На мен не ми стигнаха силите да го прочета ,а на вас?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

На мен не ми стигнаха силите да го прочета ,а на вас?

Мнение от blackrider » 24 Апр 2012, 20:18

http://kantchevlawoffice.com/site2/?p=317

Децата, които неистово страдат от мига на тяхното раждане до скоропостижната им смърт. За да умрат по-бързо им помагат жестоки жени в бели престилки в един от най-красивите градове на модерна България

У нас имаме израз, който често използваме: „Всяко чудо за три дни, най-голямото за четири”. На шести април новият здравен министър Десислава Атанасова направи „внезапна проверка” в дома за медико-социални грижи в Плевен. Резултатите от тази проверка шокираха обществеността за няколко дни и бързо се заговори за „Могилино – ІІ”. Тъжното, е че при случая Могилино, се създаде истински тътен и се извършиха реални промени, които продължиха значително време. Тук обаче ефектът от проверката е на път да се забрави, а на виновните да им се размине. Може би проблемът е, че нарушенията се откриха от българска институция, а не от BBC и Кейт Блюет.

Защо обаче откритото по време на проверката е важно да не се забравя и потулва?

1. В условия на тежка финансова криза, когато в бюджета няма пари за нови социални услуги за деца, Държавата харчи 2.2 мил. лева, за да подържа лагер за унищожение на бебета, в който работи персонал от 174 души, „полагащи грижи” за 152 деца, от които 92 деца с увреждания. Този персонал се състои от 9 лекари, забележете 91 медицински сестри и 73 души помощен персонал.

2. В този дом децата трябва да бъдат на възраст от 0-3 г., но там има деца отдавна надхвърлили тази възраст. Причината да се запази голяма бройка на децата там, е за да няма съкращения на персонала.

3. Липса на елементарни хигиенни условия, в които децата биват лека по лека терминирани.

4. По думите на здравния министър, там е видяла с очите си деца на 10 г., които са тежали 5-7 кг. (такива деца може да видите в кадри от Африка или във филми за фашистки лагери).

5. На децата не са направени необходимите хирургични операции. За много от тях вече е късно и няма шанс, и са орисани да останат инвалиди за цял живот, а е могло да им се размине и да станат пълноценни хора. Домът е в Университетски медицински център, а не в някое малко село. Освен това в дома на щат има 4 лекари специалисти, които всеки месец взимат заплата.

6. Открити са невписани дарения. Вероятната причина е била, че тези храни, пари или продукти да могат да бъдат изнесени от там. Това обаче не може да стане без знанието на Директора на дома.

7. Очевидно е създаден нарочен документален хаос, с цел да не се знаят истинските деяния на персонала в дома, или поне да не може веднага да се разбере какво се случва там, а след заминаване на проверяващите да се натъкми положение и да се спасят от търсене на отговорност.

8. Не се допускат доброволци, дарители и външни лица, които да видят с очите си истинското състояние на децата в дома.

Ето как изглеждат нещата през очите на един очевидец на състоянието на дома, когато министърката на здравеопазването не е на проверка. Шефката на фондация “Мечти” Антония Владимирова нарича ДМСГД Плевен „Освиенцим”. За нея плевенският “Освиенцим” се превръща в кауза на 15 август 2011 г. Тогава тя отива в дома като законен представител на американците Джоузеф и Сузана Мюсър, които искат да осиновят 9-годишната Вероника. Момиченцето лежи на 6-ия етаж, където всъщност са настанени най-тежките случаи. “Още от коридора миризмата, която ни лъхна, бе непоносима”, спомня си Владимирова.

Вони на фекалии, урина, ацетон и гной.

