца и бмв-то, за това и тръгна приказката за тях

да не говорим, че едно пежо или рено кабрио много по-малко би му бъркало в джоба.. особено като 2ра и 3та кола

кабрио дизел? защо, какви километри смяташ да му въртиш на това кабрио, че да ти се избие неудобството от това, че караш печка
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 18 Апр 2012, 9:13

Porsche Boxter ?

Казват, чее много здраво и невероятно за шофиране. Направи един тест драйв и прецени ... Говоря за първия бокстер 1998-2000

2.5 редови 6-так с 200коня ... На звук го докарва мноого :yes:

Пък и това е порше, мойте уважения, но мисля че ще държи цената си по добре от е46.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 10:54

masimo написа:2.5 редови 6-так с 200коня ... На звук го докарва мноого :yes:

мотора е боксер, средноразположен

това порше е ташак работа според мен, няма излъчване, винаги си по-малкото 911

пък и не държат високи цени
No bling at the Ring

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Апр 2012, 11:41

BadAngel написа:...
няма удоволствие да се мяташ по завойте с кабриолет

Незнам за 3-та серия, но очаквам drivingGod да се включи с мнение за мятането по завойте, вярно че говориме за Z-ка, преди дооста време как караше на някой мероприятия на Дунев с нея...
То че не е като купето не е, но Мерца както каза някой нагоре е с "мек волан" и поне според мене много лоша връзка между него и пътя :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 12:16

за з4 не знам как е, може да е кораво

но като цяло кабриолетите, особено тези с твърд покрив

когато им е свален покрива и си качил 1то колело на тротоара е съвсем нормално да не можеш да си затвориш вратата :)
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата