Бракуване ??
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- mitko123
- Потребител
-
- Кара: e39 525tds
- Мечтае да кара: B12 5,7 Coupe
Бракуване ??
Здравеите искам да ви попитам за бракуване на кола иска ли се бележка за платен данък?Защото в саит на кат не пише да се иска. Блогодаря предварително.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: Бракуване ??
mitko123 написа:Здравеите искам да ви попитам за бракуване на кола иска ли се бележка за платен данък?Защото в саит на кат не пише да се иска. Блогодаря предварително.
Не се иска. Носиш номерата, плащаш една такса 3-4лв и попълваш една декларация. Ще ти искат бележка от фирма за скрап или ще те питат къде ще държиш колата след това.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Phil написа:mitko123 написа:Здравеите искам да ви попитам за бракуване на кола иска ли се бележка за платен данък?Защото в саит на кат не пише да се иска. Блогодаря предварително.
Не се иска. Носиш номерата, плащаш една такса 3-4лв и попълваш една декларация в КАТ. Ще ти искат бележка от фирма за скрап или ще те питат къде ще държиш колата след това.

- Phil
- ентусиаст
-
Жоро 320и написа:Phil написа:mitko123 написа:Здравеите искам да ви попитам за бракуване на кола иска ли се бележка за платен данък?Защото в саит на кат не пише да се иска. Блогодаря предварително.
Не се иска. Носиш номерата, плащаш една такса 3-4лв и попълваш една декларация в КАТ. Ще ти искат бележка от фирма за скрап или ще те питат къде ще държиш колата след това.
, ако е на твое име и я врърнеш на скраб ще ти издадат бележка, а ако не е на твое име и се споразумееш да я вземат на скраб, но не искат да ти дадат бележка, ще пишеш на декларащията, че ще бъде в частен имот и това е! После отиваш в даначното с продупчения от КАТ талон да я свалиш от отчет и в общината, а плащаш, когато можеш, тоест отписват ти я дори и да не платиш, да не ти се трупат още данъци!
Според мен щом колегата пита за тази бележка не е плащал данъци

- mitko123
- Потребител
-
- Кара: e39 525tds
- Мечтае да кара: B12 5,7 Coupe
Ами ако не съм я записал в данъчното да ходя ли дя я отписвам??? 

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
Не трябват платени данъци, а в общината отиваш с големия талон, който ти дупчат в КАТ и ти пишат снет от отчет с маркер
и с ксерокопие на големия талон, което да задържатза архива, ако не си даде големия талон и я спират от отчет и в данъчното. Данъците може да не се плащат или да се плащат друг път
, а ако не е обявена в общината не ходи там. Тая в общината вика, че от кат им дават инфо и ги хващат тия, които не са си обявили колите, но нещо не ме убеди.

- Phil
- ентусиаст
-
mitko123 написа:Ами ако не съм я записал в данъчното да ходя ли дя я отписвам???
Не естествено

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
Phil написа:mitko123 написа:Ами ако не съм я записал в данъчното да ходя ли дя я отписвам???
Не естественоПовечето общини имат сайт за местни данъци и такси...регистрираш се там и гледаш дали дължиш нещо за тая каручка
Ако я бракува преди да го хванат, че не я е обявил, май няма кой да го търси, само за продажба искат платен данък.
- Phil
- ентусиаст
-
Жоро 320и написа:Phil написа:mitko123 написа:Ами ако не съм я записал в данъчното да ходя ли дя я отписвам???
Не естественоПовечето общини имат сайт за местни данъци и такси...регистрираш се там и гледаш дали дължиш нещо за тая каручка
Ако я бракува преди да го хванат, че не я е обявил, май няма кой да го търси, само за продажба искат платен данък.
Е да де

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Жоро 320и написа:. Тая в общината вика, че от кат им дават инфо и ги хващат тия, които не са си обявили колите, но нещо не ме убеди.
Зависи в коя община аз съм в илинден и получих 2 известия и едно нп в размер 30лв за просрочено време 5 месеца и 15 дни и 3тия път просто ходих на време да регистрирам в общината
Всички пътища водят към НАДИН 

10 мнения
• Страница 1 от 1