избор на кола за бягство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: избор на кола за бягство

Мнение от AGD » 18 Апр 2012, 9:10

След като се измъкнете след обира на инкасото вероятно ще се насочите към нещо по-голямо. За какво по напред с 1 милион лева в днешно време ?
Така че ето ви една мащабна схема, за да не се явите неподготвени при следващия опит. Аз бих се спрял до $2 милиарда, че после логистиката става сложна. :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 18 Апр 2012, 9:34

Подхода на alx е най-прав, струва ми се! Колата и според мен трябва да е голяма, масивна и мощна! Една Г-класа 55АМГ...От друга страна 1 милион не са чак толкова много като пари, биха се събрали в един сак, на гърба и супермото - минаване през градинки, ускоряване по асфалт, минаване между коли, бързо се скрива в бус или вход на блок.

Иначе - силата на полицията не е в скоростните гонки, ами в организацията, блокади и т.н. и т.н. Мен лично са ме гонили преди 6 години, на колата зад мен съм се изплъзвал, но след 200-300 метра - блокадь, няма какво да правиш, освен да цункаш тротоара...

ПП. Хе-хе, не, не, променям си мнението! Най-добрата кола за бягство от обир в България е тази, която се ползва най-често от родните бандити...Бяла Астра Г 1.4 с надписи отстрани.... If you catch my drift! :D
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Апр 2012, 9:44

според мен зависи каква ще ти е тактиката. ако целиш да се измъкнеш максимално бързо и незабележимо. пак ти трябва бърза кола за да не успеят да се организират на време. но е важно и да е напълно обикновенно изглеждаща за да не запомнят подробности. стигне ли се до гонка вече сигурно е добре да имаш нещо, с което да можеш да "shovel a bit" (т.е. да можеш да ринеш с него :mhihi: ) както каза ониа от ронин като избра s8-цата ;)
Последна промяна steeN на 18 Апр 2012, 9:47, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 18 Апр 2012, 9:46

Задължително два автомобила :

1. Неква японска бангия , малка , форсирана , маневрена и незабележима , със фалшиви номера , за първите 30-на минути .
2. Ван със здрава ходова част, с некъф неангажиращ цвят , с редовни номера за периода след опожаряване на японската бангия .

:dunno:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 9:57

форсирано чероки и г55 са добри вариянти, но ме притеснява автономията

80 литра е резервоара на мерца, това са 200 км на пълна газ

освен това е доста тежък и не знам дали при такова каране няма да му запаля спирачките

лекия офроуд може да е от полза :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 18 Апр 2012, 10:00

Мотор като за начало ... двама човека с по- един сак на гърба .. някакво леко ендуро 400, 60-70 коня :D Стигаш до кашираната безлична бангийка в гората и си свиркаш .. ехх чак ми се прииска .. :mhihi:

Не се ли покриеш веднага... такива филми като 200км преследване не са май оферта :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Апр 2012, 10:02

ето как се прави с 300 коня кошница - шеви импала ;)

http://youtu.be/uX0H9moUGsI

ето и оригинала - http://youtu.be/MTpJuDsVyQE един от любимите ми филми ;)
Последна промяна steeN на 18 Апр 2012, 10:05, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 18 Апр 2012, 10:02

пасат б3-ка VR6, комби, мърляво-черна - всички се обръщат в другата посока като поглднат такова нещо и автоматично правят място :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 10:18

steeN написа:ето как се прави с 300 коня кошница - шеви импала ;)

http://youtu.be/uX0H9moUGsI

когато настъпи газта, докато караха на моста ми се напълни сърцето :)

пичове, не си правете илюзии, че при удар на 1 милион инкасо ще можете да се спотаите по какъвто и да е било начин

просто трябва човек да си плюе на петите, трябва да си с кола, на която можеш да разчиташ

20+ годишни кошници не будят подозрение, но това не е фактор, всичко ще ви търсят
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Апр 2012, 10:40

сивото комби на Явор ама без 20-ки алпини :mhihi:

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 18 Апр 2012, 10:55

BMW M5.. може би Е39, защото най ме кефи да карам баварец, а с Е39ки е пълно по улиците..
яко филми :weed:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Апр 2012, 11:01

BadAngel написа:форсирано чероки и г55 са добри вариянти, но ме притеснява автономията

80 литра е резервоара на мерца, това са 200 км на пълна газ

освен това е доста тежък и не знам дали при такова каране няма да му запаля спирачките

лекия офроуд може да е от полза :)

тука леко ти куца плана :mhihi: за кво ти е голяма автономия?като си тръгнал да бягаш към гърция и без да си гепил нищо като минеш на пълна газ покрай карулката на владая сметай че до дупница ще имаш 2-3 блокади с шипове...и си до там
щом ще гепиш в града-мотор и нищо друго.едно задръстване и ако ще с кола 500 коня и 500л резервоар да си пак увисваш.
иначе ако няма да е мотор джипка 100% X5M,Q7 4.2,G 55,RAM srt, и тн избора го оставя на теб :mhihi:
с лека кола не е оферта понеже едно по леко препядствие с висока скорост и картера е чао

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 18 Апр 2012, 11:12

Е нали като ще го караме като по филмите :mhihi: каквото и кола да се използва , то тя ще се подготви специално за целта - кеф ти допълнителен резервоар (щом се притесняваш , че 200км са малко за да се скриеш някъде :lol: ) кеф ти усилени спирачки и т.н и т.н.

Бяло Зелен Дефендер май не е лошо също 8)
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 11:16

kiko написа:тука леко ти куца плана :mhihi: за кво ти е голяма автономия?

голямата автономия има психологически плюс

не ти ли се е случвало да те хваща параноя, като видиш, че стрелката много бързо пада надолу?

с дефендъра 100% ще се преобърнем някъде :)))

допълнителна подготовка по колата няма как да направим, трябва да си е стоковица.. или поне модификациите да не са толкова явни

защото знаете как е в бг.. всеки проект се разчува веднага,
като ида при бай гошо да ми сложи 200 литра резервоар няма как да не разберат кво се готви :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 18 Апр 2012, 11:32

Изображение Изображение Изображение Изображение :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата