Комфортен кабриолет -15000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: Комфортен кабриолет -15000 лв.

Мнение от DrivinGGoD » 18 Апр 2012, 12:28

Аз съм притежавал лично доста време Е30 кабрио и Z3ка... карал съм доста Е36 кабрио и почти всички други кабриолети на BMW и удоволствието е несравнимо :twisted: :driving:

Имал съм бегъл допир с CLK и смятам, че не може и да се доближи до Е46 като управление, поведение и емоция... Това по въпроса за избора на колегата - не смятам, че би могло да има по-добър избор за тези пари и според тези изисквания от Е46 Cabrio с хубав 23+ мотор :yes:

Да... освен при Z колите я няма тази устойчива на усукване конструкция, но според думите на BadAngel всички сега ще започнат да си мислят, че кабриолетите са кашкавалени бангии дето стават само за движение по краибрежната с 30км/ч, а това далеч не е така - напротив. Освен ако не искате да му давате газ здраво на пистата въобще няма да страдате от липсата на тази торсионна устойчивост, която дава твърдия таван. Дори Е30, което е далеч от перфектното оякчаване на конструкцията се кара супер приятно и без таван, усуква се, но в никакъв случай не дразни, а благодарение на липсата на тавана центъра на тежестта е много ниско и колата се усеща супер :driving: При Е36 това усукване е много намалено, а при Е46 трудно ще забележите недостатъци освен по-високото тегло :yes: И освен ако не гоните десетите по някоя писта никога няма и да си помислите, че кабриото е по-лош вариант от купето особено когато свалите гюрука и се наслаждавате на усещанията които ви дава управлението, звука от превъзходния 6-цилиндров мотор и ароматния вятър от горския или краибрежен път :yes:

Предложенията за разни Пежа и темподобни алтернативки пред Е46 въобще няма и да ги коментирам :mhihi:
Порше за 15 000лв. също не бих си взел... сами се сетете защо.
SL-а адски много ми харесва, но определено ще е по-труден за "отглеждане"...

Та за мен избора на тези пари е Е46 323,325,328,330 :yes:

BadAngel написа:но като цяло кабриолетите, особено тези с твърд покрив

когато им е свален покрива и си качил 1то колело на тротоара е съвсем нормално да не можеш да си затвориш вратата :)

Това може да важи за френски, италиански и т.н. алтернативни кабриолети, но при BMW надали някога ще видиш такова нещо :winky:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Апр 2012, 12:30

ама ако мислите да я настъпвате е46ката,си пригответе дифове :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 12:37

DrivinGGoD написа:
BadAngel написа:но като цяло кабриолетите, особено тези с твърд покрив

когато им е свален покрива и си качил 1то колело на тротоара е съвсем нормално да не можеш да си затвориш вратата :)

Това може да важи за френски, италиански и т.н. алтернативни кабриолети, но при BMW надали някога ще видиш такова нещо :winky:

нито при френските, нито при които и да е било други кабриолети може да го видиш това, написах го фигуративно

тези с твърд таван до голяма степен се "заключват", когато са с вдигнат покрив и не им се суче купето осезаемо

но пък те са много по-податливи на усуквания със свален покрив

мекия таван.. се суче по всяко време, но пък феновете на кабриолетите казват, че в това им бил чара :)

както и да е, кабриото не е кола за мен
No bling at the Ring

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 18 Апр 2012, 12:42

Конструкцията на мекия таван също дава не малко устойчивост когато е затворен гюрука...
За колите с мек таван също има хардтопи ;)

Z колите, като създавани като роудстъри още от самото начало, са много по-устойчиви на усукване, но и при кабриолетите базирани на някое от купетата BMW полагат доста усилия за повишаване на торсионната устойчивост и мисля, че резултата е повече от задоволителен... а в крайна сметка удоволствието от такава кола е несравнимо :twisted: :driving:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 12:47

DrivinGGoD написа:Z колите, като създавани като роудстъри още от самото начало, са много по-устойчиви на усукване, но и при кабриолетите базирани на някое от купетата BMW полагат доста усилия за повишаване на торсионната устойчивост и мисля, че резултата е повече от задоволителен... а в крайна сметка удоволствието от такава кола е несравнимо :twisted: :driving:

кабриолетите се правят от специализирани фирми като КАРМАН под една или друга форма (дали само инженеринг, дали цялостно производство, дали нещо друго, никоя от големите фирми не може да си позволи сама да развие кабриолет)

защо? защото са сравнително нискосерийни и се продават на сравнително евтина цена

кабрио с мек таван не съм карал, така че не мога да се изкажа, но хардтопа някак си скопява нещата,

защото първо е хамалогия да го сваляш и махаш, второ си тежи допълнително
No bling at the Ring

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 18 Апр 2012, 13:34

BadAngel написа:
DrivinGGoD написа:Z колите, като създавани като роудстъри още от самото начало, са много по-устойчиви на усукване, но и при кабриолетите базирани на някое от купетата BMW полагат доста усилия за повишаване на торсионната устойчивост и мисля, че резултата е повече от задоволителен... а в крайна сметка удоволствието от такава кола е несравнимо :twisted: :driving:

