"кога ще ни вдигнат заплатите?"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2012, 14:29

///peter написа:
Bogat-Beden написа:
///peter написа:Бога на икономиката, стига с тези лични нападки. Сподели рецептата за твоят успех?
принце на предприемчивостта,кой говори за успех тук?
смешни са ми самодоволните или възмутените от работническата класа представители на дребния капитал,нещо трудно за разбиране ли има?

И на мен са смешни "икономекспертите" с дълбоки познания в материята, сега хвана ли какво те питах?

я дърпай ве, "експерт" :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Апр 2012, 14:30

Jordana написа:24 часа в денонощието си на работа .Това е рецептата за успеха .Броиш ли ги минутите докато цъкне часовника 17.30 няма да се получи нищо.

Като съм на 8 часа ше си ги броя, щото иначе тряя да ми платиш двойно и да ми компенсираш времето! Или от другата гледна точка, гледай да си свършиш работата до 17:30, щото иначе си мърда и не съм длъжен да ти плащам извънредно, а от тук изобщо и заплата! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2012, 14:33

Bogat-Beden написа:
///peter написа:
Bogat-Beden написа:
///peter написа:Бога на икономиката, стига с тези лични нападки. Сподели рецептата за твоят успех?
смешни са ми самодоволните или възмутените от работническата класа представители на дребния капитал,нещо трудно за разбиране ли има?

И на мен са смешни "икономекспертите" с дълбоки познания в материята, сега хвана ли какво те питах?

Аз дърпам, ти ревеш само по темите :winky:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2012, 14:34

я да питам "умниците"
един и същ човек на една и съща позиция със еднакви задължения и условия на работа,
3 до 10 пъти по-ниска "производителност" ли има като го прави в Бг или в западна европа?
щото заплащането му е точно толкова по-ниско..
:kuku:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2012, 14:35

///peter написа:
Bogat-Beden написа:
///peter написа:
Bogat-Beden написа:

реве баба ти на мегдана ,байко, не се занимавай с мен :1:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2012, 14:36

Bogat-Beden написа:
///peter написа:
Bogat-Beden написа:
///peter написа:
Bogat-Beden написа:

реве баба ти на мегдана ,байко, не се занимавай с мен :1:

Ама ако искам ще се занимавам бе пиле шаренко с разни иконки по форума, не големеи :mhihi:
Докато има умници като теб ще сме пълна дупка :winky:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2012, 14:40

Е поне не рева във форума, каква скапана държава сме, смешко :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Апр 2012, 14:53

ukelichko написа:Тези които са качествени работници и специалисти и знаят как да продават труда си, получават добри заплати. Може би не такива като в ЕС и Щатите, но пък и в България животът е доста по-евтин. Веднага отговарям на тези които не са съгласни с мен. Изобщо не ме интересува кой колко висши и колко документа за владеене на език има. Дипломите отдавна в не са гаранция за някаква квалификация. Гледат се възможностите. Ако някой пък е много голям специалист и работи за малко пари, значи не търси достатъчно възможности да се реализира. Също така, ако някой работи във видимо измислена фирма с шеф нещастен селтак с дебел врат и кола за 250 хиляди, то проблемът си е негов. Като виждате, че фирмата не върви на добре, напуснете я и кандидатствайте в някоя свястна. Ако пък мислите, че ще се справите по-добре от шефа, заложете си къщата в някоя банка и си отворете собствена фирма и давайте по-големи заплати. Вярно че на запад плащат повече, но в Европа кафето в заведение е три евра и нагоре, бензина е евро и седемдесет и наемите започват от няколко стотин евра. И не ми говорете за евтина храна и дрехи на Запад, защото евтината храна е направена един господ знае от какви боклуци, евтините дрехи са от миналогодишната колекция, евтините къщи са в квартали с негра и всякаъв циганьор а на евтините коли втора употреба данъкът им е фантастичен, както и сервизното обслужване. Все пак заплатите ще се вдигнат като цяло, когато се появят по-способни мениджъри, които да направят фирмите по-конкурентоспособни. Но ние като че ли се отдалечаваме знаително от това. Гадната черта на българина е, че изобщо не иска да вложи грам мозък в работата си. Всеки си мисли, че като се е измъчил от работа или като е произвел някакъв продукт, си е свършил работата и вината за ниските му доходи не са в него. Така например тези дето гледат тютюн стачкуват, че никой не иска да им го купи. И вместо да се замислят да сменят сорта или да направят производството си по-ефективно, години наред изнудват правителствата да отделят пари от бюджета за да им купуват скапаната продукция. Лошото е, че това е масова практика във всички браншове. Ами аз да взема да произвеждам цървули и да започна да се вайкам и да стачкувам, че виждате ли аз съм се скапал от работа, но никой не иска да ми купува цървулите и затова съм беден.

До средата си напълно прав, но до там. В Европа кафето не е 3+евро, с някои изключения, по-скоро е на половина, ако го усредним. Храната е по-евтина и по-хубава от тази в БГ и не визирам лидъл и подобни. Дрехите, дори да са от миналата година, са на под 50% от цената си, но същите се продават в БГ за нова колекция и са на 120% от първоначалната си цена. По-евтини къщи има в зависимост от града и държавата, не толкова от квартала и циганите в района. 10+ годишни коли има навсякъде в Европа и не са хич малко, явно не е фантастичен данъка им, а сервизното им обслужване е в пъти по-евтино от всички нови талиги!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Апр 2012, 15:08

Bogat-Beden написа:я да питам "умниците"
един и същ човек на една и съща позиция със еднакви задължения и условия на работа,
3 до 10 пъти по-ниска "производителност" ли има като го прави в Бг или в западна европа?
щото заплащането му е точно толкова по-ниско..
:kuku:

Ама нямаш представа колко си прав .Земи малко преговори материала преди да се възмущаваш.По официални данни точно 3 пъти е по ниска производителноста на труда в БГ.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Апр 2012, 15:50

Е.Димитров написа:///////////////

кво да инвестираме в хората, като те идват с идеята да не работат ?
Има си училища, университети, и т,н да е учил не да пие по цел ден после като завърши да заповяда ще видим какво може и ще се рпецени заплатата му, обикновенно знаят всички много ама на х-я, и от влизането 1500 лева, е няма как да стане.
Онзи ден се видях с колега, и тои ми казва "докато има такива селяни да работат за 500 лева нон стоп, няма да вдигам заплатите" и сега аз какво да направа акто конкуренцията ми плаща по 500 лева запалта, аз как да дам 1000 ??? ми нестава, за всички са виновни хората РАБОТНИЦИТЕ щоти си давате гъза за без пари после мрънкате, поради тази причина, станах шеф и аз щот не ми се работи за 500 лева. кажете не няма да работим, и ще се вдигнат заплатите не е сложно нали, ама всички са овце и само тук пред монитора ставате вълци

Поздрави, и весели празници аз отивам да поработа :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 28 Апр 2012, 16:12

Спокойно,пичуи.
ГЕРБ ще оправят нещата.Първо магистралите за да може по тях да дойдат инвеститорите и големите пари,спортните зали,че да спортува нацията защото от толкова много почивни дни в годината и ядене и пиене на маса пълнеем много,и след вторият им мандат ще сме Швейцария на Балканите. Дерзайте,Ако не Вие децата ви ще са европейци по заплати. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А сега сериозно--каквито са ни шефовете като манталитет,такива са и работниците като отношение относно работния процес,качество и ефективност.БГ боса на възраст до 70-73 набор,с малки изключения на хора обучили се в чужди филиали на фирми или живели там е пълно леке,комплексар,човек често с квалификация и разбирания за материята на собствения му бизнес далеч по-ниски от най-добрите му служители.В БГ не се прави често разлика между собственика на капитала на бизнеса /в болшинството от случаите с мътен произход/ и истинският бизнесмен с нюх.Някой по-горе цитира Рокфелер,същия този е казал "Ако някой ден остана с 1000 долара само,ще си купя най-добрия костюм за тази цена и ще направя поредният си успешен бизнес трик".Та да переш пари и да се правиш на гойнянко-бигбос е лесно,ама да дадеш личен пример заставайки до най-низшия служител рамо до рамо когато се налага--през целия си живот съм виждал само двама такива работодателя.
Хау

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2012, 16:17

N.Mihaylovski написа:
Е.Димитров написа:///////////////

кво да инвестираме в хората, като те идват с идеята да не работат ?
Има си училища, университети, и т,н да е учил не да пие по цел ден после като завърши да заповяда ще видим какво може и ще се рпецени заплатата му, обикновенно знаят всички много ама на х-я, и от влизането 1500 лева, е няма как да стане.
Онзи ден се видях с колега, и тои ми казва "докато има такива селяни да работат за 500 лева нон стоп, няма да вдигам заплатите" и сега аз какво да направа акто конкуренцията ми плаща по 500 лева запалта, аз как да дам 1000 ??? ми нестава, за всички са виновни хората РАБОТНИЦИТЕ щоти си давате гъза за без пари после мрънкате, поради тази причина, станах шеф и аз щот не ми се работи за 500 лева. кажете не няма да работим, и ще се вдигнат заплатите не е сложно нали, ама всички са овце и само тук пред монитора ставате вълци

Поздрави, и весели празници аз отивам да поработа :)
и ти си давал гъза,шото ше умреш от глад иначе,затова си има държава на теория(тук такава няма..),която урежда мин. заплащане,защото предлагането на работа винаги превишава търсенето,независимо колко ниско е заплащането..

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2012, 16:19

jordanpar написа:А сега сериозно--каквито са ни шефовете като манталитет,такива са и работниците като отношение относно работния процес,качество и ефективност.БГ боса на възраст до 70-73 набор,с малки изключения на хора обучили се в чужди филиали на фирми или живели там е пълно леке,комплексар,човек често с квалификация и разбирания за материята на собствения му бизнес далеч по-ниски от най-добрите му служители.В БГ не се прави често разлика между собственика на капитала на бизнеса /в болшинството от случаите с мътен произход/ и истинският бизнесмен с нюх.Някой по-горе цитира Рокфелер,същия този е казал "Ако някой ден остана с 1000 долара само,ще си купя най-добрия костюм за тази цена и ще направя поредният си успешен бизнес трик".Та да переш пари и да се правиш на гойнянко-бигбос е лесно,ама да дадеш личен пример заставайки до най-низшия служител рамо до рамо когато се налага--през целия си живот съм виждал само двама такива работодателя.
Хау
:yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 28 Апр 2012, 16:50

Bogat-Beden написа:
ukelichko написа:Тези които са качествени работници и специалисти и знаят как да продават труда си, получават добри заплати....................................................................................
много му разбираш колега,да вземеш да пренапишеш някоя икономическа теория ли ,що ли?

Даже не можеш да си представиш колко много му разбирам. Поради тази причина не съм използвал ръцете си за работа от години и заплатата ми стига. Викаш да напиша една икономическа теория. Бих написал, ама нямам време, защото за да запазя стандарта си на живот на ниво 2008-ма година работя на още една работа. И това не е достатъчно, ами постоянно трябва да се развивам, защото няколко десетки милиона гладни индийци и стотина милиона работливи китайци са на път да предложат по добри условия и по-добра цена за това което правя. А на клиентите знаеш ли колко им дреме на де..ия, че някой в България бил трудолюбив и искал да работи, щом като могат да купят нещо със същото качество за по-малко пари. Колкото и на теб ти пука, като си купуваш маратонки Адидас, произведени във Виетнам, че там някой взема за труда си 30 долара на месец. Всичко е конкуренция и борба за оцеляване. И света стана едно глобално село. Oбясни на 2 милиарда китайци и на един милиард индийци че си трудолюбив и ти се работи и поради това трябва да вземаш голяма заплата. Радвайте се, че все пак правителствата удържат някак си емиграцията, защото ако ни налазят разни сомалийци, латиноси и други народи, дето се радват на сто долара като на малко дете, сегашните ви заплати и стандарт ще са някакъв непостижим мираж. А ние като икономика така и не можахме да си намерим някакво място под слънцето. Нито сме чак толкова евтини като работна ръка, нито сме продуктивни, нито сме много дисциплинирани. Отделно се славим с корупция и мудна администрация. Замислял съм се, ако съм някакъв чуждестранен инвеститор, какво точно би ме привлекло да инвестирам в България, освен това че на всички нива българите са много отворени за всякакви врътки, измами и далавери. То и за това повечето ни инвеститори са все фирми с не чак толкова добра репутация.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Апр 2012, 18:01

99% от написаното дотук съм го учил по политикономия на социализма през 1989г ...
Продължавайте, много ме кефят изказвания на теоретици :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата