5.6/5.8 Земетресение
Модератор: Общи модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: 5.6/5.8 Земетресение
Mollov написа:Ако вярвате на разните "сензационни" материали на "журналистите" в интернет - най-много да ви удари 88 по фаренхайт
Човека според мен може да отговори на 60% от въпросите който си задават всички но дали е прав... кои знае..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ProvocatioN.
- Потребител
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: E38
Kroki написа:randity написа:
Дано да няма втори силен или по-силен, че ми изтръпна главата вече ... Цяла нощ не съм мигнал ...
Още един път няма ли да го напишеш ?![]()
Да питам, тези които сте го усетили.. чухте ли предупредителните сирени макар и след това ?
Усетих много леко земетресението, не съм чувал сирени

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Kroki написа:randity написа:
Дано да няма втори силен или по-силен, че ми изтръпна главата вече ... Цяла нощ не съм мигнал ...
Още един път няма ли да го напишеш ?![]()
Да питам, тези които сте го усетили.. чухте ли предупредителните сирени макар и след това ?
след дъжд качулка

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И аз това се чудех - както беше земетръса посред нощ , точно когато човек спи най-дълбоко - какви мерки се предвиждат за предупреждение на хората ? Надяват се съседа (ако има такъв) да събуди другия ли ?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
acho.rs написа:И аз това се чудех - както беше земетръса посред нощ , точно когато човек спи най-дълбоко - какви мерки се предвиждат за предупреждение на хората ? Надяват се съседа (ако има такъв) да събуди другия ли ?
Говориха за сирените дали е трябвало да се пуснат но май извода беше че ще се всее още паника..

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
boksioraE39 написа:Човека според мен може да отговори на 60% от въпросите който си задават всички но дали е прав... кои знае..
Аз говорех за разните "7.5 по Рихтер ще удари в 18:37 часа на еди кой си ден, след спиране на дъжда в покрайнините на Люлин 5 и преминаване на влака София - Враца покрай спирка Своге..." .... иначе материала на сайта marica.bg е нещо съвсем друго...
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
boksioraE39 написа:acho.rs написа:И аз това се чудех - както беше земетръса посред нощ , точно когато човек спи най-дълбоко - какви мерки се предвиждат за предупреждение на хората ? Надяват се съседа (ако има такъв) да събуди другия ли ?
Говориха за сирените дали е трябвало да се пуснат но май извода беше че ще се всее още паника..
съгласен съм, то всеки който чуе тоя роботизиран глас се стряска, аз един път си карах колело и ги тестваха тея и като я пуснаха тая викам баси ква ше е тая въздушна атака

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Mollov написа:boksioraE39 написа:Човека според мен може да отговори на 60% от въпросите който си задават всички но дали е прав... кои знае..
Аз говорех за разните "7.5 по Рихтер ще удари в 18:37 часа на еди кой си ден, след спиране на дъжда в покрайнините на Люлин 5 и преминаване на влака София - Враца покрай спирка Своге..." .... иначе материала на сайта marica.bg е нещо съвсем друго...

Сирени се пускат само при опасност...Доколкото знам пострадали от земетресението-няма. Друг е въпроса колко са жертвите на паниката.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Еми то земетресението не е ли опасност ? На момента не можеш да разбереш има ли жертви или не
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
То самия трус ,ако не е успял да събуди хората,оди чакай да чуят дръгливите сирени... И всъщност за какво ще предупредят сирените ?! За предполагаеми силни вторични трусове (които никой не може да предвиди колко ще са силни) или за апокалипсис...
Още повече,че за след земетресение ,едва ли има записано готово съобщение,което се чува неясно ,та освен само да ги оставят да видят ,за да се чудят хората ,заеметресение ли е станало или са ни бомбардирали и да се ошашкат още повече кво се случва... Всички видяха медийте ,чак кога реагираха и само сирени липсваха ...

