Кой е виновен на пътя? Казус за разрешаване :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой е виновен за ПТП?

Синият е виновен за ПТП
14
19%
Червеният е виновен за ПТП
52
72%
КАТ ще пише акт на Червения, независимо, че Синият е виновен
6
8%
KAT ще пише акт на Синия
0
Няма гласували

Общо гласове : 72
старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Кой е виновен на пътя? Казус за разрешаване :)

Мнение от spacepl » 09 Май 2012, 14:15

Да, но преди това червения е нарушил предимството на синия. Отговорите в анкетата са в полза на червения - кой си ударил?

Потребител
Аватар

Мнение от warnmap » 09 Май 2012, 14:23

Червения е виновен и акта е за него!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Май 2012, 14:28

Синия е виновен..просто си има член и беше цитиран.

На почти всяко кръстовище в Младост по Малинов е аналогино.... (еднопосочно с две платна), десния си хваща дясна лента, левия лява.Само при еднопосочно с едно платно, чакаш тоя надясно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Май 2012, 14:34

Ем ... добре ...

Сондьора написа:Синия е виновен..просто си има член и беше цитиран.

На почти всяко кръстовище в Младост по Малинов е аналогино.... (еднопосочно с две платна), десния си хваща дясна лента, левия лява.Само при еднопосочно с едно платно, чакаш тоя на дясно...

Това, че така се прави не означава, че е така по закон.

Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото
нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се
пътни превозни средства
. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на
релсовите пътни превозни средства.

Аз ти цитирам закона в подкрепа на твърдението си. Пише че чакаш, нищо не пише за това кой в кое платно ще влиза.

Преди доста години в Плевен когато карах курсовте така щяха да ме скъсат. На Цв.Спасов аз идвам от към х-л Балкан и завивам на ляво за съда, отсреща от към х-л Ростов ми идва кола и тя завива на дясно, аз в мойто тя в нейното платно и инструктора такава спирачка ми удари, че щях да изхвръкна през джама.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Май 2012, 15:38

ОК... :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Май 2012, 15:55

хм....като гледам резултатите от анкетата до момента 33% от гласувалите си отнемат предимството на завиващия надясно като стой та гледай... :mhihi:
явно са с идеята, че завиващия надясно ако трябва ше се качи със задна дясна гума на тротоара, ама сакън да не стъпи с предна лява през осевата линия.... :clap:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Май 2012, 15:58

zazomazo, много зависи кой каква кола кара :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Май 2012, 16:01

Синия е в предимство да мине 1-ви, ама така както си начертал лентите които хващат след завоя и 2мата са в нарушение. На кой ще напише акт КАТ е божа работа. Аз лично и на 2мата бих написал, единия отнема предимство другия се престроява в лява лента след десен завой.
Последна промяна b00st на 09 Май 2012, 16:05, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 09 Май 2012, 16:02

spacepl написа:Ем ... добре ...

Сондьора написа:Синия е виновен..просто си има член и беше цитиран.

На почти всяко кръстовище в Младост по Малинов е аналогино.... (еднопосочно с две платна), десния си хваща дясна лента, левия лява.Само при еднопосочно с едно платно, чакаш тоя на дясно...

Това, че така се прави не означава, че е така по закон.

Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото
нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се
пътни превозни средства
. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на
релсовите пътни превозни средства.

Аз ти цитирам закона в подкрепа на твърдението си. Пише че чакаш, нищо не пише за това кой в кое платно ще влиза.

Преди доста години в Плевен когато карах курсовте така щяха да ме скъсат. На Цв.Спасов аз идвам от към х-л Балкан и завивам на ляво за съда, отсреща от към х-л Ростов ми идва кола и тя завива на дясно, аз в мойто тя в нейното платно и инструктора такава спирачка ми удари, че щях да изхвръкна през джама.

Аз там като завивам надясно и като видя, че тия за наляво натискат да минат зад пешеходците, си отварям супер много завоя и си взимам предимството, барем се научат :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Май 2012, 16:02

deyan-enchev написа:zazomazo, много зависи кой каква кола кара :mhihi:

мхм, ако единия от участниците е с черен джиБ, другия си е виновен отвсякъде по дифолт :mhihi:
Последна промяна zazomazo на 09 Май 2012, 16:03, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Май 2012, 16:03

Синия е с предимство заради десния завой. Това че и двамата имат зелен сигнал означава че от двамата този който е без предимство изчаква другия да си извърши маневрата и тогава е той.Няма такъв филм дето и двамата водачи да са в насрещни ленти и двамата да са си поделят предимството.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 09 Май 2012, 16:07

Vra4anin написа:
zazomazo написа:хм....като гледам резултатите от анкетата до момента 33% от гласувалите си отнемат предимството на завиващия надясно като стой та гледай... :mhihi:
явно са с идеята, че завиващия надясно ако трябва ше се качи със задна дясна гума на тротоара, ама сакън да не стъпи с предна лява през осевата линия.... :clap:

Точно това и аз обясних с поста си. Трябва да си със Смарт, че да хванеш 90 градусов десен завой, без въобще да навлезнеш в лявата лента.

баси а в тесните улички по центъра само със Смартчета ли се движат :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Май 2012, 16:10

zazomazo написа:явно са с идеята, че завиващия надясно ако трябва ше се качи със задна дясна гума на тротоара, ама сакън да не стъпи с предна лява през осевата линия.... :clap:

Кат са ти големи габаритити.... :mhihi:

(3) Когато радиусът на завиване на пътното превозно средство е по-голям от радиуса
на завоя, завиването може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на
завиващото превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства,
преминаващи от двете му страни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Май 2012, 16:18

То така или иначе всичко зависи от катаджиите, но си зависи и от теб ако решиш да се съдиш...

Аналогично е ако се движиш по булевард, някой се качва на булеварда но се движи в уширението (от ляво е двойна непрекъсната). Тоя по булеварда пак си мисли, че е с предимство, да ама не, понеже няма право да пресича такава лента..и т.н.

Все тая де, важно е да не се натегаме нарочно един на друг.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Май 2012, 17:02

Наистина ще е интересно КАТ как ще го тълкува, в случая има някакво противоречие на двата члена. Иначе когато имам такава ситуация и съм на мястото на синия винаги поемам по най-близката за мене лента. Едно заради закона, а и друго за да не бавя червения и евентуалната колона коли зад него. Но от тази тема се вижда, че голяма част от хората не ги съобразяват тези неща. :no: И обратното - като съм на мястото на червения гледам по-бързо да си поема по най-близката за мене лента (естествено като няма коли за направо), така че да мога по-бързо да се изнеса.

Подобна е ситуацията с кръстовището на телевизионната кула в София, ако се изкачваш по Драган Цанков и се редиш за ляв завой посока Цариградско знаете, че има две възможни ленти за ляв завой. Хората от най-лявата лента при извършване на завоя масово директно си поемат в средната лента (а не в най-лявата, както трябва) и по този начин набутват десностоящите им коли в кучи гъз в най-дясната лента. :banghead:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата