E36 ili E 30
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: E36 ili E 30
Exy написа:За мен Е30 си заслужава само ако е двоен стоп, защото изглежда ретро. Тройният изглежда пластмасово като играчка от шоколадово яйце и не виждам смисъл да го избереш пред Е36, където има по-модерни двигатели, повече екстри, изобилие от части на старо на смешни цени и тн.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Имам е36.
значи аз когато тръгнах да си сменям Ладето бях решил, че ще е е30 задължително 20ка или ис ама те тогава бяха дефицит. Ходих разглеждах и накрая си харесах ей това(долу на снимките 320). Е 1000 човека ми се изредиха да ме убеждават да не си взимам е30. Честно казано от време на време още се сещам за тая е30-ка и се питам ами ако си я бях взел дали нямаше да съм по щастлив
.
Ако сега съм пред тази дилема бих взем е30-ката без да се замисля. Не, че не съм доволен от е36-цата, напрвотив. Да верно е30ката е дърта, да вярно стара е като технологии, да харчи. Читавите е30-ки вървяха на цени колкото читаво е36. Да е36 е по съвременна кола и определено ако не искаш да правиш простотии е логичния избор, НО нека не се лъжеме, е30 си е икона и всеки истински любител на марката рано или късно си купува такава, надявам се и аз да си го позволя някой ден
Е30 си е за ценители вече.
Та ако човека дето ми я показваше (не беше собственика, а негов познат) ми беше отворил капака да разгледам да я палнеме да и чуя гласчето сигурно щях да бъда в другия подфорум в момента, но съдба
.
Ако някой си е купил тая е30-ка да каже как е поне да знам каква и е била съдбата
снимки http://lukaviaa.snimka.bg/automobiles/e ... 8.27155127

значи аз когато тръгнах да си сменям Ладето бях решил, че ще е е30 задължително 20ка или ис ама те тогава бяха дефицит. Ходих разглеждах и накрая си харесах ей това(долу на снимките 320). Е 1000 човека ми се изредиха да ме убеждават да не си взимам е30. Честно казано от време на време още се сещам за тая е30-ка и се питам ами ако си я бях взел дали нямаше да съм по щастлив
Ако сега съм пред тази дилема бих взем е30-ката без да се замисля. Не, че не съм доволен от е36-цата, напрвотив. Да верно е30ката е дърта, да вярно стара е като технологии, да харчи. Читавите е30-ки вървяха на цени колкото читаво е36. Да е36 е по съвременна кола и определено ако не искаш да правиш простотии е логичния избор, НО нека не се лъжеме, е30 си е икона и всеки истински любител на марката рано или късно си купува такава, надявам се и аз да си го позволя някой ден
Та ако човека дето ми я показваше (не беше собственика, а негов познат) ми беше отворил капака да разгледам да я палнеме да и чуя гласчето сигурно щях да бъда в другия подфорум в момента, но съдба
Ако някой си е купил тая е30-ка да каже как е поне да знам каква и е била съдбата
снимки http://lukaviaa.snimka.bg/automobiles/e ... 8.27155127

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Adelin_Slavov
- Потребител
-
Колега Е30 е супер модел , класика в жанра ,но все пак Е36 е малко по-ново .Аз лично бих те посъветвал да вземеш по-новото.
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Хората ти казаха ако искаш да правиш големи простотии вземи си е30
но не за 1000лв. А ако искаш и да те заглеждат мацките най-добре е36
Определено е36 на мене ми е най на сърце и така и ще си остане. Още от малък се възхищавах на тоя модел и смея да кажа, че повече съм фен на е36 от колкото на останалите БМВ та... 
Определено е36 на мене ми е най на сърце и така и ще си остане. Още от малък се възхищавах на тоя модел и смея да кажа, че повече съм фен на е36 от колкото на останалите БМВ та... - Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: F82
Любима тема!!!
Аз съм карал - е30 318ис, е46 330д и сега е36 328и
Е, честно да ви кажа е30-ката си е класика и до ден днешен - много ме е яд, че я продадох.. е30 троен стоп купе в перфектно състояние, опъната линия - красота!!! Не някакви рат, мат стайл, стъклопласти, гнусотии... На тази кола единствено и трябва едно хубаво окачване, джанти и те това е.. Да, частите вече са дефицит, поне хубавите..
Но за парите на една запазена и лачена е36-ца - около 5-6К ще вземеш много по-гледана е30-ка!
Съвсем друго е да караш е30-ка... Хората ти се радват, свиркат ти, махат ти... 36-ците за сега са просто коли! Казвам за сега, защото определено има много хора които се кефят на формите на тази кола и след мноооого време ще се ценят запазените екземпляри!
е30 е една друга много по-хубава култура - пак казвам говоря за прекрасно запазени екземпляри, а не за скрап!!!
ПП Въпреки че на събора чух от един `фен` как всички е30-ки трябвало да бъдат спрени от движение..