Стаята на децата не се отваря – работи климатик. Мъниците са наблъскани по 8 в стая – 3 на 4 м. Не са къпани, памперсите им са подгизнали и лежат в повръщаното си. Децата са затворници в леглата си. “Движат се само като им сменят памперса – на 24 ч”, допълва Антония. От дома й обясняват, че това става веднъж дневно, тъй като пелените са скъпи и не могат да си позволят да преобуват децата по-често. “Хващат детенцето под едната мишница, вдигат го за ръчичката във въздуха, мятат го на поставката за смяна на памперси. Следват няколко светкавични груби движения, без каквото и да било почистване или третиране на обривите и раните от застоялия памперс. Детето отново се вдига по същия начин и се мята в леглото”, продължава ужасяващия си разказ Антония.

Леглата приличат по-скоро на килия, отколкото на креватче. Нямат чаршафче, възглавничка или меко матраче. Децата лежат върху твърда мушама. Липсата на чаршафи от дома обясняват с факта, че хлапетата често се цапат, напишкват се или повръщали и няма кой да чисти. “Няма нито една играчка в леглата на дечицата, нищо цветничко, което да ги разсее”, шокирана е Владимирова. Впоследствие се оказва, че играчки в дома има, дори цял детски кът, там обаче мъници не се допускат. Защо? От дома ги пазят да не се цапат и като идват дарители или осиновители да ги посрещнат там, разказват от фондация “Мечти”.

Антония обаче е шокирана най-много от друго – храненето на децата. Мъниците получават по една бирена бутилка с биберон на гърлото с цепка от 1 см. “И както са в легнало положение, без малко да се повдигнат, лапват биберона и започват да се давят и заливат”, обяснява Владимирова. Дечицата, които могат да се хранят сами пък, получават метално войнишко канче – супа с надробен хляб, смесена с лъжичка мусака без кайма. “Децата се хранят за около 30 секунди и после всичко се прибира”, разказва още Антония.

Тук всички си задават въпроса, защо се е допуснало това? Не са ли знаели иституциите какво се случва в Дома в Плевен? Само в този дом ли се случва това или в други? Къде са били множеството НПО-та да сигнализират за случилото се? Няма ли осиновители за тези деца, че трябва да се държат в тези лагери на смъртта за деца? Ще се потърси ли наказателна отговорност на ръководството на дома или ще им се размине само с едно дисциплинарно уволнение?

Ще опитам да отговоря на тези въпроси, доколкото мога.

Не са ли знаели институциите за състоянието на този дом? – Разбира се, че са знаели. Вчера се видях с една моя близка, която работи в един такъв дом тук в София. Коментирайки този казус, тя каза, че няма как институциите да не са знаели, след като при тях ДАЗД ежемесечно прави рутинни проверки за състоянието на дома. Този, който е в София, не е толкова голям, в много добро състояние е и не е налице толкова висока потенциалност за нарушения от рода изреден по-горе. Видно от този (http://www.bghelsinki.org/bg/publikacii ... ezhdaniya/) материал на БХК, Славка Кукова, споделя , че е получила доклади на ДАЗД относно състоянието и оценка на всяко дете. След подаден сигнал през септември 2011 г. ДАЗД са направили проверка, която е констатирала същите факти, като тези установени от Министъра на здравеопазването. От проверката на ДАЗД са минали близо 8 месеца, но до посещението на министър Десислава Атанасова, Директорката е продължила да мори деца, български граждани в безпомощно състояние. Нещо още по-фрапиращо. В доклада си Славка Кукова казва следното:

През годината получих и доказателства за това как точно биват оставяни да умират „най-безнадеждните случаи”, които предадох на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

От резултатите на проверката на МЗ, се установява, че само за година и половина са починали 18 деца http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/a ... leven.html. Това прави по едно дете всеки месец. Смъртта на деца там е нещо нормално, затова името Лагер на смъртта на деца е напълно заслужено.

Сега си представете, че сте дома в Плевен и виждате как 3 годишно дете реве за помощ от непоносима болка и една от 91 медицински сестри го подминава, поради забрана за лечение от някой от 9 лекари в този дом, пред очите на останалите 73 души помощен персонал. От резултатите от проверката се установява също, че има съществени нарушения в грамажа на храната давана на децата. Това означава, че има норматив, има доставка според норматива, но е давана по-малко. Или казано по друг начин, някой е прибрал храната, което се полага на децата. Това не може да стане без знанието на ръководството на дома. Отново става дума за безстопанственост или длъжностно присвояване, престъпления по Наказателния кодекс.

