Добре дошли, гръцки аборигени!
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Добре дошли, гръцки аборигени!
jordanpar написа:Е и?
Нашия външен дълг пък си расте,а никой гербер не си прави труда да обясни разбираемо защо.Лошите кредити са над 9,3 милиарда вече.Към края на февруари 2012 г. тва са вече 22.58 % от общият им брой!!!!!Произвеждаме нищо съществено.Вносът ни е по-евтин от собствените продукции в селското стопанство,а новите изисквания за размери,тегло и вид на доста продукти ще сговнят и без тва тегавото положение на хората на полето.Субсидиите в тая област се разпределят толкова неадекватно и смешно,че и слепия вече вижда дългата ръка на някой монополисти обвързани с правителството.Ама иначе вече строим под път и над път ветропаркове и фотоволтаици,цъфнахме и вързахме в другите области.Гръцките политици крали от евросъюза,наще крадат от собстения си народ.От двете злини да се чудиш коя да избереш,а?

Ти пък,гледай колко е забавно в гърция,какво ти пука какво е у нас

Е.Димитров написа:"Когато гори съседната къща,ще се пренесе и у нас"
18 Май 2010, 17:49

И все пак има една приказка - когато гори къщата на съседа - и твоята може да се запали
Така че да не гледаме много сеира на чуждата къща, която гори, а да видим как на направим нашата "по-негорима"![]()
Е.Димитров написа:заслепен от някаква злоба
08 Май 2012, 10:42

flame написа:Злоба и завист къща не хранят!![]()
Е.Димитров написа:не може да направиш реален анализ на случващото се и какво следва от тук на татък
Ни моа! У наше село спеа тока и ни моа си заридя айфоня да видя ко се случва по света!

Извън шегата - линкове към 1001 ръзлични гледни точки споделих - на българи, на гърци, на негърци - в които се споделя мнението, че гърчолята са яко у гъзо

Но щом ти казваш, че не са у гъзо - просто не бих могъл да споря с такъв титан на мисълта като теб, който всеки път излага дълбоко мотивирано мнение след раглеждане на всички факти...

flame написа:Е.Димитров написа:такива хора като теб винаги са влачени напред от какива хора като мен към прогреса
...
хората като теб са доволни от гнаста в която живеят
...
добре че има хора като мен,които са недоволни и с някакви средства се опитват да променят статуквото и да правят нещата по-добри.
О, велики Овидий, позволете да целуна свещените ви крака!
Не бих могъл да си представя живота без вашия светъл пример, без който всички ние сме живи умрели!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
"Ни моа! У наше село спеа тока и ни моа си заридя айфоня да видя ко се случва по света!"
Да,очеВадно си някакъв селяк с ограничено мислене и възприятие като чета това каквото пишеш.
Всъщност дори съм виждал подобни типове,а може би ти си бил...
Бях миналата година на остров тасос и се дотресе един хасковски рейс ,изсипаха се някакви хора,плъпнаха по плажа,завикаха от удивление,две жени и един мъж седнаха на един шезлонг и започнаха със семките...На другия ден картинката се повтори,а когато дойде един възрастен човек,който събираше таксата за чадърите (5 евро за 2 шезлонга,чадър и масичка) един мъж го натири и отказа да си плати,възрастният човек му се усмихна и продължи на татък,тогава този цървул го чух да обяснява че няма да давал пари на някаква "пропаднала държава" и се смееше ...
След обяд пък установих че я няма групата ,обаче нямаше и един чадър и 2 шезлонга,само масичката беше останала...Та сега се сещам че може би е бил някой твой роднина със същото мислене,възпитание и "висок ценз" .
Да,очеВадно си някакъв селяк с ограничено мислене и възприятие като чета това каквото пишеш.
Всъщност дори съм виждал подобни типове,а може би ти си бил...
Бях миналата година на остров тасос и се дотресе един хасковски рейс ,изсипаха се някакви хора,плъпнаха по плажа,завикаха от удивление,две жени и един мъж седнаха на един шезлонг и започнаха със семките...На другия ден картинката се повтори,а когато дойде един възрастен човек,който събираше таксата за чадърите (5 евро за 2 шезлонга,чадър и масичка) един мъж го натири и отказа да си плати,възрастният човек му се усмихна и продължи на татък,тогава този цървул го чух да обяснява че няма да давал пари на някаква "пропаднала държава" и се смееше ...
След обяд пък установих че я няма групата ,обаче нямаше и един чадър и 2 шезлонга,само масичката беше останала...Та сега се сещам че може би е бил някой твой роднина със същото мислене,възпитание и "висок ценз" .
Е.Димитров написа:Да,очеВадно си някакъв селяк с ограничено мислене и възприятие като чета това каквото пишеш.