А това за мацките и е36 - колега, да не би отговора ти да е отпреди 10 години?
е36-ците не ги заглеждат вече..
Аз съм карал - е30 318ис, е46 330д и сега е36 328и
Е, честно да ви кажа е30-ката си е класика и до ден днешен - много ме е яд, че я продадох.. е30 троен стоп купе в перфектно състояние, опъната линия - красота!!! Не някакви рат, мат стайл, стъклопласти, гнусотии... На тази кола единствено и трябва едно хубаво окачване, джанти и те това е.. Да, частите вече са дефицит, поне хубавите..
Но за парите на една запазена и лачена е36-ца - около 5-6К ще вземеш много по-гледана е30-ка!
Съвсем друго е да караш е30-ка... Хората ти се радват, свиркат ти, махат ти... 36-ците за сега са просто коли! Казвам за сега, защото определено има много хора които се кефят на формите на тази кола и след мноооого време ще се ценят запазените екземпляри!
е30 е една друга много по-хубава култура - пак казвам говоря за прекрасно запазени екземпляри, а не за скрап!!!
ПП Въпреки че на събора чух от един `фен` как всички е30-ки трябвало да бъдат спрени от движение..
А това за мацките и е36 - колега, да не би отговора ти да е отпреди 10 години?
е36-ците не ги заглеждат вече..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
Това пък ми е толкова смешно като го кажете, че всеки истински фен си купувал рано или късно Е30. Като ги гледам "фенските" Е30ки с боядисаните черни бъбреци (искат може би да заприлича на голф2?!?), огромни афтър маркет джанти, дето изобщо не се връзват с визията на колата, вежди над фаровете, спортни волани и кви ли не още цигании...
същата трагедия като при Е36, на пърсти се броят наистина хубавите направени от истински фенове екземпляри, мисля, че наскоро гледах в продава една такава с чисто нов закупен от дарукар двигател и още ли кво ли не ново оригинално. Мисля, че надценявате фенщината на Е30, просто са много достъпни. Разбира се не включвам 320ис и М3, те предполагам има защо да са толкова легендарни, за съжаление не съм карал.
същата трагедия като при Е36, на пърсти се броят наистина хубавите направени от истински фенове екземпляри, мисля, че наскоро гледах в продава една такава с чисто нов закупен от дарукар двигател и още ли кво ли не ново оригинално. Мисля, че надценявате фенщината на Е30, просто са много достъпни. Разбира се не включвам 320ис и М3, те предполагам има защо да са толкова легендарни, за съжаление не съм карал.We love you Ronnie!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Колега това как ще си осереш колата зависи единствено и изцяло от теб. Не виждам това, че си си купил нов двигател от Дару пък какъв + е освен, че си се набутал с много пари мислейки си, че нещо правиш. Да не мислиш, че мотора дето си е взел е чисто нов? Мотор мога да се обзаложа, че е аустауш, т.е. ревизиран стар мотор. Айде да не ти снимам части дето сък си купувал от Дару да видиш какво е качеството на новите части. Нова дръжка си купих за една от вратите за 1г избеля. Останалите дръжки са по 18 години не са мръднали дето цял живот ги е гряло слънцето в Италия.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
вземи си Е30 може да ходиш и по ретро съборите
иначе по темата Е30 vs E36 аз бих избрал Е46
kiko написа:вземи си Е30 може да ходиш и по ретро съборите![]()
Браво колега, ти си истински ценител на БМВ и явно доста ги разбираш нещата
- ///Явор
- Летящия холандец
-
kiko написа:вземи си Е30 може да ходиш и по ретро съборите![]()
личи си,че не си изобщо в час

- ///Явор
- Летящия холандец
-
Exy написа:Това пък ми е толкова смешно като го кажете, че всеки истински фен си купувал рано или късно Е30. Като ги гледам "фенските" Е30ки с боядисаните черни бъбреци (искат може би да заприлича на голф2?!?), огромни афтър маркет джанти, дето изобщо не се връзват с визията на колата, вежди над фаровете, спортни волани и кви ли не още цигании...същата трагедия като при Е36, на пърсти се броят наистина хубавите направени от истински фенове екземпляри, мисля, че наскоро гледах в продава една такава с чисто нов закупен от дарукар двигател и още ли кво ли не ново оригинално. Мисля, че надценявате фенщината на Е30, просто са много достъпни. Разбира се не включвам 320ис и М3, те предполагам има защо да са толкова легендарни, за съжаление не съм карал.
...добре,че си мислиш..че си видял.....

Е30 само кабрио или М3. тва е колата, ама бих си я взел като 2ра щот е36чката не я давам (вечно моя) 
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Е като почнете да ги плещите такива
Само М3, 320ИС и кабриото ставали, ама единия само ги бил виждал, но не ги е карал, а другия сигурно ги е карал, но не ги е виждал
Автора - ако искаш истинска кола, която да ти достави удоволствие, но която ще ти струва по-скъпо във времето - вземи си Е30. Ако ти трябва нещо по-практично и евтино си купи... Голф. Е ако много държиш да е БМВ може и Е36-ка.
Само М3, 320ИС и кабриото ставали, ама единия само ги бил виждал, но не ги е карал, а другия сигурно ги е карал, но не ги е виждал
Автора - ако искаш истинска кола, която да ти достави удоволствие, но която ще ти струва по-скъпо във времето - вземи си Е30. Ако ти трябва нещо по-практично и евтино си купи... Голф. Е ако много държиш да е БМВ може и Е36-ка.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност