Bitcoin
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Bitcoin
Има ли миньори във форума да коментираме малко копането?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Bitcoin
Малко ли теми има по останалите форуми, че искаш и тук... да не говорим, че тя далаверата (поне с видеокарти) по замря... не коментирам тия с "фермичките", ами домашните "миньори"
Аз моите машини ги спрях още преди 2 седмици и мисля, че няма сми повече...
а и идва жегата... 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
За миньори не знам, ама сондьори има (има колега с такъв ник) 

Никой не мое ма връне на селу!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
я разяснете , кви миньори , кви видеокарти , кво копане , че немога да вдяна 

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ами обикновен комп с 4 PCI-e слота с 4 видеокарти AMD Radeon 5870 или 5850 които ще се ползват за сметачна машина към една система за разплащания, като в случая се софтуерни миньори които копаят едни блокове и като ги копнеш получаваш 50 BTC (жълтички) които като обмениш по курс примерно $5 си прибираш печалбицата за теб. Общо взето от един комп с едно видео горе-долу са ти 100 лв на месец пара.
Молов няма да е като миналата година $30 на coin ама все пак в тая криза не е лош вариант за една фермичка от 7-8 компа (стига да намериш толкова карти) и да прикарваш едни добри доходи.
Ама аз сериозно се замислям за един rig, че и по малко място заемат и по-малко консумация на ток. Има за $600, 800+ хеш!
Молов няма да е като миналата година $30 на coin ама все пак в тая криза не е лош вариант за една фермичка от 7-8 компа (стига да намериш толкова карти) и да прикарваш едни добри доходи.
Ама аз сериозно се замислям за един rig, че и по малко място заемат и по-малко консумация на ток. Има за $600, 800+ хеш!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Спрях в края на есента. Изплати ми се един х-файър за 2 месеца и цените сгънаха. Не си заслужава вече 

In Ban We Trust!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
"Век живи, век учись - дурак останешься!"
Те за тая далавера ама хич и не бех чувал признавам! Сега щом чухме е ясно, че е отминала
ама все пак 

Те за тая далавера ама хич и не бех чувал признавам! Сега щом чухме е ясно, че е отминала

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ами не е отминала просто инвестицията е по-друга
Или ти трябва ферма от компоти или 10-20 броя mining board и пак има пара. Днес си приказвахме с един приятел, той е с 7 ПЦ-та 5 от тях са с по 2 карти и 2 с 4 карти, месечно изпадат 1200-1300 лв. Но за да направиш с толкова ПЦ-та са ти необходими към 10к пари!
П.С Хубаво е, че след това ПЦ-тата могат да се ползват и за други неща изкарващи пари

П.С Хубаво е, че след това ПЦ-тата могат да се ползват и за други неща изкарващи пари

хм... не знам за битстотинки, но аз от едно 10тина години търся извънземни
ето ми постижението тука

горе долу съм на 1000-но място сред американците и 2500 във света...

ето ми постижението тука

горе долу съм на 1000-но място сред американците и 2500 във света...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
дай повече инфо за 6-тия вид 

- Mollov
- Мародератор
-
Веселине, недей се занимава с глупости
Нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат... най-малкото трудността в момента е почти 1.8 милиона, което е бая... преди 12 часа са хакнали един от ексчейнджите и вероятно курса ще клекне леко... така че тия 5$ само ще ги сънуваш... а и имаш поддръжка на системите, регулярното им следене дали копаят на 100%...
В момента инвестиция в няколко видеокарти се изплаща за около 1 година... груба сметка... и то всичко трябва да ти е точно през тая 1 година и трудността да не скача... при положение, че след още 30 000 монети (около 15 седмици) добивът от една монета ще падне на 25 BTC, вместо 50...
Общо взето далаверата поумря... тия с многото машини са вече в играта, изплатили са хардуера и сега просто събират... не им дреме особено... но тепърва да вкарваш сериозни пари (че с 1-2 карти нищо няма да стане)... вярно, няма друг легален бизнес (то не че това е напълно легално, ама е виртуално и трудно проследимо), дето да ти връща инвестицията толкова бързо, но копаенето е доста супер несигурно в момента...

В момента инвестиция в няколко видеокарти се изплаща за около 1 година... груба сметка... и то всичко трябва да ти е точно през тая 1 година и трудността да не скача... при положение, че след още 30 000 монети (около 15 седмици) добивът от една монета ще падне на 25 BTC, вместо 50...
Общо взето далаверата поумря... тия с многото машини са вече в играта, изплатили са хардуера и сега просто събират... не им дреме особено... но тепърва да вкарваш сериозни пари (че с 1-2 карти нищо няма да стане)... вярно, няма друг легален бизнес (то не че това е напълно легално, ама е виртуално и трудно проследимо), дето да ти връща инвестицията толкова бързо, но копаенето е доста супер несигурно в момента...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ще видим тая работа! Сега са ги сръчкали малко от FBI и най вероятно за това нещата са малко несигурни в момента, но следим новините и ще видим! А иначе си прав в момента за около година се избива хардуера, за проверката дали копаят също си прав, но поддръжката не е толкова голяма и сложна както я представяш, освен ако с умопомрачителен клок си решил да стопиш всичко!
- Mollov
- Мародератор
-
От 1 година се занимавам с това, а от 12 години с хардуер... да държиш хардуер на максимум натоварване 24/7 не е толкова лесно, колкото си мислиш... да не говорим, че тия видеокарти са капризни на тема температура - не само от към стабилност, но и от към дълголетие на самата платка. Освен това охладителя също е много важен...
Ае темата не е за 10 реда обяснения... но всички разчети, които си правиш за 2-3 месеца напред можеш да си сигурен, че няма да се изпълнят... при смяна на трудността на всеки 2 седмици това просто е невъзможно... а шансът нещата да се променят към по-добро (т.е. курса да се дигне осезаемо) е по-малък от това да се влошат... а и ако курса скочи, народа ще инвестира още и ще се налеят още мощности и т.н.... всичко е свързано
Ако решиш да се захванеш - успех с начинанието
Ае темата не е за 10 реда обяснения... но всички разчети, които си правиш за 2-3 месеца напред можеш да си сигурен, че няма да се изпълнят... при смяна на трудността на всеки 2 седмици това просто е невъзможно... а шансът нещата да се променят към по-добро (т.е. курса да се дигне осезаемо) е по-малък от това да се влошат... а и ако курса скочи, народа ще инвестира още и ще се налеят още мощности и т.н.... всичко е свързано

Ако решиш да се захванеш - успех с начинанието

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Аз също се занимавам от 13 години с хардуер и софтуер и съм наясно как стават нещата и какво е необходимо. Ще изчакам да видя как ще се развият нещата и ще преценя дали да влагам пари, но няма да е в карти, защото на тях им давам още максимум година и както сега ги няма на пазара така ще има пренсищане от тях! Ще мина на раг или маининг бордове. Принципно съм се насочил към друга ниша за изкарване на пари която се инвестира от шефа ми, но днес си говорих с приятел за тоя bitcoin и си викам защо да не видя за какво иде реч та цял ден чета какво ли не за него както в чужди така и български сайтове и форуми,,,,, но времето ще покаже. 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2