"кога ще ни вдигнат заплатите?"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"

Мнение от Е.Димитров » 01 Май 2012, 10:34

Като почнат едни оправдания от рода че еди какви си машини некой бил купил (говоря за "чорбаджиите" ),еди какви си инвестиции направил и за това нямало от къде да плаща заплати,колеги "работодатели",нима работниците ви са ви и съдружници???Ми ако е така,хубаво,не им плащайте след като сте направили тази и тази инвестиция,но после им покажете документацията и им раздавайте дивиденти,щото доста тъпо,те да опъват колана,а после ...пак да опъват колана.
Малко като ония от софийска вода,електродружествата и тн. дето "Инвестирали" в предприятието,в водо преносна и електро преносна мрежа,ама ми се появяват на моята сметка техните инвестиции,все едно съм съдружник в предприятията им.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Май 2012, 17:14

Те ги вдигнаха колеги от днес минималната е 290лв. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 01 Май 2012, 17:54

В месец като миналия и предстоящия, някой замисля ли се как се оцелява с всички тези официални празници ??? При 19 раб. дни и хора настроени само в чакане на следващите празници е доста трудно ! Ама няма значение- искаме си заплатите пък ако може и да ги увеличите, карай, че почти не сме работили :)
Истината колеги винаги е посредата! За да получаваш трябва да даваш ! Отнася се и за двете страни :)
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Май 2012, 5:06

Binev_OuT написа:Ае...

Колега, гледам се набра, я прочети пак заглавието на темата и не се отклонявай от него. Става въпрос, кога ще се вдигнат заплатите.
Ми сигурно когато сутрин си пусна скайпа и няма да видя почти всичките си приятели от листата он-лайн. В работно време ... Чудно ми е, как ли ще реагира шеф на фирма извън БГ, ако му зададат въпроса:
Шефе, ти купи нова кола на жената, що не ми вдигнеш заплатата?
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Май 2012, 12:45

dagger написа:В месец като миналия и предстоящия, някой замисля ли се как се оцелява с всички тези официални празници ??? При 19 раб. дни и хора настроени само в чакане на следващите празници е доста трудно ! Ама няма значение- искаме си заплатите пък ако може и да ги увеличите, карай, че почти не сме работили :)
Истината колеги винаги е посредата! За да получаваш трябва да даваш ! Отнася се и за двете страни :)

Хайде моля те обясни ми как в днешно време може да не работиш а да ходиш на работа,то това свърши преди 22 години тая работа,всяка дейност е обвързана с резултата,оная приказка за "те ни лъжат че ни плащат,ние ги лъжеме че работим" може да се отнася единствено и само за държавният сектор,в частният сектор остава само "те ни лъжат че ще ни платят",няма начин аз да отида на работа и да лъжа че работя,след като се гледат резултатите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 02 Май 2012, 12:58

BMW_POWER написа:
Binev_OuT написа:Ае...

Колега, гледам се набра, я прочети пак заглавието на темата и не се отклонявай от него. Става въпрос, кога ще се вдигнат заплатите.
Ми сигурно когато сутрин си пусна скайпа и няма да видя почти всичките си приятели от листата он-лайн. В работно време ... Чудно ми е, как ли ще реагира шеф на фирма извън БГ, ако му зададат въпроса:
Шефе, ти купи нова кола на жената, що не ми вдигнеш заплатата?
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ами да те тези в скайпа,колега са точно тези за които говоря.Заспали управници,които вместо да дирижират нещата те си цъкът във Фейса.
Ама те що са в скайпа - щото взимат 1500лв заплата и няма контрол над тях,а страдат тези под тях.
И къде опира пак всичко,ами опира в баш Шефа в собственика,щот не си следи началниците които е наел,тези началници които си измиват ръцете с хората,които бачкат за 5 600лв и се чудят как да свържат двата каря!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 02 Май 2012, 13:15

.
Последна промяна Valentin_Peev на 03 Юли 2020, 16:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 02 Май 2012, 21:02

Някои хора работят с компютуру и скайпу по задължение и с това си изкарват хляба.
Довода ти не струва.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Май 2012, 22:40

и у фацата ли работят :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 03 Май 2012, 0:04

ако си менижер и си гледаш стадото може и във фацата да дебнеш.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2012, 5:06

Valentin_Peev написа:Колегата за да ги види, че са на линия, явно също се чуди какво да прави повреме на работа :mhihi:

Чукче не читател, чукче писател ...
Скайпа си го включвам сутрин в 05:50 мое време у дома, защото поради часовата разлика само тогава мога да се засека с някои роднини на линия. Когато се прибирам, те отдавна спят. В работата ми интернета (за работещите с РС), мобилните телефони, разговорите между колеги, губенето на време са забранени. Закъснея ли с една минута, режат ми 15. Тръгна ли си една минута по-рано, режат ми 15. Да продължавам ли, че имам 10 дни платен отпуск годишно и ако бачкам 5 години за фирмата ще ми дадат още 5 дни? Болнични не се плащат и бележка от доктор се носи, за да докажете, че сте действително болни. За Коледа броят колко години трудов стаж имате за компанията и за всяка една ви дават бонус 5$ (пет долара).

И не на последно място, който писука по шефовете, може много лесно да се докаже. Ипотекирайте де що имате, изтеглете по 100-200-500К, започнете бизнес, намерете (ако има такъв) читав персонал и печелете. Вдигайте и заплатите. Ако не искате да го направите, явно сте от тези, дето не ги бива...
Въпроси?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 03 Май 2012, 6:13

BMW_POWER написа:Закъснея ли с една минута, режат ми 15. Тръгна ли си една минута по-рано, режат ми 15. Да продължавам ли, че имам 10 дни платен отпуск годишно и ако бачкам 5 години за фирмата ще ми дадат още 5 дни? Болнични не се плащат и бележка от доктор се носи, за да докажете, че сте действително болни. За Коледа броят колко години трудов стаж имате за компанията и за всяка една ви дават бонус 5$ (пет долара).

Just for the record, в кофти фирма/държава работиш. Такива отношения в никакъв случай не са нормални.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 03 Май 2012, 8:24

BMW_POWER написа:
Valentin_Peev написа:Колегата за да ги види, че са на линия, явно също се чуди какво да прави повреме на работа :mhihi:

Чукче не читател, чукче писател ...
Скайпа си го включвам сутрин в 05:50 мое време у дома, защото поради часовата разлика само тогава мога да се засека с някои роднини на линия. Когато се прибирам, те отдавна спят. В работата ми интернета (за работещите с РС), мобилните телефони, разговорите между колеги, губенето на време са забранени. Закъснея ли с една минута, режат ми 15. Тръгна ли си една минута по-рано, режат ми 15. Да продължавам ли, че имам 10 дни платен отпуск годишно и ако бачкам 5 години за фирмата ще ми дадат още 5 дни? Болнични не се плащат и бележка от доктор се носи, за да докажете, че сте действително болни. За Коледа броят колко години трудов стаж имате за компанията и за всяка една ви дават бонус 5$ (пет долара).

И не на последно място, който писука по шефовете, може много лесно да се докаже. Ипотекирайте де що имате, изтеглете по 100-200-500К, започнете бизнес, намерете (ако има такъв) читав персонал и печелете. Вдигайте и заплатите. Ако не искате да го направите, явно сте от тези, дето не ги бива...
Въпроси?

Ами колега ти явно работиш в бяла държава.Сигурен съм,че тези неща на теб ти се заплащат.Шефовете имат големи изисквания към теб но като дойде време за заплата ти се отчитът подобаващо.
Нямам нищо напротив да ми махнат 10 дни от платеня отпуск,нямам нищо против да ми секът минутата,но искам нормален живот.
В смисъл аз лично не съм за опявяне - имам работа и си плащам сметките.
Но като се замисля,че живота върви,годинките и те,че след някоя друга година ще почнат разните проблеми по сватби и деца,а аз нямам нищо зад гърба си и тръпки ме побиват.Аз искам да имам самочувствието да бъда съпруг и баща.Но всячески се опитват да ни го отнемат.
Говориш ми за заем от 500К - и.... да не съм луд,та те нали точно тва искат.Много добре знаеш че бизнеса не се подпомага изобщо то тва да не ти е щатите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Май 2012, 10:10

Те в щатите с кафенце ги молят да започнат собствен бизнес. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
То като ви слушам приказките по добре да беше останал бай Тошо да ни управлява. Работа според възможностите заплата според потребностите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 03 Май 2012, 10:36

BMW_POWER написа:........................Закъснея ли с една минута, режат ми 15. Тръгна ли си една минута по-рано, режат ми 15. Да продължавам ли, че имам 10 дни платен отпуск годишно и ако бачкам 5 години за фирмата ще ми дадат още 5 дни? Болнични не се плащат и бележка от доктор се носи, за да докажете, че сте действително болни. За Коледа броят колко години трудов стаж имате за компанията и за всяка една ви дават бонус 5$ (пет долара).

Въпроси?

И при нас, нищо че сме в България на някой места е така. Последно бях излязъл 20 секунди преди края на работното време и системата ме засече, за което изгорях подобаващо. Интернет и Скайп няма на служебните компютри. Ако на някой му се налага да има връзка с нета, то тези програми са ограничени. Бонуси се дават доста, но и фирмата отчита успехи. Болнични....ами може, но парите са по-малко. Жалко че много малко фирми в България са така.Преди месец дойде нов работник и му е много гадно. Цял живот е работил в губещи предприятия и в свободното си време се е занимавал с автоджамбазлък а сега трябва да бачка, остави ами и да носи отговорност за съоръженията. А те никак не са евтини. Човека мисли нещо да се маха, защото не бил робот :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата