Глоба от снимка от камера
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Глоба от снимка от камера
Здравейте колеги. Исках да споделя с вас това и да ви питам някои въпросчета. Снимаха ме с камера за превишена скорост с баварката. Разрешената била 50 при положение, че не е населено място, нито имаше кръстовище с допълнителен знак. Става въпрос за извънградски път между селата. Но това е друг въпрос. Камерата трябва да е била някъде измежду дърветата понеже около мен имаше само гори. Скоростта, с която УЖ съм карал била 75 км/ч, а на гърба на снимката пише 72км/ч. Поредното недоразумение както и всичко останало в държавата ни. На самата снимка пише отклонение 25км/ч от допустимата скорост, а на гърба й пише 22км/ч от допустимата скорост. Глобата ми е дадена като електронен фиш под стойност от 100лв. Да ви питам такава ли е глобата за някакви си 25 или 22км/ч (не се знае още със сигурност) при положение, че около мен има само гори и храсталаци и нито е населено място, нито има знак за максимално допустима скорост 50км/ч??????
Ще ви споделя къде се намира камерата, за да няма други балами като мене да дават грешни пари на тея алчни тъпанари
Камерата е след гр.Балчик обл. Добрич сп. Овч. лагер (това последното не мога да го разбера спирка ли е какво е насред нищото....) и координатите и са EL: 28°07.8452 NL: 43°23.8931. И също така как мога да потърся тази дестинация чрез координатите, за да видя къде точно е този път, на който УЖ имало камера. Надявам се да съм помогнал на някого с разкриването на тази камера, макар и по този начин хаха.
Ще ви споделя къде се намира камерата, за да няма други балами като мене да дават грешни пари на тея алчни тъпанари

Камерата е след гр.Балчик обл. Добрич сп. Овч. лагер (това последното не мога да го разбера спирка ли е какво е насред нищото....) и координатите и са EL: 28°07.8452 NL: 43°23.8931. И също така как мога да потърся тази дестинация чрез координатите, за да видя къде точно е този път, на който УЖ имало камера. Надявам се да съм помогнал на някого с разкриването на тази камера, макар и по този начин хаха.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Глоба от снимка от камера
Ето тук ти е камерата. Само трябва да смениш мерната единица на кординатите на "градуси,десетични минути" и си ги въвеждаш като EL: 28°07.8452 ти е географска дължина, а NL: 43°23.8931 ти е географска ширина.
Предполагам, че още си бил в "населено място" и затова е имало ограничение 50км/ч. Като по принцип за него не ти трябва знак, то си е по дифолт. Като гледам как е прав пътя, нормално да не караш с 50 и куките са се сетили и са я сложили там. Демек виновен си.

Предполагам, че още си бил в "населено място" и затова е имало ограничение 50км/ч. Като по принцип за него не ти трябва знак, то си е по дифолт. Като гледам как е прав пътя, нормално да не караш с 50 и куките са се сетили и са я сложили там. Демек виновен си.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Здравей,
Мога да споделя малко опит по темата.
Първо, казано ли е изрично, че камерата е стационарна? Хубавците разполагат с мобилни камери в леки автомобили. Възможно ли е да са те снимали от такава камера?
Второ. Срокът за давност от дата на регистриране на нарушението до дата на връчване на акта е 1 календарна година. Не знам от кой град си и как са ти изпратили въпросния фиш, но ако следващите 12 месеца не те открият, всичко отпада.
И, да, глобата е там някъде. Знам го, защото въпросната давност вече ме спаси веднъж. Бях лице на корицата на КАТ-Ловеч за превишение от 55-60 км/ч преди година и половина. Сега то вече е унищожено, но същите мили хора от същия град ме издирват за 2 превишения, снимани съответно от стационарна, а 3 минути след това и от мобилна камера. Имам още 5 месеца и те също ще отпаднат, хихихихихихи. Ако не те намерят, чакат те 11 месеца скатаване.
Мога да споделя малко опит по темата.
Първо, казано ли е изрично, че камерата е стационарна? Хубавците разполагат с мобилни камери в леки автомобили. Възможно ли е да са те снимали от такава камера?
Второ. Срокът за давност от дата на регистриране на нарушението до дата на връчване на акта е 1 календарна година. Не знам от кой град си и как са ти изпратили въпросния фиш, но ако следващите 12 месеца не те открият, всичко отпада.
И, да, глобата е там някъде. Знам го, защото въпросната давност вече ме спаси веднъж. Бях лице на корицата на КАТ-Ловеч за превишение от 55-60 км/ч преди година и половина. Сега то вече е унищожено, но същите мили хора от същия град ме издирват за 2 превишения, снимани съответно от стационарна, а 3 минути след това и от мобилна камера. Имам още 5 месеца и те също ще отпаднат, хихихихихихи. Ако не те намерят, чакат те 11 месеца скатаване.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
7 години е давноста вече.
И ако всичко работи следващия път притежателя на колата като отиде да си плати данъците за годината ще ти представят сметка плюс съотвените лихви.
И ако всичко работи следващия път притежателя на колата като отиде да си плати данъците за годината ще ти представят сметка плюс съотвените лихви.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:7 години е давноста вече.
не, това вече не е така
ако не си платиш там до еди къв си период (в ел. фиша го пише)
съдия изпълнител те погва и ти търси парите + неговите разноски
няма смисъл да се скатава човек, по-добре да си плати глобата веднага, така че да ползва 30% намаление
а за разликата в скоростите - кат дават 3 км толеранс заради неточности в измервателните системи (твоята и тяхната)
No bling at the Ring
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Това със 7-те години от кога е?
Понеже имам нарушение за скорост,ама тоя месец станаха 2 години вече и така и не се стигна до вземане на талон и т.н.
Значи ли че ше тръпна още 5 години ?

