328i не държи обороти и гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
328i не държи обороти и гасне
Колеги моля за помощ.
От доста време насам почна да ми прави въртели, но все отлагах, бях чистил веднъж стъпковото моторче, но не помогна. И така го оставих за по-добри дни, до оня ден, когато ми изпадна стъпково моторче пак от 328и. И силно обнадежден вчера сменям, паля - и дърво. Същата работа. Поразпитах тук-там и ми казаха, че може клапана за картерни газове да е повреден/мръсен и затова да ми прави пак въртели - окей. Ето преди малко приключих - направо го махнах, запуших смукателя, запуших маркуча към щеката на маслото, а изхода на капака на клапаните му удължих маркуча и го изкарах отдолу. И пак - гасне ли гасне. Като спра и пусна газта след 1-2 сек. падне ли под 1000 оборота и гасне. Проверих за вакуми - уж всичко съм запушил и проверил. Остана да пробвам с дезодорант да пръскам около смукателя да не би някоя гарнитурка да ми издиша. Други вариянти не се сещам.
Някой да е имал/има такива проблеми или предположения за причината да ми го прави ? Ще съм мнг благодарен.
п.п. м/у другото казанчето на клапана беше пълно с боза, попринцип маслото ми не е смесено с вода, явно конденз е имало там, но беше направо задръстено.
От доста време насам почна да ми прави въртели, но все отлагах, бях чистил веднъж стъпковото моторче, но не помогна. И така го оставих за по-добри дни, до оня ден, когато ми изпадна стъпково моторче пак от 328и. И силно обнадежден вчера сменям, паля - и дърво. Същата работа. Поразпитах тук-там и ми казаха, че може клапана за картерни газове да е повреден/мръсен и затова да ми прави пак въртели - окей. Ето преди малко приключих - направо го махнах, запуших смукателя, запуших маркуча към щеката на маслото, а изхода на капака на клапаните му удължих маркуча и го изкарах отдолу. И пак - гасне ли гасне. Като спра и пусна газта след 1-2 сек. падне ли под 1000 оборота и гасне. Проверих за вакуми - уж всичко съм запушил и проверил. Остана да пробвам с дезодорант да пръскам около смукателя да не би някоя гарнитурка да ми издиша. Други вариянти не се сещам.
Някой да е имал/има такива проблеми или предположения за причината да ми го прави ? Ще съм мнг благодарен.
п.п. м/у другото казанчето на клапана беше пълно с боза, попринцип маслото ми не е смесено с вода, явно конденз е имало там, но беше направо задръстено.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: 328i не държи обороти и гасне
Провери ли я на дигностика? Чак да гасне от повечко въздух не ми е вярва
Така както описваш симптомите ми прилича на датчик, и по-скоро този на коляновия вал...
Гледай за някакви грешки от тоя сорт: 83 engine speed/crankshaft position sensor
Гледай за някакви грешки от тоя сорт: 83 engine speed/crankshaft position sensor

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- shmundi87
- Фокусник
-
- Кара: на тройки още от ученик!
- Мечтае да кара: без да "прави"
При мен проблема с датчика на коляновия вал беше,че колата неможеше да пали,сутрин бяха едни "мъки родилни",едно надлъгване,но запалеше ли нямаше проблем с оборотите и не гаснеше
и един съвет-не слагай датчик втора употреба
,това от опит ти го казвам 
,това от опит ти го казвам Ти си от мъжете които ce прибират от работа,пият една боза,смачкват някоя хлебарка,ударя си чи**я и въздъхвaт-'' омръзна ми този живот-алкохол,убийства и секс...
- ръб
- младши ентусиаст
-
да обаче аз проблеми с паленето нямам - като врътна ключа и пали без да се замисли
- ръб
- младши ентусиаст
-
autoboss-a показа 0 грешки :/ други идеи?
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
ръб написа:autoboss-a показа 0 грешки :/ други идеи?
Аз на моята имах абсолютно същия проблем и аз проверявах вакуми ,клапани , пръсках и се оказа ,че ми дърпа въздух от помпата на сервото... като съм я свалял съм загубил о пръстенчето и дърпаше от там
.::Братоев::. написа:ръб написа:autoboss-a показа 0 грешки :/ други идеи?
Аз на моята имах абсолютно същия проблем и аз проверявах вакуми ,клапани , пръсках и се оказа ,че ми дърпа въздух от помпата на сервото... като съм я свалял съм загубил о пръстенчето и дърпаше от там
Взможно е, да.
При мен има същото нещо при същите фактори със сервото
virtue and tranquillity
7 мнения
• Страница 1 от 1