"кога ще ни вдигнат заплатите?"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"

Мнение от ///peter » 28 Апр 2012, 10:56

Bogat-Beden написа:
ukelichko написа:Тези които са качествени работници и специалисти и знаят как да продават труда си, получават добри заплати. Може би не такива като в ЕС и Щатите, но пък и в България животът е доста по-евтин. Веднага отговарям на тези които не са съгласни с мен. Изобщо не ме интересува кой колко висши и колко документа за владеене на език има. Дипломите отдавна в не са гаранция за някаква квалификация. Гледат се възможностите. Ако някой пък е много голям специалист и работи за малко пари, значи не търси достатъчно възможности да се реализира. Също така, ако някой работи във видимо измислена фирма с шеф нещастен селтак с дебел врат и кола за 250 хиляди, то проблемът си е негов. Като виждате, че фирмата не върви на добре, напуснете я и кандидатствайте в някоя свястна. Ако пък мислите, че ще се справите по-добре от шефа, заложете си къщата в някоя банка и си отворете собствена фирма и давайте по-големи заплати. Вярно че на запад плащат повече, но в Европа кафето в заведение е три евра и нагоре, бензина е евро и седемдесет и наемите започват от няколко стотин евра. И не ми говорете за евтина храна и дрехи на Запад, защото евтината храна е направена един господ знае от какви боклуци, евтините дрехи са от миналогодишната колекция, евтините къщи са в квартали с негра и всякаъв циганьор а на евтините коли втора употреба данъкът им е фантастичен, както и сервизното обслужване. Все пак заплатите ще се вдигнат като цяло, когато се появят по-способни мениджъри, които да направят фирмите по-конкурентоспособни. Но ние като че ли се отдалечаваме знаително от това. Гадната черта на българина е, че изобщо не иска да вложи грам мозък в работата си. Всеки си мисли, че като се е измъчил от работа или като е произвел някакъв продукт, си е свършил работата и вината за ниските му доходи не са в него. Така например тези дето гледат тютюн стачкуват, че никой не иска да им го купи. И вместо да се замислят да сменят сорта или да направят производството си по-ефективно, години наред изнудват правителствата да отделят пари от бюджета за да им купуват скапаната продукция. Лошото е, че това е масова практика във всички браншове. Ами аз да взема да произвеждам цървули и да започна да се вайкам и да стачкувам, че виждате ли аз съм се скапал от работа, но никой не иска да ми купува цървулите и затова съм беден.
много му разбираш колега,да вземеш да пренапишеш някоя икономическа теория ли ,що ли?

Бога на икономиката, стига с тези лични нападки. Сподели рецептата за твоят успех?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Апр 2012, 10:58

Е.Димитров написа:Специално за господата дето се явяват "работодатели...

Респект. Много добре казано.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Апр 2012, 11:00

24 часа в денонощието си на работа .Това е рецептата за успеха .Броиш ли ги минутите докато цъкне часовника 17.30 няма да се получи нищо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 28 Апр 2012, 11:17

Е.Димитров написа:Специално за господата дето се явяват "работодатели"...

Браво! Много коректно изказване :yes:

п.с. Покрай кризата в Гърция и рязането на заплатите им, гърците казват следното - "Е, в България като взимат 135 Е - 250 Е месечно, да не би да са привлекли голям чужд инвеститор или пък да нямат безработица" :smoke:
Мисля, че от страни, нещата се виждат по-добре :P
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Апр 2012, 11:26

Няма да е скоро. Все още българина чака някой да му даде. Няма как да стане. Това трябва да се заслужи!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Апр 2012, 11:50

Kroki написа:Няма да е скоро. Все още българина чака някой да му даде. Няма как да стане. Това трябва да се заслужи!

Батенце, не отива на човек, който не е излезнал на пазара на труда, да пише такива неща!...

