Шофиране под въздеиствието на алкохол

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Шофиране под въздеиствието на алкохол

Мнение от tarapeftcho » 30 Апр 2012, 11:45

Вчера вечерта към 2:00 ми напражиха проверка и дрегера ми изписа 1.02% . Преди това бях пил 2 бири в 18:30-19:00 .Това нормално ли е ? След това отидох в 1-ва градска да ми вземат проба за кръв , и там ме питаха дали съм боядисвал или съм седял на място което е боядисвано . Аз им казах че преди това бях на работа и съм работил с боя . Те ми казаха че може да е от това . Но незнам от 2 бири дали може да ми покаже 1,02% промила. Моля даите мнение :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Шофиране под въздеиствието на алкохол

Мнение от jordanov » 30 Апр 2012, 14:48

според мен е невъзможно 7 часа след употребата на 2 бири да ти отчете 1 промил ... какво показва кръвната проба, тя би трябвало да е по-обективна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Апр 2012, 14:50

tarapeftcho написа:Вчера вечерта към 2:00 ми напражиха проверка и дрегера ми изписа 1.02% . Преди това бях пил 2 бири в 18:30-19:00 .Това нормално ли е ? След това отидох в 1-ва градска да ми вземат проба за кръв , и там ме питаха дали съм боядисвал или съм седял на място което е боядисвано . Аз им казах че преди това бях на работа и съм работил с боя . Те ми казаха че може да е от това . Но незнам от 2 бири дали може да ми покаже 1,02% промила. Моля даите мнение :(

НЕ ако си добре със здравето - 2 бири го дават точно 0.5 промила - приблизително разбира се,и до 50гр концентрат по спомен...но няма как от 19 - 2:00 сутринта да си с над 1 промил...важното е резултатите от кръвния..ако наистиан работиш с бои може да окажат влияние...
Според мен ако си честен пред себе си и това което казваш е така - не трябва да се притесняваш :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 30 Апр 2012, 15:12

Gqbriel написа:
tarapeftcho написа:Вчера вечерта към 2:00 ми напражиха проверка и дрегера ми изписа 1.02% . Преди това бях пил 2 бири в 18:30-19:00 .Това нормално ли е ? След това отидох в 1-ва градска да ми вземат проба за кръв , и там ме питаха дали съм боядисвал или съм седял на място което е боядисвано . Аз им казах че преди това бях на работа и съм работил с боя . Те ми казаха че може да е от това . Но незнам от 2 бири дали може да ми покаже 1,02% промила. Моля даите мнение :(

НЕ ако си добре със здравето - 2 бири го дават точно 0.5 промила - приблизително разбира се,и до 50гр концентрат по спомен...но няма как от 19 - 2:00 сутринта да си с над 1 промил...важното е резултатите от кръвния..ако наистиан работиш с бои може да окажат влияние...
Според мен ако си честен пред себе си и това което казваш е така - не трябва да се притесняваш :yes:

абсолютно невяно!
всичко е индивидуално - на мен бира 330 няколко часа след като съм я пил ми показа 0.7 (и на дрегер и на кръв) без да работил с бои :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Апр 2012, 15:15

zxsport написа:
Gqbriel написа:

абсолютно невяно!
всичко е индивидуално - на мен бира 330 няколко часа след като съм я пил ми показа 0.7 (и на дрегер и на кръв) без да работил с бои :)

така е, но тук говорим за 7 часа ... бирата е алкохолът, който се разгражда най-бързо. Особено тия днешните бири, които са по 4% алкохол.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Апр 2012, 15:16

трябва да е под 0,5. преди 2 години бях пил 2-3 малки ама не помня tuborg или загорка и ме српяха веднага почти и беше под 0.5.
иначе незнаех за тия бои, че дава отклонение на дрегера?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Апр 2012, 15:30

На 75 кг. човек, който е погълнал 200 гр./ракия - водка отчита 1 промил.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Апр 2012, 15:30

jordanov написа:
zxsport написа:
Gqbriel написа:

абсолютно невяно!

така е, но тук говорим за 7 часа ... бирата е алкохолът, който се разгражда най-бързо. Особено тия днешните бири, които са по 4% алкохол.

Колега не искам да спорим но ,проучвания и тестове не се правят на целия жив народ нали го разбриаш - кое неверяно?Невярно за теб - от 10 човека ,които аз познавам (правили сме тестове сами) от 2 бири е под 0.5 след час и половина - айде да не се хващаме за глупости - фактори много ама 7 часа и 2 бири - нещо не е както трябва...
:bchug:
@Демирев - не бе грешиш :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Апр 2012, 15:37

Загорката е силна и много бие на спирт, ако се пие на гладно без мезе, две големи 0.500 загорки може и да ударят 0.7 промила. :dunno:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Апр 2012, 15:51

Демирев написа:Загорката е силна и много бие на спирт, ако се пие на гладно без мезе, две големи 0.500 загорки може и да ударят 0.7 промила. :dunno:

Да но тук говорим (ако е истина) за 7 часа :idea:

Ниво на алкохола в кръвта
Нивото на алкохола в кръвта зависи от много фактори: вид и количество на питието, пол, тегло, лични навици на консумация на алкохол, дали човекът се е хранил.
Едно и също количество алкохол при различните хора ще доведе до различно ниво на алкохол.
Алкохолът се неутрализира от организма със скорост от близо една единица на час. Ако човекът е пил много предната вечер, нивото на алкохол в кръвта му на следващата сутрин може все още да е над законовата граница. Процесът не може да се ускори с пиене на чай или кафе. Броенето на единици и опитите да се прецени нивото на алкохол в кръвта не са надеждни.
Една "единица" алкохол приблизително и условно е равностойна на 1/4 литър бира, малка мярка концентрат или чаша вино.

Пример 1 за приблизително определяне на нивото на алкохола в кръвта
Мъж, който тежи 80 кг., изпива 1 литър бира с алкохолно съдържание от 5%. Теглото на телесните течности (в които се съдържа абсорбираният алкохол) е 70% от общото тегло. В нашия случай - 56 кг. Количеството на приетия чист алкохол е приблизително 40 гр. (1 л. бира = 800 гр., от които 5% се равняват на 40 гр.). За да се получи нивото на алкохол в кръвта, количеството чист алкохол се разделя на количеството телесни течности - 40:56=0,71. Нивото на алкохол в кръвта е 0,71 на хиляда.

Пример 2
Жена изпива 1 л. бира с алкохолно съдържание от 5%. Тук резултатът ще е много различен, защото жените тежат по-малко и телесните течности са само 60% от общото тегло. Ако дадената жена тежи 55 кг., телесните й течности ще тежат 33 кг. Тогава нивото на алкохол в кръвта ще бъде 40:33=1,21 на хиляда

http://dokkpbdp.mvr.bg/Drivers/alcohol.htm

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 30 Апр 2012, 16:13

Gqbriel написа:
Демирев написа:Загорката е силна и много бие на спирт, ако се пие на гладно без мезе, две големи 0.500 загорки може и да ударят 0.7 промила. :dunno:

За това време се разгражда 200мл. твърд алкохол!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Апр 2012, 16:41

Nasko_ написа:
Gqbriel написа:

За това време се разгражда 200мл. твърд алкохол!

Това мисля и аз,че тези 2 бири не би трябвало да покажат такива стойности - но все пак наистина е и до човек и т.н

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 30 Апр 2012, 19:24

a aко Зaгоркaтa е от тaзи ''резервa'' където е с aромaт нa боровинкa ? Тaм aлкохолa е 6 % . Кaзвaм товa,зaщото онзи ден си позволих дa изпия три от тях и после дaдох нa еднa приятелкa дa ме зaкaрa,че ме удaри в глaвaтa . Не е кaто дa нямaм и кг и височинa - 193 см съм и към 97 кг .. Тaкa, че..........
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Мнение от kosmosa » 30 Апр 2012, 20:05

2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 30 Апр 2012, 20:19

kosmosa написа:2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !

Как така са ти писали акт за 0.2, че даже и 20лв, или си имал нарушение?

Според мен има нещо странично ( например боите ), защото за тея 7 часа да не казвам голяма дума, ама повече от 0.2 не вярвам да покаже. Кръвната проба какво показа?

Следваща

Назад към Извън Темата