Само в този дом ли се случва подобни безчинства? В страната има общо 31 ДМСГ. След разговор с двама изпълнителни директори на водещи НПО-та в областта на детското благосъстояние и двамата изрекоха една и съща реплика, без да са заедно или да са се наговаряли. „Пепи, мога да ти изброя още поне 4-5 дома като този”. Единият каза 4, а другият 5. Излиза, че за гилдията занимаваща се с тази тема, това не е никаква тайна. Те знаят за 4-5 такива дома вероятно поради невъзможността им да видят какво се случва в останалите 26. Едва ли положението там е по-розово. След като всички са знаели, защо не се получи ефекта Могилино за незабавното им закриване?

Няма ли осиновители, че тези деца се държат в тези домове? Осиновители със сигурност има. Когато съм водил хора в Малката къща да видят децата, не е имало нито един човек, който да не се е обадил, че има приятели, които всячески търсят начин да осиновят дете и да ме питат как става това. В България има хиляди осиновители и още повече желаещи. Важно е да се знае колко точно вписани и одобрени в регистъра на кандидат-осиновителите има към днешна дата. В интернет намерих следната статистика, предоставена от ДАЗД.

2004/ 2005/ 2006/ Първо полугодие на 2007г.

Общ брой кандидат-осиновители,вписани в регистъра по постоянен адрес

2590/ 3220/ 2308/ 2110

Налице е трайна тенденция към увеличаване броя на кандидатите за осиновители. От разговорите с кандидати, всички споделят, че всичко е станало много бавно, трудно, тромаво, а понякога и скъпо. През това време е имало стотици деца в тези домове, които са чакали някой да ги прибере у дома. Има две групи чакащи. Едните са деца, а другите възрастни. Кой има интерес от това? Докато има чакащи, ще има пълни домове, ще има раздута администрация, ЩЕ СЕ ХАРЧАТ МИЛИОНИ ЛЕВА И ЩЕ ИМА РАБОТА ЗА ПЕРСОНАЛА В ДОМОВЕТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ В СИСТЕМАТА НА СОЦИАЛНОТО ПОДПОМАГАНЕ. Гледайте „Списъкът на Шиндлер”, асоциацията е много силна.

Ще се потърси ли наказателна отговорност на ръководството на дома или ще им се размине само с едно дисциплинарно уволнение?

Видно от тази статия http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1320060, Окръжната прокуратура в гр. Плевен също е започнала прокурорска проверка в дома преди близо месец (8 март) преди стъпването на Министър Десислава Атанасова в дома. Прокурорска проверка се прави, тогава когато има достатъчно данни за извършено престъпление.

Ето друга публикация http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=406330 от 9 април или месец по-късно. ДАЗД са сезирали Главния прокурор Борис Велчев. “Още в края на миналата година сигнализирахме Окръжната прокуратурата в Плевен за това, което се случва в този дом, изпратихме им снимков материал, но оттам ни отговориха, че няма достатъчно данни за образуване на досъдебно производство”, казва Калин Каменов, шеф на Агенцията за закрила на детето. Новият окръжен прокурор на Плевен Иво Радев заяви, че незабавно лично ще се заеме със случая, тъй като към момента на постъпване на сигнала от ДАЗД не е бил на този пост, заеман от него от 03 ноември 2011.

Искам да попитам, взети ли са процесуални мерки, като принудително отстраняване от длъжност на директорката на дома и нейните заместници, след като явно има опасност да попречи на разследването? По думите http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1327298 на председателя на ДАЗД Калин Каменов, директорката още изпълнява длъжността директор. Ето какво казва г-н Каменов: „Слава богу, в края на годината се стигна до уволнението на директорката. Тя обаче продължава да работи там. Това е абсурдно. Тази институция е подведомствена на Министерството на здравеопазването. Не мога да уволня директорката или да назнача нова.” Молбата ни е тежката артилерия на ГЕРБ http://www.dnes.bg/politika/2012/03/16/ ... erb.154134 да си каже тежката дума и да не държи на работа детеубийци в институции с бюджет от 2.2 млн. лева, защото ще започнем да се питаме дали директорката не е покровителствана от тази политическа сила.