flame написа:Е.Димитров написа:вече съм сигурен че си ограничен и тъп(ако искаш се обиждай)
...
където има мнение някой колежка,веднага се намесваш в нейна подкрепа,тоест си пу*ткопоклонник
...
самата ти същност е подмазваческа
...
сигурно имаш и тънак гласец
Много се обидих да знайш!Аз вече съм го казал - твоето мнение е единственото вярно за мен! Ти не само ме познаваш лично, но си способен да правиш психологически портрет от разстояние (за което трябва да си или психолог или клиент на психолога
)!
![]()
Ако да уважавам момичетата означава, че съм пу*ткопоклонник (по твоята уникална класификация) - такъв съм![]()
Аз си мислех, че имам лична позиция, която съм способен да защитавам (независимо дали споря с мъже или жени), но чак сега разбирам, че това всъщност било подмазвачество!![]()
Нямам тънък гласец, но го приемам като сериозна забележка от твоя страна! Да ходя ли да се оперирам или просто да ти кажа къде са тия с тънките гласчета сам да си избереш?![]()
ПС Забравих само да уточня, че слушам чалга и чопля семки на плажа

ПС2 Но най-вече забравих да уточня, че завалиите от Форбс, Морбс и сички останали, които не споделят твоите виждания - рЕпа да ядат

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Е.Димитров написа:Да,очеВадно си някакъв селяк с ограничено мислене и възприятие като чета това каквото пишеш.
![]()
![]()
![]()
flame написа:Е.Димитров написа:вече съм сигурен че си ограничен и тъп(ако искаш се обиждай)
...
където има мнение някой колежка,веднага се намесваш в нейна подкрепа,тоест си пу*ткопоклонник
...
самата ти същност е подмазваческа
...
сигурно имаш и тънак гласец
Много се обидих да знайш!Аз вече съм го казал - твоето мнение е единственото вярно за мен! Ти не само ме познаваш лично, но си способен да правиш психологически портрет от разстояние (за което трябва да си или психолог или клиент на психолога
)!
![]()
Ако да уважавам момичетата означава, че съм пу*ткопоклонник (по твоята уникална класификация) - такъв съм![]()
Аз си мислех, че имам лична позиция, която съм способен да защитавам (независимо дали споря с мъже или жени), но чак сега разбирам, че това всъщност било подмазвачество!![]()
Нямам тънък гласец, но го приемам като сериозна забележка от твоя страна! Да ходя ли да се оперирам или просто да ти кажа къде са тия с тънките гласчета сам да си избереш?![]()
ПС Забравих само да уточня, че слушам чалга и чопля семки на плажа![]()
ПС2 Но най-вече забравих да уточня, че завалиите от Форбс, Морбс и сички останали, които не споделят твоите виждания - рЕпа да ядат
Форб е само едно списание пич,не е агенция,изследователски институт,фондова или друга борса или нещо друго,само едно списание,казах ти да спреш да мислиш с телевизора,а ти веднага се метна на булевардна литература.

Форбс, Файненшъл таймс... - булевардна литература!

О, велики Овидий, та какво са тези нескопосани булевардни пампфлетки в сравнение с просветлението, сияещо на фона на Вашите винаги безпогрешни лични възприятия!
Во веки веков да е жив примерът Ви, който неминуемо ще доведе до незнаен прогрес и ще изведе нашият глупав и нещастен народ от повсеместната гнаст, в която живеем!

О, велики Овидий, та какво са тези нескопосани булевардни пампфлетки в сравнение с просветлението, сияещо на фона на Вашите винаги безпогрешни лични възприятия!

Во веки веков да е жив примерът Ви, който неминуемо ще доведе до незнаен прогрес и ще изведе нашият глупав и нещастен народ от повсеместната гнаст, в която живеем!

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Тя и темата стана уникална,няма ден да не я следя 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Гръцките политици крали от евросъюза,наще крадат от собстения си народ

Това е удар в десятката. По точно и кратко не може да се опише обстановката в региона.
ukelichko написа:Гръцките политици крали от евросъюза,наще крадат от собстения си народ![]()
Това е удар в десятката. По точно и кратко не може да се опише обстановката в региона.
Това е привидно според мен

Ако се замислиш, мисля че ще достигнеш до извода, че фразата "Едните крали от ЕС, пък другите от народа" е чисто популистка. Все едно тия 50 милиарда, дето са ги откраднали гръцките политици, не са били предназначени за гръцкия народ, нали?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
за пореден път ти пиша да се освестиш и да почнеш да мислиш и четеш!!!
Тези пари,дадени на гърците са за ПОКРИВАНЕ НА ЛИХВИ ПО ЗАЕМИ,взели за 100 милиарда,плащали са главница и част от лихвите,лихвите са станали 300 милиарда,имат затруднение по лихвите,за това се гневят,че лихвите са им огромни,опростиха им част от ЛИХВИТЕ не дадени пари и им дават заеми не да харчат а да погасят ЛИХВИ по стари заеми,ма може ли млад човек да е толкова необразован,първичен и първо сигнален,направо се чудя как пазиш равновесие,честно
Тези пари,дадени на гърците са за ПОКРИВАНЕ НА ЛИХВИ ПО ЗАЕМИ,взели за 100 милиарда,плащали са главница и част от лихвите,лихвите са станали 300 милиарда,имат затруднение по лихвите,за това се гневят,че лихвите са им огромни,опростиха им част от ЛИХВИТЕ не дадени пари и им дават заеми не да харчат а да погасят ЛИХВИ по стари заеми,ма може ли млад човек да е толкова необразован,първичен и първо сигнален,направо се чудя как пазиш равновесие,честно

Е.Димитров написа:за пореден път ти пиша да се освестиш и да почнеш да мислиш и четеш!!!
Прости невежеството ми (и фактът, че се позовавам на недостоверни източници като Файненшъл таймс

Но нещото, което най-много ме втрещи, като го прочетох в една амбалажна хартия (Форбс ли беше, Морбс ли, абе и за тоалетна хартия не ставаше

Нека ако може някой колега, който е дълбоко заблуден като мен, и се позовава на такива измислени източници - вместо да черпи с пълни шепи от безграничния опит и блестящите икономическите видения на един наш световно-икономически гуру (той го знае - на него не му требе източник!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ukelichko написа:Гръцките политици крали от евросъюза,наще крадат от собстения си народ![]()
на пръв поглед, да. но в момента, точно от народа си ще крадат да си платят това дето са взели...
щото държавни пари няма. тва са моите и твоите пари. и това с гърция е за отвличане на вниманието.
те са дребна риба, никой не му пука за тях. въпроса е, че ако ги изпуснат италия и испания ще
потопят кораба...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Милиардите отпуснати на гърчулята отиват директно при тия дето са им отпускали едно време кредита. В голямата си част милиардите взети от Гърция преди години са от американски финансови институции въпреки че нямат право да вземат по тоя начин щото предизвикват инфлация в евро зоната.Гърция не може да ги върне тия пари ако ще да се разцепи по шевовете и тия които са им ги давали също им е ясно това .На останалите страни от евро зоната не им остава нищо друго освен да си бръкнат дълбоко в джобовете и да платят сметката на византийците.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
всичко е в европа и няма нищо общо с щатите (ако не броим IMF, но там е по-различно)
връзката с американски банки е единствено до толкова, че през 2002 са им помогнали да
си направят икономиката им да изглежда по-добре от колкото е.

връзката с американски банки е единствено до толкова, че през 2002 са им помогнали да
си направят икономиката им да изглежда по-добре от колкото е.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes