БТВ,Войо и торент тракерите
Модератор: Общи модератори
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Re: БТВ,Войо и торент тракерите
Ейпъл , са една от най-долнопробните компании в света . Масово използват детски труд в Китай , условията им на работа са опасни за здравето на работниците , работниците са им като в концлагер , заводите им се охраняват от охрана с калашници , масово има отровени и самоубили се по заводите им... Който е следил световните новини и е чел малко за компанията им , трябва да знае за какво пиша , който не - има доста инфо из нета , статии , ютуб и т.н. Така , че Ейплъл с тея кражби , айде да ме извинят... Тея са едни от най-великите лицемери !!!
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
- nava6i
- Потребител
-
- Кара: E46 320d
Относно Войо и БТВ-
За тракерите,мисля,че си е чиста кражба!И аз свалям филми и музика от тях.Но,хайде да не си кривим душата,ако някой от Вас е вложил десетки милиони в един филм,и впоследствие всеки си го "дръпне" безплатно,как ще го приемете?
А,това,че на нас,не ни изнася да си плащаме,е съвсем друг въпрос.

За тракерите,мисля,че си е чиста кражба!И аз свалям филми и музика от тях.Но,хайде да не си кривим душата,ако някой от Вас е вложил десетки милиони в един филм,и впоследствие всеки си го "дръпне" безплатно,как ще го приемете?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
nava6i написа:Относно Войо и БТВ-![]()
И аз като си купя съответния филм на ДВД, но после го дам на всички приятели да го гледат, каква е разликата според теб?
bTV са помияри, а филми и музика ще си купуваме когато заплатите ни станат по 2-3 хиляди евро... демек никога 

www.bmwпрофесори-bg.net
nava6i написа:Относно Войо и БТВ-![]()
За мене точно пиратството е в основата на филмите с хубави ефекти последно време. Хората решиха, че единствения начин да си избият парите е да успеят да ни вкарат в кината и затова последно време се разчита на 3Д, екшън, ефекти... щото това са нещата, които могат да се усетят истински само пред големия екран и при хубаво озвучаване. Въобще вече не се разчита да се вадят пари от ДВД-та в последствие. Хората печелят докато филмите им се въртят из кината.
И да ви кажа честно, май плана им работи. Поне съдейки по мен за последните 2-3 години ходих далеч повече пъти на кино отколкото за последните 10.
А тук при нас не знам какво очакват. Някакви малки бюджети, изтъркани идеи... залагаме на утвърденото, с малко средства, за да може риска да е минимален и после се чудим що никой не ни гледа в кината и що никой не иска да ни купува двд-тата.
В този бизнес(както и в почти всеки де) успяват тези, на които им стиска да скочат в дълбокото. Голям бюджет, странна идея, огромен риск. Или ще спечелиш много или ще загубиш. И при филмите и при сериалите.
Последна промяна speedhokk на 27 Май 2012, 22:12, променена общо 2 пъти
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
speedhokk написа:nava6i написа:Относно Войо и БТВ-![]()
За мене точно пиратството е в основата на филмите с хубави ефекти последно време. Хората решиха, че единствения начин да си избият парите е да успеят да ни вкарат в кината и затова последно време се разчита на 3Д, екшън, ефекти... щото това са нещата, които могат да се усетят истински само пред големия екран и при хубаво озвучаване. Въобще вече не се разчита да се вадят пари от ДВД-та в последствие. Хората печелят докато филмите им се въртят из кината.
И да ви кажа честно, май плана им работи. Поне съдейки по мен за последните 2-3 години ходих далеч повече пъти на кино отколкото за последните 10.
А тук при нас не знам какво очакват. Някакви малки бюджети, изтъркани идеи... залагаме на утвърденото, с малки средства, за да може риска да е минимален и после се чудим що никой не ни гледа в кината и що никой не иска да ни купува двд-тата.
В този бизнес(както и в почти всички де) успяват тези, на които им стиска да скочат в дълбокото. Голям бюджет, странна идея, огромен риск. Или ще спечелиш много или ще загубиш. И при филмите и при сериалите.
Колега, кои са тия ние?
По цял свят кината са пълни и винаги са били, а тия "ние" сме българите, едно нищожно число, което и да ходи и да не ходи на кино, все тая за тия дето правят филмите.
Ние сме съвсем друг свят, в който всичко е наопъки поради различни причини.
Дали ще накарат Бай Ганьо да иде на кино или не, е без значение за печалбата на филм мейкърите.
А пари от ДВД-та и СД-та се вадят, но не и в България и на никой не му пука за това.
Нас от източна европа, никой не ни бръсне за слива, че да говорим как трябвало да ни накарат да влезнем в кината.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
Всъщност пиратите са тези дето вдигат олелия до небето,че ги крадът.Това са мазните изпедерастени,шикозно барнати отворковци,които живеят като въшки на главата на творците.Защо да има посредници между автора и публиката?Защо не можеш и едно стихотворение да публикуваш без благоволението на някоя финансова акула.Свряли са се в организмът на творчеството и лапат като за последно.Айде,мерси!Нямам никакво намерение да наливам пари за лайняно,комерсиализирано,и абсолютно бездарно творчество.Гледам филм и след два часа не мога да си спомня,за какво ставаше дума?! Как да купиш подобен продукт,който излиза като нов,а мирише на мухъл?Лайнарите,които взимат заплата,за да опазват свещенното право на авторите,да се замислят,всъщност,от какво живеят! Това ако не е паразитизъм,здраве му кажи.Значи да вземеш повече пари от самият автор,защото видиш ли му опазваш правото,си е абсолютно същото упражнение на мафията,да си задължен да кихаш мангизи,че току виж ти изгорял бизнеса.Отказаха ме и телевизия и кино да гледам,вестници само за постилане под нещо,новините си ги научавам от нета,чета някоя и друга книга от време на време,и съм го ударил на ракия със салатка и приятен мохабет след работа.Ако очакват,че някога бих си купил нещо от тарикатите,еми-и, да си чакат! 

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
makaveli316 написа:BFM написа:Ето един пример за кражба на интелектуално право в особено големи размери: Samsung откраднаха патента на Apple за smartphone, направила милиони от това. Apple заведоха дело и единственото, което постигнаха е да отложат представянето на Samsung с няколко седмици. Това е кражба, не знам как така ние им станахме трън в очите. Още повече, че аз се чувствам интелектуално ограбен след всяко тъпо предаване на БТВ, аз къде да си потърся правата?
Айде моля ти се, Самсунг откраднали патента на Ейпъл за смартфон, това пък е малко екстремно вече. Писнало ми е да слушам Ейпъл фенбойчета как повтарят едно и също, все едно Ейпъл преди това не са крали от идеите на други хора....
Идеята ми беше съвсем друга, мани ги Епъл и Самсунг. Виж производителите на автомобили, все едно те не проучват и не преписват един от друг, Кока кола и Пепси, във всеки един отрасъл има подобни отношения, които се приемат за нормални...

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
makaveli316 написа:speedhokk написа:
Колега, кои са тия ние?
По цял свят кината са пълни и винаги са били, а тия "ние" сме българите, едно нищожно число, което и да ходи и да не ходи на кино, все тая за тия дето правят филмите.
Дали ще накарат Бай Ганьо да иде на кино или не, е без значение за печалбата на филм мейкърите.
А пари от ДВД-та и СД-та се вадят, но не и в България и на никой не му пука за това.
Нас от източна европа, никой не ни бръсне за слива, че да говорим как трябвало да ни накарат да влезнем в кината.
Под ние визирах българите режисьори, които най-редовно се оплакват как пари нямало в това нещо, не сме били свикнали да плащаме, за да гледаме и не знам си какво. Та при положение, че има толкова хора по света, които не са седнали да се оплакват, че няма пари в тоя бизнес и доста по-масово се ходи по кината вече, значи на нашите им куца нещо.
И точно това казах. Че за да направиш нещо успешно и доходоносно, се иска нетрадиционна идея и голям бюджет, което си е риск, който нашите режисьори не са готови да поемат. И затова мисля, че нямат право да се оплакват, след като не им стиска да рискуват.
Ето сега това е поредната тъпотия. Направили някакви измислени сериали, които до едно време ме разсмиваха с некадърната си игра и диалози, но в последно време ме отегчават, и сега за да изкарат някой лев, да се плащало да се гледа. Ами ти направи нещо стойностно, пък после няма да ти се налага на сила да караш хората да гледат и да ти плащат.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
speedhokk написа:makaveli316 написа:speedhokk написа:
Колега, кои са тия ние?
Под ние визирах българите режисьори, които най-редовно се оплакват как пари нямало в това нещо, не сме били свикнали да плащаме, за да гледаме и не знам си какво. Та при положение, че има толкова хора по света, които не са седнали да се оплакват, че няма пари в тоя бизнес и доста по-масово се ходи по кината вече, значи на нашите им куца нещо.
И точно това казах. Че за да направиш нещо успешно и доходоносно, се иска нетрадиционна идея и голям бюджет, което си е риск, който нашите режисьори не са готови да поемат. И затова мисля, че нямат право да се оплакват, след като не им стиска да рискуват.