Ще завърша с това, че преходът в България не е свършил, както ни убеждават. Цивилизоваността на едно общество се измерва по това, как то третира най-беззащитните като децата и старите хора. За старите хора, няма да коментирам, защото то не е скрито и се вижда ежедневно и надсякъде. При децата обаче се крие. Крие се, че през 2012 г., в страна членка на ЕС, в петия най-голям град у нас държавата плаща 2.2 милиона лева, за да подържа концентрационен лагер на деца, български граждани в най-ранна детска възраст, където вместо да бъдат лекувани те са ги доомъртвявали, парите и храните, които хората са давали са крадени, храни са изнасяни от дома, където по думите на тежката артилерия на ГЕРБ, деца на 10 г. тежат между 5-10 кг.

ПП Към момента на приключване на редакцията на тази статия бяха публикувани резултатите от проверката на МЗ ето един репортаж по темата. http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/a ... leven.html

младши ентусиаст
Аватар

Re: На мен не ми стигнаха силите да го прочета ,а на вас?

Мнение от blackrider » 24 Апр 2012, 20:24

:banghead: успях да събера смелост и сили да го прочета до края.
Нямам думи, в стомаха ми се е свила една огромна топка тежаща тонове......
Как може да се допуска това да се случва на малки безпомощни дечица? Как може да има толкова безмилостни хора..... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :bang: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 24 Апр 2012, 21:03

Колеги за съжаление ние сме виновни защото всичко зависи от нас хората ние сме предпоставките, фактите, целите и резултата..... и всяко нещо което се случва и/или не се случва е наша отговорност.
Жалко, че в 21век в държава член на евро съюза и на какво ли още не.... уж хора интелигнтни образовани морални а по нищо не можеш да ги различиш от животните - ама от тези най нисшите...
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Апр 2012, 22:13

стигнаха ми силите да го прочета
ама аз съм обръгнал, тея неща (без откровените убийства на тежките случаи) вече съм ги виждал и то от лекари
не знам какво да кажа по въпроса, коментарите са излишни
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 24 Апр 2012, 22:22

:shock: Потресаващо!!!
Никой не заслужава подобен "живот", най-малко дечица, които и без това достатъчно страдат! Това е още едно доказателство, каква смачкана и пропаднала държава и нация сме :banghead: Тези нечовеци трябва да ги съдят до дупка и да ги третират като рецидивисти :bang: Както каза колегата над мен, всичко идва от нас, ние сме виновни за всичко, което се случва в държавата ни. Ама не, важно е да се забрани тютюнопушенето и да се свика извънредно заседание за това с колко ще се кара по магистралите.
Толкова се нервирам, че ми иде да изпиша роман, но едва ли съм само аз!
Аз не мога дори да си представя, как може нормален човек, който е с всичкия си и най-вече има сърце, няма да обърне внимание на детенце, което страда и ще го чака просто да умре в мъките си!!! :banghead: :banghead: Още повече да си помисли да открадне от храната им и даренията, които са направили добронамерени хора :dunno:
Срам ме е, че съм българин!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 24 Апр 2012, 23:01

Още ли сте горди, че сте българи?! ... нЕма такава държава просто...
Only dead fish follow the stream...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 25 Апр 2012, 0:15

MadChicken написа:Още ли сте горди, че сте българи?! ... нЕма такава държава просто...

