Препоръчайте BMW за начинаещт шофьор (От БГ или от Германия)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Препоръчайте BMW за начинаещт шофьор (От БГ или от Германия)

Мнение от fANTONa » 19 Юни 2006, 16:46

Значи имам книжка от година и половина , две , сега уча в германия и скоро имам намерение да се сдобия с собствена кола , БМВ разбира се...
До сега съм карал само '93 Рено 19 , '98 VW Пассат 2.0 20v , и сега имаме '97 мазда 323 C-extra (много добра кола) , обаче е в БГ а аз искам до няколко месеца да се сдобия с превозно средство и в Германия.
От доста малък съм фен на БМВ , но все нямам възможност да покарам такава кола. Е сега или до няколко месеца мож и да имам. И също така много се кефя на ретро колите .... много ме влече БМВ 2002 (tii) както и някое запазено Е30 или Е36 , тва ми е мечтата за сега , а по нататук ще се катеря нагоре по стълбицата .....
Също така е желателно да е икономична... 1.6 или 1.8 примерно...
От къде е по-изгодно да е закупя , БГ или германия?
предполагам че тука в германия са доста по запазени , немците ако не друго , то колите ги пазят като очите си ... но пък са по скъпи и трябва да се плаща мито .... и като се има предвид поддръжката ... кое е по-изгодно
Е , как мислите , чакам предложения , и предварително благодаря за отговорите :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 19 Юни 2006, 17:56

Няма икономично БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shenko » 19 Юни 2006, 18:26

318 tds :yes:
ако искаш да я вземеш по-евтина трябва да отскочиш до Италия ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 19 Юни 2006, 18:51

Turboman написа:Няма икономично БМВ

118д и 318д са икономични спрямо събратята си, но спрямо другите марки не са, ама хич :)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 19 Юни 2006, 20:18

316i или 318i мисля е са перфектни ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 19 Юни 2006, 22:06

316 e36 :yes:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 19 Юни 2006, 23:12

Ах, тва е малко гадно - да те изпреварват лади разни... но ако вземаш 316 Е36 поне гледай мотора да не щрака...много. Иначе е ясно, че 320-ка би била много по-готина.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 20 Юни 2006, 12:27

Изобщо не се притеснявай за това, че имаш книжка от сравнително кратко време. На мен също ми опяваха, че БМВ не е кола за начинаещ шофьор, освен това и за жена :roll: Сега искам да ги срещна всичките тия "специалисти" по пътища. След като живееш в Германия, предполагам, че ще можеш да си позволиш колата ти да не е толкова икономична. След като и в БГ си го позволяваме, значи не би трябвало да има проблем :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 20 Юни 2006, 12:33

anabella написа:Изобщо не се притеснявай за това, че имаш книжка от сравнително кратко време. На мен също ми опяваха, че БМВ не е кола за начинаещ шофьор, освен това и за жена :roll: Сега искам да ги срещна всичките тия "специалисти" по пътища. След като живееш в Германия, предполагам, че ще можеш да си позволиш колата ти да не е толкова икономична. След като и в БГ си го позволяваме, значи не би трябвало да има проблем :)

За какво искаш да ги срещнеш всички на пътя ? Предполагам, че вече са научили, за това че си шоферка и са си изпокрили колите по гаражите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 20 Юни 2006, 12:43

stanchev написа:
anabella написа:Изобщо не се притеснявай за това, че имаш книжка от сравнително кратко време. На мен също ми опяваха, че БМВ не е кола за начинаещ шофьор, освен това и за жена :roll: Сега искам да ги срещна всичките тия "специалисти" по пътища. След като живееш в Германия, предполагам, че ще можеш да си позволиш колата ти да не е толкова икономична. След като и в БГ си го позволяваме, значи не би трябвало да има проблем :)

За какво искаш да ги срещнеш всички на пътя ? Предполагам, че вече са научили, за това че си шоферка и са си изпокрили колите по гаражите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аман от такива "компетентни" мнения. Остани със здраве... и с предразсъдъците си :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 20 Юни 2006, 13:27

Turboman написа:Няма икономично БМВ

Верно е. Моята е Е30 318, и уж не харчи много, ама досега колкото съм сипал не е връщала... :mhihi: :mhihi:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 20 Юни 2006, 13:30

Хех, и моята е първа кола, и освен това я взех точно началото на зимата. Определено ако вземеш лада за първа кола ще е по-трудно. :mhihi:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 20 Юни 2006, 13:56

ами не е точно така , тва че съм тука още повече влошава нещата ... споменах че в момента уча, а тва си е бая скъпичко, а за работа , без квалификация не може да се намери нищо свястно , аз ако можэ да си позволя нещо по-скъпо бих си взел доста по-новичко и мощно БМВ , ама не става толкоз лесно :) а да не говорим пък тука колко струва бензина... тя и газта си държи цена ама с нея пак по евтино излиза ...

Griffin написа:Хех, и моята е първа кола, и освен това я взех точно началото на зимата. Определено ако вземеш лада за първа кола ще е по-трудно.

и лада съм карал , ама тогава нямах книжка , на дядо ладата в смолян , зимата слага гумите с шипове и става танк , само с завиването имаше малко проблеми :)))) иначе що да те минават ладите , 316-ката не е много слабичка ... пък и чесно да ти кажа не ми пука кой ша ме изпреварва , важното е на мен да ми е кеф в колата ....

Верно е. Моята е Е30 318, и уж не харчи много, ама досега колкото съм сипал не е връщала...

ок де , за какъв разход говорим горе-долу ?

Аватар

Мнение от M6 » 20 Юни 2006, 14:30

Едно Е30 318i със 80 км/ч на 5-та гори седем,осем на сто ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2006, 14:43

M6 написа:Едно Е30 318i със 80 км/ч на 5-та гори седем,осем на сто ;)

да бе как го измисли това :) между 6 и 7 гори М10
а М40 сигурно и по-малко...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към Извън Темата