facebook ipo
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
facebook ipo
какво става с тия технологични фирми? как фирми, които не произвеждат нищо могат да струват толкова? май се очертава дот ком краш но.2.
какво мислите, ако изобщо някой се интересува...
http://www.google.com/finance?q=facebook
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Re: facebook ipo
steeN написа:какво става с тия технологични фирми? как фирми, които не произвеждат нищо могат да струват толкова? май се очертава дот ком краш но.2.
телевизии, вестници те какво произвеждат? и какво общо има с дот нет?
И аз си мислех, че наближава втори дот ком краш, но има и нещо друго интересно - всичките тези приказки може да са поредните спекулации с цел намаляване на цените на акциите ... кой знае, аз не разбирам от финанси, но със сигурност предстоят интересни времена 

virtue and tranquillity
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Щом може да генерира приходи и печалба, значи може да има стойност на борсата. Предния балон се спука твърде скоро, за да са забравили инвеститорите, а Фейсбук просто е на гребена на вълната в момента. Май няма друга услуга на света с над 900 млн. потребители...
Never mistake motion for action...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тя може да генерира "печалба", ама компания, която печели 300 милиона за тримесечие да струва 112 милиарда.
да не говорим, че тия печалби са си ги сметнали със задника си, щото само инвестициите до момента са космически.
грубо казано... тва значи, че инвеститорите очакват печабата и порастне ~10 пъти в близко бъдеще (гледайки P/E съотношението).
накрая това не се случва и нещата изглеждат ето по този начин
http://www.google.com/finance?chdnp=1&c ... FLX&ntsp=0
да не говорим, че тия печалби са си ги сметнали със задника си, щото само инвестициите до момента са космически.
грубо казано... тва значи, че инвеститорите очакват печабата и порастне ~10 пъти в близко бъдеще (гледайки P/E съотношението).
накрая това не се случва и нещата изглеждат ето по този начин

http://www.google.com/finance?chdnp=1&c ... FLX&ntsp=0
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
... чакайте да ви го обясня простичко... щото аз съм паднал от камиона с компирите ама... не е било вчера...
оценяването на една компания е сложна раота. щото кеша е кеш ама печалбата е ... мнение.
та за да не стаа много сложно- цена/приход съотношението е бърз прост показател за коректноста на оценка на една компания. ц/п съотношение от 5-10 (цената е 5-10 пъти по-голяма от прихода) е прието да е нормално. над 30 се смята за сериозна спекулация. ц/п на фб при цена $38/ акция? 100. "сто" словом
кво означава това?
най-груби сметки - фб трябва да си удвои приходите догодина, след това да ги удвои пак на втората година и почти да ги удвои на 3-тата година.
дали ще стане?
аз тая акция я оценявам на $25.
и така.
оценяването на една компания е сложна раота. щото кеша е кеш ама печалбата е ... мнение.
та за да не стаа много сложно- цена/приход съотношението е бърз прост показател за коректноста на оценка на една компания. ц/п съотношение от 5-10 (цената е 5-10 пъти по-голяма от прихода) е прието да е нормално. над 30 се смята за сериозна спекулация. ц/п на фб при цена $38/ акция? 100. "сто" словом
кво означава това?
най-груби сметки - фб трябва да си удвои приходите догодина, след това да ги удвои пак на втората година и почти да ги удвои на 3-тата година.
дали ще стане?

аз тая акция я оценявам на $25.
и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Абсолютна шарлатания е тоя фейсбоклук. Върши работа на фирмите за реклама, на фанатиците за пропаганда, а на редовия юзър създава "имидж" и личен PR. За крайни потребители е безплатен, но всеки път някой като кликне на реклама, качена на фб и на тях им се цакат кинти от този, който вече им е платил за ad-а. От това основно смучат - рекламата, а не че някоя мома си е нахранила кравата във фермата или е качила снимки от снощната чалготека.
Аз се бях регистрирал там преди точно 4 години по случай 10 години на випуска с цел да поддържам връзка със съучениците си в чужбина. Преди половин година си изтрих акаунта перманентно след като се усетих, че го ползвам за всичко само не и това. А и в един момент осъзнах колко огромно влияние има върху живота на хората, че даже променя и поведението на много. Хората дотолкова са се впили в него, че намират за нормално и напълно достатъчно виртуалното "общуване", което фб им предлага. Хванах се, че и аз пилея там и без друго оскъдното си свободно време и в един момент им казах "Баста!" Който иска да ме намери или каже нещо - телефонът ми е включен 24/7, аз повече не участвам в този фалш. Половина година по-късно не само не ми липсва, ами определено смятам, че да си изтрия акаунта беше едно от най-правилните ми постъпки в последно време. Препоръчвам го на всеки.
Аз се бях регистрирал там преди точно 4 години по случай 10 години на випуска с цел да поддържам връзка със съучениците си в чужбина. Преди половин година си изтрих акаунта перманентно след като се усетих, че го ползвам за всичко само не и това. А и в един момент осъзнах колко огромно влияние има върху живота на хората, че даже променя и поведението на много. Хората дотолкова са се впили в него, че намират за нормално и напълно достатъчно виртуалното "общуване", което фб им предлага. Хванах се, че и аз пилея там и без друго оскъдното си свободно време и в един момент им казах "Баста!" Който иска да ме намери или каже нещо - телефонът ми е включен 24/7, аз повече не участвам в този фалш. Половина година по-късно не само не ми липсва, ами определено смятам, че да си изтрия акаунта беше едно от най-правилните ми постъпки в последно време. Препоръчвам го на всеки.
rve написа:но всеки път някой като кликне на реклама, качена на фб и на тях им се цакат кинти от този, който вече им е платил за ad-а. От това основно смучат - рекламата, а не че някоя мома си е нахранила кравата във фермата или е качила снимки от снощната чалготека.
Тука бъркаш, иначе съм изцяло съгласен с поста ти.
При всеки клик регистриран от потребител, сайта има печалба (въпрос на договореност каква ще е). Така например онлайн покер сайтовете (като Pokerstars, 24h, и бившият fulltilt) при всяко едно обръщане на карта, раздаване на карта, местене на чип, също така и колкото повече рейзваш, толкова повече се отчита..всичко е много навързано

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

rve написа:Абсолютна шарлатания е тоя фейсбоклук. Върши работа на фирмите за реклама, на фанатиците за пропаганда, а на редовия юзър създава "имидж" и личен PR. За крайни потребители е безплатен, но всеки път някой като кликне на реклама, качена на фб и на тях им се цакат кинти от този, който вече им е платил за ad-а. От това основно смучат - рекламата, а не че някоя мома си е нахранила кравата във фермата или е качила снимки от снощната чалготека.
в умерена доза нищо не вреди, който обича да излиза фб няма да го промени, едно приятелче плейбой има поне 30 бройки от фб

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Именно подобни фирми са локомотиви на инфлацията.
Основен закон е производството на материални активи,произвеждаш домати,продаваш ги,стимулираш производителите на торове,производителите на мотики,на колове,на канап абе всичко по веригата и продаваш домати...
Продаваш застраховки-единствените стимулирани са производители на хартия и офис обзавеждане,докато при доматите имаме някаква себестойност при производството,при застраховките вече е съвсем друго...
Ето така е и със фейсбук,явява се един балон който се помпа,тоест не е обезпечен с някакви материални активи...Ама блазе на този който в момента има акции в този балон.Боно от "Ю-ТУ" си купил човека за 90 милиона акции и в момента са 3 и нещо милиарда $.
Основен закон е производството на материални активи,произвеждаш домати,продаваш ги,стимулираш производителите на торове,производителите на мотики,на колове,на канап абе всичко по веригата и продаваш домати...
Продаваш застраховки-единствените стимулирани са производители на хартия и офис обзавеждане,докато при доматите имаме някаква себестойност при производството,при застраховките вече е съвсем друго...
Ето така е и със фейсбук,явява се един балон който се помпа,тоест не е обезпечен с някакви материални активи...Ама блазе на този който в момента има акции в този балон.Боно от "Ю-ТУ" си купил човека за 90 милиона акции и в момента са 3 и нещо милиарда $.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
За материалното производство си прав, обаче това не е цялата истина... А компанията, която разработва нови сортове домати? Тя нищо ли не струва? Или тази, която превозва доматите, за да стигнат до магазините и пазара? Alx, и ние сме чели как се оценяват реално компании, обаче фейсбук е много повече от обикновен интернет бизнес, затова е тази истерия. Купили са си много инвеститори, които са вложили емоция, не само разум. Постепенно нещата ще се нормализират, даже вече спаднаха акциите, след първоначалния бум. Освен това от самата компания говорят, че не са достигнали оптималното ниво на "осребряване" на популярността и потребителите и работят в тази посока, така че ще видим частта с приходите...
Never mistake motion for action...
Е.Димитров написа:Именно подобни фирми са локомотиви на инфлацията.

Зе ми го от устата напрао!

Ей, на, ако погледнем картата на света ще установим, че най-развитите държави по света (Великите сили, Г8 и т.н.) са аграрни, а най-зле (да ги оплачеш напрао!

Ама я пусто много тиливизия гледаме и буливардни пампфлетки от сорта на Файнненшъл таймс читем - и за туй сме толкоз заблудени

Ееееех, де да имаше ся един харизматичен лидер на аграрния възход, който има ИСТИНСКИ поглед връз нищата - че да ни просветли, да ни кажи, койе'й правилно, койе не!...

Извън майтапа - цялата борса е един голям балон. И винаги е била. Но и винаги ще бъде, но ще продължава да я има - поне докато капитализмът и човешката алчност са живи.
Има възходи, има кризи. Някои печелят, други губят. Целта е ясна - всеки да спечели и се облагодетелства колкото може повече.
Има възходи, има кризи. Някои печелят, други губят. Целта е ясна - всеки да спечели и се облагодетелства колкото може повече.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Флейм,пред блока дето живееш този начин на изказ може да е много комичен,както и в средата в която се движиш,обаче те уверявам че в останалото пространство изглежда доста глуповато и наивно.
Да,аз се занимавам с високи технологии и ми е супер добре че бележат ръст,но реално това са изкуствено надуване на балон.
И още нещо,престани да се правиш на много начетен и че черпиш информация от "Financial Times" щото май е като ония виц,че ако видиш флейм с Financial Times ,значи ще се@ре.
Е.Димитров написа::OT:
Флейм,пред блока дето живееш този начин на изказ може да е много комичен,както и в средата в която се движиш,обаче те уверявам че в останалото пространство изглежда доста глуповато и наивно.
Да,аз се занимавам с високи технологии и ми е супер добре че бележат ръст,но реално това са изкуствено надуване на балон.
И още нещо,престани да се правиш на много начетен и че черпиш информация от "Financial Times" щото май е като ония виц,че ако видиш флейм с Financial Times ,значи ще се@ре.
Ти за пореден път казваш нещо, което не само, че е по темата, не само, че е смислено, ами и е подкрепено с аргументи (не логични, ами въобще каквито и да е

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2