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Те пък ако бяха надули сирените в цяла София в 3 през ноща щеше да е пълна излагация, е тогава седи гледай сеир на над милион души...
Че е неприятно и опасно земетресението е ясно, ама ако няма потенциална опасност за населението (при земетресението най-опасно обикновенно си е първия трус а те за него не могат да предупредят) надуването на сирените и всяване на паника след труса ми се виждат излишни, според мен НЕадекватна беше реакцията на телевизиите, който може да съобщават за опасности, изтичане на гас и т.н. и въобще да дават информация.. не само турски сериали, в крайна сметка трябва да са полезни на обществото а не само да смучат от реклами.
Не всички се юрнаха да излизат от къщите и блоковете, имаше хора който след първия трус си легнаха.. какво точно ще постигнат сирените в този случай?
Че е неприятно и опасно земетресението е ясно, ама ако няма потенциална опасност за населението (при земетресението най-опасно обикновенно си е първия трус а те за него не могат да предупредят) надуването на сирените и всяване на паника след труса ми се виждат излишни, според мен НЕадекватна беше реакцията на телевизиите, който може да съобщават за опасности, изтичане на гас и т.н. и въобще да дават информация.. не само турски сериали, в крайна сметка трябва да са полезни на обществото а не само да смучат от реклами.
Не всички се юрнаха да излизат от къщите и блоковете, имаше хора който след първия трус си легнаха.. какво точно ще постигнат сирените в този случай?

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Сиренна система за ранно предупреждение и оповестяване на населението от 4 години гълта едни хууууубави пари а резултати-кръгла нула.Сирената е най-простото звено ,идеите бяха да има и оповестяване чрез смс-и,а на управляващия държавен апарат и чрез други методи на съвремените комуникации,все пак сме 2012 година вече,срамота е да се разчита на някакви църкала само,при условие че те могат и да излязат от строя поради технически или електрозахранващи причини.
НАй-лошото знаете ли кое е както винаги--в България нещата се случват след инцидентите,а не преди тях,и ефекта от взетата поука трае ден-два,после всичко се забравя.Нито имаме адекватно тренирани звена от системата на МВР за реакции при разнообразните видове природни бедствия и стихии,нито парите отиват където трябва.Имитира се една дейност,с нулев резултат.Най-малкото можеха да организират палаткови лагери и полеви болници на големи открити и в същото време лесно достъпни места в градовете-стадиони,други спортни съоръжения.КАто предпазна мярка,да си стоят 2-3 седмици докато се види как е положението.Да се мобилизират по-голям брой служители от системата,а не да кибичат където не им е работа.Да се пуснат едни информационни клипчета по всички медии и да вървят през половин час,напълно безплатно от страна на телевизии ,сайтове и други аудио-визуални средства за информиране.Няяяяяма братче,разчита се както винаги на късмета и се връзва червен конец да не стане по-зле.Ама да се похвалят пред камерите какви са народолюбци са на първо място,нали???Винаги се гледа като на Пи-Ар акция да се спомене как адекватно властта е реагирала,как са скочили и по бели гащи са се втурнали да спасяват народа.Истината е че никой не го ебе за народа,освен в интервалите от време когато той се превръща в електорат,после 4 години кучета го яли.
Информирайте се лично за себе си за това как да реагирате при по-вероятните бедствия които могат да се случат на нашата територия,възпитайте и предайте знанията и на децата си,никой няма да ви помогне така добре,както вие самите на себе си.
Питате за Държавата ли-тя ще ви даде едни 325 лева да се почерпите за Бог да прости.
НАй-лошото знаете ли кое е както винаги--в България нещата се случват след инцидентите,а не преди тях,и ефекта от взетата поука трае ден-два,после всичко се забравя.Нито имаме адекватно тренирани звена от системата на МВР за реакции при разнообразните видове природни бедствия и стихии,нито парите отиват където трябва.Имитира се една дейност,с нулев резултат.Най-малкото можеха да организират палаткови лагери и полеви болници на големи открити и в същото време лесно достъпни места в градовете-стадиони,други спортни съоръжения.КАто предпазна мярка,да си стоят 2-3 седмици докато се види как е положението.Да се мобилизират по-голям брой служители от системата,а не да кибичат където не им е работа.Да се пуснат едни информационни клипчета по всички медии и да вървят през половин час,напълно безплатно от страна на телевизии ,сайтове и други аудио-визуални средства за информиране.Няяяяяма братче,разчита се както винаги на късмета и се връзва червен конец да не стане по-зле.Ама да се похвалят пред камерите какви са народолюбци са на първо място,нали???Винаги се гледа като на Пи-Ар акция да се спомене как адекватно властта е реагирала,как са скочили и по бели гащи са се втурнали да спасяват народа.Истината е че никой не го ебе за народа,освен в интервалите от време когато той се превръща в електорат,после 4 години кучета го яли.
Информирайте се лично за себе си за това как да реагирате при по-вероятните бедствия които могат да се случат на нашата територия,възпитайте и предайте знанията и на децата си,никой няма да ви помогне така добре,както вие самите на себе си.
Питате за Държавата ли-тя ще ви даде едни 325 лева да се почерпите за Бог да прости.

Последна промяна jordanpar на 23 Май 2012, 19:19, променена общо 1 път