sambeto написа:alx написа:7 години е давноста вече.
Понеже имам нарушение за скорост,ама тоя месец станаха 2 години вече и така и не се стигна до вземане на талон и т.н.
нищо не правиш така, като се скатаваш и не си взимаш талончето
давността тече от момента на връчването на наказателното постановление
при колегата е различно, той има електронен фиш - това е само глоба, без точки, талончета и книжки..
получаваш го по пощата, плащаш парите по банков път и си готов
No bling at the Ring
- sambeto
- ентусиаст
-
BadAngel написа:sambeto написа:alx написа:7 години е давноста вече.
нищо не правиш така, като се скатаваш и не си взимаш талончето
давността тече от момента на връчването на наказателното постановление
Въпроса е че нямам и връчено наказателно постановление,показаха ми само една снимка.
Тогава бях с адрес във Враца,живеех във Варна,а ме бяха снимали в Ловеч.
Докато разкарваха документи насам натам минаха две години.
sambeto написа:Въпроса е че нямам и връчено наказателно постановление,показаха ми само една снимка.
ми.. иди си го потърси, ако нямаш синьо талонче и акта ти е изтекъл, ти реално караш в нарушение
така, че е в твой интерес
No bling at the Ring
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Това къде го прочете за давността?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
sambeto написа:alx написа:7 години е давноста вече.
Не, колега, не значи. Ти пишеш, че не са ти взели талона. Считай, че наказанието/акта/простотиите им са изтрити. Твоето нарушение е половин година преди моето, а при последна проверка преди около месец в КАТ-В.Търново е потвърдено, че не ме издирват за такова нещо.
По мои данни давността си е една година от дата на нарушението до дата на връчване на акта. Ако не ме намерят за това време да ми го връчат лично, аз няма как да знам, че ме търсят, следователно, на какво основание ще ми пращат съдия изпълнител? Аз не съм отказал да си платя. Просто не са ме известили. А си има правила за известяването. По телефон не става.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
Ами аз явно ще я платя. Въпреки всичките простотии в тая държава, разбити пътища, алчни куки и глупави закони, аз обичам да съм си изряден и да ми е мирна главата, че няма за какво да се заядат при следващата проверка. А между другото аз съм чувал, че когато не си платиш акта/фиша, при следващото ти плащане на данъци, се прибавя към тях (независимо дали го пише или не). Така, че мисля, че няма смисъл да се крием. Вярно, че не заслужават и 1 лев за глоби при тея разбити пътища, но няма друг начин.... Ако всички, които са шофьори се съгласят да не плащат глоби, тогава да и аз съм с тях и аз няма да плащам. Благодаря на всички за мненията 
Междудругото снимката на колата мн добре е излязла (както и номерчето хаха)

Междудругото снимката на колата мн добре е излязла (както и номерчето хаха)

ммда, ако не са ти взели синьото талонче, колегата BigMUZZY е абсолютно прав
аз не знам кво съм чел, но разбрах, че нямаш талонче и се возиш с акт
No bling at the Ring
- sambeto
- ентусиаст
-
BigMUZZY написа:sambeto написа:alx написа:7 години е давноста вече.
Не, колега, не значи. Ти пишеш, че не са ти взели талона. Считай, че наказанието/акта/простотиите им са изтрити. Твоето нарушение е половин година преди моето, а при последна проверка преди около месец в КАТ-В.Търново е потвърдено, че не ме издирват за такова нещо.
По мои данни давността си е една година от дата на нарушението до дата на връчване на акта. Ако не ме намерят за това време да ми го връчат лично, аз няма как да знам, че ме търсят, следователно, на какво основание ще ми пращат съдия изпълнител? Аз не съм отказал да си платя. Просто не са ме известили. А си има правила за известяването. По телефон не става.
Е това вече е друго нещо,благодаря за отговора

BadAngel написа:ммда, ако не са ти взели синьото талонче, колегата BigMUZZY е абсолютно прав
Абе и аз се позачудих кой от нас двамата чете друг форум а пък пише тука

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Daz написа:Ще ви споделя къде се намира камерата, за да няма други балами като мене да дават грешни пари на тея алчни тъпанари![]()
Така и не мога да открия къде е тази камера! В Балчик - Добричка област има "Овчарски плаж" ама "Овч. лагер" никъде не виждам. Или това съкращение явно значи друо...

Не виждам на миниатюрната снимка на кроки и наблизо нещо бензиностанция или отбивка да има и да има ограниченията там са 60 км в час на отбивките.
50 км в час важи само ако гористата местност е преди знака край на еди кое си село/вилна зона!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2