Пясакоструй в Русе за джанти
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Пясакоструй в Русе за джанти
Здравейте колеги.Трябва ми пясакоструй за премахване на боя от джанти.Ходих при Анко Ролбарс, но там не става.Не ме бъркат много парите само да се премахне праховото, че пробвах да човъркам с Body 750 - paint remover но е доста тегаво.Та някой ходил ли е някаде каде има от каде сте доволни

Re: Пясакоструй в Русе за джанти
внимавай- аз така "изтрих" едни джанти преди години и след това никога не можах да им сложа гуми дето да не изпускат по ръбовете.
затова от тогава- само на киселинна баня- пада боята перфектно и повърхноста след това е идеална (етцвана) за новата база и боя + лак
затова от тогава- само на киселинна баня- пада боята перфектно и повърхноста след това е идеална (етцвана) за новата база и боя + лак
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- shengi
- ентусиаст
-
Колега за каква киселина говориш можеш ли да разясниш?Понеже и аз не искам много на пясакоструй, но джантите са боядисани прахово преди да ги взема и няма махане останах без ръце и пръсти и само борда и малко от спиците успях да изчистя.И това за има няма 10 часа над джантите.

нямам представа. давам ги и на другия ден си ги прибирам перфектно съблечени.
знам че ги киснат в нещо и като ги извадят всичко виси на парцали и пада само.
знам че ги киснат в нещо и като ги извадят всичко виси на парцали и пада само.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- shengi
- ентусиаст
-
А някъкви координати на лично можеш ли да ми пратиш да поговоря с хората, че немога да си гледам колата с бирените капачки вече при положение, че имам красиви джанти 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На тия по Дискавъри дето купуват коли, правят ги и ги продават. В предаването с 840-ката така направиха с джантите и го има точно показано, отеделиха му внимание. СЛожиха ги в една вана с киселина и всичко падна. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
shengi написа:А някъкви координати на лично можеш ли да ми пратиш да поговоря с хората, че немога да си гледам колата с бирените капачки вече при положение, че имам красиви джанти
мога разбира се- но транспорта ще ти е повече от джантите

в бг не зная кой го прави това но съм сигурен че някъде се прави защото е най-лесния начин да се събличат джанти.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- shengi
- ентусиаст
-
То мен най вече ме интересува каква е киселината за да остане само алуминия и болчетата от джантите не ме интересува боята 

- shengi
- ентусиаст
-
Или ако има някакви силни препарати освен на Body .... 750 беше номера по спомен, че с него много бавно става и трябва на 3-4 пъти да минавам всяка джанта

най-малкото при контакта на киселината със боята и метала се отделят отровни газове, всякакви хлорно-серни съединения и се носи противогаз
ако използвате нещо за химическо махане на боя, имайте 2 наум, че дишането му е силно отровно
ако използвате нещо за химическо махане на боя, имайте 2 наум, че дишането му е силно отровно
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
alx написа:
в бг не зная кой го прави това но съм сигурен че някъде се прави защото е най-лесния начин да се събличат джанти.
не го правят
търкат си ги.. за това и ако идеш с некви по-рошави джанти се мръщат баш майсторите
No bling at the Ring
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Боди 750 е на алкална основа и разтваря най-успешно алкидни бои->т.е. не се мъчи с него
Праховата боя е вид пластмаса,не съм сигурен дали ще падне лесно с пясък,но....тряа да се опита...
В бившето КТМ има една фирма(забравих и заглавието),занимават се с производство на метални изделия,имат пясъкоструй(то всъщност май е дробоструй,щот работят с нещо друго,не е пясък)....или 2-ри вариант 0888 50 87 45 питаш за пясъкоструене на джанти...
Ако не ти закачат борда,дето ляга гумата проблем няма да има.Обаче остави вентила на мястото му.
А,няма проблеми...
кат са по-рошави джантите нагласяш 150-200лв. на джанта и няма да видиш намръщени

Праховата боя е вид пластмаса,не съм сигурен дали ще падне лесно с пясък,но....тряа да се опита...
В бившето КТМ има една фирма(забравих и заглавието),занимават се с производство на метални изделия,имат пясъкоструй(то всъщност май е дробоструй,щот работят с нещо друго,не е пясък)....или 2-ри вариант 0888 50 87 45 питаш за пясъкоструене на джанти...
Ако не ти закачат борда,дето ляга гумата проблем няма да има.Обаче остави вентила на мястото му.
BadAngel написа: за това и ако идеш с некви по-рошави джанти се мръщат баш майсторите
А,няма проблеми...

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- shengi
- ентусиаст
-
Благодаря Немо.Ще опитам и с терминатор, че днес си взех джантите от една фирма която отказа да ги минава на пясакоструй.И са почнали само 1-ния борд на едната джанта и е доста ... рошаво не е равномерно както беше на други джанти в същия сервиз

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Недей си губи времето с Терминатор,същото е като Бодито,т.е. също няма да ти свърши работа
Отказали са ти вероятно,щото праховото е еластично покритие,а щом е еластично пясъкът мноооого трудно го сваля.

Отказали са ти вероятно,щото праховото е еластично покритие,а щом е еластично пясъкът мноооого трудно го сваля.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- shengi
- ентусиаст
-
ами с бодито пада но много бавно и трябва 2-3 пъти да се минат поне ако не и 4-5 пъти на места.И е голяма играчка.Иначе става.Тогава какви химии какви неща?Гледам май си на вътре с нещата какво би ме посъветвал?

15 мнения
• Страница 1 от 1