Ето сега това е поредната тъпотия. Направили някакви измислени сериали, които до едно време ме разсмиваха с некадърната си игра и диалози, но в последно време ме отегчават, и сега за да изкарат някой лев, да се плащало да се гледа. Ами ти направи нещо стойностно, пък после няма да ти се налага на сила да караш хората да гледат и да ти плащат.
И да направят нещо стойностно, в Бг няма пазар и никога няма и да има. Нито за музика, нито за кино, а пък да не говорим за театър.
Всичко е до манталитет и традиции. Малко са тези, които биха предпочели да идат на кино. Всички знаем какво предпочита масата и за това е нормално никой да не се напъва да прави стойностни неща, които ще бъдат за секунди оплюти от "разбирачите" и на които няма да се обърне никакво внимание.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
BFM написа:makaveli316 написа:BFM написа:Ето един пример за кражба на интелектуално право в особено големи размери: Samsung откраднаха патента на Apple за smartphone, направила милиони от това. Apple заведоха дело и единственото, което постигнаха е да отложат представянето на Samsung с няколко седмици. Това е кражба, не знам как така ние им станахме трън в очите. Още повече, че аз се чувствам интелектуално ограбен след всяко тъпо предаване на БТВ, аз къде да си потърся правата?
Айде моля ти се, Самсунг откраднали патента на Ейпъл за смартфон, това пък е малко екстремно вече. Писнало ми е да слушам Ейпъл фенбойчета как повтарят едно и също, все едно Ейпъл преди това не са крали от идеите на други хора....
Идеята ми беше съвсем друга, мани ги Епъл и Самсунг. Виж производителите на автомобили, все едно те не проучват и не преписват един от друг, Кока кола и Пепси, във всеки един отрасъл има подобни отношения, които се приемат за нормални...Но това е една друга тема. Относно филмите и музкиката, мисля, че всеки кадърен артист може да изкара достатъчно от театрални роли, както и всеки музикант - от изяви на живо, всичко останало е реклама.
Колега, това се нарича промишлен шпионаж и няма нищо общо с интернет пиратстването. Колкото до свалянето на филми и музика, то отдавна не е безплатно. Платил съм си с всяка вноска, като абонат и с всяка покупка на CD/DVD. Друг е въпроса как разни организации като МУЗИКАУТОР вместо само да плачат за пари, да накарат всички, от телевизии, кръчми, дискотеки, радиа и т.н. да си прибират отчисленията за авторски права, процент, който да си удържат и да се изплащат на техните собственици.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
speedhokk написа:nava6i написа:Относно Войо и БТВ-![]()
А тук при нас не знам какво очакват. Някакви малки бюджети, изтъркани идеи... залагаме на утвърденото, с малки средства, за да може риска да е минимален и после се чудим що никой не ни гледа в кината и що никой не иска да ни купува двд-тата.
В този бизнес(както и в почти всички де) успяват тези, на които им стиска да скочат в дълбокото. Голям бюджет, странна идея, огромен риск. Или ще спечелиш много или ще загубиш. И при филмите и при сериалите.
Съгласен съм със всяка една дума

Да - за мен не е законно да качиш торент , защото го правиш публичен , а не отдаваш лично стоката която си купил . Но в същото време , филмите си изкарват милиарди от кино продажби .
Още по-важно - защо ЮТЮБ Е ЗАКОНЕН

И в тубата не се чака по 3 месеца от премиерата на песента за да си слушаш а още с пускането и . Така че , сериозно - не се чувствам виновен че свалям филми .
А за БГ киното - няма такова понятие !
Има някакви телевизионни театри с цени на билетите като за филм който струва 200 000 000 лева . А защо след като филма е български и се прави с бюджет колкото нов Голф , после ни се искат пари като за холивудска продукция ? Трябвало да подпомагаме БГ киното и да ходим в салоните , че даже и да не има качваме филмите никога . А ТЕ С КАКВО НИ ОЛЕСНЯВАТ ДА ИДЕМ В САЛОНИТЕ ? Като си плащаме по 10 лева за билет ли ? Че тва да не е театър , да плащаме на нашите артисти да ни играят в реално време

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:Съгласен съм със всяка една дума![]()
Да - за мен не е законно да качиш торент , защото го правиш публичен , а не отдаваш лично стоката която си купил . Но в същото време , филмите си изкарват милиарди от кино продажби .
Още по-важно - защо ЮТЮБ Е ЗАКОНЕН![]()
Та нали от там можеш спокойно да си слушаш авторска музика , колкото пъти искаш (не за 24 часа както трябва да бъде по торентите) .
И в тубата не се чака по 3 месеца от премиерата на песента за да си слушаш а още с пускането и . Така че , сериозно - не се чувствам виновен че свалям филми .
А за БГ киното - няма такова понятие !
Има някакви телевизионни театри с цени на билетите като за филм който струва 200 000 000 лева . А защо след като филма е български и се прави с бюджет колкото нов Голф , после ни се искат пари като за холивудска продукция ? Трябвало да подпомагаме БГ киното и да ходим в салоните , че даже и да не има качваме филмите никога . А ТЕ С КАКВО НИ ОЛЕСНЯВАТ ДА ИДЕМ В САЛОНИТЕ ? Като си плащаме по 10 лева за билет ли ? Че тва да не е театър , да плащаме на нашите артисти да ни играят в реално време
+1
Няма по тъпа и лобистка телевизия от това БТВ. Ако бях хакер верно щях да им блокна тъпия сайт и там квото имат. Дано видят всяко едно мнение в интернет относно кампанийката им за "справедливост"
Относно пиратството - както вече се заяви не продавам чуждо изобретение. Освен това кино индустрията далеч не запада ами напротив, бюджети по стотици милйони. Аз лично няма филм който да искам да видя и да не съм отишъл на кино за него. Само дето като искам да утрепам малко време си пускам нещо което иначе не бих дал пари за него. Така ,че хем посланието и евентуално продуктовото позициониране във филма достигат до мен, хем и като мен много други хора ще гледат нещо за което не биха платили.
Не е перфектно положението и е ясно ,че има и ухапани и загубили от свободата в интернет. Но напрактика това е последното място вече на което има свобода за всеки. Така ,че секакви такива АКТИ, феърплейове, и следене на Ип-та и хистори от еди кой си - да вървят на майната си
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on