5.6/5.8 Земетресение
Модератор: Общи модератори
Re: 5.6/5.8 Земетресение
Абе щом в Русе го усетихме, не искам да знам как е било в Перник
Тъкмо си пушех цигара преди сън и съм си разклатил нещо краката, бе чувам нещо саксията зад мен лопа-тропа нещо, викам бааааа, мноу съм мощен, разлюлях терасата
Ама викам не мое да бъде... Викам чакай пак да се разклатя... първо нищо, после пак тая саксия лопа-тропа, сиктииир... Чак след това жената ме светна, че не съм мощен, а имало земетресение 

Тъкмо си пушех цигара преди сън и съм си разклатил нещо краката, бе чувам нещо саксията зад мен лопа-тропа нещо, викам бааааа, мноу съм мощен, разлюлях терасата

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Единственото предимство на панелките е това,че са най устойчивите сгради при земетръс.
Жителите живеещи в такива сгради да са спокойни,ако недей си боже тръгнат да падат сгради,панелките ако паднат ще са последни.
Имайте в предвид,че в България са едни от най добрите конструктури на сгради в света отчитащи земетръса като фактор,и осигуряването на тия сгради при земетръс е на доста добро ниво.Подсигуряването при изчислението е сериозно,и няма нищо общо с Турция примерно.
Казвам го не за да успокоявам изкуствено,ами защото наистина е така.
Жителите живеещи в такива сгради да са спокойни,ако недей си боже тръгнат да падат сгради,панелките ако паднат ще са последни.
Имайте в предвид,че в България са едни от най добрите конструктури на сгради в света отчитащи земетръса като фактор,и осигуряването на тия сгради при земетръс е на доста добро ниво.Подсигуряването при изчислението е сериозно,и няма нищо общо с Турция примерно.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ама това за старото строителство или новото. Защото новите ми се струват пълен кенеф
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе разтресе си панела, на 6тия етаж бях, но за 1 минута бях долу с детето, кучето, жената, пари, документи и ключовете за колите
Самбето май ще излезе прав, е сега идва един колега разказва гардероби се отваряли, ТВто му паднало, а са на 4ти етаж в ново строителство ... вика леглото се клатеше, а при панела на 6тия етаж не беше чак така както го описва моя човек ...

Самбето май ще излезе прав, е сега идва един колега разказва гардероби се отваряли, ТВто му паднало, а са на 4ти етаж в ново строителство ... вика леглото се клатеше, а при панела на 6тия етаж не беше чак така както го описва моя човек ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Абе че беше силничко , беше, че беше неприятно със сигурност , ама стига тая паника бе
Тва не е реално - 5 комина долу , 3 пукнати стени и пак трагедия ... тва не е сериозно!!
Живея на 5 етаж нито нещо падна нито нищо - събудих се от труса изчаках го в просъница да мине... пак си заспах , после пак разлюля , пак си заспах и така ...
Ей тва страха да не се затрие човек е най-голямото падение

Живея на 5 етаж нито нещо падна нито нищо - събудих се от труса изчаках го в просъница да мине... пак си заспах , после пак разлюля , пак си заспах и така ...

Ей тва страха да не се затрие човек е най-голямото падение

- Illusion
- Бургаското явление
-
Събудихме се с подскачане на спалнята и първите трусове бяха 3 един след друг. Скрихме се под касите, докато отихнат, и се изнесохме. Като се прибрахме доста неща си бяха променили местоположението.
Моя темерут с такова спокойствие прие всичко, че не мога да повярвам... Единствено се впечатли, като скокнахме - реши, че някой е влязал и се засили към вратата. Като видя, че няма никой, отиде легна си, почна да гледа лошо защо сме го вдигнали, а зад него телевизора се разхождаше...
ПС: Кой ме би по главата да ходя в София?!

Kroki написа:
Кучето как почва да лае преди трусовете.....
Моя темерут с такова спокойствие прие всичко, че не мога да повярвам... Единствено се впечатли, като скокнахме - реши, че някой е влязал и се засили към вратата. Като видя, че няма никой, отиде легна си, почна да гледа лошо защо сме го вдигнали, а зад него телевизора се разхождаше...
ПС: Кой ме би по главата да ходя в София?!

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Моето куче трябваше да го събудя, за да слезем, баси темерута ... на комшията котката се водеше безследно изчезнала из апартамента. Те вече усещат, ама моя пес според мен и 8 по рихтер ще изкара спейки.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- sambeto
- ентусиаст
-
Kroki написа:Ама това за старото строителство или новото. Защото новите ми се струват пълен кенеф
Е то нови панелки няма

Да,новото строителство е малко позанемарено като конструкция спрямо блоковете от преди 30-40 годни,НО пак нашите норми за изчисление при земетръс са на по добро ниво от много държави по света.
deyan-enchev написа:Абе разтресе си панела, на 6тия етаж бях, но за 1 минута бях долу с детето, кучето, жената, пари, документи и ключовете за колите![]()
Самбето май ще излезе прав.....
Това че се е разтресла панелката е в положителна насока братле,естествено не да се люлее като луда.
Свойството на сградата да поеме и разсее поетата енергия се нарича дуктилност на сградата.Колкото една сграда е по дуктилна,толкова по хубаво.
Просто в дипломната ми работа за магистратурата беше залегнала голяма част изследване и поведение на сгради при земетръс....нали съм строително инженерче де*ба

Последна промяна sambeto на 22 Май 2012, 10:32, променена общо 2 пъти
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Aз със 300 мъки заспах в 1 часа и в три .. бре де'а, нещо ми е некомфортно обръщам се по гръб и усещам как се люшкам напред-назад. И в тоя момент влетя баща ми и грабна сестра ми и аз се усетих к'во става. На първия етаж в ново строителство живея. Аз усетих само първия и после втория, ама втория според мен беше доста лек, щото само се разклати една снимка, аз казах "Айде пак" и то спря. Интересното беше как в 3 часа цел Люлин светна като коледна елха.
Дано няма повече такива работи, че си е тестис т'ва ..
Дано няма повече такива работи, че си е тестис т'ва ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
sambeto написа:Kroki написа:Ама това за старото строителство или новото. Защото новите ми се струват пълен кенеф
Е то нови панелки няма![]()
Да,новото строителство е малко позанемарено като конструкция спрямо блоковете от преди 30-40 годни,НО пак нашите норми за изчисление при земетръс са на по добро ниво от много държави по света.deyan-enchev написа:Абе разтресе си панела, на 6тия етаж бях, но за 1 минута бях долу с детето, кучето, жената, пари, документи и ключовете за колите![]()
Самбето май ще излезе прав.....
Това че се е разтресла панелката е в положителна насока братле,естествено не да се люлее като луда.
Свойството на сградата да поеме и разсее поетата енергия се нарича дуктилност на сградата.Колкото една сграда е по дуктилна,толкова по хубаво.
Просто в дипломната ми работа за магистратурата беше залегнала голяма част изследване и поведение на сгради при земетръс....нали съм строително инженерче де*ба
Самбо, не знам колко са здрави,ама така изтрещя, че се едно титани биха с чукове по арматурата, поне ако се мре ... да е тихо

Много като тебе вече плакаха ...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.

nepukist1 пише под статия за земтресението на Vesti.bg: "Към 3 без 20 отидох до Макдоналдс на Бояна... и докато чакам поръчката на макдрайв със свалени стъкла (3 без 5 да е било) едно куче, както си лежеше спокойно, полудя направо и изчезна, обаче не отдадох кой знае какво значние. Взех поръчката и спрях на паркинга да изям сандвича."
"След около 5 минути усетих клатене на колата все едно двама души я клатят настрани. Огледах се и ...няма никой, нито едно клонче не мърда...
5 минути след земетресението обърнах на кръговото на Драгалевци да се прибирам и както нямаше никой, изведнъж над 100 може би повече коли в другата посока бяха спрели със аварийни светлини и хората излезли - но
сцената беше точно като от филмите за края на света
или някакъв друг апокалипсис. Направо настръхнах по начин, който не може да се опише. Още съм на нокти", описва nepukist1.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
sambeto написа:Е то нови панелки няма![]()
Да,новото строителство е малко позанемарено като конструкция спрямо блоковете от преди 30-40 годни,НО пак нашите норми за изчисление при земетръс са на по добро ниво от много държави по света.
...............
Някой беше писал "някъде", че след "Стражица", особено панелките "в голямото село" са строени да издържат поне 8.0 по Рихтер... което си е много сериозна заявка...
- sambeto
- ентусиаст
-
Mollov написа:sambeto написа:Е то нови панелки няма![]()
...............
Някой беше писал "някъде", че след "Стражица", особено панелките "в голямото село" са строени да издържат поне 8.0 по Рихтер... което си е много сериозна заявка...
Имайте в предвид,че в зависимост от района на България,сградите се изчисляват на доста висока степен на устойчивост при земетресения.В София и района се изчисляват сградите на IX степен на устойчивост на земетръс.Което не значи че при 9-та степен поРихтер няма да има сериозни поражения по сградите,НО първо такова земетресение се получава мноооого рядко,и второ заложена е най високата сигурност при изчислението

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Строени са, ама кой как си е уширил, преустроил панелното жилище се не знае...
тва пицарии, "казина".
Арматура ф10-бе земи 8 те са си сложили процента и те такива неща, по новото.
тва пицарии, "казина".
Арматура ф10-бе земи 8 те са си сложили процента и те такива неща, по новото.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
sambeto написа:Единственото предимство на панелките е това,че са най устойчивите сгради при земетръс.
http://www.dnes.bg/sofia/2012/05/22/tru ... jda.159412
http://www.dnes.bg/sofia/2012/05/22/eva ... ovo.159420
Панелките са си доста стари вече,а и повечето са като от горния линк-високи с малка основа.
И освен това-колко панелки са останали с неусвоени балкони или непроменена структура?