Не плащане на фиш ?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Не плащане на фиш ?
Plamenavramov написа:Ще дам доста прясно инфо.![]()
Вторник получих бележка,че имам писмо в пощата. Отивам аз вчера и какво да видя!
Писмо от НАП ,че ме канят в 7дневен срок доброволно да заплатя 2 бр. фиш-ове по 50лв.+всички такси и лихви!
Тааа. не стават на актове,но нямат и давност!
Общо взето рано или късно ... дръвце![]()
П.С. от 2009г са
Да, колега, сега като отидеш да платиш ще видиш, че е наказателно постановление с лихва, за периода до момента. Другото което е...разбира се, че има давност, точно затова НАП изпращат писмо за доброволно плащане, за да не изтече давността

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
brokenxs написа:zBoost написа:после става като акт и НП.
Вече неимам си 1 фиш не платен от бая време(3-4месеца) и ходих да си плащам актовете че имах и за превишена скорост и си платих само него а фиша до колкото разбрах ще си го платя покраи данъка на колата след като не съм го заплатил в 7 дневен срок(поне така ми казаха в кат)
колега в наказателно-административната област такова понятие за събиране на глоба като ФИШ или АКТ (такъв от КАТ) не съществува. има наказателно постановление (НП). така, че фиш>НП, както и акт>НП
всичко има давност и абсолютна давност.
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Nasko_ написа:Plamenavramov написа:Ще дам доста прясно инфо.![]()
Вторник получих бележка,че имам писмо в пощата. Отивам аз вчера и какво да видя!
Писмо от НАП ,че ме канят в 7дневен срок доброволно да заплатя 2 бр. фиш-ове по 50лв.+всички такси и лихви!
П.С. от 2009г са
Да, колега, сега като отидеш да платиш ще видиш, че е наказателно постановление с лихва, за периода до момента. Другото което е...разбира се, че има давност, точно затова НАП изпращат писмо за доброволно плащане, за да не изтече давносттаСлед като си получил известието за доброволно плащане, давността започва да тече наново
Явно нещо не не съм обяснил както трябва.
Така ... пак да дам прясно инфо!
Та към 15:30 ч. отивам аз днеска в нап и питам една жена,какво правим с това и тя ми обяснява!
Това са 2 фиша единият от София ,др. от Ловеч,ако не се платят до 7(седем) дни от датата на подписването,се образува дело,като се предприема запори,описваници на това и онова ...итн итн..
Лихви НЯМА,до този момент ,и ако платя в срок НЯМА да има!
Не знам кой какво знае,какво е чувал итн.. ,но това е ФАКТ от ПЪРВА ръка !
Не подлежи на коментар

Имам 2 очи,и 2 уши ... като видя и чуя с тях много им вярвам...

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Plamenavramov написа:Явно нещо не не съм обяснил както трябва.
Та към 15:30 ч. отивам аз днеска в нап и питам една жена,какво правим с това и тя ми обяснява!
Това са 2 фиша единият от София ,др. от Ловеч,ако не се платят до 7(седем) дни от датата на подписването,се образува дело,като се предприема запори,описваници на това и онова ...итн итн..
Не подлежи на коментар![]()
Имам 2 очи,и 2 уши ... като видя и чуя с тях много им вярвам...![]()
Колега, може да имаш, колкото уши и очи искаш

ал. (7) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител.
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Nasko_ написа:Plamenavramov написа:Явно нещо не не съм обяснил както трябва.
Колега, може да имаш, колкото уши и очи искашИнформация от първа ръка ще получиш, само ако прочетеш чл. 186 ал. 7 от ЗДвП, на който съм склонен да вярвам повече, отколкото на некадърни чиновници
Та той гласи :
ал. (7) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител.
Не знам кой на какво вярва,нещата са супер прости днеска съм се информирал от служителка на пътна полиция която се занимава само с фишовете и проблемите около тях.Та след като се напише фиша има 7 дневен срок след него има около 1 месец така да се каже гратис(просто не си дават зор веднага след 7-мия ден)за плащане ако не се плати повече от 1,5-2 месеца се пращат за вземане от НАП и те си търсят от теб парите.Та това е.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Има си закони за тези неща бе хора
Какво значи този ми каза онзи ми каза? 

