помагайте- от някъде влиза вода
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Re: помагайте- от някъде влиза вода
И при мен се наводняваше, затова свалих корите на всяка една врата и всички бяха разлепени, нагрях това черното лепкавото с пистолет за горещ въздух и то си възвърна свойствата, всичко залепна идеално. Сега в купето е сухо, обаче има един друг проблем - през деня колата ми я напича слънцето и вечерта като си тръгвам от работа предното стъкло е изпотено отвътре и буквално е на капчици /до мен паркира един 20 г Опел и няма нищо запотено
/. А тия дни дори не е валяло ......, някой има ли идея от какво може да е? Проверявал съм нивото на антифриза - не се променя, каналчетата за оттичане на водата са чистни, стелките са сухи ....... Имам съмнения във филтъра на климатика, ама възможно ли е от него да става така?

Последна промяна armagedon01 на 16 Ное 2011, 10:59, променена общо 1 път
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Като начало остави малко отворени прозорци да изсъхне хубаво и пусни климата на 26-28 градуса при път, ако не се оправи ще го мислиш.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re:
BMDrago написа:panafon написа:и при мен е така мястото на шофьора и зад него всичко е във вода но много, продухал съм каналчетата за одводнение на шибидаха преди това и пак е гьол
И аз бях точно така
Е кажи какво си направил бре!

По темата - провери си уплътненията на прозорците и на вратите - може от тях да стича и да ти пълни купето.
Si non confectus, non reficiat.
Re: Re:
Zagy написа:BMDrago написа:panafon написа:и при мен е така мястото на шофьора и зад него всичко е във вода но много, продухал съм каналчетата за одводнение на шибидаха преди това и пак е гьол
И аз бях точно така
Е кажи какво си направил бре!![]()
По темата - провери си уплътненията на прозорците и на вратите - може от тях да стича и да ти пълни купето.
Написах DIY как съм отстранил проблема

viewtopic.php?f=34&t=89695&p=941848&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0#p941848
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Re:
BMDrago написа:Zagy написа:BMDrago написа:panafon написа:и при мен е така мястото на шофьора и зад него всичко е във вода но много, продухал съм каналчетата за одводнение на шибидаха преди това и пак е гьол
И аз бях точно така
Е кажи какво си направил бре!![]()
Написах DIY как съм отстранил проблема![]()
viewtopic.php?f=34&t=89695&p=941848&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0#p941848
Ти си написал, ама няма кой да чете!

- Апостол 72
- Потребител
-
Здравейте колеги!Колата ми тече като лейка от четирите врати Е46.Лепих ги със старото лепило не става.Ако я миеш без пароструйка да ,но с пароструйка ги разлепя.Бях в купето за тест когато я мият,бях махнал корите и тази изолация се надува като балон от налягането на водоструйката.Така че трябва сериозно лепило.Някой ако ги е лепил с нещо друго да ми каже моля ви се!!!Бях пробвал последно и с двойно подлепящо също протича след време.Или от каде може да се намери пустото му оригинално лепило?Мерси предварително!Помагайте БОЛЕН СЪМ с този пореден аквариум!!!
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Това черното лепило ли какво е, като го нагрееш със пистолет за горещ въздух или сешоар си възвръща свойствата и се лепи супер здраво .....
- gocho_
- младши ентусиаст
-
Болкит е черното лепило.
Казах ви, с черен силикон или санитарен става.
Казах ви, с черен силикон или санитарен става.

- Апостол 72
- Потребител
-
gocho_ написа:Със силикон - черен, санитарен, какъвто намериш -става !
Колега вратите оправих ,но пак идва вода кадето е педала на газта и от него на зад след автомивка е
сухо,но след няколко часа е влажно,Ботушите са ми чисти
пласмасите са ми задрави отпред,канала към калниците е чист,направо ще откача.Водата идва вътре не веднага правих тест на автомивка сухо,но след няколко часа е влага точно кадето писах по горе.Имам чувството ,че водата се събира не много но някакво количество в отсека с парното и климатроника и с времето бавно по кечета изолации и дунапрен се стича до краката.Вратите ми са 6
поливах ги обилно след като ги залепих с лепило на Хенкел прилича на нащо старо кале ако се сещаш,стана супер.също вилтара на климатика там е чисто.Ако занеш нещо помагай!!!
Благодарности предварително!
- gocho_
- младши ентусиаст
-
Нямам идея.
Обикновенно при е46 слабото място е изолацията на вратите.
Чувал съм от челното стъкло да пропуска на някой...
Дано някой колега да се е сблъсквал и да ти каже откъде идва.
Иначе ще трябва много да си играеш да покриваш с найлон отделни части
и да пробваш докато обходиш възможните места откъдето може да пропуска.
Питай по сервизите , може да има сходни проблеми при други модели автомобили и да те светне някой.
Успех, и после да споделиш как су решил проблема
Обикновенно при е46 слабото място е изолацията на вратите.
Чувал съм от челното стъкло да пропуска на някой...
Дано някой колега да се е сблъсквал и да ти каже откъде идва.
Иначе ще трябва много да си играеш да покриваш с найлон отделни части
и да пробваш докато обходиш възможните места откъдето може да пропуска.
Питай по сервизите , може да има сходни проблеми при други модели автомобили и да те светне някой.
Успех, и после да споделиш как су решил проблема

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Ти си си отговрил наполвина на въпроса си! Поливал си вратите, един вид тест за теч.
По същият начин действаш и отпред в двигателният сектор. Има отвори на коша за кабелите. Малко трябв да поразглобиш. Гледай внимателно къде се отича водата! Провери и в краката на пасажера, дали не мокри! Шибидах ако имаш, също не е за подценяване.
По същият начин действаш и отпред в двигателният сектор. Има отвори на коша за кабелите. Малко трябв да поразглобиш. Гледай внимателно къде се отича водата! Провери и в краката на пасажера, дали не мокри! Шибидах ако имаш, също не е за подценяване.
- Апостол 72
- Потребител
-
vavilon написа:Ти си си отговрил наполвина на въпроса си! Поливал си вратите, един вид тест за теч.
Колега аз мокрих и от пред на стъклото
и сам надигнал мокетите и нямаше капка вода от никаде.След няколко часа обаче точно кадето е педала на газта и назад е влажно.Двата въздуховода които идват от парното по средата и те са в конденз.Срува ми се нейде от там МАМИЦАТА МУ ИДЕ НО НЕ СЕ ВИЖДА.
имам чувството че се поотича бавно по разни кечета и изолации в този среден отсек кадето е парно и клима нз........

не знам ко да си мисля вече,явно откачм,но наистина сам болен щото с такава любов си я взех на четери годинки обслужвам си я и ми е ценна не я сменям и за нова тройка само може би за М ка.ПОМАГАЙТЕЕЕЕ!!!!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Ами явно ти влиза вода през филтъра на купето, но там си е бая навътре, незнам как може да стане тази работа. На това отгоре има и клапи, които са затворени, когато колата е в покой. Огледай му капака на филтъра и млако по навътре до вентилатора на парното. 

- Апостол 72
- Потребител
-
vavilon написа:Ами явно ти влиза вода през филтъра на купето, но там си е бая навътре, незнам как може да стане тази работа. На това отгоре има и клапи, които са затворени, когато колата е в покой. Огледай му капака на филтъра и млако по навътре до вентилатора на парното.
Май сме близо до истината.За тези клапи не знаех,но на мен ми се струва че като я карам тогава май се мокри.Смисък като отворят клапите.