BMW M5 след удар с 300

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: BMW M5 след удар с 300

Мнение от alx » 20 Апр 2012, 16:57

Няма оцеляване без ролкейдж и 5-точков колан при удар с 300. Удар в истинския смисъл на думата не е имало. Просто в случая на дядката му е изскочил някой отпред, рипнал е на спирачките и е чукнал геврека и е загубил управление- обърсал е едната мантинела и е се е изтъркалял в полето от другата страна.

Както казаха- важното е че песа е оцелял :D
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 20 Апр 2012, 17:10

Животоспасяваща комбинация от чисто нов автомобил,правилно разпределение на силата при двата удара и късмет.300 км/ч умножено по 1800 килограма не ми се смята каква енергия на удара се получава.Дядката е карал в дясната лента ,на изхода на Тунинген друг автомобил се включва в движението,естествено неподозиращ че изкуфял старчок ще кара с чак такава скорост не в най-бързата лента.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Апр 2012, 17:24

Само да вметна- На 60 години умните хора с пари/ възможности могат да са много далече от "изкуфяли старчоци". Възрастните хора в българия не са критерии...

Миналия уйкенд един такъв старчок го гоних 20 обиколки ем бях с една идея по- силна кола...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от jordanpar » 20 Апр 2012, 17:30

Само да довметна че на двулентов аутобан какъвто е там трябва да си не възрастен,а глупав ,което не зависи от броя на годините да караш така.Точно по тези пътища дори с трабант да излезеш пред нова С-классе няма да ти примигнат или присвирят с клаксона.Та тоя дъртанян незнам дали е получил прекалена за годините си доза тестостерон возейки 20-годишна дама,но определено е носил отговорност за нейния,на кучето и на останалите шофиращи в този момент край него животи.М5 нито ти го прави по-дълъг и дебел,нито те спасява от законите на физиката.Та на 60 може и да не е изкуфял на макс,но със сигурност реакциите му са с поне части от секундата по-бавни от моите,което е напълно достатъчно при 83 метра в секунда скорост!!!!!!!!!!!!!!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 20 Апр 2012, 17:59

Може джанти, гуми, окачване да са се разфърчали важното е, че ксенона свети :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 20 Апр 2012, 18:08

jordanpar написа: ... незнам дали е получил прекалена за годините си доза тестостерон возейки 20-годишна дама ...

Eм че кЪ !
Алх си го каза - удар, всъщност не е имало, а само подмятане насам-натам ...
Може би сЯ се чувства доволен че е слезнал на нивото на "децата си" ...
Не ми се коментира, парите не са му проблем явно, друга ще си купи ...
Сектант не е ! Повечето БМВ фенове си обичате колите, а това неговото е било - имам М5 ... И толкова ...
Ксенона вярно е бетон :mhihi: :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Апр 2012, 18:24

тука много дрън-дрън
няма нищо чудно да се кара с 300 там, нищо измислено няма в тея километри
лявата лента на аутобана е само за изпреварване, в нея не се кара, освен ако не караш с 300
дясната лента е за движение... дядката е карал в дясната лента и не е забелязал, че има включване там, там е изскочил другия, дето е избягал и го е засякъл с 100-130 да речем, дядката с М5 е трябвало точно там да е в лява лента със такава скорост, вижте и следите от гумите на снимките - те са след удара в мантинелата

за съжаление у нас мантинелата е лукс, дори и да е некадърно поставена
Последна промяна Хаос на 20 Апр 2012, 18:29, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 20 Апр 2012, 18:27

jordanpar написа:Само да довметна че на двулентов аутобан какъвто е там трябва да си не възрастен,а глупав ,което не зависи от броя на годините да караш така.Точно по тези пътища дори с трабант да излезеш пред нова С-классе няма да ти примигнат или присвирят с клаксона.Та тоя дъртанян незнам дали е получил прекалена за годините си доза тестостерон возейки 20-годишна дама,но определено е носил отговорност за нейния,на кучето и на останалите шофиращи в този момент край него животи.М5 нито ти го прави по-дълъг и дебел,нито те спасява от законите на физиката.Та на 60 може и да не е изкуфял на макс,но със сигурност реакциите му са с поне части от секундата по-бавни от моите,което е напълно достатъчно при 83 метра в секунда скорост!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма ограничение на скоростта на тази отсечка(ако не си прочел) и ТОЧНО ТАМ е правилното място да кара с 300. Пък както виждаш е успял да избегна удар с другата кола, значи не е като да няма реакции а ?
Иначе естествено че е имало удар, какво ми пресмятате физични величини килограми и прочие, катастрофите не са само челни удари в неподвижни предмети... да одраскаш мантинелата за 1 секунда с 300 км/х означава десетки метри 'одраскана' мантинела то ако ще смятаме така теоретично значи всички с повече от 80 сме гушнали чимшира, щото сигурно са равнява на падане от 5-тия етаж. :mhihi:

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 20 Апр 2012, 19:20

Ако е доказано, че е карал с такава скорост дедото може да пие една студена вода от застраховката.

Аватар

Мнение от jordanpar » 20 Апр 2012, 19:25

Който е карал по този участък знае за какво става въпрос.Отсъствието на законово наложено ограничение на скоростта не отменя елементарните шофьорски етики-минавайки покрай изход към аутобана да не караш в дясната лента,а дядката е правил точно това,да не говорим че застраховката му няма да важи щот най-вероятно тоя си е взел еМеца с някъв драйвър пекидж и електронно ограничената му скорост от 250км/ч е премахната..Незнам колко от вас са били застигани от обект движещ се с над 300 км/ч,но повярвайте ми даже може и да не го видите,да не говорим ако е мотоциклетист и е без включени фарове или просто ъгълът под който го виждате не е много удачен, а за 6 секунди при такава скорост той изминава половин километър!!!!!!!Редовно млади рейсърчета с разни Р8,карерки,мустанзи и Мки се качват на бана и си карат юнашката,но никой не си позволява да те гази и да кара серсемската.Ако изпреварваш с 180 няма как да не пречиш на някой с 300,но тва не го прави с два чифта мъде.Ама типично по български се разсъждава че с предимство е с тоя с по-хубавата кола,ама когато някой ви гази с такава по наще магистрали ревете по форуми.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 20 Апр 2012, 19:44

Наистина както каза колегата в началото за 300км/ч не се е пръснала чак толкова много :lol: Но все пак не го пожелавам на никого.Да си купиш ти кола и не каква да е колата ами F10 M5 :lol: и да стане такова нещо. Важното е, че са здрави "стабилно състояние" :angel: :yes:

И въпреки всичко : "Оцеляло е дори кучето на задната седалка." :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Апр 2012, 20:20

jordanpar написа:Който е карал по този участък знае за какво става въпрос.Отсъствието на законово наложено ограничение на скоростта не отменя елементарните шофьорски етики-минавайки покрай изход към аутобана да не караш в дясната лента,а дядката е правил точно това,да не говорим че застраховката му няма да важи щот най-вероятно тоя си е взел еМеца с някъв драйвър пекидж и електронно ограничената му скорост от 250км/ч е премахната..Незнам колко от вас са били застигани от обект движещ се с над 300 км/ч,но повярвайте ми даже може и да не го видите,да не говорим ако е мотоциклетист и е без включени фарове или просто ъгълът под който го виждате не е много удачен, а за 6 секунди при такава скорост той изминава половин километър!!!!!!!Редовно млади рейсърчета с разни Р8,карерки,мустанзи и Мки се качват на бана и си карат юнашката,но никой не си позволява да те гази и да кара серсемската.Ако изпреварваш с 180 няма как да не пречиш на някой с 300,но тва не го прави с два чифта мъде.Ама типично по български се разсъждава че с предимство е с тоя с по-хубавата кола,ама когато някой ви гази с такава по наще магистрали ревете по форуми.

бла-бла-бла
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 20 Апр 2012, 20:23

rve написа:Ако е доказано, че е карал с такава скорост дедото може да пие една студена вода от застраховката.

На тази част от аутобана няма ограничение на скоростта. И е бил с над 300км/ч.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от jordanpar » 20 Апр 2012, 20:39

NIKMAN написа:
rve написа:Ако е доказано, че е карал с такава скорост дедото може да пие една студена вода от застраховката.

На тази част от аутобана няма ограничение на скоростта. И е бил с над 300км/ч.

Е и???Да не мислиш че липсата на ограничение на скоростта те сваля от отговорност при виновност при инцидент????
Всъщност немалка част от аутобана е с препоръчителна скорост,разбира се това не е спийдлимит и можеш да си караш колкото позволява ситуацията.Но при инциденти нещата се разглеждат от друг ъгъл и шофьора си понася последствията според тяхното тълкуване по ''несъобразена с пътната обстановка скорост'' .В слуая старчока си е загазил,освен потрошена кола ще си плаща и за мантинели и друго повредено обществено имущество,за тежки телесни повреди на трето лице и за какво ли още не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 20 Апр 2012, 20:49

Абе не знам за вас,ама на мен тази статия ми на напълни душата :mhihi: :clap:
Т.шака обаче е,че дори и толкова смачкана пак е красива да го иба :mrgreen: Че бмв правят автомобили правят,но и доста късмет е имало в случая. Дано не се повтарят повече такива случаи,но все си мисля,че изхода ще е различен. И не на последно място ми е чудно как синовете му са ги изкарало от колата,като гледам колко е посукано купето. Все си мисля,че трябват брадви,кирки и флексове.
Иначе жив и здрав да е човека,а и семейството му. Доколкото до моралистите,кажете ми дали и вие не бихте карали с 300, с такава кола,на такава магистрала,с 20годишно момиче до вас и най-вече в атмосферата на още 2 ///М Пауъра зад вас :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата