Даряване на дрехи-къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Даряване на дрехи-къде?

Мнение от азззз » 27 Май 2012, 15:25

Колеги знаете ли къде може да се даряват дрехи в София и околовръст? Имам страшно много дрехи, които само ми седят в гардероба, а със сигурност има деца или хора, които биха могли да ги носят. Става думи все за нови и здрави дрехи, които по една или друга причина съм си купил малки, са се свили след първото изпиране или пък са ми били подарени и не ми допадат. А пък нямам душа да ги оставя до кофата за боклук за мангалите.Единственото ми изискване е да не ме карат да са минали през химическо чистене. Факта, че са прани в пералня с омекотители и т.н. и че се държат в пликове в гардероба, мисля че е достатъчен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Даряване на дрехи-къде?

Мнение от titto » 27 Май 2012, 15:35

В Долна баня има дом за сираци.Колегите от БМВ Клуб България помагат и посещават децата там!Виж темите с търсачката... :yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 27 Май 2012, 15:38

по добре ги раздай на хора, примерно някое бедно семейство или на твои приятели някое приятелско бедно семейство, че иначе не се знае дали няма да отидат в някой магазин за дрехи 2ра ръка...или както вика колегата директно в дома за сираци
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 27 Май 2012, 17:32

Аз до колкото съм питал по домове или църкви ги искат изпрани на химическо с бележка от химическото :shock: :kuku: ,което при повечко дрехи си е цифра пари.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 27 Май 2012, 17:38

В Горна баня има дом за сираци и не искаха бележки за химическо.
what a helluva ride

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 28 Май 2012, 1:02

viewtopic.php?f=4&t=282595&p

Най-добре се порови за разни домове, институции, училища и т.н. и питай какви са им изискванията. Така е най-сигурно :) А и ще ти кажат имат ли нужда или не. За да не се случи да отидеш и да те върнат ;)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 28 Май 2012, 1:17

Pisobella написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=282595&p

Най-добре се порови за разни домове, институции, училища и т.н. и питай какви са им изискванията. Така е най-сигурно :) А и ще ти кажат имат ли нужда или не. За да не се случи да отидеш и да те върнат ;)

е т'ва ще е пълно безобразие да искам да даря дрехи и да ме върнат!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от азззз » 28 Май 2012, 2:30

Благодаря много колеги. Утре ще звънна няколко телефона по домовете да видя имат ли нужда и какви са им критериите. Надявам се още до края на седмица да служат добре някому :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 28 Май 2012, 8:26

Колега, с риск да ме вземеш за готованец ще драснеш ли къде имат нужда от дрехи или къде приемат, защото и аз имам много! Благодаря :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Май 2012, 11:14

Мен също ме интересува въпроса, защото дрехите ми не са детски. Питал съм в червения кръст, не ги искат. Чувал съм, че в някои църкви вземат, но не съм попаднал на такава. А сърце не ми дава да изхвърлям почти нови или перфектно поддържани дрехи на боклука. Да не говорим, че колкото пъти съм оставил прибрани в плик, сгънати дрехи до кофата с идеята някой да им се зарадва, толкова пъти ги намирам малко по-късно разхвърляни на 50м наоколо и вече тотално негодни за употреба. Та явно циганите не заслужават.
Never mistake motion for action...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 28 Май 2012, 12:03

лошрайдър написа:В Горна баня има дом за сираци и не искаха бележки за химическо.

Вече няма.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от азззз » 28 Май 2012, 20:33

Еми колеги оказа се не чак толкова лесно, да се намери място където да се дарят дрехите.

http://www.goldenpages.bg/domove_za_det ... riji/SOFIA

От въпросният линк само на №2 и №7 (ул.Филаретов 23 и Надежда 2,ул.Свободна 30) казаха, че биха приели дрехи, без бележки от химическо чистене, при положение, че са в добро състояние, изпрани и изгладени. На №3 (дома който е в Драгалевци) казаха, че също приемат, но само за деца до 7г. възраст. На останалите домове или не им трябват дрехи или пък изискват удостоверение, че са преминали през химическо чистене.

Ако все пак някой колега знае къде със сигурност, ще приемат дрехите, а пък и имат нужда, нека пише. Благодаря!

Назад към Извън Темата