"кога ще ни вдигнат заплатите?"
Модератор: Общи модератори
Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"
кога ще ни се вдигнат заплатите?
когато научим циганите да работят
когато научим циганите да работят
No bling at the Ring
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
бачкаш = вземаш
не бачкаш = не вземаш
твърдиш, че бачкаш, а не вземаш -> не бачкаш, както трябва
не бачкаш = не вземаш
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
blacksapphire написа:бачкаш = вземаш
не бачкаш = не вземаш
Не съм съгласен.
jivko81 написа:Bogat-Beden написа:каква връзка има производителността на труда и заплатите, можете ли да ми "обясните"?
Кратко и ясно ще ти обясня:
1. Изкарваш на фирмата 20лв на ден, с труда който вършиш или продукта който произвеждаш: това значи че ще получиш надник най много 10лв.
2. Изкарваш на фирмата 200лв на ден, с труда който вършиш или продукта който произвеждаш: това значи че ще получиш надник най-малко 80лв.
И в този ред на мисли продължаваш да смяташ какво получавап и какво реално си заработил.
За жалост са малко работодателите които мислят така. Повечето гледат да те изцедят и да ти дадат минимума. Не казвам, че няма и такива които си уважават работниците де

Последна промяна Zubcho на 27 Апр 2012, 22:59, променена общо 1 път
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Не знам ама преди малко обявиха по новините ,че откакто са свързани касовите апарати с данъчните са отчетени с 3 милиарда лв повече оборот
и това само за месец !!!!!

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- kosmosa
- Потребител
-
- Кара: бързо,гледа лошо и много дразни
jordanpar написа:Откакто ГЕРБ са на власт нещата са от добре по-надобре.Все повече щастливи и доволни хора виждам.Осъзнава се че трябва малко да се постискат зъби и да се потрае.Втория мандат със сигурност заплатите ще станат двойни и стандарта на живот осезаемо ще се вдигне.Само още 4-5 годинки.Добре че най-после случихме на премиер и министерски съвет.
Жаля ти акъла....
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
AGT написа:Не знам ама преди малко обявиха по новините ,че откакто са свързани касовите апарати с данъчните са отчетени с 3 милиарда лв повече обороти това само за месец !!!!!
Даа ще има повече пари за пътища и безумни проекти

Здравеопазването и обучението не ни трябват

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Никога няма да се дигнат заплатите в България. Говоря за увеличение, което ще се усети. Т'ва че примерно заплатата ми ще стане 1000 лева, а вече горивото ще е по 5 лева, а от там и всичко останало на горе само по себе си при една проста сметка излиза, че увеличение на заплатата няма
. Много ми е интересно и като приемем еврото и Бойко да отиде в Брюксел и да каже "В България средната заплата е 300 евро и сме много добре, при такива и такива цени"). Те естествено много добре го знаят, ама не им дреме, щото иначе, кой ще им мие чиниите, бере портокалите, паркирва колите, гледа старците и т.н. Нямат файда да ни помагат. Не може да помогнат на Гърция, щото видеш ли били пред фалит, а ние реално сме на фалит от приемането ни в ЕС. И стига с с тия ГЕРБ, че аз освен за магистрали и заварени положения от миналия кабинет не сам чул, а има го и култовото "Работи се". Няма как да взимаме високи заплати защото:
1. Няма кой да ни го позволи.
2. Ние нямаме икономика - точно така нямаме.
3. Нямаме и земеделие и животновъдство (не изнасяме т.е. нямаме, щото и без друго си вкарваме по евтино от самопроизведеното).
4. Ромите.

1. Няма кой да ни го позволи.
2. Ние нямаме икономика - точно така нямаме.
3. Нямаме и земеделие и животновъдство (не изнасяме т.е. нямаме, щото и без друго си вкарваме по евтино от самопроизведеното).
4. Ромите.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Е-е-е, задоха ви елементарен въпрос, вие почнахте да гадаете по звездите!
Елементарно - заплатите ще се вдигнат, когато се вдигне и инфлацията!

Без страх, без спирачка!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
бях саркастичен,,jivko81 написа:Bogat-Beden написа:каква връзка има производителността на труда и заплатите, можете ли да ми "обясните"?
1. Изкарваш на фирмата 20лв на ден, с труда който вършиш или продукта който произвеждаш: това значи че ще получиш надник най много 10лв.
2. Изкарваш на фирмата 200лв на ден, с труда който вършиш или продукта който произвеждаш: това значи че ще получиш надник най-малко 80лв.
И в този ред на мисли продължаваш да смяташ какво получавап и какво реално си заработил.
много бъркаш приятелю..
заплатата е свързана само с търсенето и предлагането на пазара на работна ръка..
като конкуренцията на този пазар е несъвършена по принцип..
а бг пазара е без коментар..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Bogat-Beden написа:бях саркастичен,,jivko81 написа:Bogat-Beden написа:каква връзка има производителността на труда и заплатите, можете ли да ми "обясните"?
много бъркаш приятелю..
заплатата е свързана само с търсенето и предлагането на пазара на работна ръка..
Явно не съм правилно въпроса ти, но го бях подкарал по инерция от колегата дето превъзняасяше правителството.
А че заплатата е свързана само с търсенето и предлагането не съм съгласен, има голямо търсене на квалифицирани IT кадри, но това не означава че всички вземат големи заплати, а само тези които носят добавена стойност на работодателя си.
А за Бг пазара няма да коментираме, тука един общ работник взема колкото счетоводител или друг квалифициран персонал, което е малко нелогично, но кое ли е вече логично .....