Всеки от нас познава мързеливци и тарикати, но има толкова много скапващи се от работа българи...Опитващи се да свържат 2-та края и да живеят пълноценно - правейки деца, осигурявайки ги и т.н. и т.н...
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Апр 2012, 11:59

20 човека пишат,едните са батките даващи работа,други пък имат късмета да им стига заплащането и са доволни,но повечето са тези,къде наистина си разбират от работата,ама не са на шефо човек-роднина или някви натегачи-доносници и естествено не са доволни.
да сме се доказвали,да си ценим труда,да докажем....такива глупости,заеби.
ако работиш за качествен човек и има добър приход,естествено,че ще те заплаща,за да си доволен.ама повечето са направили някакъв бизнес по стечение на обстоятелствата и с някакъв късмет действат все още.
пример-15 човека персонал.половината с ясен приход на фирмата всеки месец.другите са на длъжности,подпомагащи процеса.от всички 5 са на собствено издържане,останалите при родители,на други половинката им е с голяма заплата и се работи за удоволствие,за пенсия и такива глупости.двама олигофрена 74 набор всяка вечер мама им готви-производителност граничеща с отрицателна,но по стечение на обстоятелствата не биват освобождавани,а напротив-едни от най-високите заплати.пълен фарс е 80% от бизнеса,няма как да има висок приход за качественият персонал.не може шефът ти да е абсолютно селско парче,да посреща клиенти с изслути гащи,космат задник отвън,да си вади космите от носа и да чакаш някакъв стимул от него.друг началник-бърка си в пъпа и говори с клиенти :banghead:
ужас е всичко,простотията ни затрива.няма как да се увеличат заплатите при такова ръководене на бизнеса
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Мнение от Hades_ » 28 Апр 2012, 12:31

Като цяло тук пазара на трудна е едно много интересно и особено място. Всичко тук наподобява на един огромен Параграф 22. Хората не са мотивирани да са ефективни и да работят по-добре, защото знаят че 90% от работодателите няма да го оценят това и няма да им се отрази по какъвто и да било начин на заплащането и на допълнителните стимули за работа. Работодателите виждат, че хората им не са особено мотивирани и за това им плащат толкова или защото като всеки нормален балкански субект ще иска да си купи S 65 вместо да ги вкара тия пари във фирмата. Не говоря дори и за някакви големи суми прибавени към заплатата все пак има и други похвати за мотивация на персонала, защото ако началника ти се държи отвратително с теб даже и да ти плаща добре, ама ти къса нервите по цял ден кво праим? Факт е че тук е един от най-неефктивните в цяла Европа и докато това не се промени няма как да са високи заплатите.
Да не говорим, че тук голям процент от хората са едни мрънкачи, които се оплакват за какво ли не ,а всъщност положението не е крайно зле...не сме цъфнали и вързали, ама има напредък, колкото и да не им се харесва на тях.
Има и един друг момент, че има много малки производства тук....всеки иска да е търговец, ама след като няма кво да произвеждаме, да създаваме добавена стойност, как да върви и търговията?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Апр 2012, 12:32

Правя си изводите от това около мен!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2012, 12:40

///peter написа:Бога на икономиката, стига с тези лични нападки. Сподели рецептата за твоят успех?
принце на предприемчивостта,кой говори за успех тук?
смешни са ми самодоволните или възмутените от работническата класа представители на дребния капитал,нещо трудно за разбиране ли има?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 28 Апр 2012, 13:03

alx написа:"кога ще ни вдигнат заплатите?"

като започнем да работим качествено и труда ни има някаква производителност...щото половината ни икономика е магазин за дрехи купени от илиянци и продадени на пиротска (и други стоки на същия принцип)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 28 Апр 2012, 13:35

По данни на НСИ на първите места в ТОП 10 на професиите в България са: 1. Продавачи. 2. Охранители 3.Шофьори. 4. Бармани и сервитьори. За каква произодителност на труда говорите бе хора. :kuku:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2012, 13:38

Bogat-Beden написа:
///peter написа:Бога на икономиката, стига с тези лични нападки. Сподели рецептата за твоят успех?
принце на предприемчивостта,кой говори за успех тук?
смешни са ми самодоволните или възмутените от работническата класа представители на дребния капитал,нещо трудно за разбиране ли има?

И на мен са смешни "икономекспертите" с дълбоки познания в материята, сега хвана ли какво те питах?
Последна промяна ///peter на 28 Апр 2012, 13:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2012, 13:43

NIKMAN написа:По данни на НСИ на първите места в ТОП 10 на професиите в България са: 1. Продавачи. 2. Охранители 3.Шофьори. 4. Бармани и сервитьори. За каква произодителност на труда говорите бе хора. :kuku:

Естествено, защото не ти трябва да учиш за тази работа.
Пуснал съм обява във форума за свободнИ позициИ със заплата към тавана на осигурителния праг - ама няма качествен човек за това! По-добре в БГ е да ти свърши работния ден да удариш една биричка и утре пак... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 28 Апр 2012, 14:28

Този, който цял ден работи, няма време да печели пари. Джон Рокфелер ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата