ГТП ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: ГТП ?

Мнение от Gqbriel » 25 Май 2012, 20:43

kriso85 написа:И аз бях пресрочил прегледа с малко и нищо не ми казаха.

Аз също си го "тълкувах" , че на старите картончета е указан месеца, но на един познат му писаха акт, че беше пресрочил с 10-тина дни /но още в същия календарен месец, който е перфориран/

На новите си има дата..аз минах няколко дни след това,но просто нямах време...
@veson - за софия на доста места работят събота :yes:
голям талон + гражданска+данък за миналата година (ако не е платен за тази) и това е общо взето - но има на места,на които ще се заядат с данъка,макар че за мен не са прави - защото данъка,може да си го платиш декември :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Май 2012, 2:45

Gqbriel написа:
kriso85 написа:И аз бях пресрочил прегледа с малко и нищо не ми казаха.

Аз също си го "тълкувах" , че на старите картончета е указан месеца, но на един познат му писаха акт, че беше пресрочил с 10-тина дни /но още в същия календарен месец, който е перфориран/

На новите си има дата..аз минах няколко дни след това,но просто нямах време...
@veson - за софия на доста места работят събота :yes:
голям талон + гражданска+данък за миналата година (ако не е платен за тази) и това е общо взето - но има на места,на които ще се заядат с данъка,макар че за мен не са прави - защото данъка,може да си го платиш декември :dunno:

Носиш си старата бележка, която доказва, че си заплатил данъка и ти остават ХХ месеца до следващото плащане.

Колко от нас я носат е отделен въпрос :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 27 Май 2012, 3:46

maxpower написа:Проблема е , че всеки си го тълкува както иска. Лично са ме спирали от КАТ и ме глобиха за пропуснат технически преглед(трябваше да мина Декември, но забравих и на 2ри Януари ме спряха на караулката на Враждебна). Катаджията ми каза, че е трябвало да мина до края на предходния месец. Цитирам го какво ми каза:" Абе момче защо не си четеш талона? Там пише, че трябва да минеш в рамките на месеца, който е перфориран".

Ето каво пише в закона:
Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
Ето и какво ми пише на настоящия талон:
Picture 001.jpg

Това ли е новия талон или има и по-нов ?
Някой каза, че от години гледали датата, за колко години назад става на въпрос ?
Че на талона ясно си е написано какво е перфорирано и какво означава то.
А отзад си пише дата с химикал, ама не знам как биха се заяли за това .. 2-3 години ме спират и им го казвам и куката само ми напомня да я мина.
Може би при нас са тъпи , а може и да не си знаем точно как се тълкува закона .. винаги минавам на 1ви следващия месец , ей така за спорта и за бонуса 1 месец ;)

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 27 Май 2012, 4:37

kriso85 написа: Аз също си го "тълкувах" , че на старите картончета е указан месеца, но на един познат му писаха акт, че беше пресрочил с 10-тина дни /но още в същия календарен месец, който е перфориран/

oт доста време е от дата до дата
на гърба на старите талончета е датата + печата с номера на пункта
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 30 Май 2012, 9:37

Минах без проблеми, 40 лв. ето новите талончета, плюс един голям талон за жабката...

Изображение
Изображение
stay tuned
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата