Търся помощ за регистрация на рено клио като лек автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 м43
Мечтае да кара: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира като...........
Детайли за колата: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира, като форума на бмв след поредния събор

Търся помощ за регистрация на рено клио като лек автомобил

Мнение от BYRZIQ69 » 23 Май 2012, 10:48

Търся помощ за регистрация на рено клио като лек автомобил.

Имам автомобил Рено Клио който мой и е регистриран като товарен (заради ДДС), но в момента една година след като е закупен (той е с първа регистрация 2010 декември) не може да стане отново лек. :) реното е с 3+1 места по талон, но не се различава по нищо от едно обикновенно рено клио :) с нормални седалки е всичко само отзад коланите са вместо 3 са сложени 2 :(

От рено и от мото тест не желаят да се занимават с моя проблем. Ако случайно някой има идея как да го регистрирамм като лек да пише на лично съобщение. Или на звънни на тел: 0897516793 Ще си платя добре

ентусиаст
Аватар

Re: Търся помощ за регистрация на рено клио като лек автомоб

Мнение от BadAngel » 23 Май 2012, 12:46

за какво ти е да я правиш тази галимация?

по-нисък данък, по-евтино каско..

иначе трябва да минеш технотест, там ти правят протокол, според който колата е лека, а не товарна

и с него отиваш в кат за пререгистрация
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира като...........
Детайли за колата: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира, като форума на бмв след поредния събор

Мнение от BYRZIQ69 » 25 Май 2012, 11:05

ами гражданската ми е 350лв на година с двигател 1.2 данъка ми е като на камион до 3.5т, прегледа е по-скъп и се прави на по-често, винетката мисля също е по-скъпа.

Няма значение от парите искам колата да е лека, но в технотест ми казват, че не можело, защото колата е излязла от завода като товарна в Рено също отказват, а колата си е лек автомобил със седалки със сичко

Ако има някой колега който може да съдейства ще си платя добре за услугата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 25 Май 2012, 21:02

ами мисля , че ще е най добре да я бракувате през някоя авто морга и после с фактура или с договор да я регистрираш на ново , като и сложиш нормалните части както си е за Л.А проучи как при вас стои въпроса с бракуване и след два месеца нова регистрация :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Май 2012, 21:02

грубо погледнато може би ще имаш проблеми с данъчните ако направиш подобно нещо
Ако колата ти вече не отговаря на критериите по които си ползвал данъчен кредит би трябвало да го върнеш (внесеш) върху сегашната стойност на автомобила. Това все пак са само предположения и само ревизията ще докаже дали наистина е така
Ако пък я бракуваш тогава 100% дължиш ДДС

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 25 Май 2012, 21:39

BYRZIQ69 написа:ами гражданската ми е 350лв на година с двигател 1.2 данъка ми е като на камион до 3.5т, прегледа е по-скъп и се прави на по-често, винетката мисля също е по-скъпа.

Няма значение от парите искам колата да е лека, но в технотест ми казват, че не можело, защото колата е излязла от завода като товарна в Рено също отказват, а колата си е лек автомобил със седалки със сичко

Ако има някой колега който може да съдейства ще си платя добре за услугата

гражданската е 350 лв. но каското ти е доста по-евтино
данъка е по 10 лв. за тон товароносимост, ако клиото е със 750 кг. товароносимост, това са 7.5 лв на година

винетката е една и съща

прегледа е 50 кинта, за леките е 45

не се занимавай с глупости, карай си колата товарна

проблем с ДДС-то може да има, ако предишния собственик е ползвал данъчен кредит за нея.. ако не е всичко е ОК
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Май 2012, 22:18

Ааа кви са тия рендета 350 лв гражданска????? Имам такова същото оригинал товарно кучкарник с мрежа отзад както си е от завода. 1.9 дизел гражданската е 183 лв каско не правя и при продажба не връщащ нищо щото колата си има изхабяване и остатъчна стойност при продажбата и зависи от от оценката.Какво като си теглил ДДС ?Ако я бракуваш дължиш върху стойноста на която я изкупуват всъщност самото бракуване и цялата тая работа има значение ако колата е на юридическо лице.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BYRZIQ69 » 27 Май 2012, 14:28

Не знам не желая да плащам застраховки с по-висока стойност и тн.

Колата е нова и си заслужава, идеята за бракуване е интересна, но ме е малко страх защото колата е на 1 година все още и да не стане фал, ако все пак има някой идея как ще стане врътката, все пак живеем в България съм готов да си платя колкото е необходимо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 27 Май 2012, 14:59

Колега има нещо нередно при теб .Колата ми също е регистрирана като товарна ...гражданската ми е с нормална цена, данъка ми е 7 лв (90к.с) и винетката ми е с нормална цена. Това е до 3.5т.

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 27 Май 2012, 15:38

BYRZIQ69 написа: Имам автомобил Рено Клио който мой и е регистриран като товарен ...

Една пресна случка от миналата седмица - Един приятел си кара колата (лека) регистрирана, като товарна и се радва на спестеното ДДС :smoke:
За жалост, на един светофар му отнемат предимството и го тотализират... Разследване, схеми...ясно е, че той няма вина....Само че се почва ходене по мъките с милицията и застрахователната компания...Защо бил преправил товарния автомобил на лек, защо бил сложил седалки...Лудница...И там му вадят някакви наредби , че товарни коли могат да бъдат само с постоянна преграда зад шофьора, с пейки отзад, или без стъкла в задната част на колата :dunno: Та си е филм в БГ с тези хомологации :ranting: Не знам дали накрая ще го "оневинят" и ще признаят, че колата не е преработвана....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Май 2012, 10:36

audi_bulgarian написа:
BYRZIQ69 написа: Имам автомобил Рено Клио който мой и е регистриран като товарен ...

Една пресна случка от миналата седмица - Един приятел си кара колата (лека) регистрирана, като товарна и се радва на спестеното ДДС :smoke:
За жалост, на един светофар му отнемат предимството и го тотализират... Разследване, схеми...ясно е, че той няма вина....Само че се почва ходене по мъките с милицията и застрахователната компания...Защо бил преправил товарния автомобил на лек, защо бил сложил седалки...Лудница...И там му вадят някакви наредби , че товарни коли могат да бъдат само с постоянна преграда зад шофьора, с пейки отзад, или без стъкла в задната част на колата :dunno: Та си е филм в БГ с тези хомологации :ranting: Не знам дали накрая ще го "оневинят" и ще признаят, че колата не е преработвана....

това са глупости от някой провинциален полицай

всеки полисмен в софия знае как точно стават товарни тези автомобили и си е съвсем в рамките на наредбата на автомобилна администрация
No bling at the Ring

Назад към Извън Темата