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
nik4o написа:Nasko_ написа:Plamenavramov написа:Явно нещо не не съм обяснил както трябва.
Колега, може да имаш, колкото уши и очи искашИнформация от първа ръка ще получиш, само ако прочетеш чл. 186 ал. 7 от ЗДвП, на който съм склонен да вярвам повече, отколкото на некадърни чиновници
Та той гласи :
Не знам кой на какво вярва,нещата са супер прости днеска съм се информирал от служителка на пътна полиция която се занимава само с фишовете и проблемите около тях.Та след като се напише фиша има 7 дневен срок след него има около 1 месец така да се каже гратис(просто не си дават зор веднага след 7-мия ден)за плащане ако не се плати повече от 1,5-2 месеца се пращат за вземане от НАП и те си търсят от теб парите.Та това е.
Точно и ясно!
ФАКТИ!
Закона нека си пише ...бла бла бла..... нещата се случват така! Какво има да коментираме!?
Много неща пише в закона,но на практика не се получават!
Колега Nasko_ ,имам си уши 2 бр и очи 2бр. пак да кажа ,че много им вярвам ти си чети закона,той е врата в полето !

- b00st
- User
-
Незнам вие дали може да четете и разбирате ли въобще кво ви е написано?
Наско ви е написал точно същото нещо от закона. Тва че вие неможе да си изтълкувате 2 реда алинея от закона и търсите информация от "първа ръка" (някъв чиновник или милиционер
) си е ваш проблем. Глобите от фишове стават НП след 7 дневен срок и се търсят от публичния изпълнител, които в момента е именно НАП.
Наско ви е написал точно същото нещо от закона. Тва че вие неможе да си изтълкувате 2 реда алинея от закона и търсите информация от "първа ръка" (някъв чиновник или милиционер

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:Незнам вие дали може да четете и разбирате ли въобще кво ви е написано?
Наско ви е написал точно същото нещо от закона. Тва че вие неможе да си изтълкувате 2 реда алинея от закона и търсите информация от "първа ръка" (някъв чиновник или милиционер) си е ваш проблем. Глобите от фишове стават НП след 7 дневен срок и се търсят от публичния изпълнител, които в момента е именно НАП.
кумир си ми ... слава тебе ,че ме напрай играч

- b00st
- User
-
пак заповядай 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Plamenavramov написа:Закона нека си пише ...бла бла бла.....

Никой не мое ма връне на селу!
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Kroki написа:И аз имам един фиш от 50лв, не съм го платил.
Имам фиш за 50 лева от миналия май и миналата седмица като ходих да си платя данъка на колата не ми беше начислено нищо..

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
saleen написа:Plamenavramov написа:Закона нека си пише ...бла бла бла.....
Да живеят правовата ни държава и гражданското ни общество

Тези термини са табу

То в закона можело да си пише... ма видиш ли аз съм гъзар и за мене не се отнася

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
Nasko_ написа:saleen написа:Plamenavramov написа:Закона нека си пише ...бла бла бла.....
Да живеят правовата ни държава и гражданското ни общество
![]()
![]()
![]()
Тези термини са табу
То в закона можело да си пише... ма видиш ли аз съм гъзар и за мене не се отнася
Я виж как ме разконспирира от веднъж!

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Plamenavramov написа:Nasko_ написа:Plamenavramov написа:Ще дам доста прясно инфо.![]()
П.С. от 2009г са
Да, колега, сега като отидеш да платиш ще видиш, че е наказателно постановление с лихва, за периода до момента. Другото което е...разбира се, че има давност, точно затова НАП изпращат писмо за доброволно плащане, за да не изтече давносттаСлед като си получил известието за доброволно плащане, давността започва да тече наново
Явно нещо не не съм обяснил както трябва.
Оооо, грешиш, че не подлежи на коментар!
Въобще, ама въобще не им вярвай! Човек, дори и в Б-я, трябва да си защитава правата. А за да ги защитава, трябва и да си ги знае! А не да вярва на някой нахакан чиновник, който само гледа как да ти вземе парите, защото това му се вписва в длъжностната характеристика.Само защото стои на бюро за събиране на глоби!
Личен пример, скорошен. Получавам пратка от приятел от Франция.Отивам, подписвам се, служителката - " Дължите 60 лв./30 евра/ мито" Аз!!!! " Г-жо, прочетете си митническите наредби, защото м/у страните в ЕС, НЯМА МИТО!" Тя" не е така....." Аз "Добре, извикайте шефа си, за да обсъдим казуса...Последва мусене, 5 м. четене на някакъв мазен тефтер и накраяс безмерна неохота "Да, прав сте...."
Та съвета ми, млади момкко, е: Не вярвай, на чиновници, те са посредствени /иначе нямаше да са там/, защитавай си правата, но само ако си информиран, защото иначе рискуваш да станеш смешен!

Извинявам се, ако съм досадил на някой с тирадата си. Лека нощ!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2