ГТП ?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
ГТП ?
Някой знае ли сервиз за ГТП да работи в събота. Сега видях, че миналата година предния собственик е минал на 25 май. Имаше някаква глоба за закъснението... Ако отида в събота на 26 ти късно ли е ? или направо в понедлник в първия срещнат сервиз ?
stay tuned

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
Re: ГТП ?
Veson написа:Някой знае ли сервиз за ГТП да работи в събота. Сега видях, че миналата година предния собственик е минал на 25 май. Имаше някаква глоба за закъснението... Ако отида в събота на 26 ти късно ли е ? или направо в понедлник в първия срещнат сервиз ?
мен не ме глобиха аз закъснях с около 2 седмици
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
има работещи в Дружба примерно на сервиза на Крафт ауспуси, работят и в Събота до 14ч. Ако обаче си беше прочел талона за ГТП щеше да получиш отговор на въпроса ти
Трябва да минеш на преглед в този месец, който е перфориран.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
maxpower написа:има работещи в Дружба примерно на сервиза на Крафт ауспуси, работят и в Събота до 14ч. Ако обаче си беше прочел талона за ГТП щеше да получиш отговор на въпроса ти![]()
Не подлъгвай колегата като не знаеш!
И талоните за ГТП отдавна са различни от тези които си показал

Вече на преглед не се ходи в рамките на месеца

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Отдавна е от дата до дата за това ти и пише датата на талончето.В самия пункт няма да те глобя за закъснение.Единствено КАТ могат да те глобят ако си на пътя с изтекъл такъв.
Носи си големия талон.
Носи си големия талон.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
MOGY написа:Отдавна е от дата до дата за това ти и пише датата на талончето.В самия пункт няма да те глобя за закъснение.Единствено КАТ могат да те глобят ако си на пътя с изтекъл такъв.
Носи си големия талон.
+ бележка за платен данък (по възможност)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
И задължително си запиши час предварително. Аз ходих миналия месец като бях просрочил с 2 седмици точната дата. Нищо не ми казаха за просрочването, но ме върнаха, защото нямам записан час. Записах си първия възможен час по-късно през деня и ходих пак. Водят задължителен дневник колко коли са минали, за да докажат, че прегледът не е фиктивен както би станало ясно, ако минат 30 човека на час примерно. Документ за платен данък не ми искаха, хем говорим за Плевен, където имаме "удоволствието" да плащаме най-високия данък МПС в страната 

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
jordanov написа:само за глобите мислите ... не мислите обаче, че ако стане ПТП и сте без ГТП ще ви *бат без лубрикант.
Колегата е прав, аз когато минавах ми казаха другата година на датата или преди това, защото при едно ПТП без значение виновен или не застрахователите те ...... отвсякъде.

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
vanioboy написа:Глобата е ако те спре Кат и нямаш,не при самия преглед,но така и никой не знае каква е ако те хванат
60 лева.
бях объркал ноември 2010 с ноември 2011. най-якото е, че при регистрацията на колата в кат не са видяли че е бил изтекъл техническия. и 6 месеца по-късно ме спират и викат "как така". ма ми написаха акта де.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Проблема е , че всеки си го тълкува както иска. Лично са ме спирали от КАТ и ме глобиха за пропуснат технически преглед(трябваше да мина Декември, но забравих и на 2ри Януари ме спряха на караулката на Враждебна). Катаджията ми каза, че е трябвало да мина до края на предходния месец. Цитирам го какво ми каза:" Абе момче защо не си четеш талона? Там пише, че трябва да минеш в рамките на месеца, който е перфориран".
Ето каво пише в закона:
Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
Ето и какво ми пише на настоящия талон:
Ето каво пише в закона:
Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
Ето и какво ми пише на настоящия талон:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И аз бях пресрочил прегледа с малко и нищо не ми казаха.
Аз също си го "тълкувах" , че на старите картончета е указан месеца, но на един познат му писаха акт, че беше пресрочил с 10-тина дни /но още в същия календарен месец, който е перфориран/
Аз също си го "тълкувах" , че на старите картончета е указан месеца, но на един познат му писаха акт, че беше пресрочил с 10-тина дни /но още в същия календарен месец, който е перфориран/
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2