:yes: Това е само малка част да се Гордеем че сме българи

- Защото много ми харесва да живея в кочина.
- Защото обичам да дишам мръсен въздух.
- Обожавам да пия хлорирана вода от ръждясали тръби.
- Държа да умра от рак на 40 години.
- Страшно си падам да плащам външния дълг, дето не съм го направил аз.
- Приятно ми е да работя по цял месец 150-200 Евро
- Обичам да не ми плащат заплатата и социалните осигуровки.
- Много ме радват сметките от по 150 лева за парно.
- Умирам от кеф да събирам пари няколко години , да си купя `почти нова ` лъскава кола от Италия
- Обичам съседът ми да си цепи дървата в хола си.
- Обичам като изляза на терасата и да виждам как тъпите ми съседи си изхвърлят манджата и боклука през джама си.
- Искам всяка седмица да се караме кой си е разпломбирал радиатора и защо някой си не е платил 0,60 лева за чистачката.
- Обичам дупките по пътищата са супер.
- Обичам депутатите, дето съм ги избирал, да гласуват тъпи закони.
- Държа да се осигурявам здравно и след това, като се разболея, никой да не ми обръща внимание.
Харесват ми подкупните ченгета – те са гот!
- Харесват ми подкупните митничари – браво юнаци!
- Харесва ми, че абсолютно всички, дето не трябва, са подкупни.
- Искам инфлацията да ми изяде спестяванията.
- Обичам навсякъде около мен да звучи силно попфолк.
- Искам да си купувам дрехи втора употреба – на килограм.
- Искам да имам хладилник втора употреба.
- Искам и пералня втора употреба.
- Искам и климатик втора употреба.
- Падам си да ми обират апартамента по 2 пъти в годината …
- Приятно ми е да ме хапят бездомните помияри, който живеят в градинката до нас.
- След това ми е хубаво, когато в болницата ми кажат, че се е свършила противобясната ваксина …
- … и най-накря да ми предложат такава за 30 лева от личният им запас.
- Харесва ми да ме ръгат в трамваите.
- Харесва ми да ме настъпват и да ми кашлят в лицето в тролеите и автобусите.
- Обичам да ме лъжат на пазара.
- Обичам да ме лъжат навсякъде.
- Радвам се, когато на пешеходната пътека някой шофьор се опита да ме сгази.
- Кефя се когато по тротоарите няма място от паркирани коли.
- Обичам да си купувам фалшиви шампоани, от които да ме избиват обриви.

- Кефят ме данъци и акцизи от по над 40 %.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

Мнение от викентии70 » 25 Апр 2012, 2:59

За съжаление,това е Абсурдландия.Преди година с жена ми решихме да се махнем от Бг,не поради финансови причини,а точно може би 1/4 от нещата,които колегата преди мен изброи.Работя за компания,която не е българска (проверяващ съм по корабите) и не се е налагало даже жена ми да работи,като издържаме студент извън страната.Сега тя работи,но пък поне сме в "бяла" държава и нямам търпение да излязат документите,с които после където и да ги покажа,няма да се налага да казвам,че съм от България.Съжалявам само,че много време чаках-трябваше да се случи по-рано.Даже предната седмица се върнах да затворя всички банкови сметки,да спра бг сим картата,продадох си баварката (за 3000 лв,че да не се налага да чакам повече за по-добра цена,.......)Тъжно е,но пък е по добре-човек се чувства .... човек ама с главно "Ч".А пък и е лесно да се уреди,стига да му се бачка на човек де.Късмет и на вас!!!
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 25 Апр 2012, 4:33

Сега си представете, че сте дома в Плевен и виждате как 3 годишно дете реве за помощ от непоносима болка и една от 91 медицински сестри го подминава, поради забрана за лечение от някой от 9 лекари в този дом, пред очите на останалите 73 души помощен персонал.

Е тука забих да го ева :censored: Опитвам се да си го представя и не мога - как от над 150 човека няма един, който да има бяла душа поне за контраст на останалите... Как се прибират тия вкъщи при собствените си деца :censored: С какви очи гледат хората? Знам, че има зли и нещастни душици и комплексари, но това вече е покъртително :banghead:

MadChicken написа:Още ли сте горди, че сте българи?! ... нЕма такава държава просто...

Отдавна не съм горд, че съм българин... И ако имаше (такава) държава, нямаше да сме по чуждите държави, а щяхме да сме си вкъщи тия, дето не сме. А не сме никак малък % от населението на "държавата"...
Последна промяна Yanko Petrov на 25 Апр 2012, 9:52, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 25 Апр 2012, 8:59

Важното е, че кокошките носачки се отглеждат по евроизискванията, а прасетата си имат играчки.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Апр 2012, 11:30

Имах сили да го прочета и ми е тъжно, че и с децата се постъпва още така.

Няма нужда да коментирам "хората"/изроди работещи там и техните възгледи - да ги наречем продукт на изкривения егоизъм и борба за оцеляване.

Нима мислите, че геноцида в здравната ни система е по-малък. Как докторите всячески се борят тежко болен да остане в болница, ако клиничната му пътека е "скъпа".
Има доктори умишлено причиняващи смърт и трайни увреждания на пациенти е единствената цел да се източат пари от НЗОК - срамота, безумие, нечовечност ... първите неща които ми идват на ум.

Идиотите които търпят това сме ние, а какво правим?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 25 Апр 2012, 13:01

Все още не мога да повярвам това, което прочетох преди минути. В какви условия живеят тези деца, тези лекари, сестри и всякакви сърца нямат ли. Малко жал ? Наистина, вечер като се приберат, така ли се отнасят със своите деца, за една ръка и го подмята като кукла.
Силно се надявам поне в този случай държавата да си свърши работата и да не се разминат само с уволнение. Това е за затвор.

:censored: :censored:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 25 Апр 2012, 14:15

deyan-enchev написа:Идиотите които търпят това сме ние, а какво правим?

Наистина, какво? Не е редно да си затваряме очите пред подобна варварщина!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Апр 2012, 17:54

Приоритети в държавата са магистрали,европроекти и евросубсидии.Демек всичко от което може да се отклонят пари в личните джобчета.Къде сте хукнали да мислите за децата,слабите,болните и пенсионерите.А и факта,че това е прочетено и коментирано в пъти по-малко от така ''важната'' тема за тютюнопушенето е показателен за мисленето,приоритетите и самосъзнанието на съвремения млад българин.
Молете се да не се разболявате,да не оставате без работа и да не остарявате.Поне не и в тази държава :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 25 Апр 2012, 19:17

jordanpar написа:Приоритети в държавата са магистрали,европроекти и евросубсидии.Демек всичко от което може да се отклонят пари в личните джобчета.Къде сте хукнали да мислите за децата,слабите,болните и пенсионерите.А и факта,че това е прочетено и коментирано в пъти по-малко от така ''важната'' тема за тютюнопушенето е показателен за мисленето,приоритетите и самосъзнанието на съвремения млад българин.
Молете се да не се разболявате,да не оставате без работа и да не остарявате.Поне не и в тази държава :mhihi:

Да се надяваме ние да не изпаднем в неравностойно положение не е решение. Трябва всеки да разбере, че всяка гадост утре може да се случи на него или на негов близък... тогава какво? Сам човек не може да направи нищо, заедно можем да постигнем много. Не можем да се оправдаваме с "Дъражавата", защото НИЕ трябва да решаваме какво да се случва, не го забравяйте! Нека не оставаме безучастни към безумията в Могилино, най-малкото, което всеки от нас може да направи е да мисли за това, да говори за това, така ще се насочи общественото внимание в тази посока, но моля Ви, не загърбвайте проблема, защото "няма какво да се направи" или защото "държавата ни е скапана"...
Това са няколко линка по темата (умишлено съм спестил най-тегавите снимки, за да не ме обвините в демагогия)
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1335209
http://www.monitor.bg/article?id=335060
http://www.standartnews.com/balgariya-o ... 45269.html
http://www.bnews.bg/article-47619
http://dnes.dir.bg/news/pleven-dom-detz ... a-10982994
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Следваща

Назад към Извън Темата