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
MatriX_Fucked написа:Е-е-е, задоха ви елементарен въпрос, вие почнахте да гадаете по звездите!![]()
Де да ги вдигаха пропорционално с инфлацията...

Иначе, не знам кога ще НИ вдигнат заплатите, дори не знам кой стои зад "ни"... Шефовете по фирмите ще вдигнат заплатите тогава, когато за тях това е изгодно - привличане на по-добри кадри, запазване на доказали се хора на съответните позиции и тн.
Държавата кога ще вдигне прага на минималната работна заплата и ще увеличи като цяло заплащането на служителите си - идея си нямам...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
jivko81 написа:Bogat-Beden написа:бях саркастичен,,jivko81 написа:Bogat-Beden написа:каква връзка има производителността на труда и заплатите, можете ли да ми "обясните"?
много бъркаш приятелю..
Явно не съм правилно въпроса ти, но го бях подкарал по инерция от колегата дето превъзняасяше правителството.
А че заплатата е свързана само с търсенето и предлагането не съм съгласен, има голямо търсене на квалифицирани IT кадри, но това не означава че всички вземат големи заплати, а само тези които носят добавена стойност на работодателя си.
А за Бг пазара няма да коментираме, тука един общ работник взема колкото счетоводител или друг квалифициран персонал, което е малко нелогично, но кое ли е вече логично .....
бъркаш,но нямам сили да споря,може би утре..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Стана интересно 
Хора не всички шефчета карат коли по 200 000, повечето си скъсваме гъза от работа, и като вие си тръгнете в 18:00 ни оставаме, днес например работих до 21:45 вместо да пия бира пред ПС то и утре ще работа също.
Хора, за да има пари трябва да се произвежда нещо, а ние не обичаме да работим искаме да префактурираме докато висим в кафето, е не става така, кризата ни го показа, иска се работа/производство, поради тази причина много "бизнесмени" фалираха и т,н и т,н
Аз искам да дам хубава заплата на някои, обаче на никои не му се работи, иска от вратаат 2000 лева, после ме вътри с брак 1500 лева и иска заплата е как да стане
Има хора бол, ама не и квалифицирани.
Не виждам кво обвинявате ББ кво искате да направи ?? положението е такова, можеше и по зле да е, ето върза касовите апарати с НАП за да спре кражбите на нас фирмите, или пак сте недоволни ?? всеки 2-ри шеф на фирма, сега докато се редуцират ще е кофти после като намалее конкоренцията във всеки един бранш ще се вдигнат цените пак и ще се вдигнат и заплатите, като казвам цените имам в предвид между фирмите не за крайния потребител.

Хора не всички шефчета карат коли по 200 000, повечето си скъсваме гъза от работа, и като вие си тръгнете в 18:00 ни оставаме, днес например работих до 21:45 вместо да пия бира пред ПС то и утре ще работа също.
Хора, за да има пари трябва да се произвежда нещо, а ние не обичаме да работим искаме да префактурираме докато висим в кафето, е не става така, кризата ни го показа, иска се работа/производство, поради тази причина много "бизнесмени" фалираха и т,н и т,н
Аз искам да дам хубава заплата на някои, обаче на никои не му се работи, иска от вратаат 2000 лева, после ме вътри с брак 1500 лева и иска заплата е как да стане

Не виждам кво обвинявате ББ кво искате да направи ?? положението е такова, можеше и по зле да е, ето върза касовите апарати с НАП за да спре кражбите на нас фирмите, или пак сте недоволни ?? всеки 2-ри шеф на фирма, сега докато се редуцират ще е кофти после като намалее конкоренцията във всеки един бранш ще се вдигнат цените пак и ще се вдигнат и заплатите, като казвам цените имам в предвид между фирмите не за крайния потребител.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Заплатите та заплатите. Вие колко повече искате да получавате , неблагодарници такива . Не стига че сме на 1-во място по увеличение на заплатите от целият ЕС , ами и за още ламтите .
http://www.bnews.bg/article-40604
Оооо Боже , Евростат --Къщи да си купите дето работите там , ама къщи със по 7 спални , във всяка спалня по 7 легла да има , и на всяко легло по 7 месеца болни да лежите , и след 7 години като се излекувате , още 7 болести да хванете идиоти такива .
Ето тук http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/69969 пък казват че сме на дъното по заплащане в ЕС , и то при 1250лв . Ейй овчи , наясно ли сте колко хора работят за тея пари в БГ ? Заплащането в момента е точно 1.25 EUR на час
Отговора по темата тук : http://novinar.bg/news/balgarite-s-evro ... xOQ==.html

Оооо Боже , Евростат --Къщи да си купите дето работите там , ама къщи със по 7 спални , във всяка спалня по 7 легла да има , и на всяко легло по 7 месеца болни да лежите , и след 7 години като се излекувате , още 7 болести да хванете идиоти такива .
Ето тук http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/69969 пък казват че сме на дъното по заплащане в ЕС , и то при 1250лв . Ейй овчи , наясно ли сте колко хора работят за тея пари в БГ ? Заплащането в момента е точно 1.25 EUR на час
Отговора по темата тук : http://novinar.bg/news/balgarite-s-evro ... xOQ==.html