"кога ще ни вдигнат заплатите?"
Модератор: Общи модератори
този въпрос гледам се задава доста често.
та интересно какво мислите по въпроса.
аз съм си изградил някакво становище по въпроса, но няма да го напиша сега, а по-късно ако се заформи някаква дискусия.
та интересно какво мислите по въпроса.
аз съм си изградил някакво становище по въпроса, но няма да го напиша сега, а по-късно ако се заформи някаква дискусия.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"
Няма да е скоро
Няма причина да се случи
Да не говоро, че на хората масово не им се работи и си пускат всичко през к.ра
Ако стане интересно ще се включа пак
Няма причина да се случи

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Хората масово не им е интересно, защото нямат стимул, чувстват се недооценени. Големите началници се държат с подчинените служители като с по-низши същества, те пък от своя страна гледат да набарат аванта, да скатаят и т.н. Общо взето имаме доста време докато ги преодолеем тези неща. 5-10 години в моите представи.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Отдавна съм спрял да живея с илюзията, че някой ще ме оцени подобаващо и ще ми ,,вдигне,, заплатата............. Бачкам си за собсвения г*з и се сърдя на себе си като нещо се наиграя и така. Какво ли не съм бачкал преди и като чуя думата заплата ми се драйфа вече....... То не са ненаяли се дебели чички дето и 20лв заплата да ти даде се му струва много, па ти и по 24 часа да бачкаш според него все малко си бачкал, то не са измамници дето сменят коли само ама иначе било криза и тн и тн и за тебе пара все нема.... айде керето от заплатите и тва е!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Най-рано май 2015 г. ще има някакво смътно живване на заплатите!
Няма как да има стимул работник, който е нает с 5 години доказан стаж, за работата, която кандидатства - препоръка от предишен работодател и при 10-12 ч. раб. ден 6 дни в седмицата, да бъхти за 550-580 лв., които взема със закъснение, защото шефа идва с кайен сменящ го на две г. с актуалния фейслифт или нов модел!
Как пък в тази криза нито един шеф не видях да слезе от кола от 250 000, на такава за 5000 лева, като е криза и е зле фирмата?!
Защо първото нещо, което сторва бг.шефа е, безцеремонно смъкване на заплати и рязане на персонал, но гевезалъците си не оставя, нито един никога?!!
Няма как да има стимул работник, който е нает с 5 години доказан стаж, за работата, която кандидатства - препоръка от предишен работодател и при 10-12 ч. раб. ден 6 дни в седмицата, да бъхти за 550-580 лв., които взема със закъснение, защото шефа идва с кайен сменящ го на две г. с актуалния фейслифт или нов модел!
Как пък в тази криза нито един шеф не видях да слезе от кола от 250 000, на такава за 5000 лева, като е криза и е зле фирмата?!
Защо първото нещо, което сторва бг.шефа е, безцеремонно смъкване на заплати и рязане на персонал, но гевезалъците си не оставя, нито един никога?!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
N.Mihaylovski написа:Няма да е скоро
Няма причина да се случи
Именно . Или иначе казано , когато се увеличи производителността на труда . Което е сбор от лична мотивация , менинджмън и добра вътрешна и външна политическа "атмосфера" .
По-хубаво е всеки да мисли как лично може да си повиши доходите , не как някой ще му спусне 300 лева увеличение заради тва че сме неравнопоставени спрямо ЕС .
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Когато докажем, че заслужаваме повече и си го извоюваме... или когато убедим шефа, че без нас ще загуби повече... Най-общо и леко идеалистично казано
Когато докажем, че заслужаваме повече и си го извоюваме... или когато убедим шефа, че без нас ще загуби повече... Най-общо и леко идеалистично казано

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Откакто ГЕРБ са на власт нещата са от добре по-надобре.Все повече щастливи и доволни хора виждам.Осъзнава се че трябва малко да се постискат зъби и да се потрае.Втория мандат със сигурност заплатите ще станат двойни и стандарта на живот осезаемо ще се вдигне.Само още 4-5 годинки.Добре че най-после случихме на премиер и министерски съвет.
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Apassionata написа:"кога ще ни вдигнат заплатите?"
И много точно казано.
В общи линии колегите тук които са на мнение, че видиш ли цялата тежест на кризата се поема от работниците си нямат идея за действителността.
Като си на заплата в 18 часа си хващаш х... и си тръгваш, но като трябва да дадеш заплати на 20 души стоиш по 18 и повече часа в офиса и работиш, защото няма кой да ги свърши вместо теб. Ама всеки си има право на мнение де, просто всички гледат да се скатаят, а като дойде ред за заплати са в първия ред на чакащите.

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
jordanpar написа:Откакто ГЕРБ са на власт нещата са от добре по-надобре.Все повече щастливи и доволни хора виждам.Осъзнава се че трябва малко да се постискат зъби и да се потрае.Втория мандат със сигурност заплатите ще станат двойни и стандарта на живот осезаемо ще се вдигне.Само още 4-5 годинки.Добре че най-после случихме на премиер и министерски съвет.

Не съм привърженик на ГЕРБ, но съм на мнение, че, ако те не могат да оправят нещата в държавата, няма кой друг да ги оправи.
- jivko81
- младши ентусиаст
-
jordanpar написа:Откакто ГЕРБ са на власт нещата са от добре по-надобре.Все повече щастливи и доволни хора виждам.Осъзнава се че трябва малко да се постискат зъби и да се потрае.Втория мандат със сигурност заплатите ще станат двойни и стандарта на живот осезаемо ще се вдигне.Само още 4-5 годинки.Добре че най-после случихме на премиер и министерски съвет.
Къде живееш колега, къде ги виждаш тези щастливи хора? С втория мандат тотално ще изчезне всякакъв виж бизнес в България, а за заплатите и стандарта предпочитам да не пиша нищо, защото всеки човек с някакъв поглед над трудовия пазар знае, че заплатите няма как да станат двойни при тази производителност.

Радвайте се на това,което сте постигнали,колкото и да е малко,защото има и по-лошо! Работите отиват от зле на по-зле. Всякаква работа,каквато и да е е ценна.Много хора останаха на улицата,не защото са некадърни или мързеливи,а така се е случило.Икономика дали имаме е спорна тема,а само с услуги не става.Ето ви и Европейски съюз,ето ви и демокрация,че и свобода за пътуване,но нещо не вървят нещата.Световната парична система е в колапс,може и да гръмне.Така че оглеждайте се за по-добро,но много,много не шавайте,че без работа боли много!Иначе вдигането на заплата означава,че и това повишение е фалшиво,защото инфлацията я изяжда преди вас.Гаден взе да става живота с това отчуждение и вечната ни криза!Ето банките били на печалба и влоговете се овеличавали,но това не е добре,защото така се спират пари,а това е горивото на съвременната цивилизация.Караме на резерва от дълго време.Относно ГЕРБ не ми харесва това налагане на чужди закони и правила без никаква подготовка и на всяка цена.Не че сме независими де,ама малко достойнство не ни е излишно.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
каква връзка има производителността на труда и заплатите, можете ли да ми "обясните"? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jivko81
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:каква връзка има производителността на труда и заплатите, можете ли да ми "обясните"?
Кратко и ясно ще ти обясня:
1. Изкарваш на фирмата 20лв на ден, с труда който вършиш или продукта който произвеждаш: това значи че ще получиш надник най много 10лв.
2. Изкарваш на фирмата 200лв на ден, с труда който вършиш или продукта който произвеждаш: това значи че ще получиш надник най-малко 80лв.
И в този ред на мисли продължаваш да смяташ какво получавап и какво реално си заработил.