кабриолетите се правят от специализирани фирми като КАРМАН под една или друга форма (дали само инженеринг, дали цялостно производство, дали нещо друго, никоя от големите фирми не може да си позволи сама да развие кабриолет)

Самите гюруци, механизмите и т.н. до някъде може да се развиват от подизпълнители, но купето, оякчаването и сигурността са си изцяло дело на BMW :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 13:38

DrivinGGoD написа:Самите гюруци, механизмите и т.н. до някъде може да се развиват от подизпълнители, но купето, оякчаването и сигурността са си изцяло дело на BMW :winky:

смело изказване

нека не продължаваме темата в тази посока, да се върнем на кабриолетите

колега, защо не погледнеш и някой японец

за 15 бона не знам дали ще можеш да вземеш нисан 350з, но все пак можеш да погледнеш

колата е с 6 цилиндров мотор, 300 коня, задно предаване

багажник и задни места няма, но при гореописаната конфигурация мисля, че е разбираемо :)
No bling at the Ring

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 18 Апр 2012, 13:45

Къде ги тия Нисани за 15к :roll:

Не стига, че по нищо не отговарят на изискванията на колегата, ами са и два пъти по-скъпи :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Апр 2012, 13:55

DrivinGGoD написа:Къде ги тия Нисани за 15к :roll:

лошото е, че ги няма.. поне из бг

иначе е интересна алтернатива, жалко че си държат стойността :(
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 18 Апр 2012, 14:09

Идеалният автомобил по принцип за изискванията на колегата, но при друг бюджет е 6 серия. Голям, комфортен, достатъчно мощен, 4 местен и тн. и тн. ...

Но тъй като читава шеста серия е поне двойно - мисля, че Е46 е най-удачния избор. Достатъчно разпространена, здрава, добре моторизирана и комфортна кола :yes: CLK също предполагам е добър избор, но все пак тук е BMW форум, а и малко или много човека вече си има Мерцедес, а при колите не е нужно да си моногамен :twisted:

Отностно това дали подизпълнители правят кабриолетите - лично аз по-скоро съм на мнение, че BMW биха могли сами да подсилят едно шаси до необходимите за кабриолет характеристики. Разбира се, нямам факти с които да го докажа - просто така си мисля. Не изключвам аутсорсинг, разбира се :yes:

Отностно усукванията - при стара и смотана френска бангия като мойто, при доста смело каране по завои се усеща нуждата от по-добър баланс между предна и задна ос, както и цялостните минуси на предното отколкото някакво усукване по шасито. А онова за вратата доста стабилно ме разсмя, признавам :lol:
На база толкова време, в което съм си свикнал на колата - при смъкнат покрив тежестта отива надолу и назад и усещам колата без покрив по-добре. Може и да си внушавам, разбира се.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 18 Апр 2012, 14:43

intention написа:Здравейте колеги !

Изпаднал съм в едни мисли за Кабриолет.

Ето и критериите:
Да е 4 местен ( в момента в който се заговори за двуврата кола е ясно колко е мястото отзад , но държа да има " пейчица" / "седалка" за още две моми :) )

Искам да е максимално комфортен за цената, която се дава и да е възможно най-широк за шофьора и пасажера до него.

Ценовия диапазон е 12-15000лв.

Мислил съм си главно за Е46-ца и Мерцедес CLK W209. Други марки и модели не съм се змаислял , на и малко съм скептичен към различно от Bmw и Mercedes...

Кажете мнение вие!
Търся отзиви от хора който притежават/са притежавали единия или другия автомобил ...

Колега мерца е от периода когато имаха сериозен проблем с качеството, да имаш едно на ум. Аз бих предпочел бавареца, но предния модел Е36, лачена с голям мотор / и много екстри съответно/ .. ако пък отпадне задната седалка като критерий то z3/4 са чудесен избор. Покарай мерца, защото може и да не ти допадне пътното поведение. Това е, няма кой знае какво и двата автомобила са доста добри.. кабриото е голям кеф :driving:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 18 Апр 2012, 20:55

BadAngel е такъв спамер като теб няма, мислех да ти го спестя последното, но не се издържа вече! :kuku: :evil: Нужно ли е да изпишеш един тон глупости, офтопици и разсъждения... И не само в тази тема и този раздел?!

Стегни се малко. И не ми отговаряй за да не "досъсипем" темата.

А на DrivingGod евала, синтезирал е всичко както трябва.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Апр 2012, 21:31

кабрио за тия пари само z-ка или SL, въпреки че второто ще си трябва да го искаш наистина :mhihi:
от друга страна може да съм bmw фен ама купе като CL и кабрио кат SL - нема. пред блока ми спираше R129 черен, лятото както си ходих като го видях top down спрях и забравих на къде бях тръгнал :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 19 Апр 2012, 22:45

А е36 M3 cabrio не е ли най-оферта за тия пари :mhihi: Кабиолет,задно предаване,m-power.... какво му трябва на човек :)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Апр 2012, 23:19

Аз бих заложил на е30 или на Голф 1 кабрио. Има доста читави модели, а и на външен вид ми харесва много. За тия пари със сигурност ще го направиш слънце :)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата