"кога ще ни вдигнат заплатите?"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"

Мнение от Ronka » 28 Апр 2012, 18:04

Когато започнем да работим
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 28 Апр 2012, 18:07

Ronka написа:Когато започнем да работим

Е аз като работа защо не ми я вдигат...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 28 Апр 2012, 18:11

vladi_a_i написа:

Поискай си :D
ИзображениеIs...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Апр 2012, 18:36

някои се чудят как да привличат нови клиенти, как да свършат две неща наведнъж, как да развият фирмата, други си бъркат в носа и винаги има облаци над главите им.. първите прогресират смело напред, вторите обвиняват Борисов че е спрял кранчето на червените и партията майка вече не дава пари.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 28 Апр 2012, 19:29

Ronka написа:
vladi_a_i написа:

е да ама шефа казва като не ти изнася на портала другите чакат
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 28 Апр 2012, 19:36

kjm написа:
Ronka написа:
vladi_a_i написа:

е да ама шефа казва като не ти изнася на портала другите чакат

Ако си в такива отношения с шефа, кво правиш там
ИзображениеIs...

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 28 Апр 2012, 19:54

тука е малък град и няма много работа и заплатите са ниски,а пък сметките идват всеки месец
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 28 Апр 2012, 19:55

kjm написа:тука е малък град и няма много работа и заплатите са ниски,а пък сметките идват всеки месец

Винаги има изход :)
ИзображениеIs...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 28 Апр 2012, 20:18

430x261.jpg
Ronka написа:Винаги има изход :)

:yes: Зад камиона и Вектрата :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 28 Апр 2012, 20:41

Заплатите в коя област ? Ако сте икономисти, счтоводители, завършили публична администрация или право, вероятно няма да ви се вдигнат заплатите, защото в България има много такива. Ако случайно сте шлосери, заварчици 2-3 степен предполагам, че печелите поне двойно над гореупоменатите и в крайна сметка си зависи от чоека, защото в каквато и сфера да си специалист (да трябва да си специалист в нещо, ако нямаш качества, не очаквай почти нищо и в чуждина на персонала в МАкдоналдс, не им се плаща добре), защото ако си професионалист и много добър в дадена област, няма нужда дори да търсиш работа тя сама те намира. Така че моя съвет е да се инвестира в образование, курсове, специализации и усъвършенстване на знанията, защото по този начин ще можете да се продадете по лесно и скъпо.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 28 Апр 2012, 21:29

jordanpar написа:Откакто ГЕРБ са на власт нещата са от добре по-надобре.Все повече щастливи и доволни хора виждам.Осъзнава се че трябва малко да се постискат зъби и да се потрае.Втория мандат със сигурност заплатите ще станат двойни и стандарта на живот осезаемо ще се вдигне.Само още 4-5 годинки.Добре че най-после случихме на премиер и министерски съвет.

къде са тия щастливи хора?
заплатите двойни?!? само един лек коментар - вчера оня ленивец ТОТЮ младенов с гордост съобщи, че мин. раб. заплата ще расте с цели ДВАЙСЕТ лева на година! за три години били вдигнали детските надбавки с 27 лева! средната заплата в страната била над 600лв ( ?!?!? най-наглото от всички изказвания)

напротив, докато гербаджиите окрилят лошите привички на бизнеса в Бг, все повече кайени на плащащи къде и как си требе бизнесмени ще има, щото им се позволява да си правят далаверите, да експлоатират хората и да ги държат в шах с банки, кредити и прочее... щото човечеца няма избор и ще бачка за 350 лева, щото има да храни деца и да плаща заем! не може всичко да се вдига тихомълком, да вадят някакви измислени статистики и да наглеят! щото всяко чудо за три дни, и великите им нападжийски проверки, и магистралата им дето се напука, преди да е отворена, и картелните споразумения дето уж ги откриха, и октоподи и всичко - минават и заминават тия неща, хората вярват, че нещо се прави, а то е мижи да те лажем - на следващия ден новата порция и забравяш за предното.... омръзна ми да им гледам наглите мутри - самото правителство наподобява типа на бизнеса в момента - експлоататор, който си знае сам кво прави и как къдри далаверите, а народа/работниците само мънкат и се задоволяват с това, дето им се дава - тук си и личи, че вината е и в двете страни... основно щото си избираме тикви и после ги отглеждаме и ги търпим - а кервана си върви, тия дето бутат където трябва си плетат кошничката и така.... нищо не е ефективно, ни съд, ни полиция, ни правителство, икономика няма, среден бизнес и средна класа също, има само винетки, данъци, граждански по 300 лева, бензин по 3 лева и простотия и мизерия навред! това не е европейска държава, това е една дива индия, все едно да дадеш на маймуни да ни управляват - а даже може би ще е по-добре, щото ще крадат само да има за банани.......
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 28 Апр 2012, 22:27

Работя по минимум 12 часа дневно.
Правя минимум по около 700 800км дневно.
По договор работният ми ден започва в 9:00ч и свършва в 18:00ч.
В действителност - започва СЕГА и свършва ..... когато свърши!
Аз и много мои колеги полагаме почти извънезмен труд за дадената фирма и .... нищо!
Така,че едно съм разбрал - докато сме дупедавци все ще е така.Просто трябва да кажем - Стига!!!
"Като искаш да ти работя ще си плащаш".Да ама работодателя ще каже - ти като не искаш има други,които искат!
И кво прайм,аз ще си извадя кура от моя гъз и някой друг ще дойде и ще си го налуе на неговия.И така фирмата си върви,работника се задоволява с минимума и всичко е наред.
Дайте ми една причина да ни вдигнат заплатите.Аз немога да се сетя за такава.Самите ние не си зачитаме правата и здравето,защо шефа или Бойко да ги зачита.Тук също не се сещам за причина.
Затова хора - УЧЕТЕ!!!Това е последната възможност за изплуване от апсолютния минимум.Училище,курсове,квалификации в колкото се може повече свери и както казаха и по-горе - работата и високата заплата сами ще дойдат.
Колкото повече учим толкова по трезво разсъждаваме и се ценим самите ние.
Аз не съм чул някой да се подиграва с умен и начетен човек и също не съм видял мързелив такъв!
Ученето му е майката!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 28 Апр 2012, 23:26

Лошото ( по моята логика ), но и неизбежното е друго
В една фирма повишаването на доходите винаги тръгва отгоре-надолу

Когато печалбата се качва, първо ще облажат хората по високите постове - мениджъри и тн. След което ще се погледне хората точно под тях какво са свършили, и евентуално ще се възнагради тяхната работа по-добре. Следват тези под тях и тн. и тн. И общо казано не-толкова квалифицирания персонал ( който, обаче, е по-голямата част от населението ) ще усети положителните промени във фирмата последен, и него го яде инфлация и тн. най-много, а той всъщност има най-остра нужда от пари. Ситуацията за съжаление няма решение.
За това е много важно във фирмата, в която работите хората , които са по-висшестоящи да си вършат съвестно бачкането. В противен случай и цялото старание и умение на света може да се окаже изгубено незнайно къде...

Горното са мои разсъждения, които не претендират за вярност, просто така мисля :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 28 Апр 2012, 23:52

Служител:
-Шефе,идвам да поговорим за заплатата ми.Смятате ли,че е справедливо да получавам такова възнаграждение толкова дълго време?Вече пет години съм Ваш съвестен служител!

Началството:
-Да,разбира се,че не е справедливо,но и аз съм човек и не смятам,че е редно да умрете от глад.

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 29 Апр 2012, 0:16

първо заплатите ще се дигнат, когато заплатите започнат да се изплащат навсякъде редовно и в пълен размер.
второ заплатите ще се дигнат, когато всеки започне да си върши работата, а не да работят петима, а 20 да цъкат скайп и фейс по цял ден.
трето заплатите ще се дигнат, когато управляващите осъзнаят, че по време на криза не се купува кола за 200к, когато печалбата ти не минава 50к.
четвърто заплатите ще се дигнат, когато се спре с шуробаджанищаната и некомпетентни кадри да са на високи постове.
пето заплатите ще се дигнат, когато всички спрем да се клеветим един другиму.
шесто заплатите ще се дигнат, когато има ясна преценка за един труд колко да се заплаща.
......
и седмо късметлийско - заплатите няма да се дигнат скоро, защото просто не заслужаваме да се дигнат. на един тарикатски народ му се полага шеф тарикат. :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата