трябва ли да си нося гражданската в колата?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
трябва ли да си нося гражданската в колата?
Вчера ме спира някъв полицай за проверка и ми вика дай гражданската, която по една случайност си беше в мен. Нали лепят стикер на стъклото, трябва ли да нося и самия документ в мен?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
///sasho написа:A стикера задължително ли е да е залепен, щото аз моя не съм го залепил и досега не са ми правили проблем за това?
Задължително,само на моторите не се ляпат стикерите
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
1.Стикерът,задължително залепен на стъклото(няма отрязък).
2.Има ,,Контролен талон''. Носи се задължително и се показва за да не се носи самата застрахователна полица, която освен, че е неудобна за носене е и договор м/у застрахован и застраховател.И не им е работа да си врът носа в нашите договори.
Обаче знаем как полицаите се правят на интересни и търсят повод да ни изръсят.
2.Има ,,Контролен талон''. Носи се задължително и се показва за да не се носи самата застрахователна полица, която освен, че е неудобна за носене е и договор м/у застрахован и застраховател.И не им е работа да си врът носа в нашите договори.
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
Контролен талон е зелено или червено картонче, с размери 8,5/5 см.отгоре пише Застраховка,,Гражданска отговорност''.Под това -Контролен талон.
На този талон застр. агент лепи един отрязък от стикера със същия номер като на стъклото и записва рег. номер на колата и номера на застрахователната полица.Отстрани по талона се перфорира срокът на застраховката.
На този талон застр. агент лепи един отрязък от стикера със същия номер като на стъклото и записва рег. номер на колата и номера на застрахователната полица.Отстрани по талона се перфорира срокът на застраховката.
Van написа:Контролен талон е зелено или червено картонче, с размери 8,5/5 см.отгоре пише Застраховка,,Гражданска отговорност''.Под това -Контролен талон.
Оффф да бе

Van написа:2.Има ,,Контролен талон''. Носи се задължително и се показва за да не се носи самата застрахователна полица, която освен, че е неудобна за носене е и договор м/у застрахован и застраховател.И не им е работа да си врът носа в нашите договори.
Затова 100% ли си сигурен, защото мисля, че и самия договор трябваше да се носи...
jk написа:Van написа:2.Има ,,Контролен талон''. Носи се задължително и се показва за да не се носи самата застрахователна полица, която освен, че е неудобна за носене е и договор м/у застрахован и застраховател.И не им е работа да си врът носа в нашите договори.
Затова 100% ли си сигурен, защото мисля, че и самия договор трябваше да се носи...
Van - грешка си! Днес го проверих на практика - полицая даже ми показа контролниа талон: там си пише "Контролния талон е неразделна част от гореспоменатата полица ..." и по спешност гаджето беше изтреляно към нас да ми носи полицата. Казуса е решен - ТРЯБВА да се носи и самия договор
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2